Προς το περιεχόμενο

Αντικλεπτικό μπαστούνι αυτοκινήτου

johnbond

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

αυτά τα μπαστούνια που κλειδώνουν το τιμόνι κάνουν δουλειά;

Θέλω να αποτρέψω κυρίως τον επίδοξο κλέφτη πρεζάκια ή κάποιον που θέλει να κλέψει το αυτοκίνητο μου για να κάνει βόλτα και μετά να το παρατήσει πιθανώς χτυπημένο..

Αν είναι οργανωμένοι και το θέλουν για ανταλλακτικά δε με νοιάζει,θα το πληρώσει η ασφάλεια.Άλλωστε αυτοί θα βρουν τον τρόπο να το πάρουν ότι και να κάνεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν έχεις immobilizer (για να αποτρέψεις την πρώτη περίπτωση), τότε το μπαστούνι κάνει δουλειά. Αν έχεις immobilizer, δεν έχει νόημα για εμένα. Μπορείς επίσης να βάλεις ένα διακόπτη κάπου κρυφά στο αμάξι για να σου κόβει το ρεύμα απο την αντλία βενζίνης. Γρηγορότερο και πρακτικότερο απο το να βάζεις μπαστόυνι.

• Like 1

Βάλτο. Είναι επιπλέον μια ασφάλεια.

+1 για τον διακόπτη αλλά άμα θέλουν να στο πάρουν θα το πάρουν ότι κ να έχεις. Τις τελευταίες μέρες έχουν ρημάξει πολλά αυτοκίνητα Αθήνα-Θεσσαλονίκη που είχαν κ συναγερμό κ διακόπτη για βενζίνη. Εδώ μέσα σε πυλωτές κ πάνω σε κεντρικούς δρόμους κλέβουν τα ζαντολάστιχα.

• Like 1

Καλα πως γινεται και τα παιρνουν ετσι.

Εμεις στα χωρια εχουμε αλλο φαινομενο, περβαει ο αλλος με πεντε στην.κυριολεξια, ειτε λεει παλιατζης ειτε λεει πατατες κρεμμυδια.

Κανει καλο σκαναρισμα των αυλων, των σπιτιων ολα, μετα στεπνει αλλους, το χωριο μου το χαν ρημαξει να κλεβουν κυριως αγροτικα, επαγγελματικα μικρα αμαξια...

Εχω δει αγροτικο 4*4 να το κανουν απλο, και να το πουλανε ξανα με νεα νουμερα...

Καλυτερο για μενα, αν και λιγο αναρχικο, παιρνεις ενα καλο συρματοσχοινο, το τυλιγεις γυρο απο το καθισμα, ή καπου που θα σε βολεψει, και στο τιμονι, μετα μια κλειδαρια νομιζω μονο που θα το δει δεν θα κανει το κοπο..

Αλλα τονιζω ειναι καπως αναρχικο

• Like 2

Το βασικό υπέρ του "μπαστουνιού" έναντι του όποιου κρυφού διακόπτη, κλπ είναι ότι...φαίνεται.

Έτσι ενδεχομένως θα αποθαρύνει τον περιστασιακό κλέφτη και θα γλυτώσεις κάποιο σπασμένο τζάμι ή κατεστραμμένη κλειδαριά.

Ο διακόπτης αν και θα κάνει δουλειά, προστατεύει από ολική κλοπή αλλά δεν γλυτώνεις τις μικροζημιές (ο άλλος θα πρέπει να μπει μέσα για ν' "ανακαλύψει" ότι δεν μπορεί να το βάλει μπροστά)

• Like 2

Εμ τα παίρνουν.. Έχουν εξελιχθεί κ αποθρασυνθεί πολύ..

Συμφωνώ ότι θα φαίνεται κι ολας το μπαστούνι κ μπορεί να τους "απομακρύνει" κάτι τέτοιο. Είναι κ σε τι μοσχάρια θα πέσεις. Μπορεί να νευριάσουν αν δεν μπορούν να στο κλέψουν όλο κ να σου κάνουν ζημιές στο αυτοκίνητο.

• 2 χρόνια αργότερα...

ρε παιδες ανασυρω το θεμα γιατι στην περιοχη μου αρχιζουν και αυξανονται οι κλοπες.

ΠΡιν μερες ανοιξαν του πεθερου μου και ξυνομαστε ολοι για το πως,

οι κλειδιαριες ειναι απειραχτες, τζαμια ολα οκ, κλειδαρια στο τιμονι δεν πειραχτηκε,

και ομως το οχημα εκανε φτερα λες και ειχαν κλειδια  :shock:

Οποτε εχω σχετικα θορυβηθει και λεω ειμαι ο επομενος  :cry:

Ευτυχως το αυτοκινητο βρεθηκε αλλα του ειχαν παρει κατι μικροπραγματα + ΟΛΑ τα χαρτια του αυτοκινητου.

Μονο την ταλαιπωρια και τα εξοδα να βαλεις, αξιζει το κοπο αν κανει αποτρεπτικη δουλεια

και τελικα παει στον παρακατω  :ph34r:

Το χρησιμοποιει κανεις? ειναι αποτρεπτικο?

To πιο αποτελεσματικό είναι αυτό που έκανε ο Mr.Bean :lol: αλλά στα σύγχρονα με τον αερόσακο μάλλον κομματάκι δύσκολο.

Και ο κλεφτης ειχε μπει παρολα αυτα μεσα (να υο κλειψει) αλλα δεν βρηκε το τιμόνι!! :P

Δυστυχώς οργανωμένοι κλέφτες που θέλουν το αυτοκίνητο ή τη μηχανή δρουν ακόμη και με γερανούς ιδιόκτητους

ή κλεμένους οπότε δεν σώζεται με τίποτε.

Το μπαστούνι σίγουρα είναι μία καλή ασφάλεια από επίδοξους που τα παραβιάζουν μπαίνουν μέσα και με τρόπους

που έχουν βρει παρακάμπτουν το ιμομπιλάιζερ και βάζουν μπροστά.

Δυστυχώς αυτό που είπε φίλος παραπάνω ισχύει.

Υπάρχουν ρομα κυρίως που σκανάρουν δρόμους γειτονιές από σπίτι σε σπίτι και από πυλωτή σε πυλωτή δίνοντας

πληροφορίες για συγκεκριμένα αυτοκίνητα ή μηχανές σε οργανωμένες σπείρες.

Έτσι ρομα βούτηξε το μηχανή  του γυιού μου σπάζοντας το λουκέτο τιμονιού και με τα χέρια το τσουλούσε πιθανώς 

για κάποιο φορτηγό,αλλά ευτυχώς στα 50-100 μέτρα το είδε φίλος βάζει τις φωνές,το παρατάει και εξαφανίστηκε

τρέχοντας.

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Εδώ πέρα σηκώσαν μηχανάκι δυο άτομα απο την μπροστινή ρόδα γιατί είχε κλειδωμένο τιμόνι και το τσουλούσαν σούζα. Ούτε την κλειδαριά τιμονιού δεν σκέφτηκαν να σπάσουν, μερικοί είναι και χαζοί.

Δυστυχώς πλέον σε μεγάλες πόλεις, ή ασφάλεια κλοπής, ή κλειστό γκαράζ, αν έχεις αμάξι αξίας.

• Like 1

• 2 μήνες μετά...

Να ρωτησω το εξης, αν καποιος γνωριζει.

Οι κλοπες γινονται επειτα απο 'συστηματικη παρακολουθηση' ενος αυτοκινητου και του ιδιοκτητη του, ή και στην 'τύχη';

Τι εννοω:

Θα ηθελα να ξερω, αν οι κλοπες ειναι κυριως για οσα 'εχουν βαλει στο ματι',

ή μπορει και να μην το ειχαν κατα νου το δικο σου, απλα να ετυχε να περασουν να το δουν, να τους 'γυαλισει', και να επιχειρησουν την κλοπη επι τοπου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναλόγως. Τα πολυτελή συνήθως τα βάζουν στο μάτι και τα παρακολουθούν. Αυτά που πάνε για ανταλλακτικά είναι ότι τους κάτσει. Πχ σήμερα λένε θα ψάξουμε για Yaris, το πρώτο που θα δουν μπροστά τους θα το πάρουν.

Τώρα αυτοί που απλά τα σπάνε για να πάρουν πράγματα από μέσα συνήθως είναι πρεζόνια που ψάχνουν μπας και βρουν κανένα ψιλό μέσα. Εκεί δε γίνονται επιλογές.

Επεξ/σία από panos2171
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, mindreader said:

Να ρωτησω το εξης, αν καποιος γνωριζει.

Οι κλοπες γινονται επειτα απο 'συστηματικη παρακολουθηση' ενος αυτοκινητου και του ιδιοκτητη του, ή και στην 'τύχη';

Τι εννοω:

Θα ηθελα να ξερω, αν οι κλοπες ειναι κυριως για οσα 'εχουν βαλει στο ματι',

ή μπορει και να μην το ειχαν κατα νου το δικο σου, απλα να ετυχε να περασουν να το δουν, να τους 'γυαλισει', και να επιχειρησουν την κλοπη επι τοπου;

O καθε κλεφτης και κατ'επεκταση η καθε σπειρα, δρα με διαφορετικο τροπο. Που σημαινει οτι συμβαινουν και τα δυο.

Γι'αυτο μεγαλη σημασια για την προστασια ενος αυτοκινητου παιζει το ιδιο το αυτοκινητο που θα πρεπει:

Α. Να μην τραβαει την προσοχη (πχ ακριβα ζαντολαστιχα-bodykits-μετατροπες κλπ κλπ)

Β. Να αποθαρρυνει τα επιδοξα ματια που τελικα θα το προσεξουν και θα το στοχοποιησουν (το μπαστουνι πχ βοηθαει προς αυτην την κατευθυνση).

Επεξ/σία από YourTrueLegend

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...