Sakel27 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα. Είμαι φοιτητής Πληροφορικής 2ο εξάμηνο και έφτασε ο καιρός να δηλώσουμε συγγράμματα. Οι επιλογές μας για την java είναι 2 και πρεπε να διαλέξουμε ένα βιβλίο. Το ένα είναι το πλήρες εγχειρίδιο της java 7 του Rogers Cadenhead και η 2η επιλογή είναι το java προγραμματισμός του Daitel. Εγώ έχω σχετικά μικρή εμπειρία με την java Οπότε θέλω να πάρω το βιβλίο που είναι καλύτερο για αρχάριο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
kosegdit Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να ρωτήσεις τον ίδιο τον καθηγητή σου, ποιο από τα συγγράμματα προτείνει ή αλλιώς ποιο είναι αυτό που θα βρίσκεται πιο κοντά από άποψη ύλης. Στα πλαίσια του μαθήματος μέσα στο πανεπιστήμιο, θα σου είναι περισσότερο χρήσιμο κάτι τέτοιο. Από την άλλη αν θέλεις να μάθεις και να ασχοληθείς ουσιαστικά και σε βάθος με τον προγραμματισμό (κάτι που θα σε ενθάρρυνα να κάνεις), να ξέρεις ότι το καλύτερο βιβλίο θα είναι η αναζήτηση στο internet και ο προσωπικός πειραματισμός. Κανένα βιβλίο και κανένας καθηγητής δεν μπορεί να σε εφοδιάσει με τις γνώσεις που παίρνεις αν σπάσεις τα δάχτυλά σου πάνω από το πληκτρολόγιο, μαθαίνοντας από τα λάθη σου.
Sakel27 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Το θέμα είναι ότι οι καθηγητές δεν μπορούν να σου προτείνουν βιβλίο γιατί θεωρείται παράνομο... τον ρώτησα και αυτό που μου είπε είναι ότι το ένα απλά είναι μεγαλύτερο αρα ποιο αναλυτικό ενώ το άλλο το αντίθετο.
kosegdit Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Αυτό που λες ειλικρινά πρώτη φορά το ακούω. Τουλάχιστον στην δικιά μου σχολή οι καθηγητές σου δίνουν την λίστα με τις διαθέσιμες επιλογές που έχεις για βιβλίο, που στην ουσία είναι και η λίστα που σου δίνεται από τον Εύδοξο, αλλά μετά μας προτείνουν εκείνο που θα ανταποκριθεί περισσότερο στις ανάγκες του μαθήματος, χωρίς φυσικά να αποκλείουν τα υπόλοιπα ως ακατάλληλα. Καλύτερα να περιμένεις να σου απαντήσει κάποιος που να ξέρει κάτι περισσότερο για τα συγγράμματα που αναφέρεις. Παράλληλα μπορείς να ψάξεις και στο internet να δεις γενικότερες απόψεις για το ερώτημά σου. edit: Στην θέση σου και χωρίς περαιτέρω βοήθεια από κάποιον, θα έπαιρνα το βιβλίο που είναι μεγαλύτερο και περισσότερο αναλυτικό, αφού στην ουσία καλύπτει τα ίδια κομμάτια με το άλλο, το γεγονός όμως ότι είναι περισσότερο επεξηγηματικό, πιστεύω θα σε βοηθήσει περισσότερο στα πρώτα σου βήματα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα