tsakonas Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Μια που μιλαμε για μπριζολες...... Την καλυτερη μπριζολα την εχω φαει σε εστιατοριο ξενοδοχειου-καζινο στο LV..... Πραγματικα, αψογα ψημενη και τεραστια...... :-D κ london μια χαρα steaks εφαγα, μιλαω για του σουπερμαρκετ , tesco κλπ παπαριες... butcher ηταν καπως καλυτερα αλλα και παλι το κρεας μαζευε...
revolver1990 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Ελλάδα vs Εξωτερικό? Νομίζω έχει ξανασυζητηθεί αλλά δεν πειράζει. Δεν έχω τρομερή εμπειρία.Ένας χρόνος Λονδίνο πέρυσι. Βολέματα μεγάλης πόλης,πολυπολιτισμικότητα,πολλές ευκαιρίες. Από κει και πέρα Ελλάδα γιατί δεν είσαι μετανάστης,(Όσοι έχουν πάει να ζήσουν εντελώς μόνοι χωρίς φίλους συγγενείς σε ξένη χώρα ξέρουν),καλύτερος καιρός(Στην αρχή λες οκ αλλά όταν νυχτώνει στις 3¨30 και η υπόλοιπη μέρα είναι σκατά τότε μετά από κάμποσο καιρό σε πιάνει μελαγχολία). Το φαγητό αν και είναι πρόβλημα είναι αμελητέο μιας και υπάρχουν εναλλακτικές με τις οποίες μπορείς να βολευτείς.
LongTom Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 αυτο το πραμα που εχετε καποιοι με το φαγητο δεν το καταλαβαινω. και δεν μιλαω για αφρικανικες χωρες πχ οπου εκει δεν εχει και πολλα να φας. αλλα ρε σεις ευρωπη; με τοσους ξενους εχει τα παντα να φατε. εκτος κι αν ειμαστε πολυ καλα απο θεμα φαγητου στο Βελγιο απλα. Α)Εάν δεν πας σε κανένα τούρκικο μανάβικο να βρεις ζαρζαβάτια φρέσκα,φτηνά και σόι τότε ξεχνάς το καλό πράμα.Αυτά που πουλάν τα σούπερ μάρκετ είναι είτε άνοστα νιανια(τα φτηνά) ή μέτρια-καλά με τιμές στο θεό.Ακόμη και εδώ που οι έλεγχοι και οι νόμοι είναι οι αυστηρότεροι στον κόσμο στο θέμα τούτο. Β)Τα ντελίβερι είναι ακριβά και μέτριας ποιότητας και όταν θέλεις βρώμικο=ντονέρ(και τα μακ ντόναλντ που είναι χειρότερα από σκυλοτροφή).Αυτά εάν είσαι τυχερός και ζεις σε πόλη,σε χωριό δεν υπάρχουν ούτε αυτά και την βγάζεις με κρύα και πανάκριβα σάντουιτς από κανένα 7/11. Γ)Η εντόπια κουζίνα τους είναι κακή έως εμετική.Παλεύεται μόνο τον χειμώνα και αυτό δύσκολα.Αυτό κάνει μόνη εναλλακτική την "έθνικ" κουζίνα στα εστιατόρια,που φυσικά σου πιάνουν τον κώλο και δεν τρως και καλά(σε στυλ ταβέρνας). Δια όλα τα παραπάνω λέω ότι όχι,στην Β.Ευρώπη δεν βρίσκεις καλό φαγητό(εύκολα).Θέλει χρόνο,χρήμα και κόπο για να φτάσεις σε επίπεδα που απλά προσεγγίζουν την Ελλάδα. Αυτά από Γερμανία-Δανία και Τσεχία.Φυσικά εάν μένεις Ιταλίες-Ισπανίες εκεί(νομίζω) τρως καλά. 1
Unabomber Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 κ london μια χαρα steaks εφαγα, μιλαω για του σουπερμαρκετ , tesco κλπ παπαριες... butcher ηταν καπως καλυτερα αλλα και παλι το κρεας μαζευε... Tesco, Asda κλπ, ναι μεν φθηνα προιοντα αλλα απο ποιοτητα πατος..... Για ποιοτητα, Morrisons, Whole Food, αντε και κανα Sainsbury's....... 2
revolver1990 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Tesco, Asda κλπ, ναι μεν φθηνα προιοντα αλλα απο ποιοτητα πατος..... Για ποιοτητα, Morrisons, Whole Food, αντε και κανα Sainsbury's....... ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ από Tesco....ένιωθα ότι έτρωγα χώμα και όχι φαγητό. Τα φρούτα θεϊκά :P 1
evabb Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 εγω εχω κανει σχολειο,πανεπιστημειο και δουλευω τωρα εδω στο Βελγιο
Unabomber Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ από Tesco....ένιωθα ότι έτρωγα χώμα και όχι φαγητό. Τα φρούτα θεϊκά :P Tesco ζητημα να εχω πατησει καμια 5 φορες και αυτες για κανα χαρτι τουαλετας......
revolver1990 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Tesco ζητημα να εχω πατησει καμια 5 φορες και αυτες για κανα χαρτι τουαλετας...... Που είσαι? Εγώ ήμουν Southwark(Κοντά σε Waterloo).....κωλογειτονιά.
evabb Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Α)Εάν δεν πας σε κανένα τούρκικο μανάβικο να βρεις ζαρζαβάτια φρέσκα,φτηνά και σόι τότε ξεχνάς το καλό πράμα.Αυτά που πουλάν τα σούπερ μάρκετ είναι είτε άνοστα νιανια(τα φτηνά) ή μέτρια-καλά με τιμές στο θεό.Ακόμη και εδώ που οι έλεγχοι και οι νόμοι είναι οι αυστηρότεροι στον κόσμο στο θέμα τούτο. Β)Τα ντελίβερι είναι ακριβά και μέτριας ποιότητας και όταν θέλεις βρώμικο=ντονέρ(και τα μακ ντόναλντ που είναι χειρότερα από σκυλοτροφή).Αυτά εάν είσαι τυχερός και ζεις σε πόλη,σε χωριό δεν υπάρχουν ούτε αυτά και την βγάζεις με κρύα και πανάκριβα σάντουιτς από κανένα 7/11. Γ)Η εντόπια κουζίνα τους είναι κακή έως εμετική.Παλεύεται μόνο τον χειμώνα και αυτό δύσκολα.Αυτό κάνει μόνη εναλλακτική την "έθνικ" κουζίνα στα εστιατόρια,που φυσικά σου πιάνουν τον κώλο και δεν τρως και καλά(σε στυλ ταβέρνας). Δια όλα τα παραπάνω λέω ότι όχι,στην Β.Ευρώπη δεν βρίσκεις καλό φαγητό(εύκολα).Θέλει χρόνο,χρήμα και κόπο για να φτάσεις σε επίπεδα που απλά προσεγγίζουν την Ελλάδα. Αυτά από Γερμανία-Δανία και Τσεχία.Φυσικά εάν μένεις Ιταλίες-Ισπανίες εκεί(νομίζω) τρως καλά. Α) οι λαικες και οι τουρκοι σωζουν σιγουρα. οποτε σιγουρα δεν ειναι κανεις υποχρεωμενος να ψωνιζει απο σουπερμαρκετ. κι εγω θεωρω οτι πολλα φρουτα και λαχανικα σε φτηνα σουπερμαρκετ δεν ειναι καλης ποιοτητας. Β) γιατι ακριβως κολλας στο ντελιβερι; ειπαμε δεν ειναι οπως στην ελλαδα. απο την αλλη αμα ζεις με ντελιβερι δεν θα την βγαλεις καθαρη Γ) δεν ξερω τι παιζει για τις χωρες που λες για ντοπιες κουζινες, αμα δεν σου αρεσουν οι γευσεις τους ειναι θεμα γουστου. απο θεμα ομως ποικιλιας υλικων στην ελλαδα δεν υπαρχουν ουτε τα μισα. σορρυ αλλα δεν ειναι λογικο να αναφερουν τις ντοματες και τις πατατες για σαλατα και για γεμισμα. επισης φολες τρως παντου. στην ελλαδα απλα ξερεις που να πας για να φας καλα. για ρωτα τους τουριστες τι γνωμη εχουν για τα ελληνικα ταβερνια να σου πεσουν τα μαλλια.
Unabomber Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Που είσαι? Εγώ ήμουν Southwark(Κοντά σε Waterloo).....κωλογειτονιά. Στην αρχη ημουν, Notting Hill , μετα περασα για λιγο απο Fulham broadway, και πλεον εχω καταληξεi στο Kensington.
LongTom Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Α) οι λαικες και οι τουρκοι σωζουν σιγουρα. οποτε σιγουρα δεν ειναι κανεις υποχρεωμενος να ψωνιζει απο σουπερμαρκετ. κι εγω θεωρω οτι πολλα φρουτα και λαχανικα σε φτηνα σουπερμαρκετ δεν ειναι καλης ποιοτητας. Β) γιατι ακριβως κολλας στο ντελιβερι; ειπαμε δεν ειναι οπως στην ελλαδα. απο την αλλη αμα ζεις με ντελιβερι δεν θα την βγαλεις καθαρη Γ) δεν ξερω τι παιζει για τις χωρες που λες για ντοπιες κουζινες, αμα δεν σου αρεσουν οι γευσεις τους ειναι θεμα γουστου. απο θεμα ομως ποικιλιας υλικων στην ελλαδα δεν υπαρχουν ουτε τα μισα. σορρυ αλλα δεν ειναι λογικο να αναφερουν τις ντοματες και τις πατατες για σαλατα και για γεμισμα. επισης φολες τρως παντου. στην ελλαδα απλα ξερεις που να πας για να φας καλα. για ρωτα τους τουριστες τι γνωμη εχουν για τα ελληνικα ταβερνια να σου πεσουν τα μαλλια. Α)Μπορείς και βρίσκεις πάντα λαϊκές ή τουρκομαχαλάδες;Αυτό είναι το πρόβλημα,ότι δεν μπορείς απλά να πας κάπου βολικά να αγοράσεις.Προσωπικά πάω στο μουσλιμογκέτο να βρω κάλο πράμα και κάνω 7χλμ με το ποδήλατο μόνο στο πάνε.Κάτι που δεν είναι ότι ευκολότερο ή ιδανικότερο.Πάλι όμως είναι καλύτερα από το χωριό που έμενα αρχικά στην Γερμανία που δεν είχε καν τούτη την επιλογή. Β)Το ντελίβερι είναι μέρος της διατροφής μας.Ιδίως των κοινωνικών εκδηλώσεων και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας είναι κάτι που όλοι το έχουν χρησιμοποιήσει.Σημαντικό να το αναφέρει κάποιος. Γ)Ποικιλία μιλώντας για τα έθνικ-εισαγωγές που έγιναν ντόπια,διότι να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία σε υλικά στον βορρά από μια μεσογειακή χώρα πολύ χλωμό και δεν το έχω συναντήσει ποτέ μέχρι τώρα.Το κλίμα κανονίζει και για αυτό δυστυχώς ή ευτυχώς.Οι περισσότερες συνταγές τους είναι κάποιο κρέας και πατάτες(και χιλιάδες παραλλαγές αυτών). Μιλώντας ως "εντόπιος" τα αναφέρω,όχι σαν τουρίστας μιας εβδομάδας, με πληροφορίες εκ των "έσω" από ντόπιους που πρότειναν τα "καλά" μαγαζιά.Στην Ελλάδα το έχω πάθει και εγώ(και όλοι μας πιστεύω)όταν πας σε ξένο μέρος.Δεν είναι αυτό όμως κριτήριο,ούτε το θεωρώ ως τέτοιο ακόμη και εδώ.Αυτό είναι προσωπικό λάθος και δεν εφαρμόζει στην γενικότερη εικόνα που έχω για τον τόπο που ζω.
revolver1990 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Στην αρχη ημουν, Notting Hill , μετα περασα για λιγο απο Fulham broadway, και πλεον εχω καταληξεi στο Kensington. Κώλε Εμένα ήταν η εστία εκεί ...δεν μπορούσα να κάνω υποχωρήσεις.....εκτός και αν από τις 650 πήγαινα στους 980 λίρες
Unabomber Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Κώλε Εμένα ήταν η εστία εκεί ...δεν μπορούσα να κάνω υποχωρήσεις.....εκτός και αν από τις 650 πήγαινα στους 980 λίρες Xαχαχαχα, Που ηταν η εστια ? Στο N.Hill εδινα σε share με αλλο ενα παλικαρι περιπου 1000 λιρες χωρις bills.... στο Fulham δεν εκατσα και πολυ...... και τωρα εδω δινω τα μαλλιοκεφαλα μου.....Χαχαχαχαχα...... Φυσικα οχι share πλεον.
evabb Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Α)Μπορείς και βρίσκεις πάντα λαϊκές ή τουρκομαχαλάδες;Αυτό είναι το πρόβλημα,ότι δεν μπορείς απλά να πας κάπου βολικά να αγοράσεις.Προσωπικά πάω στο μουσλιμογκέτο να βρω κάλο πράμα και κάνω 7χλμ με το ποδήλατο μόνο στο πάνε.Κάτι που δεν είναι ότι ευκολότερο ή ιδανικότερο.Πάλι όμως είναι καλύτερα από το χωριό που έμενα αρχικά στην Γερμανία που δεν είχε καν τούτη την επιλογή. Β)Το ντελίβερι είναι μέρος της διατροφής μας.Ιδίως των κοινωνικών εκδηλώσεων και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας είναι κάτι που όλοι το έχουν χρησιμοποιήσει.Σημαντικό να το αναφέρει κάποιος. Γ)Ποικιλία μιλώντας για τα έθνικ-εισαγωγές που έγιναν ντόπια,διότι να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία σε υλικά στον βορρά από μια μεσογειακή χώρα πολύ χλωμό και δεν το έχω συναντήσει ποτέ μέχρι τώρα.Το κλίμα κανονίζει και για αυτό δυστυχώς ή ευτυχώς.Οι περισσότερες συνταγές τους είναι κάποιο κρέας και πατάτες(και χιλιάδες παραλλαγές αυτών). Μιλώντας ως "εντόπιος" τα αναφέρω,όχι σαν τουρίστας μιας εβδομάδας, με πληροφορίες εκ των "έσω" από ντόπιους που πρότειναν τα "καλά" μαγαζιά.Στην Ελλάδα το έχω πάθει και εγώ(και όλοι μας πιστεύω)όταν πας σε ξένο μέρος.Δεν είναι αυτό όμως κριτήριο,ούτε το θεωρώ ως τέτοιο ακόμη και εδώ.Αυτό είναι προσωπικό λάθος και δεν εφαρμόζει στην γενικότερη εικόνα που έχω για τον τόπο που ζω. 7χλμ; ζιζας. προσωπικα δεν εχω παρει ποτε ντελιβερι εκτος απο τις φορες που η αδερφη μου παρακαλουσε γονατιστη οποτε δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα οπως ειπα γερμανια,δανια,τσεχια δεν εχω ζησει. στο βελγιο τουλαχιστον επειδη υπαρχουν παρα πολλοι ξενοι εχει τα ΠΑΝΤΑ. απο κουλα λαχανικα και κουλα κρεατα μεχρι κουλα σνακ. γερμανια εχω παει 2 φορες, οκ δεν τρελαθηκα με το φαγητο, ηταν σαν να ετρωγα μονιμως εβερεστ. το ειπα εξ αρχης οτι μπορει απλα να ειμαστε κωλοφαρδοι εδω στο βελγιο.
totem_lost Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 το ειπα εξ αρχης οτι μπορει απλα να ειμαστε κωλοφαρδοι εδω στο βελγιο. Αν κρίνω από τα τρένα σας μάλλον όχι και τόσο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα