jmirko15 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Ακριβα ενοικια στην γερμανια? Σε ποια πολη? Που να δεις αλλου.. Düsseldorf ήμουν. Μπορεί να έφταιγε και ότι είχα πάει τελευταία στιγμή, αλλά δεν είχα βρει τίποτα αξιόλογο και σε νορμάλ τιμή. Για να μείνω μόνος μου σε ΟΚ διαμέρισμα ήθελα περίπου μισό μισθό..
Soulseeker Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Αυτο που βγαινει σαν συμπερασμα ειναι οτι αν δεν υπήρχαν οικονομικοί λόγοι οι περισσότεροι δύσκολα θα έφευγαν. Ολα ειναι θεμα χαρακτηρα ομως. Ο καθένας ζυγίζει τα θετικά και τα αρνητικα της Ελλάδας και με βάση την κατάσταση που βρίσκεται αποφασίζει. Μερικοι δεν ειχαν θαμα οικονομικο αλλα το κοινωνικο κλιμα ηταν τοσο χαλια γι αυτους που εφυγαν. Αλλοι ειναι φιλοδοξοι,αλλοι ανήσυχοι κτλ κτλ. Προσωπικά παντως το μεγαλύτερο αρνητικό της Ελλάδας αυτην την στιγμή ειναι η μιζέρια.Δυστυχώς πλεον βρίσκετε σε επικίνδυνα επίπεδα. Θα μπορουσα να γραψω τους λογους που δεν έφυγα εγω ,αλλα εφοσον εδω η συζήτηση γίνεται για/με τα άτομα που ήδη ειναι εξω καλύτερα να μην γράψω σεντόνι 2
nickelodeon Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Είναι εύκολο, για να έχουμε καλύτερη εικόνα, όλοι όσοι μένετε έξω, να αναφέρετε ενδεικτικά επίπεδο σπουδών και κλάδο εργασίας. Πολύ γενικά, αν δεν θέλετε να δώσετε συγκεκριμένες πληροφορίες. Έχω φίλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο "εστίασης" και μου τα περιγράφουν μαύρα και άραχλα τα πράματα και δυστυχώς γι' αυτούς δεν έχουν καν την επιλογή να παραιτηθούν και να γυρίσουν πίσω. 1
jmirko15 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Είναι εύκολο, για να έχουμε καλύτερη εικόνα, όλοι όσοι μένετε έξω, να αναφέρετε ενδεικτικά επίπεδο σπουδών και κλάδο εργασίας. Πολύ γενικά, αν δεν θέλετε να δώσετε συγκεκριμένες πληροφορίες. Έχω φίλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο "εστίασης" και μου τα περιγράφουν μαύρα και άραχλα τα πράματα και δυστυχώς γι' αυτούς δεν έχουν καν την επιλογή να παραιτηθούν και να γυρίσουν πίσω. Marketing (ΤΕΙ), τεχνολογική εταιρεία με έδρες σε 3 χώρες.
ribo7 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 2.5 χρόνια Ολλανδία και δε σκοπεύω να γυρίσω άμεσα.. Καιρός, φαγητό, κρύοι Β. Ευρωπαίοι και τα λοιπά, τα ξέρεις εν γνώσει σου. Απλά προσαρμόζεσαι, συμβιβάζεσαι και πλέον δεν ασχολείσαι. Και όπως λέει και ο FilipposMD, εδώ αν βρέχει και έχω να βγω, θα βγω!! Ελλάδα δύσκολα! Και προτιμώ τους 26-27C το καλοκαίρι παρά τους 36-37 στην Αθήνα.Αν δε ζήσεις εξωτερικό δε καταλαβαίνεις πόσο κολλημένα μυαλά έχουμε στην Ελλάδα. Και δε κρίνω κανέναν γιατί κι' εγώ ακόμα κουβαλάω κομπλεξισμούς λόγω ότι δεν έφυγα πολύ μικρός. Ποιότητα ζωής για μένα δεν είναι μόνο οι καλές συνθήκες εργασίας/προοπτικές, αξιοπρέπεια, σεβασμός, οργάνωση κράτους κλπ (που Ελλάδα δυστυχώς σπανίζουν). Ποιότητα για μένα είναι πως έχεις τις επιλογές να πάρεις ένα τρένο/αεροπλάνο και να κάνεις τα ταξιδάκια σου πιο άνετα. Να γνωρίσεις άτομα από όλο το κόσμο μέσα από δραστηριότητες/κοινές παρέες. Να σχολάσεις απο δουλειά, να πας σουπερ μαρκετ και να βλέπεις όμορφο κόσμο. Να μην βλέπεις μιζέρια. Να μην σκέφτεσαι ότι επειδή γεννήθηκα σε μια χώρα, πρέπει να μείνω εκεί. Ολλανδία με τόσα παιδιά που έχουμε έρθει από Ελλάδα, μόνο εξωτερικό δεν έχει νιώσει τις περισσότερες φορές. Που και δεν είναι πάντα καλό αυτό γιατί δεν ανοίγεις τους ορίζοντές σου έτσι.Πλέον έχει κάτσει μια καλή ευκαιρία Λουξεμβούργο και το σκέφτομαι σοβαρά, και ας είναι χωριό φάση. Πιστεύω το να είσαι κινητικός και να αλλάζεις χώρες, μόνο καλό κάνει.Ελλάδα, δυστυχώς, είναι για 3 εβδομάδες διακοπές, σε κανά νησάκι και μετά στον τόπο σου για λίγο άραγμα. Για όλο τον υπόλοιπο χρόνο ψηφίζω εξωτερικό προς το πάρον. Σε 3-5-10 χρόνια δε ξέρω τι θα λέω. Αλλά δε μου αρέσουν τα μεγάλα σχέδια. Προς το παρόν, live your myth abroad..(σπουδές μηχανικού/πληροφορική) 4
evabb Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Düsseldorf ήμουν. Μπορεί να έφταιγε και ότι είχα πάει τελευταία στιγμή, αλλά δεν είχα βρει τίποτα αξιόλογο και σε νορμάλ τιμή. Για να μείνω μόνος μου σε ΟΚ διαμέρισμα ήθελα περίπου μισό μισθό.. παντου ειναι περιπου ετσι εκτος αν παιρνεις τα κερατα σου και ζησεις σε τρυπα.
LongTom Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Αν δε ζήσεις εξωτερικό δε καταλαβαίνεις πόσο κολλημένα μυαλά έχουμε στην Ελλάδα. Και δε κρίνω κανέναν γιατί κι' εγώ ακόμα κουβαλάω κομπλεξισμούς λόγω ότι δεν έφυγα πολύ μικρός. Ουυυ ναι,οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι/Ασιάτες/Αμερικάνοι όλοι κουλ και ανοιχτόμυαλοι ένα πράμα,Δεν είναι καθόλου πρόβατα των μίντια και των προκαταλήψεων. Μόνο στην Δανία είδα τι σημαίνει πολιτισμός σε σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού και πάλι συναντάς την σάρα και την μάρα καθημερινά. 2
Τοξοβόλος_U_K Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Πάντως αυτό το κουλό με την βροχή στο Λονδίνο συνεχίζει να έχει μεγάλη πέραση.Το πιο ενοχλητικό δεν είναι η βροχή,η μουντάδα κ το σταθερό γκρίζο είναι αυτό που κατα βάση κουράζει.Σε μένα πάντως δεν μου λέει κάτι .Πιο πολύ πλέον με ενοχλεί το να είμαι 3 βδομάδες στην Ελλάδα διακοπές κ να έχει κάθε μέρα 35 βαθμούς στην Αθήνα με ήλιο non-stop.Πάντως για την ιστορία στατιστικά στην Πάτρα,στα Ιωάννινα,στο Ηράκλειο,στη Ρόδο,στην Καλαμάτα,στην Κέρκυρα κοκ βρέχει περισσότερο από το Λονδίνο κατά μέσο όρο σε ένα έτος.Άρα ψιλοουρμπανιά ο μύθος του βροχερού Λονδίνο.Η μεγάλη διαφορά είναι πως στις Ελληνικές πόλεις κάνει μερικά καταιγιδάτα βαρβάτα μπαμ μέσα στον χειμώνα με υψηλότερα ποσά υετού ενώ στο Λονδίνο σου τα πρήζει με το drizzle καθόλη τη διάρκεια του έτους. 3
totem_lost Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Είναι μεγάλο λάθος να νομίζεις οτι τα κολλημένα μυαλά βρίσκονται μόνο στην Ελλάδα. Προφανώς οι Ολλανδοί δεν έχουν τα διάφορα κλασικά Ελληνικά κόμπλεξ που όλοι αναγνωρίζουμε από χιλιόμετρα, έχουν όμως τα δικά τους τα οποία φυσικά δεν είναι δυνατόν να κατανοήσεις με το καλησπέρα σας. Η Ολλανδική κοινωνία πάσχει όπως και οι υπόλοιπες. Μέχρι τα 22 η ζωή του μέσου Ολλανδού είναι: sororities, πάρτυ, αλκοόλ και χάπια. Μετά τα 22 ο στόχος αλλάζει: να είναι πιο πλούσιοι/επιτυχημένοι από τους γύρω τους - και να το δείχνουν. Δεν νομίζω η Αγγλία να διαφέρει πολύ από αυτό. Καταναλωτισμός, τυφλή υπακοή των κανόνων, καμία κριτική σκέψη. Και νομίζετε δεν υπάρχει ρατσισμός; Ρωτήστε τους καλύτερα για τους Μαροκινούς και τα προβλήματα που υπάρχουν. Ειδικά το τελευταία χρόνια με τον ISIS η στάση τους απέναντι στους μουσουλμάνους που έχουν κατακλήσει τις Ολλανδικές πόλεις δεν είναι καθόλου θετική. Φαντάζομαι παρόμοια θεάματα υπάρχουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Κάθε λαός έχει και τα δικά του, ανάλογα την οικονομική του θέση, την ιστορία του κτλ. Είναι εύκολο, για να έχουμε καλύτερη εικόνα, όλοι όσοι μένετε έξω, να αναφέρετε ενδεικτικά επίπεδο σπουδών και κλάδο εργασίας. Πολύ γενικά, αν δεν θέλετε να δώσετε συγκεκριμένες πληροφορίες. Πληροφορική, σπούδασα Ελλάδα και Ολλανδία δουλεύω σαν engineer. Πάντως εγώ προτιμώ το Ελληνικό καλοκαίρι αχχχ 1
Unabomber Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Πάντως αυτό το κουλό με την βροχή στο Λονδίνο συνεχίζει να έχει μεγάλη πέραση.Το πιο ενοχλητικό δεν είναι η βροχή,η μουντάδα κ το σταθερό γκρίζο είναι αυτό που κατα βάση κουράζει.Σε μένα πάντως δεν μου λέει κάτι .Πιο πολύ πλέον με ενοχλεί το να είμαι 3 βδομάδες στην Ελλάδα διακοπές κ να έχει κάθε μέρα 35 βαθμούς στην Αθήνα με ήλιο non-stop.Πάντως για την ιστορία στατιστικά στην Πάτρα,στα Ιωάννινα,στο Ηράκλειο,στη Ρόδο,στην Καλαμάτα κοκ βρέχει περισσότερο από το Λονδίνο κατά μέσο όρο σε ένα έτος.Άρα ψιλοουρμπανιά ο μύθος του βροχερού Λονδίνο.Η μεγάλη διαφορά είναι πως στις Ελληνικές πόλεις κάνει μερικά καταιγιδάτα βαρβάτα μπαμ μέσα στον χειμώνα με υψηλότερα ποσά υετού ενώ στο Λονδίνο σου τα πρήζει με το drizzle καθόλη τη διάρκεια του έτους. Συμφωνω.... Τον προηγουμενο χρονο (2014) απο τον Απριλιο μεχρι τελη Σεπτεμβριου μας ειχε ταραξει στον ηλιο με ελαχιστες κατα καιρους βροχουλες..... Γενικα εχει αρχισει να αντιστρεφεται το κλιμα απο οτι εχω καταλαβει...... 1
alex_000 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 τυφλή υπακοή των κανόνων, καμία κριτική σκέψη Δεν πιστεύω ότι διαβάζω αυτό να είναι στην λίστα αρνητικών χαρακτηριστικών ενός λαού.. Δεν έχουνε κριτική σκέψη αυτοί να υπακούν μόνο τους κανόνες που τους βολεύουν όπως οι πανέξυπνοι Ελληνες... 3
ribo7 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Είναι μεγάλο λάθος να νομίζεις οτι τα κολλημένα μυαλά βρίσκονται μόνο στην Ελλάδα. Προφανώς οι Ολλανδοί δεν έχουν τα διάφορα κλασικά Ελληνικά κόμπλεξ που όλοι αναγνωρίζουμε από χιλιόμετρα, έχουν όμως τα δικά τους τα οποία φυσικά δεν είναι δυνατόν να κατανοήσεις με το καλησπέρα σας. Η Ολλανδική κοινωνία πάσχει όπως και οι υπόλοιπες. Μέχρι τα 22 η ζωή του μέσου Ολλανδού είναι: sororities, πάρτυ, αλκοόλ και χάπια. Μετά τα 22 ο στόχος αλλάζει: να είναι πιο πλούσιοι/επιτυχημένοι από τους γύρω τους - και να το δείχνουν. Δεν νομίζω η Αγγλία να διαφέρει πολύ από αυτό. Καταναλωτισμός, τυφλή υπακοή των κανόνων, καμία κριτική σκέψη. Και νομίζετε δεν υπάρχει ρατσισμός; Ρωτήστε τους καλύτερα για τους Μαροκινούς και τα προβλήματα που υπάρχουν. Ειδικά το τελευταία χρόνια με τον ISIS η στάση τους απέναντι στους μουσουλμάνους που έχουν κατακλήσει τις Ολλανδικές πόλεις δεν είναι καθόλου θετική. Φαντάζομαι παρόμοια θεάματα υπάρχουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Κάθε λαός έχει και τα δικά του, ανάλογα την οικονομική του θέση, την ιστορία του κτλ. Δε διαφωνώ ότι κάθες λαός έχει τα δικά του θέματα, αλλά ότι ο Β. Ευρωπαίος είναι πιο ανεξάρτητος από τον αντίστοιχης ηλικίας Έλληνα, έχει ταξιδέψει σε εξωτικά μέρη και έχει μαζέψει εμπειρίες που εμάς στα 20 μας ένοιζε να πάμε για καμία μπύρα σε beachόμπαρο, τότε βλέπω διαφορά. Και σίγουρα παίζουν ρόλο οι συνθήκες που μεγάλωσες αλλά αυτό που είπα είναι ότι αν δε βγεις από Ελλάδα, δεν αντιλαμβάνεσαι τα κομπλεξ που έχεις. Μόνο καλό κάνει η εμπειρία του εξωτερικού. 3
totem_lost Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δεν πιστεύω ότι διαβάζω αυτό να είναι στην λίστα αρνητικών χαρακτηριστικών ενός λαού.. Δεν έχουνε κριτική σκέψη αυτοί να υπακούν μόνο τους κανόνες που τους βολεύουν όπως οι πανέξυπνοι Ελληνες... Ξέρεις κανένα από τα δυο άκρα δεν μπορεί να είναι θετικό. Η Ολλανδία είναι γεμάτη χαζούς κανόνες και κανείς δεν ξέρει το λόγο. Για παράδειγμα: Στα coffeshop μπορείς να καπνίσεις χόρτο αλλά όχι κανονικό τσιγάρο - εάν με κάποιο τρόπο το καταλάβουν μέσα σε αυτό το ντουμάνι θα σου ζητήσουν να το σβήσεις ή να φύγεις. Οι υπάλληλοι της εφορίας δεν επιτρέπεται με βάση κάποιο κανόνα να μιλάνε στα Αγγλικά με τους πολίτες - κανείς δεν ξέρει γιατί. Δεν διαφωνώ οτι είναι πολύ δυσάρεστο να ζεις σε μια ζούγκλα όπως η Ελλάδα, αλλά και το authority questioning είναι χρήσιμο σε μια κοινωνία. Μόνο καλό κάνει η εμπειρία του εξωτερικού. Αυτό εννοείται.
alex_000 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Ξέρεις κανένα από τα δυο άκρα δεν μπορεί να είναι θετικό. Η Ολλανδία είναι γεμάτη χαζούς κανόνες και κανείς δεν ξέρει το λόγο. Οχι, η ακραία υπακοή στους κανόνες είναι κάτι μόνο θετικό. Αν οι κανόνες είναι λάθος σε μια πολιτισμένη κοινωνία εκλέγεις άλλη κυβέρνηση να τους αλλάξει. Αν η κοινωνία δεν είναι πολιτισμένη επαναστατείς. Το να κρίνεις αν ο κανόνας / νόμος είναι λογικός η παράλογος είναι θεμιτό. Το να τον υπακούς ανάλογα με τα γούστα σου είναι αθέμιτο, απολίτιστο και άκυρο (σε πολιτισμένη κοινωνία). 1
ribo7 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Οι υπάλληλοι της εφορίας δεν επιτρέπεται με βάση κάποιο κανόνα να μιλάνε στα Αγγλικά με τους πολίτες - κανείς δεν ξέρει γιατί. Για να μην πουν κάτι λανθασμένα ή γίνει παρεξήγηση λόγω μετάφρασης. Εμένα πάντως το γεγονός ότι πήγα στην εφορία για μερικές ερωτήσεις κύριος, έχοντας κλείσει ραντεβού και ούτε να περιμένω ουρές και να μη ξέρω σε ποιον να απευθυνθώ, σόρυ αλλά με εντυπωσιάζει σαν Έλληνα! Και ναι έχεις δίκιο. Δεν είναι οι πιο έξυπνοι του κόσμου. Είναι ρομποτάκια και αργόσχολοι ΑΛΛΑ έχουν οργάνωση! Και μόνο που πάω σε δημόσια υπηρεσία στην Ελλάδα και βλέπω κάθε χοντρομπαλά να έχει πιάσει την καρέκλα με βύσμα ή κάθε κυράτσα να μιλάει στο τηλ. με τις ώρες, ανάβω στροφές!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα