Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τώρα βέβαια θα μου πείτε είναι θέμα αρχιτεκτονικής, γιατί οι mobile συσκευές έχουν κατά κύριο λόγο ARM και επίσης μιλάμε για Windows, δεν υφίσταται πυρήνας όπως ορίζεται στη θεωρία.

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις το βιβλίο modern operating systems του Tannenbaum, έστω τα εισαγωγικά κεφάλαια, ώστε να δεις ότι υπάρχει πυρήνας κανονικότατα όπως μάλιστα ορίζεται στη θεωρία. Συγκεκριμένα είναι microkernel, για αυτό και έχει περισσότερες δυνατότητες modularity

Έτσι για την ιστορία το Linux είναι monolithic που ενσωματώνει τα πάντα σε ένα αρχείο, για αυτό και χρειάζεται recompile οποτε θες να βγάλεις ή βάλεις ή να αλλάξεις χαρακτηριστικά του. Θεωρείται μάλιστα απαρχαιωμένος σαν τεχνολογία και στα Unix (όχι στα unix-like) λειτουργικά (βλέπε IBM aix, HP UX κτλπ.) χρησιμοποιείται πυρήνας microkernel στο ίδιο στυλ με αυτό που έχει υλοποιήσει η MS στα NT.

• Like 2
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δηλαδή τι 1520 με τα 2 GB ίσα ίσα πιάνει μίνιμουμ για τα 10. Δηλαδή πως θα ανταποκρίνεται το κινητό αν αυτό είναι μίνιμουμ?

Δημοσ.

Δηλαδή τι 1520 με τα 2 GB ίσα ίσα πιάνει μίνιμουμ για τα 10. Δηλαδή πως θα ανταποκρίνεται το κινητό αν αυτό είναι μίνιμουμ?

Μια χαρα θα ανταποκρίνεται. Τα ιδια requirements εχουν και τωρα τα 8.1 για mobile στις ίδιες αναλύσεις. Έδωσαν τα νούμερα για να δείξουν οτι δεν θα αυξηθούν οι απαιτήσεις.

Δημοσ.

Ναι, γιατί τα πολλά gb σημαίνουν βαρύ λειτουργικό.

Απο που προκυπτει αυτο? Θα μπορουσε να σημαινει και πληθωρα δυνατοτητων ας πουμε που αν μη τι αλλο ανεκαθεν τα windows ειχαν.

Δημοσ.

Στην σημερινη εποχη που ενας δισκος 1tb κοστιζει 50 ευρω ειναι προβλημα τα 20gb install?

Αν έχεις tablet, ίσως είναι μεγάλο πρόβλημα.

Δημοσ.

Κάπου τα μπέρδεψες παλίκαρε...το 1520 όπως και όλα τα Windows Phone θα πάρουν την mobile έκδοση των Windows 10, που ονομάζεται Windows 10 for Phones και αυτό το λειτουργικό έχει ελάχιστη απαίτηση RAM τα 512MB-1GB. Το δικό σου ναυαρχίδα είναι και σφαίρα θα πηγαίνει στα W10 μην αγχόνεσαι καθόλου. Τα 2GB RAM είναι για την dekstop έκδοση των W10 που προορίζεται για υπολογιστές, λάπτοπ και δυνατά τάμπλετ.

Δημοσ.

Είναι εντυπωσιακό ότι έχει και κάμερα μπροστά έστω ανάλυσης VGA ενώ το 635 δεν έχει. Πάντως, έχοντας το 635 είμαι πραγματικά πολύ ικανοποιημένος, και θα παραμείνω στα Παράθυρα.

Δημοσ.

λέτε να δουλεψει (σωστά) και στα netbook 10.1 " ?

Αυτα αν θυμαμαι καλα εχουν αναλυση 800 χ 600. ... δεν ειμαι σιγουρος.

Και έτσι θα μπορεσουμε ξαναχρησιμοποιησουμε τα netbooks για τορρεντάδικες βόλτες.

1024x600 ;-)

Δημοσ.

Καλά, σιγά μην θέλει τόσο μικρό υπολογιστή.

αν σκεφτούμε ότι θα βάλουμε οδηγούς, πρόγραμμα για ιούς, προγράμματα για μουσική και ταινίες και ένα σορό τέτοια ακόμα τα 4Gb σε μνήμη είναι το ελάχιστο. κανένας δεν κάνει εγκατάσταση συστήματος και το δουλεύει όπως είναι.

οπότε τα system recommended είναι άκυρα!

Δημοσ.

Για εμένα πλεον υπάρχουν 3 λειτουργικά.. MAC OS, WINDOWS 7/10. Μπράβο στην ms με τα 10 έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα μετά την αποτυχία των 8,και την μέτρια ανταπόκριση των χρηστών στα 8.1

• Like 1
Δημοσ.

Για εμένα πλεον υπάρχουν 3 λειτουργικά.. MAC OS, WINDOWS 7/10. Μπράβο στην ms με τα 10 έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα μετά την αποτυχία των 8,και την μέτρια ανταπόκριση των χρηστών στα 8.1

ποτέ δεν κατάλαβα γιατί είναι αποτυχία τα 8 για μερικούς

• Like 2
Δημοσ.

ποτέ δεν κατάλαβα γιατί είναι αποτυχία τα 8 για μερικούς

Μάλλον υποκειμενικό το θέμα. Για μένα λόγου χάρη υπάρχουν 2 λειτουργικά αυτή τη στιγμή. Linux (ubuntu συγκεκριμένα) και windows 8. Το πρώτο για μια δουλειά που τα χρειάζομαι και το δεύτερο επειδή είναι το καλύτερο λειτουργικό που έχω δοκιμάσει από εποχές windows 98 και έπειτα. Μου φαίνονται πιο γρήγορα και σταθερά από τα 7άρια. Το metro με εκνεύριζε λίγο στην αρχή όταν πατούσα το start button. Πλέον που τα συνήθισα δε μπορώ να καθίσω σε υπολογιστή με άλλη έκδοση των windows πάνω. Η αναζήτηση που έχουν είναι απίστευτα βολική και πρακτικά και στο μάτι.

Τα macos από την άλλη που τα χω δει σε macbook του '09 (με μετέπειτα αναβάθμιση σε ML) δεν πολυκαταλαβαίνω τον λόγο ύπαρξης τους, πέρα από το ότι αναγκαστικά πάνε πακέτο με τα iproducts. Είναι υποτίθεται εύχρηστα και σταθερά, αυτό δηλ. που θέλει ο επαγγελματίας γραφίστας που δεν τον ενδιαφέρει να κάνει κάτι άλλο πέρα από τη δουλειά του. Στο μοντέλο που δοκίμασα με 2 γίγα ραμ, το μηχάνημα δεν πήγαινε πουθενά. Όπου πολλοί έχω δει περνάνε τελικά windows πάνω.

Τώρα όσον αφορά τα 10άρια, λιγάκι frankenstein δείχνει το start menu, αλλά αφού θα τα δώσουν τζάμπα πιθανότατα θα τα περάσω κι εγώ. Να δούμε και πως θα συνεργάζονται με τα windows phones. Ίσως τελικά να χει κάτι να προσφέρει το λειτουργικό.

• Like 1
Δημοσ.

τι περίμενες? Μπήκαν οι "μηλαράδες" και λινουξάδες και επειδή δεν βρήκαν τίποτα να κράξουν, το ρίχνουν στο μέγεθος του λειτουργικό...δεν φτάνει που σαν λειτουργικό έχει 2πλάσιες δυνατότες απο τα άλλα δύο, αλλά αν έχει και διπλάσιο μέγεθος πάει πολύ...

/facepalm

αναλογα τι εννοεις <<δυνατοτητες>> γιατι μιλαμε και σε αλλη γλωσσα...

Δημοσ.

ναι και για μενα υπαρχουν μονο 3 λειτουργικα

το gentoo το arch και το debian

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...