Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα, στο λάπτοπ της υπογραφής έβαλα ssd και πήρα και odd caddy όπου πρόσθεσα hdd στην θέση του dvd. Η απορία μου είναι η εξής,ο σκληρός δίσκος έχει ήδη τα Windows 7 τι πρέπει να κάνω για να τον χρησιμοποιήσω ως 2ο σκληρό για αποθηκευτικό χώρο στο λάπτοπ?

μπορώ να κάνω installation σε προγράμματα και παιχνίδια στον δίσκο αυτό? Υπάρχει κανα θέμα αν είναι το λειτουργικό στον ssd και κάποια προγράμματα/παιχνίδια στον HDD?

πχ το steam και τα παιχνίδια άμα τα κάνω install στον hdd θα τρέχουν κανονικά χωρίς θέμα έτσι?

γενικότερα υπάρχει κάποια ασυμβατότητα ή δυσλειτουργία αν επιλέγω τα downloads μου να μην πηγαίνουν στον ssd και να κάνω εγκατάσταση μερικά παιχνίδια και εφαρμογές στον hdd?

Δημοσ.

Τα πράγματα ειναι απλά , στον ssd θα έχεις το λειτουργικό σου και τα βασικά σου προγράμματα και στον 2ο δίσκο θα εχεις backup / παιχνίδια κτλπ. Θα περάσεις το steam κανονικά στον ssd και στις ρυθμίσεις του θα του πεις τα παιχνίδια να τα κατεβάζει ολα και τα να τρέχει απο τον 2ο δίσκο.

Δεν υπάρχει θέμα δυσλειτουργίας κτλπ απλα επιλέγεις download κτλπ να πηγαίνουν στο αλλο δίσκο οπως ακριβώς και στο desktop δεν αλλάζει κατι δηλαδή επειδή ειναι laptop

• Like 1
Δημοσ.

Και επίσης καλό είναι να του κάνεις φορμάτ του δίσκου να σβηστούν όλα τα παλιά πράγματα από μέσα (windows κλπ) και να έχεις ένα καθαρό αποθηκευτικό χώρο.

• Like 1
Δημοσ.

Και επίσης καλό είναι να του κάνεις φορμάτ του δίσκου να σβηστούν όλα τα παλιά πράγματα από μέσα (windows κλπ) και να έχεις ένα καθαρό αποθηκευτικό χώρο.

αυτό να το κάνω συνδέωντας τον δίσκο στο λάπτοπ και κάνω φορμάτ μέσα απο το λειτουργικό ή κάνω φορμάτ χρησιμοποιώντας κάποιο bootable tool?

Δημοσ.

Μία ερώτηση πρώτα από όλα. Όταν έκανες εγκατάσταση των windows στον SSD, είχες συνδεδεμένο τον HDD??? Αν τον είχες μη κάνεις τίποτα ακόμα.

Δημοσ.

Μία ερώτηση πρώτα από όλα. Όταν έκανες εγκατάσταση των windows στον SSD, είχες συνδεδεμένο τον HDD??? Αν τον είχες μη κάνεις τίποτα ακόμα.

δεν το είχα, ακόμα δεν τον έχω συνδέσει.o δισκος είναι όπως ήταν πρίν πάρω ssd, με τα windows, τα προγράμματα και τα αρχεία μου(τα έχω πάρει backup)

εγώ έβγαλα το δίσκο, έβαλα ssd και πέρασα το λειτουργικό εκεί.

Δημοσ.

Απλά κάνεις boot με το λειτουργικό και οταν φτάσει λίγο πριν αρχίσει η εγκατάσταση κάνεις format μετα πατάς next και αρχίζει η εγκατάσταση

• Like 1
Δημοσ.

δεν το είχα, ακόμα δεν τον έχω συνδέσει.

οκ απλα σου το ειπα γιατι αν τον είχες πάνω, τότε η νέα εγκατάσταση των windows είναι πολύ πιθανό να έβλεπε την άλλη παλιά εγκατάσταση στον άλλο δίσκο και να χρησιμοποιούσε εκείνο τον MBR οπότε θα είχες πρόβλημα μετά σε περίπτωση που έσβηνες τον άλλο δίσκο ή τον έβγαζες από πάνω. (δε θα ξεκίναγε το λειτουργικό από τον SSD δηλαδή).

Τώρα όπως είσαι βάλτον πάνω κανονικα και μέσα από την διαχείριση δίσκων των windows μπορείς να σβήσεις όλα τα διαμερίσματα που έχει (γιατί συνηθως φτιάχνουν και τα windows κάποιο partition που θες χρειάζεσαι πλέον), να δημιουργήσεις νέα partition και να τα κάνεις διαμόρφωση. 

Δημοσ.

οκ απλα σου το ειπα γιατι αν τον είχες πάνω, τότε η νέα εγκατάσταση των windows είναι πολύ πιθανό να έβλεπε την άλλη παλιά εγκατάσταση στον άλλο δίσκο και να χρησιμοποιούσε εκείνο τον MBR οπότε θα είχες πρόβλημα μετά σε περίπτωση που έσβηνες τον άλλο δίσκο ή τον έβγαζες από πάνω. (δε θα ξεκίναγε το λειτουργικό από τον SSD δηλαδή).

Τώρα όπως είσαι βάλτον πάνω κανονικα και μέσα από την διαχείριση δίσκων των windows μπορείς να σβήσεις όλα τα διαμερίσματα που έχει (γιατί συνηθως φτιάχνουν και τα windows κάποιο partition που θες χρειάζεσαι πλέον), να δημιουργήσεις νέα partition και να τα κάνεις διαμόρφωση. 

δεν θα έχω θέμα επειδή έχει mbr και windows files πάνω έτσι?

δηλαδή δεν θα μπουτάρει ο υπολογιστής απο τον μηναχικό δίσκο φαντάζομαι έ?

Δημοσ.

Αν bootarei από τον hdd όταν τον συνδέσεις θα πρεπει να το αλλάξεις από το bios. Να βάλεις σαν πρώτο δίσκο τον SSD δηλαδή. Δεν είναι πρόβλημα όμως αυτό. Το πρόβλημα θα ήταν αν έκανες εγκατάσταση στον SSD έχοντας και τον άλλο συνδεδεμένο. 

Δημοσ.

Αν bootarei από τον hdd όταν τον συνδέσεις θα πρεπει να το αλλάξεις από το bios. Να βάλεις σαν πρώτο δίσκο τον SSD δηλαδή. Δεν είναι πρόβλημα όμως αυτό. Το πρόβλημα θα ήταν αν έκανες εγκατάσταση στον SSD έχοντας και τον άλλο συνδεδεμένο. 

ωραία :D

ευχαριστώ πολύ :)

Δημοσ.

Εχω και εγω μια απορία για να μην ανοιγω νέο θέμα. Έστω οτι παίρνω ssd, στο hdd έχω 2 partition το 2ο είναι ένα μικρό που έχει το recovery. Μπορώ με κάποιον τρόπο να περάσω windows και το partition στον ssd ή πρέπει να γίνει εγκατάσαση των windows απο την αρχή?

Δημοσ.

Τα windows φυσικά και μπορείς να τα περάσεις αλλα απο την αρχή μιας και θα πρόκειται για καινούργιο δίσκο ( η αν θέλεις αυτο ειναι το σωστό καθώς μπορείς να δοκιμάσεις και clone) , τώρα οσο αφορά το partition αν ειναι κρυφό μαλλον δεν μπορείς να το μεταφέρεις και αυτο με clone όλου του δίσκου ομως πιθανόν να γίνεται

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...