Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

εχω ενα προβλημα και θα ηθελα βοηθεια.

εχω δυο αρχεια excel στα οποια υπαρχουν πελατες με ονοματεπωνυμο,στο ενα αρχειο εχω περιπου 9500 ονοματα και στο αλλο περιπου 2500ονοματα.

θελω να τα συγκρινω και να δω αν υπαρχουν διπλες εγγραφες.

υπαρχει καποιος τροπος?

Δημοσ.

Φτιάχνεις ενα νεο εξελ τα ενσωματώνεις εκει και τα δυο αρχεία μετα το ταξινομείς με το όνομα ή το επίθετο και βρίσκεις τα διπλά, τριπλά κλπ ονόματα

Δημοσ.

Σε ευχαριστω απλα ξεχασα να γραψω πως δεν θελω να μπερδεψω τα δυο αρχεια , απλα να δω αν υπαρχει το ιδιο ονομα και στα δυο χωρις να τα ενσωματωσω, ασε που μιλαμε για 9500 ονοματα, θα πρεπει να τα βλεπω ενα , ενα αν εχουν καποιο διπλο...

Δημοσ.

σου αρκει να συγκρινεις μια λιστα στο ενα αρχειο (9500 γραμμες * 1 στηλη) με μια λίστα στο αλλο αρχειο (2500 γραμμες επι 1 στηλη);

Αν ναι, ειναι σχετικα εφικτο.

Δημοσ.

ναι μου αρκει , γιατι εγω αυτο που θελω ειναι απλα στην λιστα που εχω τα 9.500 ονοματα να δω αν υπαρχουν κοινα ονοματα με την λιστα των 2500

Δημοσ.

στη μια λιστα θα βαλεις μια νεα στηλη που θα εχει σε ολες τις γραμμες τον αριθμο 1 και τα κανεις ολα ενα χρωμα πχ κιτρινο

στη αλλη λιστα θα βαλεις μια νεα στηλη που θα εχει σε ολες τις γραμμες τον αριθμο 2

κανεις copy και τις 2 λιστες σε ενα νεο φυλλο τα ταξινομεις κατα ονομα και βλεπεις ποια ειναι διπλα

Αλλιως με Αccess κανεις ενα ερωτημα κα ιεπιλεγεις ομαδοποιηση ωστε να μη βγαλει τα διπλα

Δημοσ.

Οχι σε μια

Θα τις βαλεις απο κατω τις αλλες

θες να κρατησεις 1 φορα αυτα που ειναι και στις 2 λιστες?

Αν θες ανεβασε τα καπου να στα φτιαξω

Δημοσ.

Αδερφε δεν μπορω να στο στειλω γιατι ειναι απορρητα, εγω θελω να μου πεις πως θα βαλω την μια στηλη κατω απο την αλλη και μετα να τα βαλω με αλφαβητικη σειρα ωστε να δω αν ειναι κανενα ιδιο(τα εχω βαλει με διαφορετικο χρωμα)

Δημοσ.

με απλο copy paste το κανεις απο κατω απο τις αλλες στηλες

μετα κανεις ταξινομηση

πατας πχ στο Β1 και επιλεγεις δεδομενα ταξινόμηση

Στην τριτη στηλη εχω βαλει μια συναρτηση IF που συγκρινει το προηγουμενο με το τρεχον και βγαζει 0 ή 1 

οποτε κρατας αυτα που εχουν 1

Βιβλίο1.zip

Δημοσ.

ρε φιλε πως να κανω copy paste μια στηλη σε ενα κελι???Που θα το κανω paste???

Λοιπον εχω στηλη Α(9500) στηλη β(2500) πως θα βαλω την στηλη β κατω απο εκει που τελειωνει η στηλη Α?

Αν κανω copy την στηλη B που θα την κάνω paste?σε κελι δεν γινεται , στην στηλη Α θα διαγραψει αυτην για να κανει paste.

τα μυαλα μου πονανε

Δημοσ.

δεν τα κανεις σε ενα κελι

πιανεις ολα τα κελια που θες και πας στο αλλο αρχειο κατω απο το τελυταιο και κανεις paste και τα βαζει ολα 

δηλ αν εχει 100 το ενα και 200 το αλλο θα σου προστεθουν τα 200 κατω απο τα 100 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...