funbreaker Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Με αφορμή την αγορά ενός κινεζοκινητού που πήρε ίδιο κι ένας φίλος μου αναρωτήθηκα αν είναι μάπα ο δέκτης του και δεν πιάνει μέσα στο σπίτι ή δεν πιάνει κανένα κινητό δορυφόρους μέσα σε σπίτι. Ο φίλος λέει πως ένα samsung που έχει πιάνει. Εγώ ότι κινητό είχα μέχρι τώρα (motorola & zte) δεν έπιαναν με τίποτα. Με το ζόρι κοντά στο παράθυρο μόνο. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν φταίει το σπίτι ή οι συσκευές που είχα ή αν γενικά δεν πιάνουν δορυφόρους τα smartphone μέσα σε σπίτια. Προσοχή, ρωτάω αν βλέπει και κλειδώνει δορυφόρους, πράγμα που φαίνεται με εφαρμογές σαν το GPS Test και όχι αν δείχνει σωστά το στίγμα σας στον χάρτη, πράγμα που επιτυγχάνεται και με την χρήση μόνο wifi. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2015 από funbreaker
maddoctor Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Με αφορμή την αγορά ενός κινεζοκινητού που πήρε ίδιο κι ένας φίλος μου αναρωτήθηκα αν είναι μάπα ο δέκτης του και δεν πιάνει μέσα στο σπίτι ή δεν πιάνει κανένα κινητό δορυφόρους μέσα σε σπίτι. Ο φίλος λέει πως ένα samsung που έχει πιάνει. Εγώ ότι κινητό είχα μέχρι τώρα (motorola & zte) δεν έπιαναν με τίποτα. Με το ζόρι κοντά στο παράθυρο μόνο. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν φταίει το σπίτι ή οι συσκευές που είχα ή αν γενικά δεν πιάνουν δορυφόρους τα smartphone μέσα σε σπίτια. Εσύ το είδες!? Εμένα πάντως και τα δύο κινητά της Xiaomi μια χαρά πιάνουν.... Επίσης σημασία παίζει και τι επεξεργαστή έχουν. Εάν έχουν ΜΤΚ, μπορεί και να μην πιάνουν, αφού αργούν να πιάσουν γενικώς ακόμα και έξω. Εάν έχεις κινητό με επεξεργαστή Snapdragon, εκεί το κινητό πιάνει αμέσως και τουλάχιστον τα δικά μου και στο σπίτι.
funbreaker Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Εσύ το είδες!? Εμένα πάντως και τα δύο κινητά της Xiaomi μια χαρά πιάνουν.... Επίσης σημασία παίζει και τι επεξεργαστή έχουν. Εάν έχουν ΜΤΚ, μπορεί και να μην πιάνουν, αφού αργούν να πιάσουν γενικώς ακόμα και έξω. Εάν έχεις κινητό με επεξεργαστή Snapdragon, εκεί το κινητό πιάνει αμέσως και τουλάχιστον τα δικά μου και στο σπίτι. Γιατί με ρωτάς αν το είδα? Εντύπωση μου κάνει να πιάνει το gps κάτω από μπετόν. Όντως ΜΤΚ έχει το κινεζοκινητό που έχω. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2015 από funbreaker
maddoctor Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Γιατί με ρωτάς αν το είδα? Εντύπωση μου κάνει να πιάνει το gps κάτω από μπετόν. Όντως ΜΤΚ είναι το κινεζοκινητό που έχω. Απλώς σε ρωτάω για να δεις εάν πραγματικά ισχύει αυτό που σου είπε ο φίλος σου και πόσο μέσα στο σπίτι....
funbreaker Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Απλώς σε ρωτάω για να δεις εάν πραγματικά ισχύει αυτό που σου είπε ο φίλος σου και πόσο μέσα στο σπίτι.... Όχι δεν το είδα αλλά δεν λέει ψέματα. Γι αυτό άνοιξα το thread, για να δω τι ποσοστό των συσκευών, ποιές συσκευές και με πόση ευκολία πιάνουν δορυφόρους μέσα στο σπίτι. Και φυσικά δεν εννοώ δίπλα στο παράθυρο ούτε σε ρετιρέ με γυάλινη οροφή.
maddoctor Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Όχι δεν το είδα αλλά δεν λέει ψέματα. Γι αυτό άνοιξα το thread, για να δω τι ποσοστό των συσκευών, ποιές συσκευές και με πόση ευκολία πιάνουν δορυφόρους μέσα στο σπίτι. Και φυσικά δεν εννοώ δίπλα στο παράθυρο ούτε σε ρετιρέ με γυάλινη οροφή. Οκ! Ο γενικός κανόνας πάντως είναι αυτός που σου έγραψα... 1
spgkolem Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 στο xiaomi redmi1 που χρησιμοποιω που εχει MTK και συμφωνα με τους reviewers ειναι απο τα καλυτερα MTK στο gps,πιανει αμεσως έξω,αλλα μεσα στο σπιτι καθυστερει πολύ.Σε ενα zte με mtk του 60 ευρου που ειχα δει,επιανε πολυ δυσκολα ακομα και εξω.Οποτε τα MTK εχουν προβλημα,αλλα φταιει και ο κατασκευαστης για το ποσο μεγαλο θα ειναι αυτο.
Demon Lord Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Το δικό μου Lumia 520 πιάνει αμέσως πάντως...
adi32 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Αν δεν εχει ανοικτο ιντερνετ πως να πιασει μεσα στο σπιτι ? Η κεραια του GPS πρεπει να βλεπει ουρανο Αν βλεπει το ταβανι τι να πιασει ? 5
funbreaker Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Αν δεν εχει ανοικτο ιντερνετ πως να πιασει μεσα στο σπιτι ? Η κεραια του GPS πρεπει να βλεπει ουρανο Αν βλεπει το ταβανι τι να πιασει ? Γι αυτό παραξενεύομαι κι εγώ. Όταν ρωτάω αν πιάνει, εννοώ να κλειδώνει τους δορυφόρους και να το βλέπεις αυτό απ το GPS Test app. Όχι να βλέπεις απλά το στίγμα σου στον χάρτη κάτι που γίνεται και μόνο με το wifi. Το δικό μου Lumia 520 πιάνει αμέσως πάντως... Όταν λες πως πιάνει εννοείς πως κάτω απο ταβάνι και μακριά απο παράθυρο κλειδώνει δορυφόρους και το βλέπεις από κάποιο application σαν το GPS Test ή ότι δείχνει σωστά το στίγμα σου στον χάρτη?
Demon Lord Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Ρε παιδιά στο δικό μου και χωρίς ίντερνετ μια χαρά εντοπισμό τοποθεσίας κάνει... και το gps όταν κινούμαι πάλι κινείται. Βέβαια αν του βάλω κάποιο συγκεκριμένο προορισμό θέλει ίντερνετ αλλά όλα τα υπόλοιπα τα κάνει και χωρίς σύνδεση Όταν λες πως πιάνει εννοείς πως κάτω απο ταβάνι και μακριά απο παράθυρο κλειδώνει δορυφόρους και το βλέπεις από κάποιο application σαν το Test GPS ή ότι δείχνει σωστά το στίγμα σου στον χάρτη? Αυτό που εννοώ είναι πως ΧΩΡΙΣ ίντερνετ όταν ανοίξω το here maps κάνει κανονικά εντοπισμό (για να αναζητήσω κάποια τοποθεσία θέλει σύνδεση) και όταν ανοίγω το here drive (gps) κάνει εντοπισμό θέσης και όταν κινούμαι κινείται και αυτό μαζί (θέλει σύνδεση για να βάλω κάποια συγκεκριμένη διαδρομή). Εννοείται πως μου δείχνει όλες τις περιοχές τοποθεσίες κλπ. χωρίς σύνδεση
funbreaker Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μόλις έκανα μια δοκιμή χωρίς internet και κλείδωσε 4 δορυφόρους μετά από 1-2 λεπτά. Τελικά πιάνουν τα smartphone δορυφόρους ακόμα και κάτω από ταβάνι.
xaralas Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Κανονικα πιανει και μεσα, ειδικα το lumia που εχω σε 5 δευτερα εχει κλειδωσει μεσα και χωρις ιντερνετ.
Demon Lord Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Κανονικα πιανει και μεσα, ειδικα το lumia που εχω σε 5 δευτερα εχει κλειδωσει μεσα και χωρις ιντερνετ. Αυτό λέω και εγώ, για το δικό μου Lumia 520
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα