Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας!!!

Το σύστημα μου είναι το εξής:

*Case: ΝΖΧΤ TEMPEST

* PSU: Thermaltake ToughPower 700W

* Motherboard: Gigabyte EP43-DS3L

* CPU: Intel Core 2 Quad Q9550 @ 2.83GHz

* RAM: 2x2GB DDR2 800 MHz 5-5-5-18

* GPU:Ati Radeon HD 4870 1GB

* HDD: Kinsgston SSDnow 128GB (master) / WD 320GB

* Monitor/Resolution: LG Flatron L207WT 21"

* ΟS:Windows 7 64bit

Ένας φίλος μου έχει τον παλιό του υπολογιστή σε αχρηστία και ανακαλύψαμε ότι έχουμε τις ίδιες κάρτες γραφικών (Ati Radeon HD 4870 1GB). Στα καλά του καθομένου πάει και τη βγάζει και μου τη δίνει για crossfire. Η μητρική μου δεν υποστηρίζει αλλά η δική του ναι! Να σημειώσω ότι ο επεξεργαστής του είναι ένας AMD Phenom μαζί με συμβατή μητρική. Επίσης, οι κάρτες γραφικών είναι από διαφορετικό κατασκευαστή. Η δική μου είναι της Sapphire και η δική του της Gigabyte.

Οπότε χθες κάνω ένα τεστ για να δω αν ο υπολογιστής θα λειτουργήσει, αλλάζοντας τη μητρική+επεξεργαστή.

Αλλάζω μητρική, επεξεργαστή και GPU, αφήνοντας ίδια RAM, HDD, SSD, GPU, PSU. Ο υπολογιστής άναψε αλλά κάρτα γραφικών δεν έκανε τίποτα (το ανεμιστηράκι της δε δούλευε) καθώς η ανάλυση στα Windows ήταν σε 640χ480.

Μετά έβαλα πίσω τα πράματα που είχα πριν, δηλαδή το σύστημα μου έγινε όπως ήταν εξ’αρχής (αυτό που φαίνεται στην αρχή). Αλλά τώρα ο υπολογιστής δεν ανοίγει καν!!! Πατάω κουμπί, πάει να πάρει μπρος… τίποτα, κλείνει. Τρέχει κρύος ιδρώτας! Βγάζω τους σκληρούς, κάτι ανεμιστηράκια, ξαναπατάω κουμπί… πάλι τίποτα. Ποτάμι ο ιδρώτας! Βγάζω τις ραμ, πατάω το κουμπί… ανοίγει αλλά οθόνη γιοκ και μετά από 10 δευτερόλεπτα κάνει επανεκκίνηση κι έκτοτε κάθε 10 δεύτερα το ίδιο (επανεκκινεί). Ξαναβάζω τις ραμ, και κάνει πάλι το ίδιο: ανοίγει αλλά οθόνη γιοκ και μετά από 10 δευτερόλεπτα κάνει επανεκκίνηση.

Τις πταίει;;;;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Επισκέπτης
Δημοσ.

καλημερα,

καταρχην ασε μονο μητρικη επεξεργαστη ψυξκτρα και μια μνημη και τη δικια σου καρτα γραφικων, σιγουρεψου οτι ειναι κουμπωμενα σωστα και αφαιρεσε τη μπαταρια της μητρικης για μερικα λεπτα... ελενξε οτι εχεις βαλει σωστα τα καλωδιακια του κουτιου στη μητρικη για να το ενεργοποιεις και να μπορεις να κανεις reset θα τα βρεις sto manual..., τοποθετησε μετα th mpataria και τελευταιος ελενχος πριν το ενεργοποιησεις οτι τα καλωδια απο το τροφοδοτικο στη μητρικη τα εχεις βαλει σωστα pali manual...και αναψε το... και τοτε θα δεις τι γινετε... και γραφεις πισω να δουμε :-)  

Δημοσ.

Δυστυχώς, δε δούλεψε το reset της μητρικής. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι κατά το άνοιγμα και κλείσιμο του pc, ανάβουν τρία κόκκινα λαμπάκια της gpu.

Δεν έχει και on board gpu η μητρική.

Τι άλλο να δοκιμάσω;

Επισκέπτης
Δημοσ.

η καρτουλα παιρνει ρευμα απο το τροφοδοτικο?

Δημοσ.

Καλησπέρα,

1.  Σύνδεσες τα 6pin της κάρτας γραφικών με το τροφοδοτικό?

2.  Σύνδεσες την 4Pin της μητρικής πλακέτας με το τροφοδοτικό?

3. Δες μήπως ακουμπάει τίποτα στην μητρική πλακέτα  και σου κάνει βραχυκύκλωμα (βγάλε την μητρική έξω από το κουτί και δοκίμασε εκεί να κάνεις boot.

Δημοσ.

Η κάρτα παίρνει ρεύμα απ'το τροφοδοτικό. Έχει 2 6pin.

Η μητρική εκτός απ'το πλατύ καλώδιο, έχει κι ένα 4pin καλώδιο 12V. Σημείωση: Το καλώδιο αυτό, το οποίο έρχεται απ'το τροφοδοτικό, έχει στην άκρη του 2 4pin αρσενικά φις. Έχει σημασία ποιο κουμπωνει πάνω στη μητρική;

Όλα τα καλώδια είναι συνδεδεμένα στο τροφοδοτικό.

Επισκέπτης
Δημοσ.

αν εισαι σιγουρος οτι εχουν κουμπωσει σωστα και ειναι το 12volt εισαι οκ και απο κει αλλιως δεν θα κουμπωναν...

Δημοσ.

Έβγαλα εκτός κουτιού τη μητρική. Άφησα πάνω CPU, GPU, 1 dimm RAM και άνοιξε. Έφυγε ένα βάρος και τώρα πάω να τα βάλω μέσα στο κουτί.

Νέα, απ'το μέτωπο.

Στο κουτί άρχισε πάλι τα ίδια. Έβαλα ηχείο στη μητρική και μου δείχνει ότι έχει power error.

Τι μπορεί να φταίει; Σκέφτομαι την I/O shield.

Δημοσ.

Μετά από δοκιμές, έχω αφήσει έξω απ'το κουτί τη μητρική κι έχω συνδέσει τα πάντα πάνω της (2 dimm RAM, GPU, SSD, fans) και δουλεύει.

Αν τώρα τη βάλω μες στο κουτί, κάνει πάλι επανεκκινήσεις. Πώς μπορώ να βρώ από πού έχει διαρροή/βραχυκύκλωμα ή οτιδήποτε άλλο;  :mad:

Δημοσ.

Μηπως να μην συνδέσεις τα connectors του case να δεις τι γίνεται ? Αλλιώς δεν νομίζω οτι υπάρχει κάποιος αυτοματοποιημένος τρόπος .Με υπομονή και επιμονή πρέπει να βρείς που βραχυκυκλώνει...

Δημοσ.

Τελικά, κούμπωσα τα πάντα όλα πάνω (cpu, gpu, 2 HDD, 1 SSD, 1 DVDRW, 7 fans). Αρχικά εκτός κουτιού και άνοιξε κανονικά. Ύστερα, τοποθέτησα τη μητρική μέσα στο κουτί και βίδωσα τις 4 απ'τις 6 βίδες, πάλι με τα πάντα όλα πάνω, και άνοιξε!!!  :confused:

Άβυσσος η ψυχή του υπολογιστή. Διαόλου πράματα, τι να περιμένεις...  :devil:

Τώρα φοβάμαι να βιδώσω και τις άλλες 2 βίδες. Ελπίζω να αντέξει με τις 4. :shifty:

Δημοσ.

πιθανών φίλε να είναι κάτι που παρατήρησα και σε ένα γνωστό μου. ο οποίος εκτός τις βίδες δεν είχε βάλει κάτι επιπλέον ώστε να μην βραχυκυκλώνει η μητρική ακουμπώντας πάνω στο σίδερο του κουτιού.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...