Avatar_GR Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα. Στο γραφείο έχω αυτή την στιγμή OTE VDSL σε ISDN γραμμή με 2 γραμμές (1 τηλέφωνο και 1 έχω το φαξ) και πληρώνο 50 ευρώ το μήνα!!! Σκέφτομαι να πάω σε HOL σε PSTN ADSL με 1 γραμμή (23 ευρώ τον μήνα) και να βάλω και ένα voip νούμερο από μία εταιρεία (π.χ viva.gr) για να έχω το φαξ πάνω (με 1 ευρώ τον μήνα+ότι στέλνω από ΦΑΞ) Έχω τις εξής ερωτήσεις: 1) Η HOL σε double play είναι αξιόπιστη σε τηλεφωνία και ιντερνετ για γραφείο; Η κάνει τακτικές αποσυνδέσεις/βλάβες κτλ... 2)Αν αγοράσω ένα καλό router με voip θα μπορέσω να κουμπώσω πάνω το φαξ και να έχει κανονικά δικιά του γραμμή; (Και θα δουλεύει με το νούμερο του viva.gr η άλλης παρόμοιας εταιρείας 3) Πόσες μέρες θα μείνω χωρίς τηλέφωνο/ιντερνετ αν πάω από ΟΤΕ σε HOL και διατηρήσω το νούμερο που έχω στον ΟΤΕ; Υ.Γ:Η ταχύτητα του ίντερνετ δεν με ενδιαφέρει και με 4mbit είμαι καλυμμένος, δεν χρειάζομαι VDSL πλέον. Η αξιοπιστία με ενδιαφέρει, να μην πέφτει τηλέφωνο και ίντερνετ.
leonidas_ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Λοιπόν. 1. Ναι είναι αξιόπιστη εταιρία κ δε θα έχεις πρόβλημα. Κ με καμμία εταιρία δε θα έχεις πρόβλημα. Κατά την φορητότητα δεν αλλάζει το χάλκινο ζεύγος που έχεις από το αστικό κέντρο μέχρι το σπίτι σου, οπότε θα παίζεις όπως παίζεις κ με ΟΤΕ. 2. Χωρίς να είμαι εντελώς σίγουρος το Voip θα παίξει. Νομίζω στο έκοβε έμμεσα με δικά της ρούτερ πχ Netfaster IAD2 λόγω του ότι ήταν κλειδωμένο κ δε μπορούσες να το σετάρεις. Αλλά δεν ξέρω ακόμα κ αν έβρισκες τα admin username και pass και τα σεταρες σε άφηνε να κάνεις register. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με Voip. Για αυτό θα σου πει περισσότερα ο @jkoukos. Και θα με ενδιέφερε κ εμένα να μας το διευκρινίσει τι παίζει με HOL και Voip από άλλο πάροχο.Αυτό που γνωρίζω εγώ να σου πω είναι ότι μπορείς να κάνεις στη HOL φορητότητα και τον δεύτερο αριθμό που χρησιμοποιείς για το fax, απλά θα έχεις ένα κανάλι φωνής κ όχι 2 όπως με το ISDN. Άρα δε θα μπορείς να χρησιμοποιείς το φαξ ενώ μιλάς στο τηλέφωνο. Οπότε αν απλά σε ενδιαφέρει να μη χαθεί ο αριθμός του φαξ επειδή πχ τον γνωρίζουν οι πελάτες σου, τον κάνεις φορητότητα κ αυτόν. Αλλιώς επιλέγεις business από HOL με 2 κανάλια φωνής, ένα εκ των οποίων θα είναι Voip, αν σε συμφέρει οικονομικά περισσότερο από το απλό Double play με Voip από Viva πχ. (Σε περίπτωση που τελικά το Voip παίζει από άλλο πάροχο)3. Δε θα μείνεις χωρίς τηλέφωνο κ χωρίς internet. Η αλλαγή γίνεται πρωινές ώρες. Το μόνο πρόβλημα που δεν είμαι σίγουρος οτι συμβαίνει πάντα είναι ότι μπορεί να μη μπορείς να δεχτείς εισερχόμενες κλήσεις. Απαιτήται κάποιο διάστημα μέχρι να γίνει η δρομολόγιση κ μπορεί να κρατήσεις αρκετές ώρες. 1
Bourdoulas Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Απλά να έχεις υπόψιν σου ότι αν υπάρξει κάποια βλάβη αυτή μπορεί να πάρει κάποιες μέρες να επιλυθεί ανάλογα το πρόβλημα. Αυτό είναι ανεξάρτητο παρόχου, σε όλες το ίδιο συμβαίνει. 1
Avatar_GR Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Τελικά έκλεισα στην HOL. Μου είπαν ότι θα κρατήσω και τα 2 τα νούμερα τις ISDN που έχω τώρα, αλλά θα δουλεύει το 1 κάθε φορά (επειδή η HOL έχει μόνο PSTN γραμμές). Τους ρώτησα αν θα έχω τηλεφωνία μέσω VOIP η μέσω τηλεφώνου και μου είπε ότι θα έιναι μέσω τηλεφώνου (Δεν θέλω με τίποτα μέσω voip hol). Πως μπορώ να το έλεγξω αυτό πριν υπογράψω το συμβόλαιο;;; Θα το λέει κάπου λογικά ε; Επίσης έφτιαξα στο Omnivoice ένα νούμερο και το έκανα fax2email και είμαι ΟΚ, θα πέρνω στα email όλα τα εισερχόμενα fax. 1
Eliaskat Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 και εγω εκανα μεταφορά απο οτε σε hol για να δούμε 20 του μηνός συνδέομαι .. 1
leonidas_ Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δε θα είναι Voip μην ανησυχείς. Voip υπάρχει μόνο σε κάποια ελάχιστα απομακρυσμένα αστικά κέντρα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα