Προς το περιεχόμενο

Google Cardboard.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα..

Θέλω να αγοράσω το Cardboard απλά επειδή υπάρχουν άπειρα αντίγραφα γνωρίζει κάποιος αξιόπιστο site/μαγαζί να το έχει σε καλή ποιότητα χωρίς να με γδύσουν??

Δημοσ.

Τί εννοείς αντίγραφα; Δεν είναι και τίποτα σπουδαίο δα, ένα κομμάτι χαρτόνι με δυο φακούς είναι, οποιοσδήποτε μπορεί να το φτιάξει και αυτός ήταν άλλωστε ο σκοπός της google, δίνει τα σχέδια ελεύθερα για να το αντιγράψουν όσο περισσότεροι γίνεται και να διαδοθεί.

Με δυο λόγια όποιο και να πάρεις το ίδιο είναι, το κινητό σου και η ανάλυσή του είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Το ίδιο το χαρτόνι, είτε ακριβά το πάρεις είτε φτηνά, μετά από λίγο θα αρχίσει να χαλάει με κυριότερο πρόβλημα το αισθητικό στο σημείο που ακουμπάει στο μέτωπο όπου και μαυρίζει... Ίσως κάποια φτηνά πλαστικά αντίστοιχα κουτιά να είναι καλύτερη λύση.

Αν παραγγείλεις από Κίνα και έχεις διάθεση να περιμένεις, τα βρίσκεις με 2.5 ευρώ στο aliexpress, από Ευρώπη δεν τα βρήκα πουθενά κάτω από 9 ευρώ που έψαχνα για δώρα, δες στο miniinthebox..

Είναι πολύ έξυπνο σαν προϊόν, με πολύ μεγάλο δείκτη εντυπωσιασμού -αυτό που λένε οι αμερικάνοι "Wow factor" :-) -, ειδικά όταν βλέπεις από ένα ψευτοχαρτόνι τί μπορεί να δημιουργηθεί -αυτός ήταν κυρίως ο σκοπός της χρήσης χαρτονιού-, αλλά μέχρι εκεί. Για συνεχή χρήση και κάτι παραπάνω όμως, όπως να δεις μια ολόκληρη 3D ταινία είναι αρκετά κουραστικό για τα μάτια.

Δημοσ.

Μιας και μου κεντρισατε το ενδιαφερων...Τι ειναι το NFC?

(Καποια λενε οτι εχουν και καποια οχι...)

Δημοσ.

Στην ουσια ειναι τεχνολογια τυπου bluetooth η οποια ομως δινει στο κινητο πχ εξτρα δυνατοτητες.Οπως πληρωμη για αγορα προιοντων μεταφορα δεδομενων κλπ.Το μονο π χρειαζεται ειναι να πλησιασεις το κινητο μαξιμουμ 10 εκατοστα στην συσκευη με την οποια θα υπαρξει συζευξη.Οποτε ουτε καρτες χρειαζεσαι να εχεις πανω σου ουτε τιποτα.

Διαβασε και αυτο

http://tech.in.gr/short-news/?aid=1231116834

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι ένα αυτοκόλλητο -στην περίπτωσή μας- που περιέχει ένα μικρό μαγνητικό κύκλωμα και με το που τοποθετείς το κινητό στη θήκη, αυτό 'αντιλαμβάνεται' ότι έχει τοποθετηθεί στο cardboard και εκκινεί αυτόματα κάποια εφαρμογή..

Μπορείς να το προγραμματίσεις εσύ από το κινητό σου να εκκινεί όποια εφαρμογή θέλει, πάντως, ειδικά αν θέλεις να παίξεις με πολλές εφαρμογές, δεν είναι κάτι που χρησιμεύει ιδιαίτερα.. Αντί να τρέξεις εσύ κάποια εφαρμογή πριν το βαλεις στο cardboard, την τρέχει μόνο του, σιγά τα αυγά..

Γνώμη μου είναι πάρε το πιο φτηνό cardboard, μπορείς να αγοράσεις σκέτα αυτοκόλλητα και να τα βάλεις μετά, έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα cardboards που πωλούνται με nfc tags δεν είναι εξαρχής προγραμματισμένα ώστε να κάνουν κάτι.. Πιο πολύ είναι, μαζί με το μαγνητικό κουμπί και τη συσκευασία από χαρτόνι, έξυπνα και χωρίς κόστος κόλπα για να κινήσουν την περιέργεια και να εντυπωσιάσουν..

Επεξ/σία από japetus
Δημοσ.

Πήρα εγω από το Gearbest αν θυμάμαι ένα με κόστος 5-6 ευρώ.

Είναι εντυπωσιακό την πρώτη φορά,με ένα Roller coaster θα εκπλαγείς.

Αυτό βέβαια μόνο την πρώτη φορά, μετά θα χρειασθείς ένα χειριστήριο για να παίξεις κάνα παιγνίδι αν και εγω δεν έχω καταφέρει να παίξω κάτι.

Στο χάρτινο ξεκολλάνε τα αυτοκόλλητα και τα σχρατς με τη χρήση αλλα δεν είναι σοβαρό.

Ένα θέμα είναι η εστιάση, μπορεί πηγαίνοντας το κινητό λίγο πιο πίσω να καθαρίζει περισσότερο η εικόνα αλλά το ίδιο το Cardboard δε σου δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις την απόσταση.

Δεν το έχω πολυψάξει, μόνο για να δω τι είναι το πήρα.

Δημοσ.

Σε ότι αφορά τη ρύθμιση της εστιακής απόκλισης, που σε κάποιους ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα λόγω του μοντέλου του κινητού τους ή μυωπίας, η λύση όπως είπες είναι να τοποθετηθεί το κινητό λίγο πιο κοντά ή πιο μακριά με πατέντα..

Για το θέμα αυτό, άκουσα καλά λογια για το colorcross, πλαστικό VR "κουτί", που έχει δυνατότητα ρύθμισης των φακών.

Υπάρχει και προηγούμενο θέμα σχετικό με αυτό εδώ.

Όπως και να έχει σαν τεχνολογία είναι εντυπωσιακή και αναπτυσσόμενη, ίσως λίγο στην παιδική ηλικία ακόμα, πάντως ολοένα βγαίνουν και καινούριες εφαρμογές.

Δημοσ.

@maddoctor..

Λίγο που το έψαξα, στο κάρτμπορντ δεν μπόρεσα να δω σωστά υπότιτλους γιατί παρόλο που έπαιζαν κανονικά, το οπτικό πεδίο είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορείς να κοιτάς συγχρόνως και στην ταινία και στο κάτω μέρος για τους υπότιτλους.. Δεν νομίζω ότι κάνει γενικά το κάρντμπορντ για παρακολούθηση ταινιών, σε ζαλίζει πολύ...

Στα άλλα κουτιά, τα πλαστικά που είναι περισσότερο για 3d cinema και όχι για VR, είναι πολύ πιο εύκολο..

Οδηγοί για να μετατρέψεις τους υπότιλους σε 3D υπάρχουν πολλοί στο διαδίκτυο, εμένα μου έπαιξαν με διάφορους players, αλλά θα μείνω με τον VLC που έχω συνηθίσει... Για τη μετατροπή χρειάστηκα μόνο το srt23dass (το στάδιο 1 δηλαδή μόνο, που αναφέρεται εδώ -τυχαίος οδηγός που βρήκα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...