Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες,

βλέπω στο AI Suite της Asus συνεχώς τον επεξεργαστή κολλημένο στα 4.4Ghz.

Γεγονός το οποίο μου ανεβάζει την θερμοκρασία ανευ λόγου.

Πριν κάνω "optimization" στο ΑΙ Suite, η ταχύτητα μάλλον λόγω Speedstep έπεφτε ακόμα και 2Ghz.

Αny ideas?

Δοκίμασα επαναφορά στις default ρυθμίσεις του AI Suite αλλά τίποτα.

Το απεγκατέστησα αλλά πάλι τα ίδια.

post-44285-0-08870100-1426618756_thumb.png

Δημοσ.

Αυτό το πρόγραμμα ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το κάνουν εγκατάσταση. Μεγαλύτερο σκουπιδιυδεν έχω δεί ποτέ.

• Like 2
Δημοσ.

δες στο poweroptions των windows και ες αν ειναι τσεκαρισμενη η επιλογη "high performance"

Θεούλης! Σε ευχαριστώ!

post-44285-0-66447200-1426635476_thumb.png

post-44285-0-04531100-1426635486_thumb.png

• Like 2
Δημοσ.

καλη χρυση η asus αλλα το συνοδευτικο software που εχει εινια ασε καλυτερα.

θυμαμαι στην asus gtx275 ενα προγραμμα που ειχε μαζι μου πετουσε μπλε οθονες,ξηλωσε τα ολα

• Like 1
Δημοσ.

Θεούλης! Σε ευχαριστώ!

Ετσι την ειχα πατησει και εγω ειχα βαλει το magician του EVO και η Gigabyte Z97-HD3 μου ειχε καρφωσει τον i7-4790k στα 4400

Παντως εμενα παρα το οτι ετρεχε στα 4400 και τον εχω με μαμα ψυκτρα μια χαρα θερμοκρασιες εχω.

image.jpg

Δημοσ.

Αυτα μου βγαζει το προγραμμα της Gigabyte

Κατι που προσεξα οταν το εχω στο εξισορροπηση δεν δουλευει το turbo του επεξεργαστη δηλαδη δεν παει στα 4400 αλλα μονο μεχρι 4000

Δημοσ.

εν τω μεταξύ έτσι την πάτησα όταν πρωτοέστησα το σύστημα που ένας φίλος μου μου είπε για καλύτερα αποτελέσματα να βάλω "high performance" και αυτό ήταν καρφωμενο 100% cpu usage και θερμοκρασία στο Θεό και ξέχασα να το αναφέρω....

Σε τι δωμάτιο είσαι και έχεις 17οC στη CPU? Κατα κανόνα η CPU έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία από το σύστημα. Επίσης με σύστημα αερόψυξης δεν γίνεται η θερμοκρασία της CPU να είναι χαμηλότερη από του δωματίου, αφολυ απλά εισάγει αέρα και τον "πετάει" στο σύστημα σου. 

Κάπου έχω δει ότι έχει κάποια θεματάκια η Gigabyte σε αυτό το θέμα. Το Hwmonitor και το CoreTemp πόσο λένε;

Τέλος το AI Suite ειδικά το 2 είχε κάποια θεματάκια. το 3 δεν είναι κακό. 

Δημοσ.

Βρηκα το γιατι (μαλλον).

Στο εξισορροπηση στο PCI Express η ρυθμιση ειναι "Μετρια εξοικονομηση ενεργειας" σε αντιθεση με με την ρυθμιση στο Samsung High Performance που η ρυθμιση του PCI Express ειναι στο "Ανενεργο"

Η λυση που βρηκα εγω για να δουλευει και το speedstep αλλα και να εχω turbo 4400 ειναι να τα αφησω στο Samsung High Performance και στην "Διαχειριση ενεργειας επεξεργαστη" εκει που λεει "Κατασταση ελαχιστων επιδοσεων" απο 100% να το βαλω 5%

• Like 1
Δημοσ.

Η λυση που βρηκα εγω για να δουλευει και το speedstep αλλα και να εχω turbo 4400 ειναι να τα αφησω στο Samsung High Performance και στην "Διαχειριση ενεργειας επεξεργαστη" εκει που λεει "Κατασταση ελαχιστων επιδοσεων" απο 100% να το βαλω 5%

Ακριβώς αυτό. To minimum state δηλαδή. Εγώ το έχω μόνιμα στο high performance και unparked all cores, απλά ρυθμίζω χαμηλά το minimum. Δεν συνιστώ πολύ χαμηλό πάντως για όσους έχουν κλοκάρει γερά τον επεξεργαστή τους. Εγώ έχω min στο 20%. Δεν θέλω μεγάλες βουτιές με τον 3930Κ στα 4.6. Θεωρώ ότι δεν είναι καλό τόσο σκαμπανέβασμα στα ρεύματα. 

Δημοσ.

Κουφο! Ετρεξα παλι το Samsung magician και το εβαλα παλι στο high performance και πλεον δουλευει το speedstep χωρις να βαλω την "Κατασταση ελαχιστων επιδοσεων" απο 100% στο 5%

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...