Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, πουλάω το αμάξι, και έχω την εξής απορία:

Εχω μαζέψει όλα τα χαρτιά, ο αγοραστής θα πάρει αύριο το παράβολο.

Ποια είναι η διαδικασία?

Πάμε σε ένα ΚΕΠ, υποβάλουμε τα χαρτιά, υπογράφουμε, μου δίνει τα λεφτά, και παίρνει τα κλειδιά και φεύγει?

Υπαρχει αναμονή μεταξύ υποβολής χαρτιών και μεταβιβασης τους?

Δηλαδή, σε ποιο σημείο (χρονικά), αλλάζουν χέρια κλειδιά και λεφτά?

Same minute?

Δημοσ.

καλησπερα φιλε μου.αν τα εχετε μαζεψει ολα πατε στο κεπ,τα δινετε,αυτοι παιρνουν την αδεια και του δινουν ενα προσωρινο χαρτι φωτοτυπια δηλαδη της αδειας σου με τα στοιχεια του επανω.καλυτερα ομως να πατε απευθειας στο υπουργειο.πρωτα θα παρεις λεφτα αφου εισαι μεσα στο κεπ,θα τα μετρησεις κανονικα και επιτοπου δινετε τα χαρτια.του δινουν την προσωρινη αδεια του δινεις τα κλειδια και εσυ φευγεις με ταξι κτλ ;) .κανεις ομως και υπευθυνη δηλωση οτι εσυ πουλησες στον ταδε το ταδε ιχ,και αυτος οτι αγορασε απο σενα το ταδε ιχ και εσυ παιρνεις αυτην που εχει τα στοιχεια του πανω και λεει οτι αγορασε απο σενα.ειναι και για την εφορια αλλα και για να μην γινει καμια στραβη(χτυπα ξυλο)στον δρομο μεχρι να το ασφαλισει αυτος.

• Like 3
Δημοσ.

Αυτο και μενα με.ενδιαφερει, τι χαρτια πρεπει να εχω μαζεψει ωστε να πουλησω το αμαξι μου;

Και ολη ξ διαδικασια γιμεταο στο κεπ;;

Δημοσ.

Εμενα ο πατερας μου επειδη εχει 3 αυτοκινητα στο ονομα του για λογους εφοριας θελει να μεταβιβασει το ενα σε μενα... Η διαδικασια ειναι ιδια με αυτην της πωλησης? η μπορει να γινει γονικη παροχη η κατι τετοιο ωστε να μην πληρωσουμε και τα εξοδα μεταβιβασης?

Δημοσ.

Αυτο και μενα με.ενδιαφερει, τι χαρτια πρεπει να εχω μαζεψει ωστε να πουλησω το αμαξι μου;

Και ολη ξ διαδικασια γιμεταο στο κεπ;;

Αδεια κυκλοφοριας χωρις παρακρατηση κυριοτητας και χαρτι οτι εχει περασει  ΚΤΕΟ

Εμενα ο πατερας μου επειδη εχει 3 αυτοκινητα στο ονομα του για λογους εφοριας θελει να μεταβιβασει το ενα σε μενα... Η διαδικασια ειναι ιδια με αυτην της πωλησης? η μπορει να γινει γονικη παροχη η κατι τετοιο ωστε να μην πληρωσουμε και τα εξοδα μεταβιβασης?

Ναι ιδια ειναι αρκει να μπορεις να δικαιολογησεις το τιμημα πωλησης που βαζεις οσο θελεις  . Δεν νομιζω να συμφερει αν γινεται γονκη παροχη .

Δημοσ.

πρωτα θα παρεις λεφτα αφου εισαι μεσα στο κεπ,θα τα μετρησεις κανονικα και επιτοπου...

Αρχίζεις να τρέχεις!

• Like 1
Δημοσ.

και πρέπει να γράψουμε υποχρεωτικά τιμή πώλησης? η οποία είναι φορολογήσιμη για τον πωλητή?

Ναι αλλα δεν ειναι φορολογισιμη  γαι τον πωλητη .Μονο για σενα προσεξε μηπως δεν μπορεις να δικαιολογησεις το ποσο αναλογα με την φορολογικη σου δηλση.

• Like 1
Δημοσ.

και πρέπει να γράψουμε υποχρεωτικά τιμή πώλησης? η οποία είναι φορολογήσιμη για τον πωλητή?

την τιμη πωλησης την οριζεις εσυ οτι θες γραφεις πχ αν πουλας 2000 ευρω βαλε 1000 ξερω γω.Και ο αγοραστης ετσι δικαιολογει οτι εδωσε 1000 ευρω αλλα και ο πωλητης οτι πηρε 1000 ευρω ουτως ωστε αν αγορασει κατι αλλο να δει η εφορια οτι τα 1000 ειναι απο κει πχ.κατι σαν αποδειξη με λιγα λογια.

Δημοσ.

μόνο πόθεν έσχες δηλαδή?

γιατί εμένα, σαν πωλητή, με ενδιαφέρει να φανεί ότι πράγματι πήρα το Χ ποσό αυτό, αν ΔΕΝ φορολογούμε!

• Like 1
Δημοσ.

μόνο πόθεν έσχες δηλαδή?

γιατί εμένα, σαν πωλητή, με ενδιαφέρει να φανεί ότι πράγματι πήρα το Χ ποσό αυτό, αν ΔΕΝ φορολογούμε!

Όχι δεν φορολογείσαι .Μαλιστα σε περιπτωση που εχεις πρόβλημα καποια στιγμη με τεκμήρια μπορεις να το επικαλεστείς σαν πωληση περιουσιακου στοιχειου για να καλυψεις τυχον διαφορα.

Παράδειγμα : Εχεις εισοδημα 10.000 και λογω τεκμιριων φορολογείσαι για 12.000

Αν εχεις χαρτι ότι το πουλησες  2.000 και πανω που είναι η διαφορα θα φορολογηθείς για 10.000

• Like 2
Δημοσ.

μόνο πόθεν έσχες δηλαδή?

Όχι δεν θα φορολογηθείς για το Χ ποσό που θα πάρεις, και μπορεί να σου φανεί χρήσιμο γιατί με αυτό ίσως να χρειαστεί να δικαιολογήσεις μελλοντικές αγορές η ακόμα και τεκμήρια διαβίωσης.

edit

Με πρόλαβε ο Γιάννης

• Like 3
Δημοσ.

Πολύ εύκολη όλη η διαδικασία.

περίπου 15 λεπτά σε ένα κεπ, και τέλος.

από τη μεριά μου χρειάστηκε μόνο την άδεια (είχα κάνει στο παρελθόν την άρση της παρακράτησης), την βεβαιωση οτι δε χρωστάω τέλη κυκλοφορίας, ότι έχω ενεργό κτεο, και υπεύθ.δήλωση για την πώληση, και ο αγοραστής, μόνο το παράβολο κ υπευθ.δηλωση!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...