Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και εσύ τώρα ακριβώς το ίδιο κάνεις, γενικευεις ;)

Όχι μιλάω συγκεκριμένα γι' αυτούς που γενικεύουν με τους συγκεκριμένους όρους. Δεν γενικεύω από ένα χαρακτηριστικό (Έλληνικής εθνικότητας), ενός ατόμου (Έλληνας) σε άλλο χαρακτηριστικό (κλέφτες), εξηγώ πως μια ομάδα (αυτοί που ασκούν κριτική με αυτή την πολεμική) πιθανότατα έχει φάει συγκεκριμένη πίπα κι επειδή ο άνθρωπος από την φύση του προσπαθεί να εξηγήσει το τι συμβαίνει γύρω του συχνά ανάγει σε λανθασμένη στατιστική την εμπειρία του με δείγμα ενός.

• Απαντ. 263
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μερικά γενικά σχόλια χωρίς συνοχή:

1. Τα παιδιά Ελληνων μεταναστών που γεννήθηκαν και ζουν στο εξωτερικό δεν είναι Έλληνες. Έχουν την κουλτούρα του όπου που ζουν και σπουδάζουν και μια θολοκουλτούρα για το τι είναι Ελλάδα μέσα από την παραμορφωτική οπτική των γονιών τους. 

2. Για εμένα, ήταν επιλογή η μεταναστευση. Έφυγα το 2003-2004 ενώ είχα δουλειά και η ελλάδα γάμαγε και έδερνε και να είμαι ειλικρινής και τώρα αν ήμουν στην Ελλάδα, θα είχα οκ ζωή. Αυτό που με τσαντίζει είναι πως δεν μπορώ να γυρίσω και να έχω τον ίδιο τρόπο ζωής με αυτόν που έχω την τελευταία δεκαετία.

έχω κι αλλα αλλά μπαίνω στο αεροπλάνο.

Δημοσ.

Όχι μιλάω συγκεκριμένα γι' αυτούς που γενικεύουν με τους συγκεκριμένους όρους. Δεν γενικεύω από ένα χαρακτηριστικό (Έλληνικής εθνικότητας), ενός ατόμου (Έλληνας) σε άλλο χαρακτηριστικό (κλέφτες), εξηγώ πως μια ομάδα (αυτοί που ασκούν κριτική με αυτή την πολεμική) πιθανότατα έχει φάει συγκεκριμένη πίπα κι επειδή ο άνθρωπος από την φύση του προσπαθεί να εξηγήσει το τι συμβαίνει γύρω του συχνά ανάγει σε λανθασμένη στατιστική την εμπειρία του με δείγμα ενός.

συμπερασμα που βγάζεις (στο bold) ειναι γενικο και αοριστο. Τι παει να πει εισαι σίγουρος, απο που και ως που; 

Δημοσ.

Αν κρίνεις 11 εκατομύρια άγνωστους από λάθος βάση θα κρίνεις κι άλλα 100 εκ, δεν είναι προφανές;

Δημοσ.

Πάντως μπορούμε να γενικεύσουμε νομίζω κάτι αν ισχύει για τους 99 από τους 100 ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει στην Ελλάδα.

Δηλαδή αν οι 99 στους 100 ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει έχουν ως μεγαλύτερη φοβία να κάνουν μια παραγωγική δουλειά (να κουράσουν δηλαδή λίγο το μυαλό τους) και όχι ψευτοδουλειές, δηλαδή βάζω μια σφραγίδα σε ένα χαρτί, μια υπογραφή, μεταφέρω ένα χαρτί από ένα γραφείο σε άλλο, τότε μπορούμε να πούμε ότι αυτή η φοβία χαρακτηρίζει ένα λαό.

Α και κάτι άλλο. Με κανονική μηχανογράφηση παντού (όχι ψηφιακές νησίδες, αλλά όλα τα συστήματα να επικοινωνούν μεταξύ τους) αυτές οι ψευτο-θέσεις εργασίας αποκαλύπτονται πανηγυρικά. 

• Like 1
Δημοσ.

Μερικά γενικά σχόλια χωρίς συνοχή:

1. Τα παιδιά Ελληνων μεταναστών που γεννήθηκαν και ζουν στο εξωτερικό δεν είναι Έλληνες. Έχουν την κουλτούρα του όπου που ζουν και σπουδάζουν και μια θολοκουλτούρα για το τι είναι Ελλάδα μέσα από την παραμορφωτική οπτική των γονιών τους. 

Αυτό ακριβώς, ο άνθρωπος που θα μεγαλώσει σε ξένη χώρα αποκομμένος από την κουλτούρα των ανθρώπων της χώρας του την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα τους, την λειτουργία και την οργάνωση του κράτους και γενικότερα τον τρόπο ζωής, απλά νομίζει οτι η Ελλάδα είναι σαν την χώρα που μεγάλωσε και επιπροσθέτως ακούει ιστορίες για την αρχαιότητα τον πολιτισμό μας την φιλοξενία το φιλότιμο και διάφορες άλλες παπαριές, έτσι σχηματίζει λανθασμένη εικόνα. Από τα περισσότερα άτομα που γεννήθηκαν από έλληνες στο εξωτερικό δεν ακούω άσχημα λόγια, μόνο καλά.

Δημοσ.

Πάντως μπορούμε να γενικεύσουμε νομίζω κάτι αν ισχύει για τους 99 από τους 100 ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει στην Ελλάδα.

Δηλαδή αν οι 99 στους 100 ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει έχουν ως μεγαλύτερη φοβία να κάνουν μια παραγωγική δουλειά (να κουράσουν δηλαδή λίγο το μυαλό τους) και όχι ψευτοδουλειές, δηλαδή βάζω μια σφραγίδα σε ένα χαρτί, μια υπογραφή, μεταφέρω ένα χαρτί από ένα γραφείο σε άλλο, τότε μπορούμε να πούμε ότι αυτή η φοβία χαρακτηρίζει ένα λαό.

Α και κάτι άλλο. Με κανονική μηχανογράφηση παντού (όχι ψηφιακές νησίδες, αλλά όλα τα συστήματα να επικοινωνούν μεταξύ τους) αυτές οι ψευτο-θέσεις εργασίας αποκαλύπτονται πανηγυρικά. 

Oπότε θεωρείς ότι στην Ελλάδα, η συντριπτική πλειονότητα των εργαζόμενων είναι τεχνολογικά αναλφάβητοι.

Δημοσ.

Oπότε θεωρείς ότι στην Ελλάδα, η συντριπτική πλειονότητα των εργαζόμενων είναι τεχνολογικά αναλφάβητοι.

Οχι,απλα τεμπεληδες.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...