Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρόλα αυτά πήρα απόφαση να τα παρατήσω όλα. Το σπιτι το εβαλα για πουλημα

Respect για την αποφαση, σε θυμαμαι απο καιρο να ψαχνεσαι, δεν ηξερα οτι το ειχες "κλειδωσει".

Να ρωτησω αυτους που εφυγαν, αν τους γινοταν προσφορα πχ 1500 ευρω μισθος, δουλεια πανω στο αντικειμενο κ 8ωρο καθαρο θα γυριζαν?

My point is, ειναι μονο τα λεφτα και ο ελευθερος χρονος που αυτα αγοραζουν που την κανατε για εξω, η ολη η νοοτροπια των ξενων, η θεληση να ζησει καποιος εκτος homeland και ο πιο "οργανωμενος" τροπος ζωης?

• Απαντ. 263
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για να μην πουν κάτι λανθασμένα ή γίνει παρεξήγηση λόγω μετάφρασης.

Και τους φαίνεται καλύτερο, να μην εξυπηρετούν καθόλου όσους δεν μιλάνε Ολλανδικά; Λογικό!

Έχουν οργάνωση αλλά καμία ευελιξία. Αν το πράγμα ξεφύγει από την πεπατημένη κάνε το σταυρό σου.

Δημοσ.

Respect για την αποφαση, σε θυμαμαι απο καιρο να ψαχνεσαι, δεν ηξερα οτι το ειχες "κλειδωσει".

Να ρωτησω αυτους που εφυγαν, αν τους γινοταν προσφορα πχ 1500 ευρω μισθος, δουλεια πανω στο αντικειμενο κ 8ωρο καθαρο θα γυριζαν?

My point is, ειναι μονο τα λεφτα και ο ελευθερος χρονος που αυτα αγοραζουν που την κανατε για εξω, η ολη η νοοτροπια των ξενων, η θεληση να ζησει καποιος εκτος homeland και ο πιο "οργανωμενος" τροπος ζωης?

Xλωμο εως απιθανο..... να γυριζα για τοσα χρηματα.

Εμενα προσωπικα μ'αρεσει το ''εξω'' σαφως λογω οργανωσης σχεδον στα παντα..... αλλα και οτι μου δινεται η δυνατοτητα

συναναστροφης με ατομα απο σχεδον ολο τον κοσμο χωρις να υπαρχει (οσο μπορει βεβαια) ρατσισμος.... στην Ελλαδα κατι τετοιο ακομα ειναι απιθανο να συμβει.... και για αρκετα χρονια ακομα πιστευω.....

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ αγγλικά μίλησα στο ραντεβού στην εφορία. Αλλά όντως, αν τους ρωτήσεις κάτι που δεν ξέρουν, τους έβαλες δύσκολα!!
Μια χώρα με την ευελιξία του Έλληνα και την οργάνωση του Β. Ευρωπαίου??? Για εκεί είμαι!

Δημοσ.

Και τους φαίνεται καλύτερο, να μην εξυπηρετούν καθόλου όσους δεν μιλάνε Ολλανδικά; Λογικό!

Έχουν οργάνωση αλλά καμία ευελιξία. Αν το πράγμα ξεφύγει από την πεπατημένη κάνε το σταυρό σου.

Πανε σε δημοσια υπηρεσια στην Ελλαδα και προσπαθησε να συννενοηθεις στα Αγγλικα.....

Θα πεσεις κατω απο το γελιο........ :-D

Καθε χωρα εννοειται οτι πρεπει να υποστηριζει την γλωσσα της..... στην τελικη εσυ-εγω-o αλλος,  πηγαμε στην χωρα τους, οποτε πρεπει να προσαρμοστουμε αναλογα....

• Like 2
Δημοσ.

Μια χώρα με την ευελιξία του Έλληνα και την οργάνωση του Β. Ευρωπαίου??? Για εκεί είμαι!

Αυστραλία! :)

• Like 2
Δημοσ.

Φυσικά και εξυπηρετούν. Πάρε φίλο σου για μετάφραση ή πλήρωσε διερμηνέα.

Δεν είναι υποχρεωμένος ο άλλος να γνωρίζει τη γλώσσα σου για να σε εξυπηρετήσει, εσύ είσαι υποχρεωμένος να κάνεις το παν δυνατόν για να εξυπηρετηθείς.

• Like 1
Δημοσ.

Δουλειά πάνω στο αντικείμενο δεν είναι αρκετό. Αν η δουλειά ήταν ανταγωνιστική, πρωτοποριακή, με συνθήκες / mindset 2015, προοπτικές εξέλιξης (δεν εννοώ μισθολογικές) και εξίσου ικανό team και management, θα γυρνούσα άνετα και ας είναι πολύ χαμηλός ο μισθός. Ποτέ δεν αναγνώρισα τρομερή χρησιμότητα στα πολλά λεφτά anyway, I am not into material shit. Το 8ωρο επίσης δεν είναι θέμα δουλεύω και παραπάνω.

Αν ερχόταν η google να απλώσει τέντα στην Ελλάδα πχ και να κάνει κάτι σχετικό με financial / investment software, τους πλήρωνα κιόλας να δουλέψω εκεί.

• Like 1
Δημοσ.

Xλωμο εως απιθανο..... να γυριζα για τοσα χρηματα.

Εμενα προσωπικα μ'αρεσει το ''εξω'' σαφως λογω οργανωσης σχεδον στα παντα..... αλλα και οτι μου δινεται η δυνατοτητα

συναναστροφης με ατομα απο σχεδον ολο τον κοσμο χωρις να υπαρχει (οσο μπορει βεβαια) ρατσισμος.... στην Ελλαδα κατι τετοιο ακομα ειναι απιθανο να συμβει.... και για αρκετα χρονια ακομα πιστευω.....

Ναι αλλα θα εμενες Αγγλια με 1500 λιρες λογο των παραπανω;

Δημοσ.

Είναι εύκολο, για να έχουμε καλύτερη εικόνα, όλοι όσοι μένετε έξω, να αναφέρετε ενδεικτικά επίπεδο σπουδών και κλάδο εργασίας. Πολύ γενικά, αν δεν θέλετε να δώσετε συγκεκριμένες πληροφορίες.

Κάτοικος Ισπανίας,Απόφοιτος ΤΕΙ...εξωτερικός ανταποκριτής για Ιταλική πολυεθνική στον τομέα ΜΜΕ.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλα θα εμενες Αγγλια με 1500 λιρες λογο των παραπανω;

England και 1500 λιρες ειναι αστειο πραγμα......  οπως και να το δεις.....

Δεν θα εμενα εννοειται, απλα θα εψαχνα αλλη χωρα που να προσφερει τα ιδια πανω κατω.....(και φυσικα να ειναι πιο φθηνη)   αλλα και να γυριζα Ελλαδα, πρωτα θα  επρεπε να φτιαχνοταν το κρατος, με οτι αυτο συνεπαγεται παντα......

Τι να το κανω στην Ελλαδα να παιρνω 1500 και να πληρωνω κερατιατικα σε φορους κλπ και να μην υπαρχει εστω στοιχειωδες κρατος προνοιας......

• Like 2
Δημοσ.

Πανε σε δημοσια υπηρεσια στην Ελλαδα και προσπαθησε να συννενοηθεις στα Αγγλικα.....

Θα πεσεις κατω απο το γελιο........ :-D

Έχει η Ελλάδα τόσους expats που δουλεύουν και πληρώνουν 42% φόρους όσους έχει η Ολλανδία;

Ξέρεις πόσα επιδόματα χάνουν οι expats ενώ τα δικαιούνται όσο οι Ολλανδοί επειδή όλη η γραφειοκρατία είναι στα Ολλανδικά ('για να μην γίνονται παρεξηγήσεις'). Έαν θέλουν να λέγονται expat-friendly κράτος θα πρέπει και να είναι.

Δημοσ.

η ολη η νοοτροπια των ξενων, η θεληση να ζησει καποιος εκτος homeland και ο πιο "οργανωμενος" τροπος ζωης?

Για μένα αυτό είναι.Κυρίως αυτό δλδ.Κ να μην είχα να φάω κ να ήμουν μια ζωή on the dole που λέει ο λόγος πάλι Ελλάδα δεν θα γύριζα.Από την άλλη εγώ είμαι κ ιδιαίτερη περίπτωση.Από την μια μεγάλωσα στην Ελλάδα μέσα σε ένα σπίτι όπου από όλες τις κατευθύνσεις βομβαρδιζόμασταν συνεχώς κ τα 3 παιδιά για το πόσο σημαντική είναι η οργάνωση της αναπτυγμένης αλλοδαπής αναφορικά με την καθημερινότητα μας.Επιπρόσθετα το οτι είμαι ανοιχτά γκέι από μικρή ηλικία είχε κυρίως την μάνα μου (κ αργότερα τον πατέρα μου) να είναι στα κάγγελα καθημερινά για να σηκωθώ να φύγω μόνιμα από Ελλάδα.Έπαιξε μεγάλο ρόλο κ το θέμα αυτό δλδ αλλά το σημαντικότερο είναι το πως γαλουχήθηκα από το σπίτι.Εξάλλου δεν είναι τυχαίο πως από τους 3 μας οι 2 καταλήξαμε μόνιμα έξω.Εγώ Λονδίνο από τα 18 μου κ η σις μου από τα 19 της LA.Mόνο ο μπρο μου ξέμεινε Ελλάδα κ αυτός ξώφαλτσα γιατί ταυτόχρονα όταν πέρναγε στις τριτοκοσμικές σχολές σας (αφήνοντας παρακαλώ offer για MIT) τον μάραναν οι αγάπες με την σημερινή νύφη μου.Φυσικά οκ ακόμα κ σήμερα την καντηλιάζω την νύφη μου.

Σε κάθε περίπτωση πέρα από τη σημασία τόσο των οικονομικών απολαβών όσο κ της οργάνωσης στο εξωτερικό αυτό το όπου γης πατρής έχει τη σοφία του.Ειδικά εφόσον το συνδιάζεις με την προσωπική σου ζωή .Όσο να ναι βοηθάει δλδ να έχεις κ έναν σύντροφο με κοινό στόχο την μόνιμη ζωή σας στην αλλοδαπή.Τώρα στα 34 μου πχ την Βρετανία την βλέπω σα την πατρίδα μου.Η Ελλάδα ξένη μου έχει γίνει αν κ ποτέ δεν έχω χάσει τους συνεκτικούς δεσμούς μαζί της.Να πχ Ελληνικά μιλάω μόνο στο Ινσο άντε κ με κανά sms/skype από οικογένεια,φίλους κτλ

• Like 3
Δημοσ.

Ερχομαι χτες.....

ξεκινησα φοιτητης, ηθελα να φυγω για αλλου, να δω νεα πραματα, να ταξιδεψω και να περασω καλα... παντα ομως με την επιστροφη στο πισω μερος του μυαλου για το μακρινο μελλον... τα καταφερα ως προς το πρωτο σκελος, ειδικα τα ταξιδια τα ξεσκισα...γυρισα ολη την Ευρωπη και εφτασα μεχρι κ το Μπουενος-Αιρες και το Μοντεβιδεο.. Απο Αγγλια ηταν 1/3 της τιμης σε σχεση με Ελλαδα φυσικα...

Πλεον βαρεθηκα τους ξενους , οπως και αυτοι εμας :) ..

Επιστροφη δεν παιζει στο αμεσο μελλον δυστηχως

• Like 2
Δημοσ.

England και 1500 λιρες ειναι αστειο πραγμα......  οπως και να το δεις.....

Δεν θα εμενα εννοειται, απλα θα εψαχνα αλλη χωρα που να προσφερει τα ιδια πανω κατω.....(και φυσικα να ειναι πιο φθηνη)   αλλα και να γυριζα Ελλαδα, πρωτα θα  επρεπε να φτιαχνοταν το κρατος, με οτι αυτο συνεπαγεται παντα......

Τι να το κανω στην Ελλαδα να παιρνω 1500 και να πληρωνω κερατιατικα σε φορους κλπ και να μην υπαρχει εστω στοιχειωδες κρατος προνοιας......

Εκει θελω να καταλήξω, πως ενω είναι πολύ σημαντικά ολα αυτά που θες, το οικονομικό μάλλον ειναι πιο ισχυρό. Παντως Ελλαδα πλεον με 1500€ εισαι μια χαρα και ας εχεις τους φορους που λες, ποσο μαλλον αν περνεις περισσοτερα .

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...