zwaki28 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα. Έχω έναν σκληρό 500αρη WD ο οποίος στα καλά καθούμενα έπαψε να λειτουργεί. Στον υπολογιστή μου τον βγάζει sto device αλλά δε μου δίνει καμία δυνατότητα αλλαγής παρα μόνο delete volume, στο my computer δεν το βλέπω καθόλου και στη τηλεόραση που τον είχα επάνω τώρα τον βλέπω αλλά κενό! Όταν τον βάζω πανω στο pc παίρνει κανονικά ρεύμα και στροφάρει κανει το κλασικο γκλινκ ο υπολογιστης αλλά ως εκει. Το δοκίμασα και σε άλλο pc και συμβαίνει το ίδιο. Το ένα pc εχει windows 8 και το αλλο vista, Πιθανώς λέω να τα έπαιξε απο τη πολύ χρήση πάνω στη Tv.Το θέμα μου είναι μπορώ με κάποιο πρόγραμμα να πάρω τα δεδομένα του?? Βασικά έχω ταινίες φωτογραφίες και προγράμματα. Είτε μεσω linux απο οτι κοίταξα είτε μέσω κάποιου άλλου τρόπου? Η απλά τον πετάω....
argimeg Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Ο δίσκος είναι σε θήκη και τον δυνδέεις με usb; Εάν ναι, βγάλτον και δοκίμασε τον με κανονικό sata καλώδιο και τροφοδοσία.
zwaki28 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 δεν εχω... δοκιμάζω το getdataback τωρα και ελπιζω!!!!! το χει δοκιμάσει κάποιος ? προς στιγμην φορτώνει τα αρχεια απο το σκληρό κατι που αργεί πολύ!! μετα τι γινεται δε ξέρω....
funbreaker Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δοκίμασε και το active file recovery, σε μένα είχε δουλέψει.
SPANK Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Εκτός απο το on track easy recovery που μπορείς να δοκιμάσεις δές λιγο με το hdsentinel αν σου δείχνει την υγεία του δίσκου , αν και η καλύτερη λύση ειναι αυτη που προτάθηκε να τον βάλεις δηλαδή εσωτερικό σε αλλο pc γιατι μπορεί να έχει πρόβλημα η θήκη και οχι ο δίσκος
tarantules Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Πολλοί ίσως να μην το γνωρίζουν αλλά οι (fixed) εξωτερικοί δίσκοι της WD (μιλάω για τους 2,5άρηδες), έχουν τον controller ενσωματωμένο πάνω στην πλακέτα του σκληρού.(Δεν γνωρίζω αν όλοι τον έχουν έτσι).Αυτό το έχει κάνει η WD για λόγους κόστους.Το αποτέλεσμα είναι να καίγεται (συνήθως) αυτός ο controller ενώ ο δίσκος είναι μια χαρά, αλλά λόγω του οτι είναι ενσωματωμένος στο board του σκληρού , να μην μπορείς να κάνεις τίποτα και να είσαι αναγκασμένος να τον πετάξεις. Εγώ έχω σταματήσει να παίρνω fixed δίσκους και ειδικά της WD.Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις ένα δίσκο κανονικό (Για 2,5άρη πάντα μιλάω) και να τον βάλεις σε ένα κουτάκι που έχει δικό του controller.Έτσι, σε περίπτωση αστοχίας του controller (80-85% των προβλημάτων σε σκληρούς οφείλεται σε αυτόν), απλά αλλάζεις κουτάκι.
zwaki28 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 δε εχω ιδεα τι γινεται τωρα, μου εβγαλε μια σειρα απο αρχεια που δεν καταλαβαινω με γραμματα και αριθμους δεν αναγνωριζω πουθενα τα αρχεια μου... ετσι πρεπει να ειναι??? Junior Member το κατέβασα και το έβαλα να σκανάρει, μπορείς να μου πεις περίπου πως δουλεύει αυτο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα