melodystyle2003 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Καλημέρα, ψάχνω modem-router να αντικαταστήσω το zte h108ns που μου έχει δώσει ο ΟΤΕ. Είχα το dgn2000v3 με amod αλλά κάηκε από ξαφνική πτώση ρεύματος. Εκτός λοιπόν από αυτό, ποια άλλα modem-routers σου δίνουν τη δυνατότητα μέσω interface ή έστω μέσω telnet να πειράξεις το SNR; To zte παρόλο που μέσω cli μπορείς να παίζεις με το SNR, δυστυχώς δεν είναι σταθερό με αποτέλεσμα να μη μπορείς να παίζεις κάτω από 8dB χωρίς πολύ συχνές αποσυνδέσεις. Επίσης μπουκώνει εύκολα με αποτέλεσμα να χρειάζεται συχνά επανεκκίνηση για να δεις λ.χ. κάποιο video στο twitch. Από ότι είδα συνδέομαι σε broadcom dslam που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2.5χλμ. Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 το zte για πεταμα ειναι ξεχασεε το.γιατι δεν πας στο dgn2200?αν θυμαμαι καλα αλλα το ψαχνεις κιολας ξερω οτι μπορεις να πειραξεις το snr.καποιοι αλλοι παιζουν με κατι buffalo τα οποια δεν τα ξερω.επισης μπορεις να ζητησεις και απο τον παροχο σου να σου κατεβασει το snr μεχρι καποιο οριο βεβαια.το λεω γιατι δεν ξερω ποσο χαμηλα το θες.
melodystyle2003 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 poulinos ήταν κάπως αργό το dgn με το amod firmware. Περιμένω το TP-link W8960N v5.1 (broadcom chipset, snr configurable, ~30€) να έρθει, διάβασα καλά σχόλια στο internet για να δούμε.
poulinos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 γραψε εντυπωσεις αμα το αγορασεις και παιζει η ρυθμιση για snr διοτι πολυ ψαχνουν για τετοια ρουτερ.
poihths Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 αν σε έχει locked o isp δεν μπορείς να κάνεις και πολλά ... έτσι τη πάτησα κγω με hol
melodystyle2003 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Είμαι με ΟΤΕ και μπορώ να παίξω με το SNR. Αύριο κατά πάσα πιθανότητα έρχεται το router οπότε θα γράψω εντυπώσεις και περισσότερες λεπτομέρειες.
melodystyle2003 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Παρέλαβα σήμερα το TP-link W8960N v5.1 modem/router. Λόγω χρόνου δε θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά στις 2-3 ώρες που το χρησιμοποιώ είμαι ικανοποιημένος. Με το που σύνδεσα κέρδισα 1 mpbs σε σχέση με το zte και -6db σε attenuation (από 48,2 έπεσε στα 42db). Έπαιξα λίγο με το snr και κέρδισα άλλο 1 mbps, ρυθμισμένο τώρα το έχω στα 5.5-6db SNR margin. Θα δείξει πόσο σταθερό είναι εντός της ημέρας. Έχει ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο bandwidth management που λειτουργεί καλά, βέβαια κόβει λίγο από το μέγιστο της γραμμής, οπότε αν θελήσεις να αξιοποιήσεις στο έπακρο τη γραμμή, πρέπει να ορίσεις το όριό του περίπου 1 mbps ψηλότερα. Δυνατό wifi με δύο αποσπώμενες κεραίες. Γρήγορο μενού και πλούσιο. Για την ώρα, πολύ καλά ξοδευμένα τα ~35€ με τα μεταφορικά που κόστισε.
maser69 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 για vdsl μιλαμε?ποια εταιρια εχεις?ποσο επιασες τωρα?παει κατω απο 5 το snr?φωτο.........περιοχη που εισαι.ευχαριστω πολυ!!!!!σε ρωταω γιατι εχω vdsl στη cyta το 35 και router το tg788 vn v2 και πανω απο 31 δεν παει.......τους ειπα να μου ριξουν το snr στο 5 και μου λενε οτι δεν γινεται.........με εχουν βαλει λεει σε προφιλ 6αρι......
poihths Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 για vdsl μιλαμε?ποια εταιρια εχεις?ποσο επιασες τωρα?παει κατω απο 5 το snr?φωτο.........περιοχη που εισαι.ευχαριστω πολυ!!!!!σε ρωταω γιατι εχω vdsl στη cyta το 35 και router το tg788 vn v2 και πανω απο 31 δεν παει.......τους ειπα να μου ριξουν το snr στο 5 και μου λενε οτι δεν γινεται.........με εχουν βαλει λεει σε προφιλ 6αρι...... adsl2 έχει το παιδί δεν είναι vdsl
maser69 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 κριμα..........κανεις που να εχει router που να μπορει να αλλαξει το snr σε vdsl???????
poulinos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 για vdsl μιλαμε?ποια εταιρια εχεις?ποσο επιασες τωρα?παει κατω απο 5 το snr?φωτο.........περιοχη που εισαι.ευχαριστω πολυ!!!!!σε ρωταω γιατι εχω vdsl στη cyta το 35 και router το tg788 vn v2 και πανω απο 31 δεν παει.......τους ειπα να μου ριξουν το snr στο 5 και μου λενε οτι δεν γινεται.........με εχουν βαλει λεει σε προφιλ 6αρι...... λογικα θα τον αφησει κατω απ 5.ναι πιο χαμηλο απο 6 Margin δεν δινουν οι παροχοι. δες αυτο μηπως και σε βοηθησει στην μεγιστη ταχυτητα. https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf στο vdsl εειναι πολυ βασικο η καλωδιωση να ειναι σωστη αλλιως χανεις αρκετα mbit για πλακα.και οι περισσοτεροι δεν ξερουν οτι το vdsl δεν θελει bridge taps και οτι αντιθετα με το adsl το καθε bridge tap ριχνει αρκετα mbit.εχω δει ατομα να κανουν την καλωδιωση σωστα για vdsl και να κερδιζουν 5-6 Mbit.(πολλες φορες ακομα και οταν υπηρχε μονο ενα bridge tap)
maser69 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 δυο καλωδια βγαινουν απο τον τοιχο που τα συνδεσε ο τεχνικος της cyta σε καινουρια μπριζα που μου εβαλε poulinos
poulinos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 αν ειναι μονο 2 καλωδια (1 ζευγαρι ) σε μια πριζα τοτε εισαι αρχοντας κριμα..........κανεις που να εχει router που να μπορει να αλλαξει το snr σε vdsl??????? κατι λενε για asus σε ενα αλλο θεμα αλλα δεν μπορω να πω αποψη τουλαχιστον εγω για το ποσο καλο ειναι. τελευταια σελιδα (για την ωρα τελευταια) http://www.insomnia.gr/topic/515704-σωστή-καλωδίωση-vdsl/page-8#entry53886904
maser69 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) σε ευχαριστω πολυ poulinos αλλα δεν εχει chip broadcom ουτε ειναι annexB (vdsl2) που δινει η cyta να αλλαζα τη μπριζα?????ποια ειναι η ποιες ειναι οι κορυφαιες?????ευχαριστω πολυ!!!!!! Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2015 από maser69
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα