tulipas Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 πω πω αηδία έχουν καταντήσει τα σχόλια τέτοιον θεμάτων (κλειδώματα/ξεκλειδώματα με δακτυλικά και ίριδες) εδώ μέσα. οι μισοί είναι κλέφτες και οι άλλοι μισοί αστυνόμοι... λες και άμα θέλει ο άλλος να σου πάρει τα βιομετρικά δεδομένα δεν μπορεί, περίμενε τα windows 10 να το κάνει. εγώ πάντως την ώρα που περιμένω στην εσωτερική πόρτα τις τράπεζας μαλ...ζομε με την κάμερα μέχρι να ανοίξει παίζει να έχει η τράπεζα τα βιομετρικά δεδομένα η ακόμα χειρότερα το κράτος.... ΥΓ. μόνο εγώ δεν έχω μυστικά του κράτους στο pc μου? Μάλλον Γιατί οι περισσότεροι φορουμιτες του insomnia είτε τους κυνηγάει η CIA και η Interpol είτε έχουν τεράστιες επιχειρήσεις στον τεχνολογικό τομέα και φοβούνται με το παραμικρό. Βέβαια οι περισσότεροι απο αυτούς που κράζουν απλά για να κράζουν, έχουν αντροιντ κινητό με τη μαμά Google να παρακολουθεί ακομα και το ποτε εκλασαν και τους πείραξε το πως θα κάνουν log in στα Windows 10 που δεν θα βάλουν ΠΟΤΕ αν δε τους τα δώσει κάποιος σπασμένα. Και μόλις τα βάλουν σπασμένα για να πουλήσουν μούρη στα βλαχαδερά που έχουν για φίλους τους, γυρνανε παλι στα 7 γιατί δεν βάζουν κάτω τα οπισθια τους να μάθουν 2-3 νέα πράγματα, και έχουν μάθει: Εναρξη>παιχνιδια>πασιετζα και εναρξη>τερματισμός Υγ: Σορρυ για το οφ τοπικ αλλά τελειώνω το Sons Of Anarchy και όλο αυτό το δράμα με έχει παρασύρει.. Και μακάρι να μην το άλλαζε, των 8 είναι άθλιο και των 10 ακόμα χειρότερο. 1. Για σένα ίσως ειναι άθλια τα 8, εγω τα βρισκω φανταστικά. 2. Ακομα δεν έχουν βγει ολοκληρωμένα τα 10 και τα κράζεις; Τι κολλημένα μυαλά είστε εσείς οι linuxαδες; δε πατε πουθενά
spgkolem Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Ολοι ξερουμε οτι Μας παρακολουθουν εδω και καιρο παντου και παντα μεσω των smarthphone,αλλα δεν βαριεσαι αφου εχουμε παντου ιντερνετ. Το χρημα σε μορφη cash οδηγηται σε εξαφανιση,αλλα δεν βαριεσαι ειναι πιο ευκολες οι καρτες και πιο ασφαλεις.Το γεγονος οτι με ενα κλειδωμα του λογαριασμου θα μενεις αφραγκος περναει σε δευτερη μοιρα. Πλεον δινουμε αποτηπωματα,ηριδες και face scan για να γλητωσουμε 1 δευτερολεπτο απο το log in. Bγαζουμε φατσα φορα τα παντα στο fb,αυτο διεξαγει ψυχολογικα πειραματα με τι post βλεπει ο χρηστης και πως επηρεαζεται,αλλα δεν πειραζει,τσεκαρουμε γκομενακια. Σκληροι δισκοι ερχονται απο το εργοστασιο με firmware παρακολουθησης,αλλα χαλάλι,εχω τιποτα παρανομο στο pc μου? Στα αρχικα σχεδια η καμερα του kinect θα ητανε always on αλλα σιγα,η μονη καμερα θα ειναι μεσα στο σπιτι? Ξερετε κατι?Δεν με ενοχλουν τοσο πολυ αυτα.Περισσοτερο με ενοχλει που το μεγαλυτερο κομματι του πληθυσμου εθελοτυφλει και ειναι ετοιμο να απολεσει προσωπικες του στιγμες και δεδομενα για "ξεροκοματα". Με ενοχλει που ενα "χειραφετημενο" ον οπως ο ανθρωπος δεν νιωθει την παραμικρη εσωτερικη αναγκη να εχει την επιλογη αν το επιθυμει,να παει κοντρα στο "συστημα",να παρανομησει αν του καπνισει... Απο οτι φαινεται ομως καθε ζωο εχει το τρωτο του σημείο.Και οπως τα ποντικια εχουν το τυρακι,οι ανθρωποι ενδιδουν σε οτιδηποτε,αρκει να γινει η ζωη τους έστω και 1% πιο ευκολη. 1
De@th L0rd Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 λες και άμα θέλει ο άλλος να σου πάρει τα βιομετρικά δεδομένα δεν μπορεί, περίμενε τα windows 10 να το κάνει. Για πες πως μπορεί να το κάνει "ο άλλος" να μάθουμε κι εμείς.
mants118 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 παιδιά, από τη στιγμή που για να βγάλεις ΑΔΤ σου παίρνουν τα αποτυπώματα σαν να είσαι εγκληματίας είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι αν κάποιος θέλει τα αποτυπώματα μας μπαίνει στους server της ΕΛΑΣ και τα τσιμπάει άνετα... Ούτε κι εμένα προσωπικά μου αρέσει να αποθηκεύονται τα βιομετρικά μου στοιχεία αλλά εκεί πάει η τεχνολογία για λόγους ασφαλείας των συσκευών μας...
alexandergr Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Έστω ότι στέλνει η Microsoft τα βιομετρικά σας δεδομένα σε εμένα. Τι θα τα κάνω; Θα μπω στο σπίτι σας σκανάροντας το μάτι σας στην κλειδαρότρυπα; Όχι, αλλά μπορεί και να το κάνεις σε 10 χρόνια που τέτοιες τεχνολογίες ίσως θα είναι πιο διαδεδομένες. Ή μπορεί να μου κλέψεις το λάπτοπ και να αποκτήσεις πρόσβαση στα δεδομένα μου. Ή μπορεί να αποκτήσεις πρόσβαση στην εξελιγμένη επιχείρηση που δουλεύω, η οποία χρησιμοποιεί τέτοιες τεχνολογίες. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά.
Montakristo7 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Εγώ προτείνω στα windows 15 να ρίχνουμε μια σταγονα αίμα και να γίνεται η ταυτοποίηση χρήστη. Τουλάχιστον μαζί με το ξεκλείδωμα ας μας κάνει και μια ανάλυση να βλέπουμε και το ζάχαρο
kfyros Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Όλα αυτά τα βιομετρικα είναι αποτυχία σε επίπεδο ασφαλείας και ο λόγος είναι απλός. Δεν μπορούν να μεταβληθουν. Άπαξ και υποκλαπουν, πρέπει να αλλάξει η μέθοδος κλειδώματος για το θύμα, και όχι ο κωδικός.. Και η υποκλοπη δεν εξαρτάται από την ίδια τη μέθοδο αλλά από το χρήστη. Πχ. να μην αντιγράψει κάποιος το αποτύπωμα ή την ίριδα κλπ. Αν το καταφέρει, τέλος. Δεν μπορεί κανείς να τα αλλάξει όπως το password. Οπότε χρησιμοποιείται πάντα ως βοηθητικη λύση μαζί με άλλες μεθόδους ή για ευκολία μόνο του σε χαμηλού ρίσκου χρήσεις. Αν υπάρξει διάδοση σε αυτές τις μεθόδους , τότε έχουμε ένα single point of failure, κατι που είναι λιγότερο ασφαλές και από ευκολους κωδικούς τύπου 1234. Οπότε το ενεργοποιειτε μόνο σε περιπτώσεις που θεωρείτε ότι δεν υπάρχει μεγάλο ρίσκο. Αλλιώς, password manager (όχι του Browser για ευαίσθητες υπηρεσίες), όπως το ewallet, και τακτική αλλαγή κωδικών. 5
ArisArts Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Γιατί ? Μια χαρά ασφαλής είναι από τη στιγμή που αποθηκεύονται μόνο στο σύστημα σου και δεν μεταδίδονται σε κάποιο server. Και ποιος μας λέει οτι δεν πάνε σε κάποιον server? Νομίζω οτι θα έχουν νεα δουλειά οι hackers παλι.....
2vufqqvt Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Και ποιος μας λέει οτι δεν πάνε σε κάποιον server? Νομίζω οτι θα έχουν νεα δουλειά οι hackers παλι..... Όποιος παρακολουθεί Richard Stallman γνωρίζει πάρα πολύ καλά οτι στέλνονται στον Server της Μικρομαλακής.
gon1332 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Συλλογή από κομμένα δάχτυλα θα κάνουν μερικοί Αν οι κάτοχοι των δαχτύλων είχαν εγκαταστήσει 10 σε κανά MacBook...τι να κάνουμε...
jmirko15 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Μάλλον Γιατί οι περισσότεροι φορουμιτες του insomnia είτε τους κυνηγάει η CIA και η Interpol είτε έχουν τεράστιες επιχειρήσεις στον τεχνολογικό τομέα και φοβούνται με το παραμικρό. Βέβαια οι περισσότεροι απο αυτούς που κράζουν απλά για να κράζουν, έχουν αντροιντ κινητό με τη μαμά Google να παρακολουθεί ακομα και το ποτε εκλασαν και τους πείραξε το πως θα κάνουν log in στα Windows 10 που δεν θα βάλουν ΠΟΤΕ αν δε τους τα δώσει κάποιος σπασμένα. Και μόλις τα βάλουν σπασμένα για να πουλήσουν μούρη στα βλαχαδερά που έχουν για φίλους τους, γυρνανε παλι στα 7 γιατί δεν βάζουν κάτω τα οπισθια τους να μάθουν 2-3 νέα πράγματα, και έχουν μάθει: Εναρξη>παιχνιδια>πασιετζα και εναρξη>τερματισμός Υγ: Σορρυ για το οφ τοπικ αλλά τελειώνω το Sons Of Anarchy και όλο αυτό το δράμα με έχει παρασύρει.. 1. Για σένα ίσως ειναι άθλια τα 8, εγω τα βρισκω φανταστικά. 2. Ακομα δεν έχουν βγει ολοκληρωμένα τα 10 και τα κράζεις; Τι κολλημένα μυαλά είστε εσείς οι linuxαδες; δε πατε πουθενά Ρε φίλε για ηρέμησε λίγο. Μιλάς για κολλημένα μυαλά και εσύ έχεις δημιουργήσει ολόκληρο profile στο κεφάλι σου για τα άτομα που δεν συμφωνούν με εσένα. Λες google fanboys/linuxakides/etc όσους δεν γουστάρουν τα 8/10. Δηλαδή ήμαρτον. Διαβάζεις τι γράφεις πριν ποστάρεις; PS: Δεν θα κάτσω να το αναλύσω περισσότερο, εδώ μέσα είναι χάσιμο χρόνου.
Ta3ideftis Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Όλα αυτά τα βιομετρικα είναι αποτυχία σε επίπεδο ασφαλείας και ο λόγος είναι απλός. Δεν μπορούν να μεταβληθουν. Άπαξ και υποκλαπουν, πρέπει να αλλάξει η μέθοδος κλειδώματος για το θύμα, και όχι ο κωδικός.. Και η υποκλοπη δεν εξαρτάται από την ίδια τη μέθοδο αλλά από το χρήστη. Πχ. να μην αντιγράψει κάποιος το αποτύπωμα ή την ίριδα κλπ. Αν το καταφέρει, τέλος. Δεν μπορεί κανείς να τα αλλάξει όπως το password. Οπότε χρησιμοποιείται πάντα ως βοηθητικη λύση μαζί με άλλες μεθόδους ή για ευκολία μόνο του σε χαμηλού ρίσκου χρήσεις. Αν υπάρξει διάδοση σε αυτές τις μεθόδους , τότε έχουμε ένα single point of failure, κατι που είναι λιγότερο ασφαλές και από ευκολους κωδικούς τύπου 1234. Οπότε το ενεργοποιειτε μόνο σε περιπτώσεις που θεωρείτε ότι δεν υπάρχει μεγάλο ρίσκο. Αλλιώς, password manager (όχι του Browser για ευαίσθητες υπηρεσίες), όπως το ewallet, και τακτική αλλαγή κωδικών. Τα είπες όλα φίλε μου!
AZZURRO Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Νομίζω ότι ο kfyros τα είπε όλα. Νομίζω ότι το σπάσιμο για πειρατικά windows που είναι ένα μεγάλο φαινόμενο δημιουργεί μια ανασφάλεια από μόνο του. Αν πχ φοβάται κάποιος μήπως η MS στείλει τα βιομετρικά του στους server τότε τι γίνεται με το crack από την χψ ομάδα. Ας ξεκινήσουμε να περιορίζουμε τις πιθανότητες και ταυτόχρονα να ελέγξουμε και τις εταιρίες για απόρρητο και εμπιστευτικότητα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Όλα αυτά τα βιομετρικα είναι αποτυχία σε επίπεδο ασφαλείας και ο λόγος είναι απλός. Δεν μπορούν να μεταβληθουν. Άπαξ και υποκλαπουν, πρέπει να αλλάξει η μέθοδος κλειδώματος για το θύμα, και όχι ο κωδικός.. Και η υποκλοπη δεν εξαρτάται από την ίδια τη μέθοδο αλλά από το χρήστη. Πχ. να μην αντιγράψει κάποιος το αποτύπωμα ή την ίριδα κλπ. Αν το καταφέρει, τέλος. Δεν μπορεί κανείς να τα αλλάξει όπως το password. indeed dat...
GrandGamer Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 1. Για σένα ίσως ειναι άθλια τα 8, εγω τα βρισκω φανταστικά. 2. Ακομα δεν έχουν βγει ολοκληρωμένα τα 10 και τα κράζεις; Τι κολλημένα μυαλά είστε εσείς οι linuxαδες; δε πατε πουθενά Μίλησα για το GUI και ακόμα μιλάω για το GUI. Κρύνοντας απ' αυτά που έχει κάνει μέχρι τώρα στα 10 η Μ$ δείχνει ξεκάθαρα την τακτική που θέλει να ακολουθήσει και αυτή δεν είναι desktop oriented.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα