Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακόμα στα ΧΡ είστε με τα netbooks; Τι σας προσφέρουν; Τόσες πανεύκολες εκδόσεις linux υπάρχουν για τέτοια υπολογιστάκια! Προτείνω Linux Mint για αρχή και αν δεν δεις θεαματική βελτίωση, συζητάμε.

Μιλάω εκ πείρας, με νεκρανάσταση netbook πενταετίας και βάλε, που ο φίλος ιδιοκτήτης ήθελε να πετάξει και δεν το χρησιμοποιούσε επειδή δεν το άντεχε, είχε να το ανοίξει 3 χρόνια!! Τυχαία το έφερε η κουβέντα και του είπα φέρτο να το δω, του έβαλα Mint και είναι κατενθουσιασμένος!

Για τα 10άρια τώρα, εγώ πρώτα θα τα δω ολοκληρωμένα και μετά θα σκεφτώ την εγκατάστασή τους, εκτός από το παιχνιδάδικο σύστημα, όπου θα μπουν λόγω dx12...

• Like 1
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Τα 7άρια είναι πιο βαριά από τα 8άρια.

Σε idle στα 8άρια η κατανάλωση ram δε λέει πολλά για να βγάλεις συμπέρασμα.

Ο λόγος είναι ότι τα 8άρια έχουν ευέλικτη διαχείριση της ram, που σημαίνει ότι σε αδράνεια είναι σπάταλα και σε φόρτο τραβάνε ram από άλλες εφαρμογές (λχ modern apps),

Όταν λες σπάταλα πόσο δηλαδή περίπου? Πες μια τάξη μεγέθους, 500mb? 1GB? 1,5GB?

Γιατί αν π.χ. ξεκινάω απ το 1GB που να τα σηκώσει με 2GB σύνολο...

Ακόμα στα ΧΡ είστε με τα netbooks; Τι σας προσφέρουν; Τόσες πανεύκολες εκδόσεις linux υπάρχουν για τέτοια υπολογιστάκια! Προτείνω Linux Mint για αρχή και αν δεν δεις θεαματική βελτίωση, συζητάμε.

Μιλάω εκ πείρας, με νεκρανάσταση netbook πενταετίας και βάλε, που ο φίλος ιδιοκτήτης ήθελε να πετάξει και δεν το χρησιμοποιούσε επειδή δεν το άντεχε, είχε να το ανοίξει 3 χρόνια!! Τυχαία το έφερε η κουβέντα και του είπα φέρτο να το δω, του έβαλα Mint και είναι κατενθουσιασμένος!

Το θέμα είναι ποιος κάθεται να καιεί με τα linux.

Θα ήθελα κάτι οικείο, όχι να παιδευτώ να το μάθω και επίσης να παιδευτώ να βρω και να μάθω τα βασικά αντίστοιχα προγράμματα των windows.

Δημοσ.

Να ρωτήσω το προφανές,πώς γίνεται να είναι windows 10 και να στηρίζουν ARM επεξεργαστές;Μήπως είναι τα windows 10 -rT version απλά δεν το λένε ακόμα επίσημα για να μην απογοητευτεί ο κόσμος;

Δημοσ.

Να ρωτήσω το προφανές,πώς γίνεται να είναι windows 10 και να στηρίζουν ARM επεξεργαστές;Μήπως είναι τα windows 10 -rT version απλά δεν το λένε ακόμα επίσημα για να μην απογοητευτεί ο κόσμος;

Υπάρχουν δύο εκδόσεις, μία Windows 10 for mobiles χωρίς desktop (ARM/x86-x64) και μία Windows 10 με desktop (x86-x64).

Μια χαρά για όλους. Δεν θα πέσει κανείς από τα σύννεφα, μόνο καλό είναι. Άλλωστε όλοι το ξέρουν καιρό, δεν είναι κάτι κρυφό.

Όταν λες σπάταλα πόσο δηλαδή περίπου? Πες μια τάξη μεγέθους, 500mb? 1GB? 1,5GB?

Γιατί αν π.χ. ξεκινάω απ το 1GB που να τα σηκώσει με 2GB σύνολο...

Αυτό λέω, πως καμία σημασία δεν έχει το idle. Σημασία έχει αν υπάρχει φόρτος.

Έστω πχ ένα modern app εμφανίζεται σε idle να καταναλώνει 10 ΜΒ. Σε φόρτο, αυτά τα 10 ΜΒ θα μηδενιστούν σχεδόν, και σε idle θα ξαναγίνουν 10 ΜΒ. Και όλα αυτά να συμβαίνουν ανεπαόσθητα για το χρήστη και την εμπειρία χρήσης.

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα πάντως μου φαίνονται λίγο υπερβολικά τα requirements, ειδικά αφού μιλάμε για ένα "ενοποιημένο" σύστημα για mobile και desktop συσκευές. Θέλω να πω όλες οι 7+ εκδόσεις είχαν υπερβολικές απαιτήσεις, αλλά υποτίθεται ότι τα 10 έχουν κοινό πυρήνα για mobile και desktop. Τώρα βέβαια θα μου πείτε είναι θέμα αρχιτεκτονικής, γιατί οι mobile συσκευές έχουν κατά κύριο λόγο ARM και επίσης μιλάμε για Windows, δεν υφίσταται πυρήνας όπως ορίζεται στη θεωρία.

Τέλος πάντων, από performance δεν τα έχω δοκιμάσει γιατί τα έχω σε VirtualBox οπότε δεν μπορώ να κρίνω. Πάντως σε επιδόσεις πρέπει να είναι όπως τα 8 πάνω κάτω.

Δημοσ.

Θα πρότεινα να μη περιμένεις ούτε ώρα παραπάνω για τον SSD.

Εχω ενα λαπτοπ 4-5 χρονια για αυτο το σκεφτομαι και επισης δεν παιζουν φραγκα

Δημοσ.

Στην σημερινη εποχη που ενας δισκος 1tb κοστιζει 50 ευρω ειναι προβλημα τα 20gb install?

Απλα δεν εβρισκε αλλο πατημα ο φιλος.Ολοι ψαχνουν απο καπου να πιαστουν και να αδειασουν την χοληδοχο κυστη τους.

• Like 3
Δημοσ.

Το προβλημα με τα συγχρονα λειτουργικα σε netbook και laptop δεν ειναι η μνημη αλλα οι δισκοι, που ειναι πολυ αργοι και κανουν bottleneck στο φορτωμα.

Αλλιως οι απαιτησεις για λειτουργικο του 2015 ειναι πολυ χαμηλες.

Δημοσ.

Στην σημερινη εποχη που ενας δισκος 1tb κοστιζει 50 ευρω ειναι προβλημα τα 20gb install?

τι περίμενες? Μπήκαν οι "μηλαράδες" και λινουξάδες και επειδή δεν βρήκαν τίποτα να κράξουν, το ρίχνουν στο μέγεθος του λειτουργικό...δεν φτάνει που σαν λειτουργικό έχει 2πλάσιες δυνατότες απο τα άλλα δύο, αλλά αν έχει και διπλάσιο μέγεθος πάει πολύ...

/facepalm

• Like 2
Δημοσ.

Μια απορία αν μπορεί να μου λύσει κάποιος.Με τους Drivers των περιφερειακών τη παίζει; Π.χ μια κάρτα ήχου θα δουλεύει με του Drivers των win 7 αν δεν έχει για 8-8.1;

Δημοσ.

Το προβλημα με τα συγχρονα λειτουργικα σε netbook και laptop δεν ειναι η μνημη αλλα οι δισκοι, που ειναι πολυ αργοι και κανουν bottleneck στο φορτωμα.

Αλλιως οι απαιτησεις για λειτουργικο του 2015 ειναι πολυ χαμηλες.

Αυτό λύνεται εύκολα με 50-70 ευρώ με έναν ssd.

Το ίδιο θα μπορούσα να πω φυσικά και για την ram όμως σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν netbooks με περιορισμό upgrade.

Δημοσ.

Ενα μήνα σε λάπτοπ και μέχρι τώρα όλα μια χαρά και γρήγορα.κάτι κουλαμάρες, μόνο σε μέτρο εφαρμογές, ποθ φαντάζομαι θα στρώσουν...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...