Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Έχω ένα wordpress website και είπα να κάνω ένα backup ολόκληρο το site. 

Έκανα ένα rar όλα τα wordpress content files από το cpanel και κατέβασα και την βάση την SQL.

Αυτά είχαν μέγεθος 1.3MB και 2.5MB ανάλογα.

Σύνολο είναι καμιά 30 αναρτήσεις, αλλά μου φαίνονται πολύ μικρά. Πρέπει να κάνω κάτι άλλο;

Πόσο μέγεθος έχει περίπου ένα full backup από ένα site με περίπου 40 αναρτήσεις;

Δημοσ.

Καλύτερα και ασφαλέστερο είναι να κάνεις backup μέσα από το panel σου. Πχ cPanel (δες εδώ https://www.siteground.com/tutorials/cpanel/cpanel-backup.htm)

διαφωνω

με το plugin ειναι πολυ πιο γρηγορο, με λιγοτερα κλικ και το σημαντικοτερο γινεται restore παντου!

με το τροπο που λες εσυ, γινεται restore μονο σε cpanel και θελει 500 κινησεις....

Δημοσ.

διαφωνω

με το plugin ειναι πολυ πιο γρηγορο, με λιγοτερα κλικ και το σημαντικοτερο γινεται restore παντου!

με το τροπο που λες εσυ, γινεται restore μονο σε cpanel και θελει 500 κινησεις....

Μπορείς να ρυθμίσεις το cPanel να κάνει backup daily/weekly/bi-weekly/monthly/etc.

Σχεδόν κανένα backup plugin δεν κάνει σωστή δουλειά (δεν έχω δοκιμάσει όμως αυτό που είπες).

Restore γίνεται και σε άλλα panels (πχ. Virtualmin).

Δημοσ.

διαφωνω

Νομίζω αυτό που έκανε ο OP είναι και το καλύτερο/ασφαλέστερο.

Παίρνεις backup σε zip όλα τα αρχεία του wordpress και πατάς και ένα export στη βάση και έτοιμος ο φόντας.

Όλο το site σου να το πάρεις και να το κορνιζάρεις όπου και όπως θες.

Δε το έχω δει το plugin που ανέφερες και φαντάζομαι το ίδιο κάνει αλλά είναι σημαντικό να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις χωρίς να βασίζεσαι σε κανένα plugin.

Δημοσ.

το συγκεκριμενο κανει zip ολα τα αρχεια του site + τη database

το καλο με αυτο ειναι οτι μπορεις να το κανει extract οπουδηποτε και να κανεις εγκατασταση τη database μαζι του.

αυτο σημαινει οτι ειναι πανευκολο με λιγα κλικ να το κανεις εγκατασταση ακομα και σε xampp ή το αναποδο για να κανεις μεταφορα sites.

το να το κανεις manual οπως λετε κρυβει πολλους κινδυνους ειδικα με διαφορετικες εκδοσεις php και mysql και πολλες φορες μου εχει τυχει να μπορει να γινει σωστα import μια database.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...