grey-os Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Με μεγάλη μου χαρά σας ανακοινώνω την διανομή του "GreyOS - Free & Open Source Browser-based O/S" Το προϊόν είναι σε έκδοση Alpha και είναι χρήσιμο αυστηρά μόνον για developers και testers. Κατεβάστε το από εδώ: https://sourceforge.net/projects/greyos/ Μέσα στο zip περιλαμβάνονται επιπλέον κάποια βασικά στοιχεία αναφοράς για τη γραφή κώδικα και το πλάνο του που θέλει να φτάσει το project. Ο κώδικας αποτελείτε από: HTML5 JS PHP JSON XML CSS ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Για την εγκατάστασή του χρειάζεστε Apache και να τρέχει MySQL server. Βήματα για την εγκατάσταση: 1. Εγκαταστείτε τη βάση από το αρχείο: /cms/database/alpha_cms_db.sql 2. Φτιάξτε ένα virtual host στον Apache με στόχο το OS να είναι στη βάση-root (/) του directory 3. Έτοιμο! Καλώ όλους τους φίλους προγραμματιστές να συνεισφέρουν με τα δικά τους apps, ιδέες και λύσεις για περεταίρω ανάπτυξη. Θέλω να συστήσω μια δυνατή ομάδα 10+ ατόμων και να προχωρήσουμε στην τελειοποίησή του! Τέλος ένα DEMO θα είναι σύντομα διαθέσιμο στο http://greyos.gr Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2015 από grey-os
grey-os Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Github και καλή αρχή.. Ευχαριστώ θα μπει και εκεί... μολις μαζευτεί κόσμος που να ενδιαφέρεται. Για την ώρα απλά άνοιξα τον κώδικα και βλέπουμε.
nikos_90 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 // UTILITY classclass UTILITY{// Absolute system path of a relative file pathpublic static function Absolute_Path($file_path = null){$final_path = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/' . $file_path; // error $final_path = realpath(__DIR__ . '/..') .'/'. $file_path; // fix//print_r($final_path);exit;if (file_exists($final_path) === false)return null;return $final_path;} } υπαρχει προβλημα με το path οταν ειναι σε subfolder. πχ αυτο τώρα ψαχνει στο /Applications/MAMP/htdocs/framework/config.xml δεν το διαβαζει σωστά γιατι το έχω στον φάκελο /Applications/MAMP/htdocs/greyos/framework/config.xml σαν αποτέλεσμα έχει να μην μπορει να βρεί τα config files. απο λίγο που το κοιταξα μου αρέσει η δομή αρκετά αλλα γιατι δεν χρησιμοποιείς έτοιμα εργαλεια όπως πχ το doctrine ? θα κέρδιζες και χρόνο και θα απέφευγες διάφορα bugs που σιγουρα θα υπάρχουν.
grey-os Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Το γνωρίζω για το sub folder γι' αυτό είπα για το root folder πιο πάνω. Επίσης δεν είναι μόνο ένας αλλά 10 προγραμματιστές που έχουν συνεισφέρει και έτσι λογικό είναι να υπάρχουν προβλήματα μιας και είναι ακόμα alpha stage. Συμβουλές αλλά και προσθήκες όπως το doctrine, ευπρόσδεκτες φυσικά. Σε ενδιαφέρει να μπεις στο team?
nikos_90 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Θα με ενδιέφερε σίγουρα αλλα δεν έχω χρόνο καθώς δουλευω 12 ώρες την μέρα αυτό το διάστημα. Θα σε προσθέσω στο linkedin να μπορούμε να έχουμε μια επικοινωνία. ο GD είσαι έτσι?
devonline Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Χαιρετώ τη ομάδα . Νομίζω ότι λείπουν αρχεία απο το zip ... τουλάχιστον 1 για να δουλέψει σωστά
nikos_90 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 εμενα μου παίζει.. Στο dashboard δεν λειτουργουν τα πάντα αλλα δεν ξέρω αν φταιει κάτι η αν δεν τα έχουν ολοκληρώσει τα παιδιά. Μπραβο πάντως στα παιδιά, πολύ καλή προσπάθεια.
grey-os Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Είναι alpha stage ακόμα και έχει χιλιάδες προβλήματα αλλά έχουμε πολύ πλούσιο API. Ο στόχος βασικά είναι να παρθεί ένα καλώς ορισμένο API ώστε να μπορεί ο κάθε ένας με JS, PHP, HTML5 και CSS να παράγει το δικό του app μέσα στο περιβάλλον. Προτάσεις για καλυτέρευση καθώς και bugs, ευπρόσδεκτες. Αναζητώ ικανά άτομα με όρεξη για κανοτομία επικοινωνήστε ανοικά από το forum. Ευχαριστώ.
WebDevGr Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Το Site: Pandoo έγινε GreyOS .... τα σχόλια είναι περιττά! Υ.Γ. Μην ταΐζετε το τέρας... 1
grey-os Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 To GreyOS και η ομάδα του προσφέρουν στο κόσμο απλόχερα την δουλειά τους. Μιλάμε για χιλιάδες ώρες εργασίας σε κώδικα και γραφικά. Προτάσεις για καλυτέρευση καθώς και bugs, ευπρόσδεκτες.
nikos_90 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 μπορεις να μας πεις στο dashboard τι δουλευει και τι όχι μεχρι στιγμής? για να γνωρίζουμε αν φταίει κατι στην εγκατασταση μας αν δεν παίζει κατι η δεν έχει ολοκληρωθεί απο εσάς ακόμα? π.χ δεν μπορω να μπώ στην επιλογή settings στο dropdown του account.
grey-os Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 μπορεις να μας πεις στο dashboard τι δουλευει και τι όχι μεχρι στιγμής? για να γνωρίζουμε αν φταίει κατι στην εγκατασταση μας αν δεν παίζει κατι η δεν έχει ολοκληρωθεί απο εσάς ακόμα? π.χ δεν μπορω να μπώ στην επιλογή settings στο dropdown του account. Σωστός.... Πολλά δε παίζουν όχι γιατι έχουν bugs αλλά γιατί δεν έχουν συνδεθεί να κάνουν κάτι. 1. Οτιδήποτε μετά το LinkedIn δεν είναι συνεδεμένο με κάτι οπότε δε κάνει κάτι 2. Τα εικονίδια μπορούν να μετακινηθούν και να τους αλλάξετε σειρά. 3. Στην μπάρα αριστερά δεν δουλεύει κάτι. (υπό κατασκευή) 4. Το search επάνω δεξιά είναι απενεργοποιημένο. 5. Τα account και settings είναι υπό ανάπτυξη. Επιπλέον, πατώντας σε κάθε εικονίδιο αριστερά πάνω στο κάθε παράθυρο (τα ονομάζουμε Boxes) βγαίνει ένα μενού επιλογών. Από τις επιλογές δουλεύει μονο το Deploy/Hide Casement - που εμφανίζει ένα "παραθυρόφιλο" για έξτρα λειτουργείες και info στο χρήστη - καθώς και το Close. Δείτε φώτο από κάτω.
Unabomber Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Κοινως πηρατε το OS του Μιχαλη Πατελλη που το δημιουργησε το 2013 ,το Pandoo και το πλασαρετε ως δικο σας........ EPIC FAIL....... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις