Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχει δοκιμάσει κανείς να εγκαταστήσει Windows 7 σε HP 15 r 127nv από ψηφιακή αλληλεγγύη?

Ενεργοποίησα Legacy mode από το BIOS όπως και το Secure Boot, μπουτάρω από εξωτερικό USB ODD Drive (το συγκεκριμένο δεν έχει εσωτερικά εγκατεστημένο) αλλά η εγκατάσταση των 7 δεν μου βλέπει τον δίσκο για να κάνω εγκατάσταση.

Δοκίμασα και να ξηλώσω όλα τα partition του δίσκου και να τον αφήσω κενό αλλά εξακολουθεί να μην τον βλέπω.

Το έχει καταφέρει κανείς, για να μου πει τι μου ξεφευγει?

Υ.Γ. στην σελίδα της HP υπάρχουν διαθέσιμοι όλοι oi Drivers για Win 7 x64, αρα λογικά υποστηρίζεται η εγκατάσταση.

Δημοσ.

Αν το laptop ήλθε με προεγκατεστημένα τα Windows 8, η εγκατάσταση των Windows 7 δεν μπορεί να γίνει αν δεν μετατραπεί πρώτα ο δίσκος σε MBR από GPT.

O τρόπος που χρησιμοποιώ εγώ είναι χρησιμοποιώντας το GParted, κάνοντας boot με ένα Linux Mint USB stick.

• Like 1
Δημοσ.

Αν το laptop ήλθε με προεγκατεστημένα τα Windows 8, η εγκατάσταση των Windows 7 δεν μπορεί να γίνει αν δεν μετατραπεί πρώτα ο δίσκος σε MBR από GPT.

O τρόπος που χρησιμοποιώ εγώ είναι χρησιμοποιώντας το GParted, κάνοντας boot με ένα Linux Mint USB stick.

Τον μετέτρεψα σε MBR και πάλι δεν τον βλέπει στην εγκατάσταση των 7 ...

Καμιά άλλη ιδέα?

Λοιπόν. Τα κατάφερα τελικά. Η μετατροπή του δίσκου από GPT σε MBR είναι απαραίτητη αλλά όχι αρκετή.

Μετά από πολλές δοκιμές τελικά βρήκα την επιπλέον ενέργεια για να δει τον δίσκο η εγκατάσταση των 7.

- Μπαίνεις στο BIOS, -> System Configuration -> Boot Options.

- Legacy Support : Disabled , Secure Boot : Disabled και επιλέγεις το Clear All secure Boot Keys.

Αν γίνει σωστά θα ενεργοποιηθεί η ακριβώς από κάτω επιλογή Load HP Factory Default Keys ( θα χρειαστεί για επανεγατάσταση των 8 μελοντικά).

- Save and Exit

- Boot από Non UEFI CD/DVD ROM Drive και η εγκατάσταση των Windows 7 (x64) βλέπει κανονικά τον δίσκο.

Υ.Γ. : Το Legacy Support να ξαναγίνει enable μετά την διαγραφή των secure Boot Keys.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...