Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε πολλά laptop, κάνοντας προσθήκη copper shims ήταν εξαιρετικά τα αποτελέσματα μείωσης της θερμοκρασίας σε GPU & CPU.

Το έχω κάνει σε αρκετά laptop. Έχω ένα θέμα με ένα Dell Inspiron N7110 στο οποίο θέλω να μειώσω τις θερμοκρασίες. Καθάρισα CPU, GPU και την ψύκτρα, και έβαλα νέα πάστα καί τα shims. Αυτό που αντιμετωπίζω για πρώτη φορά είναι το εξής:εαν βιδώσω τις τέσσερις βίδες CPU και τις δύο GPU μέχρι τέλους, η μητρική κάνει μία κάμψη (κυρίως στο μέρος της CPU), που από τις άλλες μητρικές δεν το έκανε καμία. Προφανώς είναι έτσι η κατασκευή της συγκεκριμένης μητρικής (μήκος βιδών της ψύκτρας που την δένουν με τη μητρική στο socket). Έτσι, η μητρική κάμπτεται. Επειδή φοβήθηκα λίγο, αυτό που έκανα είναι να μην τερματίσω τις βίδες, και να τις βιδώσω σε τέτοιες στροφές ώστε, απ' τη μία να δένουν ψύκτρα-μητρική, αλλά απ' την άλλη να κάμπτουν όσο γίνεται λιγότερο τη μητρική. Και πάλι η μητρική κάμπτεται, αλλά λιγότερο αυτή τη φορά.

Τώρα θα μου πείτε ότι όλα αυτά που είναι κολλημένα-εγκατεστημένα στη μητρική απ' το εργοστάσιο (πυκνωτές, δίοδοι, τυπωμένα data flow αυλάκια, κ.λπ. κ.λπ.) είναι έτσι φτιαγμένα που ακόμα και να τερματίσω τις βίδες, και να κάμπτεται η μητρική στο βαθμό που περιγράφω, δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν ξέρω μήπως με τη λειτουργία αρκετών ωρών η θερμοκρασία γενικότερα στη μητρική προξενήσει κάποια βλάβη.

Θα ανέβαζα φωτογραφίες, αλλά δυστυχώς με φωτό δεν μπορεί να φανεί αυτή η κάμψη. Εδώ θα ήθελα τη βοήθειά σας. Αν έχω κάνει με την περιγραφή αρκετά κατανοητό το πρόβλημα, θα ήθελα μία βοήθεια:να τερματίσω τις βίδες, ή να το αφήσω ως έχει; Ή κάτι άλλο;

Η άποψή σας;

Δημοσ.

Το πρόβλημα σου με την κάμψη (και η πιθανότητα βλάβης) δεν έχει να κάνει τόσο με τη θερμοκρασία αλλά με τη φυσική καταπόνηση.Αν ήταν σταθερός υπολογιστής δεν θα το συζητούσαμε καν,αλλά επειδή μιλάμε για φορητό υπάρχει πάντα η πιθανότητα λόγω μιας απότομης μετακίνησης να ασκηθεί παραπάνω πίεση στο σασί και να δημιουργήσει πρόβλημα στη μητρική.Δοκίμασε να βάλεις θερμοαπαγωγική πλαστελίνη αντί για shims.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...