Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν υπήρχαν οι ίδιες συνθήκες (επαγγελματικές κυρίως) και στην Ελλάδα που θα προτιμούσατε να είστε; (προφανώς αναφέρομαι σε αυτούς που ζουν στο εξωτερικό)

Προσωπικά Ελλάδα ασυζητητί... 

• Like 3
  • Απαντ. 263
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν υπήρχαν οι ίδιες συνθήκες (επαγγελματικές κυρίως) και στην Ελλάδα που θα προτιμούσατε να είστε; (προφανώς αναφέρομαι σε αυτούς που ζουν στο εξωτερικό)

2 χρόνια στο καθένα εναλλάξ.

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρα προιστορικα σπιτια εχουμε εδω…… χαχαχαχα!!!!

Ον τοπικ….

Οντως ειναι τραγικα, απο αποψη σπιτιου, ποσο μαλλον να βρεις και καλο σπιτι… 

Ναι επίσης κάτι που παίζει τεράστιο ρολο...εχω ζησει 3 μηνες Εδιμβουργο και εναν μηνα Μανστεστερ και τα σπίτια ηταν πραγματικά τραγικά όπου και αν πηγα και με παρανοικα ενοίκια. 

Ισπανία ειναι πιο ακριβα απο Ελλάδα αλλα και πολυ πιο φθηνα από Ολλανδία,Βρετανία και εχει παρα πολλά καινουργια...10-20 ετών το πολύ δηλαδή.

• Like 1
Δημοσ.

Αν βαλουμε και το κρατος μεσα στις συνθηκες απο ολες τις αποψεις….. 

Εννοειται Ελλαδα…..

Γιατι αν στον επαγγελματικο τομεα ημουν αψογα αλλα στο κρατος ηταν η μπανανια που ειναι τωρα, παλι χαλια θα ημουν με τις φορολογιες και ολα τα υπολοιπα…..

• Like 3
Δημοσ.

Γιατι αν στον επαγγελματικο τομεα ημουν αψογα αλλα στο κρατος ηταν η μπανανια που ειναι τωρα, παλι χαλια θα ημουν με τις φορολογιες και ολα τα υπολοιπα…..

http://en.wikipedia.org/wiki/Taxation_in_Greece

http://en.wikipedia.org/wiki/Income_tax_in_the_Netherlands

Δημοσ.

Να φανταστώ ήρθατε όλοι τουρίστες;

μπα που τετοια τυχη :P 

Απο σχετικη ερευνα παντως ειχα διαλεξει ολλανδια για μεταπτυχιακο αλλα εφαγα πορτα απο το πανεπιστήμιο.

Δημοσ.

Αν έφευγα εξωτερικό δεν θα ξαναγύριζα στην Ελλάδα. Μια είναι η κατάσταση του κράτους, μια η νοοτροπία μας και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, δεν μου φτάνει μόνο και μόνο να έβρισκα μια καλή δουλειά εδώ, μετά από χ χρόνια μπορεί να με απέλυαν και η επόμενη δουλειά να ήταν πάλι σκατά.

Δημοσ.

Καλά, όταν αλλάξετε την 4-5η χώρα, σχεδόν ξεκινώντας από το μηδέν κάθε φορά, η Ελλάδα μπορεί να μοιάσει και παράδεισος.

Βασικά, έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα, αλλά όταν λέω "σπίτι μου", η πρώτη εικόνα που μου έρχεται ειναι το σπίτι που έμεινα 2 χρόνια στη Γερμανία...

Και για την ιστορία, έχω πληρώσει φόρο εισοδήματος σε: Ευρώπη, β. Αμερική και Ασία, 6 χώρες.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ είμαι Κύπρο. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την διαβίωση στην Κύπρο. Χάλια είναι (δεν είμαι τύπος μπουζούκι-φραπέ-ταβέρνα να πω ότι γουστάρω το παραδοσιακό Ελληνικό στυλ, ούτε η Ελλάδα με τρέλαινε).

Δεν το μετανιώνω που έφυγα γιατί προστάτευσα τον εαυτό μου από αυτά που έγιναν στην Ελλάδα (όσον αφορά αυτό πιστεύω ότι ακόμα δεν είδαμε τίποτα, τα χειρότερα έρχονται), και γιατί είχα ευκαιρία να εξελιχθώ επαγγελματικά σε τομέα που η Ελλάδα τον βλέπει με το κιάλι. 

Ιδανικά θα ήθελα να ζήσω σε μία ζεστή μεγαλούπολη. (κάνα Τοκυο ή κάνα L/A ή Maiami). Ελλάδα θέλω να γυρίσω, όχι Θεσσαλονίκη από όπου κατάγομαι, αλλά Αθήνα με δύο προϋποθέσεις

• Να έχει γίνει το αναπόφευκτο μπαμ που περιμένω 5 χρόνια
  • Να υπάρχει σοβαρή δουλειά σε κάποια νέα πολυεθνική εταιρία που δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική κουλτούρα (κατά προτίμηση να μιλάνε και Αγγλικά)

οπότε το μέλλον είναι τελείως αβέβαιο. 

Επεξ/σία από alex_000
  • Like 2
Δημοσ.

Εγώ ήμουν ένα χρόνο Γερμανία (σε πολυεθνική) και γύρισα πίσω. Δεν την πάλευα εκεί πέρα. Δεν μπόρεσα να συνηθίσω και τον τρόπο ζωής τους.. Ακριβά ενοίκια, και μοιραζόμουν το διαμέρισμα με άλλα 2 άτομα.

Προσωπικά δεν μετανιώνω που γύρισα.

Δημοσ.

Η κινητικότητα λειτουργεί προς ώφελός μας: η ικανή τεχνογνωσία κάποτε θα επιστρέψει στη χώρα!

Όσο για το κόστος ζωής, αυτό προσαρμόζεται στις περιστάσεις!

Δημοσ.

ειμαι 10 χρονια στο Βελγιο (κλεισμενα) και περπαταω τον 11ο χρονο.

εκει καπου στα 5 χρονια ειναι που σε πιανει η κριση κι αρχιζεις να μην ξερεις που ανηκεις. στην αρχη νιωθεις ελληνας στα 5 χρονια δεν ξερεις αν ανηκεις στην ελλαδα η στην αλλη χωρα ε και μετα απλα κατασταλαζεις.

δεν γυριζω Ελλαδα για κανενα λογο (οκ ισως πολεμος να ηταν ενας καλος λογος για να φυγω). με εκνευριζουν οι Ελληνες, η νοοτροπια τους και το ποσο πισω ειναι η χωρα σε διαφορα πραματα. θα θελα να δοκιμασω και καμια αλλη χωρα προς Ασια (Ιαπωνια) να δω πως ειναι αν και ξερω οτι μαλλον θα παθαινα χοντρο πολιτισμικο σοκ. οταν εισαι ομως σε σχεση δεν ειναι ευκολο να κανεις τετοια βηματα γιατι παιρνεις και τον αλλον στο λαιμο σου. τεσπα. Ελλαδα δεν γυριζω.

• Like 2
Δημοσ.

^^ Πανω κατω το ιδιο και εδω, ημουν Αγγλια 11 χρονια και μετα τα 5 χρονια εψαχνα ευκαιρια να την κανω...

Ευτυχως την εκανα, αλλα οχι για Ελλαδα....

Κακα τα ψεματα, σαν την Ελλαδα δεν εχει οσον αφορα τον τροπο ζωης... απο κει και περα ομως το χαος...

Το 2001 λεγαμε με την παρεα θα παμε να σπουδασουμε κ να δουλεψουμε μερικα χρονια ε του π$%στη σε 6-7 χρονια η Ελλαδα δε θα στρωσει;

2015....@@

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...