Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλλον υποκειμενικό το θέμα. Για μένα λόγου χάρη υπάρχουν 2 λειτουργικά αυτή τη στιγμή. Linux (ubuntu συγκεκριμένα) και windows 8. Το πρώτο για μια δουλειά που τα χρειάζομαι και το δεύτερο επειδή είναι το καλύτερο λειτουργικό που έχω δοκιμάσει από εποχές windows 98 και έπειτα. Μου φαίνονται πιο γρήγορα και σταθερά από τα 7άρια. Το metro με εκνεύριζε λίγο στην αρχή όταν πατούσα το start button. Πλέον που τα συνήθισα δε μπορώ να καθίσω σε υπολογιστή με άλλη έκδοση των windows πάνω. Η αναζήτηση που έχουν είναι απίστευτα βολική και πρακτικά και στο μάτι.

Τα macos από την άλλη που τα χω δει σε macbook του '09 (με μετέπειτα αναβάθμιση σε ML) δεν πολυκαταλαβαίνω τον λόγο ύπαρξης τους, πέρα από το ότι αναγκαστικά πάνε πακέτο με τα iproducts. Είναι υποτίθεται εύχρηστα και σταθερά, αυτό δηλ. που θέλει ο επαγγελματίας γραφίστας που δεν τον ενδιαφέρει να κάνει κάτι άλλο πέρα από τη δουλειά του. Στο μοντέλο που δοκίμασα με 2 γίγα ραμ, το μηχάνημα δεν πήγαινε πουθενά. Όπου πολλοί έχω δει περνάνε τελικά windows πάνω.

Τώρα όσον αφορά τα 10άρια, λιγάκι frankenstein δείχνει το start menu, αλλά αφού θα τα δώσουν τζάμπα πιθανότατα θα τα περάσω κι εγώ. Να δούμε και πως θα συνεργάζονται με τα windows phones. Ίσως τελικά να χει κάτι να προσφέρει το λειτουργικό.

Σίγουρα είναι υποκειμενικό το θέμα..Δεν είπα πως όσα αναφέρω είναι αντικειμενικά αποδεκτά.  Και τα ubuntu που τα έτρεχα μια φορά και ένα καιρό δεν μπορώ να πω ότι με δυσαρέστησαν.. Στην πραγματικότητα μπορώ να πω ότι συμφωνώ εν μέρει με το ότι το windows 8 είναι όντως καλά,και το πιστεύω γιατί τα δούλεψα αρκετούς μήνες. Για μένα επιτυχία ή αποτυχία απλά είναι ανταπόκριση των χρηστών στις νέες εκδόσεις.Τα 8άρια είναι για μένα αδικημένα,ειδικά στην 8.1 με την επαναφορά του start button στην γραμμή εργασιών. Ίσως στην ''αποτυχία'' των 8 να συνέβαλλε η υπερβολική επιτυχία των 7, τα οποία με τη σειρά τους είχαν επιτυχία λόγω της αποτυχίας των vista και πάει λέγοντας με xp και πίσω.. Τα 7 όταν βγήκαν ήταν προφανώς κάτι γνώριμο στο περιβάλλον των vista, αλλά επειδή οι περισσότεροι πήγαν από τα λατρεμένα xp στα 7 έπαθαν όλοι εκείνο το ''σοκ'' με το UI.Γενικά δεν μπορώ να κακολογήσω τα windows μιας και οι περισσότεροι από εμάς καλώς ή κακώς ξεκινήσαμε από αυτά.. Πέρα από την ms όμως η μετάβαση από τα windows σε macos είναι τουλάχιστον για μένα ένα στάδιο τεχνολογικής ωριμότητας.Το ότι δεν είναι open os για να το περάσεις όπου θέλεις είναι προφανώς ένας λόγος που δεν είναι τόσο δημοφιλές,εξαιρώντας τα hackintosh. Aπό εκεί και πέρα θέμα σταθερότητας και αξιοπιστίας υπάρχει σίγουρα γιατί είναι γραμμένο πάνω στο μηχάνημα σου. Τα windows εκεί έχαναν έδαφος αλλά πλεον όχι και τόσο (το λέω με επιφύλαξη και πάλι γιατί δεν ξέρουμε πως θα τρέξουν τα 10αρια τώρα που είναι open για desktop μέχρι smartphone).

Τα macos πιστεύω τα αδικείς γιατί έχουν αλλάξει πολλά από το 2009.Ειδικά τα mavericks είναι για μένα μία από τις καλύτερες εκδόσεις,με τα yosemite να είναι φρέσκα ακόμη μετά τις ριζικές επεμβάσεις αλλά έχουν στρώσει πολύ. Αυτά.

Υ.Γ Τα 10άρια τα ερωτεύτηκα όταν είδα την πρώτη εκδοχή της έναρξης που ήταν μίξη όσως γνωρίζαμε από 7&8. Τα δούλεψα 1 μήνα,και μετά το τραγικό update που άλλαξε η έναρξη έτρεχα συνεχώς rollback.. Κρίμα που την έκαναν frankestein όπως είπες.Η απάντηση μου στις τελευταίες αλλαγές ήταν : format, windows 7

ναι και για μενα υπαρχουν μονο 3 λειτουργικα

το gentoo το arch και το debian

Είσαι offtopic ! 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...