Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Mi3 έχω με snapdragon 800

Βλέπω πως υποστηρίζει και glonass.

Λες να βοηθάει στο τόσο γρήγορο κλείδωμα?

Γενικά το glonass λειτουργεί ταυτόχρονα με το gps ή επιλέγεις ένα απ τα 2 κάθε φορά?

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Βλέπω πως υποστηρίζει και glonass.

Λες να βοηθάει στο τόσο γρήγορο κλείδωμα?

Γενικά το glonass λειτουργεί ταυτόχρονα με το gps ή επιλέγεις ένα απ τα 2 κάθε φορά?

Εγώ μόνο το gps ανοίγω/κλείνω, άρα δουλεύουν ταυτόχρονα.
  • Like 1
Δημοσ.

το δικό μου Gps αυτοκινήτου (PNA) απο το οποίο είμαι απόλυτα ευχαριστημένος δε πιάνει ούτε 1 δορυφόρο μέσα στο σπίτι.

στην κίνηση, μέσα στο αυτοκίνητο δεν έχει χάσει ποτέ σήμα, εκτός βέβαια απο τα τούνελ.

το κινητό μου (MTK) κλάφτα... χάνει το σήμα έξω σε καθαρό ουρανό. και πεζός να είμαι δε μπορώ να κάνω πλοήγηση.

πραγματικά εντυπωσιάζομαι που ακούω ότι πιάνει το gps μέσα σε σπίτι. το θεωρούσα αδύνατο να γίνει.

Δημοσ.

Μεσα στο σπιτι και χωρις να εχει καποια ορατοτητα μεσω παραθυρου με ουρανο κι εμενα μου ακουγεται περιεργο

Απο οτι εψαξα λιγο τα κυματα που εκμπεμπονται απο τους δορυφορους ειναι δυνατο να ανακλωνται ως ενα βαθμο και ετσι να πιανει και μεσα στο σπιτι 

http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=498212

Δημοσ.

Η εμπειρία από Lumia και iPhone είναι πως έχουν πολύ καλό GPS δέκτη.

Πιάνουν αμέσως (όπως είπαν σε 5 δευτερόλεπτα έχει κλειδώσει) με 'ψυχρή εκκίνηση' του δέκτη κιόλας

και φυσικά εννοείται μέσα στο σπίτι, κάτω από ταβάνι (μου κάνει αστείο πλέον που το αναφέρω κιόλας),

μακριά από παράθυρο, μακριά από οπτική επαφή με τον ουρανό, σε υπόγεια, σε πολυόροφα κτίρια κλπ κλπ.

Αυτονόητο ότι μιλάμε για σκέτο GPS (χωρίς χρήση δεδομένων, A-GPS, χωρίς ιντερνετ, wifi κλπ κλπ).

Ειδικά το Lumia 820 - χωρίς πλάκα - πιάνει στίγμα (συχνά) ακόμα και σε ορισμένους (λίγους) σταθμούς του μετρό της Αθήνας

στο επίπεδο της αποβάθρας (πχ Ευαγγελισμός) τη στιγμή που είσαι διερχόμενος μες στο βαγόνι στα λιγοστά δευτερόλεπτα που κάνει στάση ο συρμός.

Ακούγεται κάπως αυτό για το μετρό, και εμένα με εξέπληξε την πρώτη φορά

αλλά είναι εξακριβωμένο επανειλλημένα, χωρίς δεδομένα, wifi, internet.

ΥΓ: Προσωπική εκτίμηση είναι πως τα mediatek gps chipset είναι λιγότερο αποδοτικά από άλλα, λχ qualcomm.

Δημοσ.

Αυτά που λες είναι διαπιστωμένα ελέγχοντας αν υπάρχει σωστό στίγμα στον χάρτη ή ελέγχοντας το αν είναι κλειδωμένοι και πόσοι δορυφόροι με εφαρμογή?

Δημοσ.

Αυτά που λες είναι διαπιστωμένα ελέγχοντας αν υπάρχει σωστό στίγμα στον χάρτη ή ελέγχοντας το αν είναι κλειδωμένοι και πόσοι δορυφόροι με εφαρμογή?

WIfi, δεδομένα, A-GPS έχω μονίμως κλειστά.

Δεν παίζει από εκεί.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, όταν λέμε ότι πιάνει πιάνει το GPS.

Σήμα με σωστό στίγμα.

Αμέσως και σε δευτερόλεπτα.

Ξέρω σου φαίνεται παράξενο.

Και γω κάποτε είχα GPS που ήθελε να κλειδώσει 15 λεπτά,

να το βγάλω πλάι στο παράθυρο, έξω στο μπαλκόνι, να δει απευθείας ήλιο, να είναι όρθιο έτσι αλλιώς

μετρούσα τους δορυφόρους, περίμενα πότε να δείξει τη θέση...

και... όταν είδα σε iPhone που κλείδωνε αμέσως μέσα στο αμάξι στο σπίτι, τρελάθηκα!

Λοιπόν είναι αλήθεια φίλε μου.

Λοκάρουν σωστό στίγμα με ψυχρή εκκίνηση σε 5 δευτερόλεπτα,

lumia και iPhone που ξέρω, αλλά ειδικά το lumia.

Σε υπόγεια, μέσα στο σπίτι κλπ κλπ.

Για να αστειευτώ, ήμουν τυφλός και πίστεψα!

Δημοσ.

Ναι μου φαίνεται όντως απίστευτο.

Εν τω μεταξύ ήμουν από αυτούς που υποστήριζα τα κινεζοκινητά θεωρώντας ως κλέψιμο τις τιμές των κινητών των μεγάλων εταιριών αλλά μάλλον θα αρχίσω να αναθεωρώ. Η διαφορά ποιότητας τουλάχιστον στον συγκεκριμένο τομέα είναι χαοτική.

Δημοσ.

Να προσθέσω μόνο

πως αντίστοιχα αποδοτικά με τα qualcomm,

και τα gps chipset της Intel (σε Windows λάπτοπ και Windows τάμπλετ) είναι παρομοίως άμεσα

και λοκάρουν σωστό στίγμα σε δευτερόλεπτα.

Δημοσ.

Οκ πολύ καλό ότι πιάνουν μέσα στην τουαλέτα ή κάτω από την κουβερτα αλλά δε νομίζω κανείς να χρειάζεται GPS για να πάει από το μπάνιο στην τουαλέτα

Δημοσ.

Όπως το πάρει κανείς.

Αν αυτό το σκεπτικό αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του καθενός, εμένα μου φτάνει και μου περισσεύει.

Προσωπικά όμως μετά τη μετάβαση σε ταχύτατα κι αποτελεσματικά GPS δεν έχει επιστροφή.

Δεν είναι μόνο που υπάρχουν αρκετοί κλειστοί δημόσιοι χώροι στους οποίους οντως θα θες να προσανατολιστείς.

Το GPS το θες για να είναι άμεσο, προκειμένου να προσανατολιστείς οσοδήποτε κι όποτε το χρειάζεσαι,

που πρακτικά σημαίνει να κλειδώνει αμέσως, χωρίς δεύτερες σκέψεις αν μπορείς να βασιστείς

και εσύ να το χρησιμοποιείς όχι θεωρητικά αλλά στην καθημερινόττα για το πιο ασήμαντο ως το πιο σημαντικό

ή να το χρησιμοποιουν έγκυρα και έγκαιρα οι εφαρμογές του smartphone .

Πολλαπλασιάζεις τις επιλογές σου. Λες ότι έχεις GPS στο κινητό στα αλήθεια.

Συν ότι λόγω της αμεσότητας της λήψης, μπορείς πρακτικά να το έχεις κλειστό για οικονομία της μπαταρίας

και να το ανάβεις και να το έχεις εκεί που εσύ το θες.

Αν είναι να το σκέφτεσαι από πριν πόση ώρα θέλει να κλειδώσει άρα δεν αξίζει τον κόπο,

να κάθεσαι να μετράς δορυφόρους και άντε να βρει τη θέση, να σου σπάνε τα νεύρα που δεν είσαι πλάι στο παράθυρο

σιχτιριάζεις τη στιγμή και το αφήνεις στην άκρη να το χρησιμοποιείς για τα μεγάλα.

Και στο αυτοκίνητο ακόμα αν χαθείς και οδηγείς, να σε εντοπίζει άμεσα να σε καθοδηγεί..

Εγώ βλέπω ότι υπάρχει πρακτικό αποτέλεσμα στη χρήση ενός γρήγορου και αποδοτικού GPS.

Κατά τα λοιπά, αυτός πιστεύω ήταν ο σκοπός που ρώτησε ο φίλος και του απαντάμε για τις διάφορες εμπειρίες.

Ο καθένας που έχει την απορία, βλέπει, διαλέγει και παίρνει ελεύθερα.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνοι ειναι καλο να κλειδωνει γρηγορα οπουδηποτε αλλα το gps ειναι για να βρισκεις το δρομο σου οταν εισαι εξω

Σε κλειστους χωρους δεν εχει καμια χρησιμοτητα ωστε να αποτελει κριτηριο αγορας αλλου  ή πιο ακριβου τηλεφωνου αν ηδη εισαι οκ σε εξωτερικους χωρους με αυτο που εχεις

Δημοσ.

Συμφωνοι ειναι καλο να κλειδωνει γρηγορα οπουδηποτε αλλα το gps ειναι για να βρισκεις το δρομο σου οταν εισαι εξω

Σε κλειστους χωρους δεν εχει καμια χρησιμοτητα ωστε να αποτελει κριτηριο αγορας αλλου  ή πιο ακριβου τηλεφωνου αν ηδη εισαι οκ σε εξωτερικους χωρους με αυτο που εχεις

Το gps δεν είναι μόνο για να βρίσκει τους δρόμους έχει τεράστιες δυνατότητες, αν και αδυνατώ να πιστέψω ότι βρίσκει δορυφόρους μέσα σε σπίτι.

Δημοσ.

Το gps δεν είναι μόνο για να βρίσκει τους δρόμους έχει τεράστιες δυνατότητες

+1

αν και αδυνατώ να πιστέψω ότι βρίσκει δορυφόρους μέσα σε σπίτι.

Και όμως. Εδώ λέω και λέμε βρίσκει το σωστό στίγμα σε υπόγεια.

Και εγώ δε θα το πίστευα, και στα αλήθεια δεν ξέρω πώς,

όμως δουλεύει.

Δημοσ.

Το GPS δεν είναι μόνο για τον δρόμο, αλλά και για να βρίσκεις το κινητό σου εφόσον χαθεί, να βρίσκει η εφαρμογή του καιρού που είσαι και να σου λέει σωστά τον καιρό για το μέρος που είσαι και όχι τι καιρό κάνει πχ στο Λονδίνο, Facebook, Foursquare, swarm, να καλέσεις online taxi όπως πχ με την taxibeat και άλλες πολλές που δεν τις θυμάμαι τώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...