Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο με το uefi 2.3.1 δεν καταλαβα πως μπορουμε να δουμε ποιο εχουμε στην μητρικη μας;

Το uefi 2.3.1 αφορά τους κατασκευαστές και είναι σχετικό με τις άδειες OEM.Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να περάσεις τα win 10 σε πιο παλιό σύστημα.

Δημοσ.

Επίσης θα υποστηρίζονται επεξεργαστές Intel Atom τύπου Cherry-Trail στα 14nm.

Θα ήθελα πολύ Windows mobile με Intel Atom.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Virtual memory δεν ξέρω αν είναι καλό να την απενεργοποιήσεις, και εγώ έτσι το είχα αλλά με το άθλιο το thief είχα πρόβλημα, ενώ είχα 2-3 gb ελεύθερη ram αυτό κράσαρε και μου έλεγε οut of memory…. Όταν έβαλα 2 gb VM δεν το ξαναέκανε, μερικές εφαρμογές είναι πολύ κακογραμμένες.

την έχω disabled εδώ και μερικά χρόνια, κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής...

• Like 2
Δημοσ.

Σκεφτομαι τωρα με τα 10 να παρω SSD επιτελους και να βαλω και 4 γιγα μνημη και να παω στα 8, λογικα για απλη χρηση θα δω τρελη διαφορα ε ?

• Like 1
Δημοσ.

αν κλείσεις hibernation και virtual memory μειώνεται αρκετά...

Για ποιό λόγο?

Υπάρχει κάποιο μειονέκτημα στο να την έχεις ενεργοποιημένη?

Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο πλεονέκτημα από την απενεργοποίησή της πέρα από τα λίγα GB που γλιτώνεις στον δίσκο και φυσικά προυπόθεση για να το κάνεις είναι να έχεις τεράστια RAM (για να είναι βέβαιο πως δεν θα υπάρξει στιγμή ανάγκης που θα σου χρειαστεί) που κοστίζει τεραστίως περισσότερο από τα λίγα GB στον δίσκο.

λέτε να δουλεψει (σωστά) και στα netbook 10.1 " ?

Αυτα αν θυμαμαι καλα εχουν αναλυση 800 χ 600. ... δεν ειμαι σιγουρος.

Και έτσι θα μπορεσουμε ξαναχρησιμοποιησουμε τα netbooks για τορρεντάδικες βόλτες.

Σε netbooks με πόση Ram?

Το δικό μου έχει 2GB, δεν είναι αναβαθμίσιμο και δεν τολμάω να του βάλω κάτι πάνω απ τα xp.

Δημοσ.

Μαζί σου και εγώ απενεργοποιημένη την είχα μέχρι που αναγκαστικά να την ανοίξω :P βέβαια με το που σούταρα το thief την ξαναέκλεισα αλλά το γεγονός ότι κάποια κακογραμμένη εφαρμογή μου κρασαρε παραμένει.

• Moderators
Δημοσ.

Μολις βγουν θα μπουν κατευθειαν σε ολες τις συμβατες συσκευες του σπιτιου. Και αυτες δεν ειναι καθολου λιγες...

Δημοσ.

Για ποιό λόγο?

Υπάρχει κάποιο μειονέκτημα στο να την έχεις ενεργοποιημένη?

Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο πλεονέκτημα από την απενεργοποίησή της πέρα από τα λίγα GB που γλιτώνεις στον δίσκο και φυσικά προυπόθεση για να το κάνεις είναι να έχεις τεράστια RAM (για να είναι βέβαιο πως δεν θα υπάρξει στιγμή ανάγκης που θα σου χρειαστεί) που κοστίζει τεραστίως περισσότερο από τα λίγα GB στον δίσκο.

Σε netbooks με πόση Ram?

Το δικό μου έχει 2GB, δεν είναι αναβαθμίσιμο και δεν τολμάω να του βάλω κάτι πάνω απ τα xp.

Γιατί είναι απείρως πιο γρήγορη από το να διαβάζει το VM από δίσκο, ακόμα και SSD να είναι.

Επίσης, τα 8 τρέχουν πολύ καλύτερα από τα ΧΡ στο netbook σου.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί είναι απείρως πιο γρήγορη από το να διαβάζει το VM από δίσκο, ακόμα και SSD να είναι.

Επίσης, τα 8 τρέχουν πολύ καλύτερα από τα ΧΡ στο netbook σου.

Μα την εικονική μνήμη δεν την έχεις για να την χρησιμοποιείς σαν κύρια μνήμη. Είναι για ώρα ανάγκης, αν κάποια στιγμή τύχει να χρησιμοποιήσεις παραπάνω μνήμη ώστε να μην παγώσει το σύστημα και χάσεις ίσως και δεδομένα.

Οπότε η μία λύση είναι να δώσεις πολλά λεφτά και να βάλεις πολύ RAM ωστε να είσαι σίγουρος πως δεν θα σου συμβεί αυτό και η άλλη λύση είναι να την έχεις ενεργοποιημένη για τις λίγες περιπτώσεις που θα σου χρειαστεί έχοντας από RAM όση χρειάζεσαι και όχι πολλαπλάσια.

Για το netbook λες δηλαδή να την τολμήσω την αλλαγή?

Σκεφτόμουν να βάλω 7ρια αλλά δεν πίστευα πως θα αντέχει.

Όταν τρέχεις σκέτα καθαρά 7ρια ή 8ρια πόση μνήμη τρώει το σύστημα? Στα xp π.χ. όταν ξεκινάει το netbook μου είναι γύρω στο 30% (από τα 2GB) αν αφαιρέσω την μνήμη διαφόρων προγραμμάτων του startup (τύπου dropbox).

Δημοσ.

Στην σημερινη εποχη που ενας δισκος 1tb κοστιζει 50 ευρω ειναι προβλημα τα 20gb install?

Ναι, γιατί τα πολλά gb σημαίνουν βαρύ λειτουργικό.

Δημοσ.
Για το netbook λες δηλαδή να την τολμήσω την αλλαγή?

Σκεφτόμουν να βάλω 7ρια αλλά δεν πίστευα πως θα αντέχει.

Όταν τρέχεις σκέτα καθαρά 7ρια ή 8ρια πόση μνήμη τρώει το σύστημα? Στα xp π.χ. όταν ξεκινάει το netbook μου είναι γύρω στο 30% (από τα 2GB) αν αφαιρέσω την μνήμη διαφόρων προγραμμάτων του startup (τύπου dropbox).

Τα 7άρια είναι πιο βαριά από τα 8άρια.

Σε idle στα 8άρια η κατανάλωση ram δε λέει πολλά για να βγάλεις συμπέρασμα.

Ο λόγος είναι ότι τα 8άρια έχουν ευέλικτη διαχείριση της ram, που σημαίνει ότι σε αδράνεια είναι σπάταλα και σε φόρτο τραβάνε ram από άλλες εφαρμογές (λχ modern apps),

Δημοσ.

Σκεφτομαι τωρα με τα 10 να παρω SSD επιτελους και να βαλω και 4 γιγα μνημη και να παω στα 8, λογικα για απλη χρηση θα δω τρελη διαφορα ε ?

Θα πρότεινα να μη περιμένεις ούτε ώρα παραπάνω για τον SSD.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...