sarov Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Καλημέρα στην όμορφη παρέα σας. Έχω το Lenovo Ideapad S10-2 http://www.notebookreview.com/notebookreview/lenovo-ideapad-s10-2-review/ και ενώ παλιότερα δούλευε ρολόι, τον τελευταίο καιρό σέρνεται με Windows 7. Για να καταλάβετε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα ακόμα και στην επιφάνεια εργασίας κολλάει απίστευτα. Προχθές προσπαθούσα μισή ώρα να ανοίξω τον chrome και κράσαρε συνεχώς. Για να μην τα πολυλογώ αποφάσισα να του κάνω format και να του φορέσω Windows 8.1 μπας και φτιάξει μιας και είναι optimized για πιό αδύναμα μηχανήματα και δυστυχώς συνεχίζει να σέρνεται. Τι μπορεί να φταίει; Ποιά είναι η άποψη σας; Επίσης και στον υπολογιστή που χρησιμοποιώ ως κύριο http://www.notebookcheck.net/Asus-F552CL-SX138H.117839.0.html η απόδοση του έχει μειωθεί αισθητά π.χ. στο άνοιγμα φακέλων ή του πίνακα ελέγχου. Που μπορεί να οφείλεται; Υ.Γ. Να αναφέρω ενημερωτικά ότι καθαρίζω συχνά τους υπολογιστές μου με προγράμματα όπως π.χ. ccleaner και εγκαθιστώ τις ενημερώσεις των windows.
adsl2+ Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Αν ανεβάζει θερμοκρασίες θέλει εσωτερικά καθάρισμα και αλλαγής θερμοαπαγωγικής πάστας!
lefi Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Για τον Asus δεν ξέρω τι φταίει, για τον lenovo φαίνεται λίγο παλαιός για τέτοια λειτουργικά είδη βλέπω ότι στον έδωσαν με XP, θέλω να μου πεις εάν αυτά που δοκίμασες είναι 32-bit η 64-bit, στα 32-bit Win 8.1 θα τα πας πιστεύω καλύτερα αλλιώς η μνήμη είναι μικρή (και DDR2 άρα και αργή). Προσωπική μου γνώμη κράτα τα XP στον Lenovo. Της θερμοκρασίες που είπε ο adsl2+ της κοίταξες; Δες θερμοκρασίες πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο και πες μας.
meletis_m Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Θα συμφωνήσω με τους απο πάνω για το θέμα θερμοκρασιών , αλλά κάνε και μια ανασυγκρότηση του σκληρού δίσκου.Πιθανόν θα πάρει ώρες.Καλό θα του κάνει. Άκυρο τώρα είδα οτι έκανες φορμάτ.
sarov Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Όντως ανεβάζει θερμοκρασίες όχι όμως σε υπερβολικά επίπεδα. Για να είμαι πιό ακριβής θα της μετρήσω και θα σας πω αύριο τις ακριβείς θερμοκρασίες που έγραψε. Ωστόσο ακόμα και όταν είναι κρύο παρουσιάζει κολλήματα. Τα Windows που φοράει είναι 32bit. Σκέφτηκα να του εγκαταστήσω τα XP αλλά δεν τα έβαλα λόγω της διακοπής της υποστήριξης τους από την Microsoft. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2015 από sarov
sarov Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Update: Μέτρησα τις θερμοκρασίες του και η μεγαλύτερη που εμφάνισε ήταν 65 βαθμοί στον επεξεργαστή. Στα υπόλοιπα υποσυστήματα οι θερμοκρασίες ήταν αρκετά χαμηλότερες.
lefi Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 65 βαθμοί Κελσίου σε αδράνεια ή μετά από έντονη χρήση (π.χ. παιχνίδια); σε αδράνεια είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά, σε έντονη χρήση δεν νομίζω να χρειάζεται να της ρίξεις, επί την ευκαιρία πόσα χρόνια τους έχεις; εάν έχουν κλεισει 5ετία θέλουν συντήρηση (ξεσκόνισμα κ.α.).
Zergoulini Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 1giga ram και windows 7 ε λογικο μου ακουγετε. Ο επεξεργαστης ειναι πολυ αδυναμος για Windows7. Ετσι οπως το βλεπω εγω, το pc ειναι αδυναμο για Win7. Βαλε XP. 1
sarov Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 65 βαθμοί Κελσίου σε αδράνεια ή μετά από έντονη χρήση (π.χ. παιχνίδια); σε αδράνεια είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά, σε έντονη χρήση δεν νομίζω να χρειάζεται να της ρίξεις, επί την ευκαιρία πόσα χρόνια τους έχεις; εάν έχουν κλεισει 5ετία θέλουν συντήρηση (ξεσκόνισμα κ.α.). 65 βαθμούς έπιασε μετά από σχετικά έντονη χρήση. Ο υπολογιστής κοντεύει 5ετία. Όσον αφορά το ξεσκόνισμα τι μπορώ να κάνω; 1giga ram και windows 7 ε λογικο μου ακουγετε. Ο επεξεργαστης ειναι πολυ αδυναμος για Windows7. Ετσι οπως το βλεπω εγω, το pc ειναι αδυναμο για Win7. Βαλε XP. Τόσα χρόνια με 7 τον δούλευα και δεν παρουσίαζε τέτοιο πρόβλημα. Τον τελευταίο καιρό τα παιξε. Τώρα φοράει Windows 8.1. Δεν ζητάω να πηγαίνει σφαίρα αλλά να μπορεί να κάνει τα βασικά (κυρίως browsing και κανα word, excel).
adsl2+ Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Τον ανοίγεις και με πιστολάκι στο κρυο και ηλεκτρικη σκούπα τον καθαρίζεις, αν δε το μπορείς ζήτα βοήθεια από έναν που γνωρίζει από λαπτοπ, στα σερβις pc με 40 ευρώ αλλάζουν και παστα , υπάρχουν και βίντεο στο διαδίκτυο https://www.youtube.com/watch?v=HHa8VCl3Bbo
Andrew Geo Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Εκτος απτην μικρη RAM, και το γεγονος οτι ειναι παλιο,μπορει να φταινε και διαφορα errors, ιοι (καλυτερα malware γιατι ιος ειναι υποκατηγορια).Κατεβασε CCleaner και κανε εναν καθαρισμο, και στο registry (παντα backup ομως).και ενα threat scan με malwarebytes anti-malware.Αν εχεις πολλα προγραμματα στο startup βγαλτα και βαλτο να bootαρει και με τους 2 πυρηνες (νομιζω ο N270 ειναι διπυρηνος)
sarov Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Τον ανοίγεις και με πιστολάκι στο κρυο και ηλεκτρικη σκούπα τον καθαρίζεις, αν δε το μπορείς ζήτα βοήθεια από έναν που γνωρίζει από λαπτοπ, στα σερβις pc με 40 ευρώ αλλάζουν και παστα , υπάρχουν και βίντεο στο διαδίκτυο https://www.youtube.com/watch?v=HHa8VCl3Bbo Πιστεύω οτι ένα εσωτερικό καθάρισμα θα βοηθήσει αρκετά. Εδώ με ένα σπρέι πεπιεσμένου αέρα το είχα καθαρίσει εξωτερικά και είχα δει αρκετή διαφορά στις θερμοκρασίες. Λέω να κάνω μια προσπάθεια σύντομα. Εκτος απτην μικρη RAM, και το γεγονος οτι ειναι παλιο, μπορει να φταινε και διαφορα errors, ιοι (καλυτερα malware γιατι ιος ειναι υποκατηγορια). Κατεβασε CCleaner και κανε εναν καθαρισμο, και στο registry (παντα backup ομως). και ενα threat scan με malwarebytes anti-malware. Αν εχεις πολλα προγραμματα στο startup βγαλτα και βαλτο να bootαρει και με τους 2 πυρηνες (νομιζω ο N270 ειναι διπυρηνος) Πως μπορώ να το κάνω αυτό; Τσεκαρε τον σκληρο σου με hard disk sentinel. ΟΚ. Θα το τσεκάρω. Και επιπλέον μου πρότειναν να του κάνω και ένα check disc από τα Windows.
Andrew Geo Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 πατας το κουμπι τον Windows και το R, και γραφεις msconfigμετα πατας στην καρτελα εκκινηση υπολογιστη > επιλογες για προχωρημενους,βαζεις τικ (ν) στο τετραγωνο αριθμος επεξεργαστων και απο την λιστα απο κατω θα διαλεξεις ολους τους πυρηνες.Μετα πας στην καρτελα υπηρεσιες κανεις αποκρυψη των υπηρεσιων απο Microsoft και διαλεγεις μονο τις υπηρεσιες που θεωρεις αναγκαιες (π.χ. antivirus, drivers...)Τελος, στην καρτελα εκκινηση στοιχειων, διαλεγεις μονο τα πιο σημαντικα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα