_Drakos_ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Καλημέρα παίδες. Αντιμετοπίζω το εξής πρόβλημα στο τοπικό μου δίκτυο. Η ταχύτητα μετάδωσης δεδομένων ειναι πάρα πολύ χαμιλή. Όλες οι συσκευές μου ειναι ενσυρματα συνδεδεμένες πάνω στο ρούτερ. Έχω μετρήσει πρόσφατα, την σύνδεση από πριζάκι και πριζάκι και μου δίνει κανονικό Gbit, κοινώς όλο το δυκτιο μου έχει την δυνατότητα κανονικά να δουλεψει σε Gbit. από την στιγμή όμως που το ρουτερ δεν ειναι Gbit θα έπρεπε κανονικά να δουλεύει σε 100mpbs. Έλα όμως που δουλεύει σαν κακό 10άρι... Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω. Μέτρησα όλες τις καλωδιώσεις, αντικατέστησα κάτι patch cables που ειχαν πρόβλημα, και το πρόβλημα συνεχίζει. Δοκίμασα να κουμπώσω την κατοστάρα μετάδωση στην κάρτα δυκτίου σε ολες τις συσκευές αλλά και πάλι δεν δουλεύει. Καμία ιδέα? Η ταχύτητα μετάδοσης ειναι γύρω στα 6Mb/sec.
tsakonas Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Γραψε μας το μοντελο του ρουτερ και το λειτουργικο συστημα
_Drakos_ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 To ρουτερ ειναι το ZTE H108NS που δίνει ο ΟΤΕ. Στον υπολογιστή έχω Windows 7 και έχει και το NAS ένα λειτουργικό το οποίο υποθέτω ότι ειναι κάτι σε LINUX. Το NAS ειναι το D-LINK DNS 340L.
roybatty Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 από την στιγμή όμως που το ρουτερ δεν ειναι Gbit θα έπρεπε κανονικά να δουλεύει σε 100mpbs. Έλα όμως που δουλεύει σαν κακό 10άρι....Η ταχύτητα μετάδοσης ειναι γύρω στα 6Mb/sec. Αν δούλευε σαν "κακό 10άρι" θα έπιανες 600Kb/sec.Η σύνδεση σου δουλεύει σαν "μέτριο 100άρι" δεδομένου ότι 100Mbps = 12.5 MB/sec θεωρητικό max και εσύ πιάνεις 6.Αν θέλεις καλύτερες ταχύτητες πάρε ένα gigabit switch.
tsakonas Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 ^^ Ακριβως, το ρουτερ αυτο ειναι για τα σκουπιδια ...
_Drakos_ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Οπότε ουσιαστικά το κρατάω σαν μόντεμ και πάω σε ένα καλό aftermarket switch?
k_skidrow Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Αν δούλευε σαν "κακό 10άρι" θα έπιανες 600Kb/sec.Η σύνδεση σου δουλεύει σαν "μέτριο 100άρι" δεδομένου ότι 100Mbps = 12.5 MB/sec θεωρητικό max και εσύ πιάνεις 6.Αν θέλεις καλύτερες ταχύτητες πάρε ένα gigabit switch. εγω που πιανω 9,5ταχυτητα στο σπιτι με απλο ρουτερ 100mbps αν παρω ενα swithcaki θα πιανω μεγαλυτερες ταχυτητες;
roybatty Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Οπότε ουσιαστικά το κρατάω σαν μόντεμ και πάω σε ένα καλό aftermarket switch? Αναλόγως τι χρήματα έχεις να δώσεις.Ένα μικρό gigabit switch της προκοπής έχει γύρω στα 25-30 ευρώ: http://www.skroutz.gr/s/345629/NetGear-GS105GE.html Εναλλακτικά,δεδομένου ότι έχεις ΟΤΕ και μπορείς να βάλεις δικό σου router,με 50-60 ευρώ υπάρχουν routers με gigabit ethernet πόρτες σαν κι αυτόν: http://www.skroutz.gr/s/2724796/TP-LINK-TD-W8970.html με τον οποίο πιθανότατα θα δείς διαφορά προς το καλύτερο και στο internet. Εφόσον το θέλεις για το σπίτι (και έχεις να διαθέσεις τα χρήματα φυσικά) προτείνω τη 2η λύση.
_Drakos_ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Αναλόγως τι χρήματα έχεις να δώσεις.Ένα μικρό gigabit switch της προκοπής έχει γύρω στα 25-30 ευρώ: http://www.skroutz.gr/s/345629/NetGear-GS105GE.html Εναλλακτικά,δεδομένου ότι έχεις ΟΤΕ και μπορείς να βάλεις δικό σου router,με 50-60 ευρώ υπάρχουν routers με gigabit ethernet πόρτες σαν κι αυτόν: http://www.skroutz.gr/s/2724796/TP-LINK-TD-W8970.html με τον οποίο πιθανότατα θα δείς διαφορά προς το καλύτερο και στο internet. Εφόσον το θέλεις για το σπίτι (και έχεις να διαθέσεις τα χρήματα φυσικά) προτείνω τη 2η λύση. To έχω σκεφτεί κι ε΄γω για after market router αλλά κολλάω τόσο στην δυσκολία που θα έχω να το ρυθμίσω, όσο και στο ότι έχω OTE TV μέσω internet.
roybatty Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 εγω που πιανω 9,5ταχυτητα στο σπιτι με απλο ρουτερ 100mbps αν παρω ενα swithcaki θα πιανω μεγαλυτερες ταχυτητες; Όχι,εκτός και αν βγάλει πόδια το σπίτι σου και πάει πιο κοντά στον ΟΤΕ Για το LAN μιλούσα. 1
_Drakos_ Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Τελικά πήρα ένα 1000άρι switch. http://www.skroutz.gr/s/430294/D-Link-DGS-105.html Έχουμε και λέμε λοιπόν. Η ένδειξη του pc ειναι 1gbit. Η ένδειξη του Nas ειναι 1gbit. Η ταχύτητα μετάδωσης που έχω ειναι γυρω στα 9mb/sec . Καμια ιδέα τι μπορεί να φταίει?
_Drakos_ Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Μηπως συνεχιζεις και παρεμβαλεις το ρουτερ σου? 'Οχι. Το ρουτερ ειναι συνδεδεμενο πάνω στο switch. Και το NAS και το PC ειναι συνδεδεμενα κατευθιαν πάνω στο switch.
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 πιο μοντέλο NAS έχεις ?? συνήθως οι ταχύτητες των φτηνών NAS είναι κομικοτραγικές .... δοκίμασε μεταφορά αρχείων σε gbit από pc σε pc. εκεί πρέπει να είσαι κοντά στα 50mb/sec !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα