Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kρίμα γιατί με τους κωδικούς είχα αρκετούς κωδικούς από άτομα που τους επισκεύαζα τους υπολογιστές τους,και δεν έχουν ιδέα από θέματα ασφαλείας.Τι θα κάνω τώρα μου λέτε; :)

Αντε επιτελους!

Εχω αρχισει να ξεχναω κωδικους και βαζω τον broswer να τους θυμάται. Αφου σκεφτομαι οτι αμα σβηστούν οι κωδικοι απο την μνημη του broswer δεν θα μπορω μετα να μπω ουτε στο mail μου.

Ενω με τις νεες τεχνολογιες δεν θα υπαρχουν κωδικοι, αμην και ποτε.

Aν είχες 8άρι όλοι οι κωδικοί σου αποθηκεύονται στο λειτουργικό.Ακόμα και με καινούργια εγκατάσταση θα τους ξαναείχες αυτόματα αν έμπαινες με το ίδιο E-Mail

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μιλάς όμως εντελώς υποθετικά με βάση στοιχεία τα οποία δεν αποδεικνύονται από πουθενά, ειδικά όταν όχι μόνο η Microsoft αλλά και άλλοι κολοσσοί του χώρου έχουν την ίδια πολιτική, τα στοιχεία παραμένουν στη συσκευή. Αν δεν εμπιστεύεσαι καμία εταιρεία για το συγκεκριμένο θέμα είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, σίγουρα όμως δε μπορείς να παρουσιάζεις ως δεδομένο ότι οι εξαγγελίες τους είναι ψέματα.

Δυστυχώς βλέπω ότι δεν κάνεις καν τον κόπο να διαβάσεις, αλλά σερβίρεις προκάτ απαντήσεις.

Δεν έγραψα ότι λένε ψέμματα πουθενά, λέω ότι χρησιμοποιώντας και αποθηκεύοντας σε συσκευή βιομετρικά δεδομένα, δημιουργείς εσύ το διακύβευμα και το κέρδος για τον τρίτο.

Και σε αντίθεση με έναν τυχαίο κωδικό, ο βιομετρικός "κωδικός"/δεδομένο είναι ο ίδιος πόρος/στόχος κι όχι μόνο το τί μπορεί να κάνει αφού αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή.

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς βλέπω ότι δεν κάνεις καν τον κόπο να διαβάσεις, αλλά σερβίρεις προκάτ απαντήσεις.

Δεν έγραψα ότι λένε ψέμματα πουθενά, λέω ότι χρησιμοποιώντας και αποθηκεύοντας σε συσκευή βιομετρικά δεδομένα, δημιουργείς εσύ το διακύβευμα και το κέρδος για τον τρίτο.

Και σε αντίθεση με έναν τυχαίο κωδικό, ο βιομετρικός "κωδικός"/δεδομένο είναι ο ίδιος πόρος/στόχος κι όχι μόνο το τί μπορεί να κάνει αφού αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή.

«δημιουργείς εσύ διακύβευμα και κέρδος για τον άγνωστο τρίτο που θα αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή»

Ε πες μου από την αρχή ότι κυνηγάς φαντάσματα, για να μη γράφω τσάμπα....προκάτ απαντήσεις.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Να κάνω μια διόρθωση/προσθήκη....

Όλα τα σχετικά δεδομένα παραμένουν ακομα στο σύστημα και δεν μεταδίδονται μέσω Internet αλλά ούτε αποθηκεύονται σε κάποιο server.

για να έχουμε το νου μας... και για να γίνω πιο κατανοητός, ότι κλειδώνει ---- ξεκλειδώνει..... τόσο απλά.

Δημοσ.
Έτσι ακριβως.και log in και εξέταση αιματος. 2 σε 1

Και στο Service Pack θα προσθέσουν και εξέταση προστάτη ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Δημοσ.

«δημιουργείς εσύ διακύβευμα και κέρδος για τον άγνωστο τρίτο που θα αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή»

Ε πες μου από την αρχή ότι κυνηγάς φαντάσματα, για να μη γράφω τσάμπα....προκάτ απαντήσεις.

Προφανώς και η βαρύτητα της "άποψης" προκύπτει όχι από το ανύπαρκτο εκ μέρους σου επιχείρημα, αλλά από το ρόλο του διαχειριστή...

Βάζεις και σε εισαγωγικά απάντηση που δεν υπάρχει όπως την γράφεις, ώστε να σου βγει η πασιέντζα...

Οι δικές μου απαντήσεις

vgiozo, on 17 Mar 2015 - 10:36 PM, said:

Η γνωστοποίηση και αποθήκευση βιομετρικών δεδομένων του χρήστη σε λογισμικό πάντως κάθε άλλο παρά ασφαλής είναι.

Προτιμώ τους κωδικούς, ευχαριστώ.

vgiozo, on 17 Mar 2015 - 10:59 PM, said:

Η ίδια η διάθεσή τους είναι προβληματική.

Δυστυχώς αυτό που λες δεν εξαρτάται από σένα και δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη.

Αν μη τι άλλο, δημιουργείται το διακύβευμα και το "κέρδος" για εκείνον που θα καταφέρει να το χρησιμοποιήσει.

...πριν θα μάθαινε ένα κωδικό που καθαυτός δεν έχει καμία αξία, ενώ αντίθετα τα βιομετρικά δεδομένα ειδικά αν συνδυάζονται και με τρόπο ταυτοποίησης (καθόλου δύσκολο πλεον που έχουμε χίλια-δυο υπηρεσιες και δεδομένα στο σύννεφο και σε σελίδες κοιν.δικτύωσης) συνθέτουν τα ίδια μέρος της ιδιωτικότητας, στην οποία επίμονα μπορεί να ζητούν πρόσβαση πολλοί

vgiozo, on 18 Mar 2015 - 12:36 AM, said:

Αλλά τσάμπα κάθομαι κι ασχολούμαι, αφού εμίλησεν η αρχή, πάει

• Like 5
Δημοσ.

Aν είχες 8άρι όλοι οι κωδικοί σου αποθηκεύονται στο λειτουργικό.Ακόμα και με καινούργια εγκατάσταση θα τους ξαναείχες αυτόματα αν έμπαινες με το ίδιο E-Mail

Που ακριβώς γίνεται αυτό;

Και στο Service Pack θα προσθέσουν και εξέταση προστάτη ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Οι Έλληνες έχουμε τσάμπα κάθε 3 με 4 χρόνια ούτως ή άλλως :P

Δημοσ.

Τρρλανε μας Microsoft. Μπραβο τους που συνεχως βγαζουν καινοτομιες. Αυτο ια ειναι το καλυτερο λειτουργικο ever. Και δεκαετιες μπροστα σε τεχνολογια και design Απο τον ανατγωνισμο. Σιγουρα καποιοι θα πουν τι να τα κανεις ολα αυτα αφου τρεχει το αλλο photoshop σταθερα. Και το αμαξι του πατερα σου σε παει στη δουλεια αλλα ηθελες το καινουριο με ESP και ABS..

Στο design είναι ακόμα πολύ πίσω σε σχέση με το Mac OS για παράδειγμα.Εχουν να το εξελίξουν το UI καμιά 15αριά χρόνια.

Δημοσ.

Στο design είναι ακόμα πολύ πίσω σε σχέση με το Mac OS για παράδειγμα.Εχουν να το εξελίξουν το UI καμιά 15αριά χρόνια.

Και μακάρι να μην το άλλαζε, των 8 είναι άθλιο και των 10 ακόμα χειρότερο. Επίσης τα Mac OS είναι πολύ πίσω σε σχέση με τα Linux οπότε your argument is invalid. Τα Mac OS σταμάτησαν να είναι καινοτόμα πριν από καμιά 20αριά χρόνια.

Δημοσ.
πω πω αηδία έχουν καταντήσει τα σχόλια τέτοιον θεμάτων (κλειδώματα/ξεκλειδώματα με δακτυλικά και ίριδες) εδώ μέσα.
οι μισοί είναι κλέφτες και οι άλλοι μισοί αστυνόμοι...

λες και άμα θέλει ο άλλος να σου πάρει τα βιομετρικά δεδομένα δεν μπορεί, περίμενε τα windows 10 να το κάνει.

εγώ πάντως την ώρα που περιμένω στην εσωτερική πόρτα τις τράπεζας μαλ...ζομε με την κάμερα μέχρι να ανοίξει :P
παίζει να έχει η τράπεζα τα βιομετρικά δεδομένα 
η ακόμα χειρότερα το κράτος.... :o

ΥΓ. μόνο εγώ δεν έχω μυστικά του κράτους στο pc μου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...