Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ποια γλώσσα είναι πιο πολυγράμματες οι λέξεις; Συγκρίνετε με βάση μέσο όρο, μέγιστο μήκος, και πιο κοινό μήκος λέξης για ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα

Μπορείτε μήπως να με βοηθήσετε σε αυτό;Καλούμαι να το προγραμματίσω σε  C sharp

Δημοσ.

Τι σχέση έχει η C# με τις ανθρώπινες γλώσσες; Και που θα σε βοηθήσει αυτό

στον προγραμματισμό με C#;

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Τι σχέση έχει η C# με τις ανθρώπινες γλώσσες; Και που θα σε βοηθήσει αυτό

στον προγραμματισμό με C#;

Για εκφώνηση άσκησης μου κάνει.

@OP

Φαντάζομαι θα σου δίνονται κάποια αρχεία (ή ένα αρχείο) με λέξεις σε διάφορες γλώσσες. Πρέπει να διαβάσεις αυτές τις λέξεις και μετά να κάνεις τους υπολογισμούς σου για κάθε γλώσσα.

• Like 1
Δημοσ.

Το μονο που σου λειπει ειναι να βρεις ολες τις λεξεις των ελληνικων αγγλικων και γερμανικων. 

PS : Η Γερμανικη γλωσσα στανταρακι με 1.05 αποδοση.

Δημοσ.

Ναι είναι εκφώνηση εργασίας. Δε μου δίνεται κανένα κείμενο και δεν είμαι σιγουρη πως πρεπει να το λύσω. 

Πρέπει να πάρω κάποιο κείμενο μεταφρασμένο σε αυτές τις γλώσσες ή να πάρω αυθαίρετα τους αριθμους για τις μεταβλητές;

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω πως οι γλώσσες προγραμματισμού έχουν λέξεις με μεγαλύτερα μεγέθη.

Σκεφτείτε το μέγιστο μήκος που μπορεί να έχει ένας identifier σε C# ας πούμε ή ακόμη

και σε C.

Σ' έφαγα Papakaliati.

• Moderators
Δημοσ.

Ναι, αλλά η άσκηση δεν ελέγχει αν εμείς γνωρίζουμε πώς να μετράμε τους χαρακτήρες σε ένα κείμενο αλλά εσύ. Μπορείς πολύ εύκολα να βρεις αυτό που θες στο google (και αυτό θα έπρεπε να κάνεις, αν δε μάθεις να ψάχνεις τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα στον προγραμματισμό).

Δημοσ.

Μήπως γνωρίζετε την εντολή που μετρά χαρακτήρες σε ένα κείμενο?

Κάτι από αυτά ( len,length,size) υποθέτω ότι θα είναι.

Αλλά ένα κείμενο  εκτός από λέξεις περιέχει πχ σημεία στίξης  τα οποία προφανώς

δεν θέλεις να μετρήσεις

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω πως οι γλώσσες προγραμματισμού έχουν λέξεις με μεγαλύτερα μεγέθη.

Σκεφτείτε το μέγιστο μήκος που μπορεί να έχει ένας identifier σε C# ας πούμε ή ακόμη

και σε C.

Σ' έφαγα Papakaliati.

Ουτε καν αμα μετρησεις τα camel cases σαν συλλογη απο λεξεις!

Δημοσ.

Ναι είναι εκφώνηση εργασίας. Δε μου δίνεται κανένα κείμενο και δεν είμαι σιγουρη πως πρεπει να το λύσω. 

Πρέπει να πάρω κάποιο κείμενο μεταφρασμένο σε αυτές τις γλώσσες ή να πάρω αυθαίρετα τους αριθμους για τις μεταβλητές;

Δεν ξέρω αν η εκφώνηση της άσκησης είναι πολύ κακή (επειδή θέλει συγκεκριμένα πράγματα χωρίς όμως να τα διατυπώνει επακριβώς) ή πολύ καλή (επειδή περιέχει το στοιχείο της ελευθερίας "δε με νοιάζει τι ακριβώς θα κάνεις, αυτοσχεδίασε αρκεί να πας με το πνεύμα του νόμου"). Αλλά όπως και να 'χει, εσύ έχεις να πάρεις το μέγιστο ώφελος αν την αντιμετωπίσεις σαν πολύ καλή: χωρίς να έχεις κανένα περιορισμό, αποφάσισε πώς θέλεις να κάνεις μια λογική προσπάθεια και υλοποίησέ την όπως το αποφάσισες.

Αν πάρεις αυθαίρετα αριθμούς τότε τι ακριβώς πετυχαίνεις; Να γράψεις ένα πρόγραμμα σαν το παρακάτω;

int foo = 4;
int bar = 6;

if (foo < bar) { .... }

Νομίζω καταλαβαίνουμε όλοι ότι δε μπορεί να σου ζητάνε αυτό. Και επίσης ότι αν το έκανες αυτό βασικά θα σπαταλούσες χρόνο χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα χρήσιμο για σένα, που είναι πάντα και ένας από τους σκοπούς της οποιασδήποτε άσκησης.

Στην προκειμένη οι επιλογές είναι πολλές για το τι είσοδο μπορείς να πάρεις:

• ένα "λεξικό" με τις 1000, 2000, 10000, whatever πιο συχνές λέξεις της κάθε γλώσσας (πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να το βρεις online?)
  • αντίστοιχα λίστες λέξεων για open source spell checking προγράμματα
  • τα 3 πρώτα άρθρα από κάποιο ειδησεογραφικό site σε κάθε γλώσσα που σ' ενδιαφέρει
  • οποιοδήποτε κείμενο ικανοποιητικής έκτασης από κάποια σελίδα στην οποία θα βρεις το ίδιο πράγμα σε όλες τις γλώσσες που σ' ενδιαφέρουν (πού λες να υπάρχει κάτι τέτοιο?)
  • ...

Αλλά άσχετα από το τι θα κάνεις τελικά: το σημαντικότερο πράγμα που μπορείς να μάθεις σε μια σχολή είναι το πώς να κινείσαι όταν δε σου τα δίνουν όλα στο πιάτο και έχεις αναπάντητα ερωτήματα (δηλαδή αυτό που γίνεται στη ζωή καθημερινά). Ελπίζω να έσπρωξα προς τη σωστή κατεύθυνση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...