Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 263
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
  Στις 18/3/2015 στις 10:56 ΜΜ, Orpheas1992 είπε

Ελπιζω να αντιλαμβανεστε οσοι κραζετε τους παντες και τα παντα σε αυτη τη χωρα οτι αν φευγουν ολοι οι εξυπνοι, ταλαντουχοι, ικανοι, γαματοι, δουλευταραδες, ορθα σκεπτομενοι, επαγγελματιες δεν προκειται να αλλαξει τιποτα και ποτε στην Ελλαδα. Ποιος θα το κανει το οργανωμενο κρατος οι δημοσιοι υπαλληλοι και οι ανεργοι?

Το λεω επειδη βλεπω οτι πολλοι εχετε στο μυαλο σας το "παω εξω να τσεπωσω και οταν φτιαξουν τα πραγματα γυρναω". Δε γινεται ετσι. Καθε ενας απο εσας που φευγει εξω για να δουλεψει κανει διπλο κακο στην Ελλαδα, αφου και ριχνει την ποιοτητα στον ανθρωπινο δυναμικο αλλα και αποτελει μια χαμενη επενδυση του ελληνικου κρατους (γιατι οταν εχεις μεγαλωσει εδω, εχεις παει σχολειο και εχεις σπουδασει εισαι ενα κινητο "κεφαλαιο" για τη χωρα). Δε βγαζω την ουρα μου βεβαια εξω απο αυτα γιατι και εγω δεν αποκλειεται καθολου να φυγω, απλα να εχουμε συναισθηση της καταστασης και να αναλαμβανουμε την ευθυνη αυτης της αποφασης χωρις να περιμενουμε αλλαγες και θαυματα. 

Αυτα τα ολιγα, κραξτε με και συνεχιστε με εμπειριες σε αυτο το πολυ ενδιαφερον θεμα  :) 

Δεν διαφωνώ μαζί σου αλλά, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να έφυγε χωρίς να το προσπάθησε πρώτα (επαγγελματικά). Επίσης ένα μεγάλο μέρος όσων φεύγουν, όπως φάνηκε απο το thread, είναι όσοι είναι αντίθετοι με την Ελλήνική κουλτούρα και νοοτροπία.

Φτάνεις όμως και σε μια ηλικία (κοντά 30 π.χ.) που πρέπει να αρχίσεις να παλεύεις και για τον εαυτό σου. Η χώρα σε έχει γραμμένο και όλοι οι βολεμένοι και τα τσιράκια του συστήματος γελάνε μαζί σου. Εσύ έχεις σπουδάσει και έχεις ικανότητες να κάνεις κάτι πρωτοποριακό, να προσφέρεις στην κοινωνία κοιτάς μπροστά και κάνεις δουλειές των 700-1000 ευρώ, ενώ ο αγράμματος εφοριακός που πατάει το πληκτρολόγιο με ένα δάχτυλο χτίζει βίλες λόγω διαφθοράς. 

Δεν γίνεται μεγάλε να πληρώνω εγώ και η οικογένεια μου κανονικά σύνταξη / φόρους με απαράδεκτα υψηλές χρεώσεις και να παραλαμβάνω μια διαλυμένη, χρεοκοπημένη χώρα που θα καταλήξει να είναι τσαντίρια και αλάνες με πεινασμένους πολίτες λόγω της καταραμένης ελληνικής νοοτροπίας, και να πω "οχι θα μείνω, δια διαλύσω το μέλλον μου, θα κάψω την καριέρα μου" χωρίς όφελος και χωρίς να αλλάξει τίποτα. Είναι παράλογο αυτό.

Στις 19/3/2015 στις 4:13 ΠΜ, Suntory είπε

Στη δουλεία κυρίως Αγλλικα, εξω με φίλους Αγγλικα. Οι γνώσεις μου στην Ιαπωνικη είναι επιπέδου 'επιβίωσης' και λιγάκι εύκολης συζήτησης.

Πως γίνεται αυτό? Στην Ιαπωνία δεν γνωρίζουν ούτε τι σημαίνει 'hello". Εντάξει αν η εταιρία είναι καμιά πολυεθνική παλεύεται αλλά έξω δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοείσαι. 

• Like 6
Δημοσ.
  Στις 19/3/2015 στις 12:11 ΠΜ, jmirko15 είπε

78d48417e69c462923ca74a89447888a.jpg?ito

Εννοείτε κάνουμε και λίγη πλάκα και ο καθένας κάνει ότι θεωρεί σωστό/καλό για τον ίδιο.

Έχω φίλο που έφυγε το 90 σε USA για σπουδές και δεν γύρισε ποτέ.

Έχω βαρεθεί να τον ακούω να γκρινιάζει.

Για όλα του φταίει η Ελλάδα

Η Ελλάδα έφταιγε που δεν πέτυχε στις πανελλήνιες.

Η Ελλάδα του έφταιγε που με το πρώτο πτυχίο οικονομικών δεν μπορούσε να βρει δουλειά εδώ

Η Ελλάδα του έφταιγε που με το δεύτερο πτυχίο Νομική δεν μπορούσε πάλι να βρει δουλειά εδώ

Έρχεται πριν λίγα χρόνια για διακοπές και πετυχαίνει περίοδο εκλογών και μου λέει, έχω Αμερικάνικο διαβατήριο αλλά έχω διατηρήσει και Ελληνική ταυτότητα - Θα πάω να ψηφίσω (μαζί με διάφορους άλλους ομογενείς σε ίδια φάση)

και σε ανύποπτο χρόνο μου πετάει και την ατάκα του Κένεντι.

Σας εκτιμάμε σας αγαπάμε, χαιρόμαστε που έρχεστε για διακοπές στην Ελλάδα, παιδικοί φίλοι και συγγενείς και αγαπητά πρόσωπα αλλά όταν αρχίζετε αυτό το κράξιμο ένα πράμα να γνωρίζετε, με το να χέζετε στους τάφους των προγόνων σας είναι σαν να χέζετε τον εαυτό σας.

• Like 2
Δημοσ.
  Στις 19/3/2015 στις 7:08 ΠΜ, evabb είπε

εγω στρωσει δεν στρωσει δεν με ενδιαφερει να γυρισω. ειδικα αν εστρωνε δεν θα γυριζα με τπτ γιατι πολυ απλα οι ελληνες της ελλαδας ειναι ανυποφοροι οταν εχουν λεφτα. ολα να τα μοστραρουν και να σε κανουν να νιωθεις μαλακας επειδη δεν αγοραζεις iphone. και καθεσαι και ψηνεις το κεφαλι σου ειδικα αν βγαζεις περισσοτερα απ'αυτους

Πολλές γενικεύσεις. Δεν ξέρω σε ποια πόλη ήσουν αλλά εγώ εδώ πάνω δεν το έχω προσέξει τόσο πολύ.

Ναι φυσικά μοστράρουν έχουν/δεν έχουν λεφτά αλλά ξέρω πολλά άτομα με λεφτά που ούτε καν θα το φανταζόσουν..

Εκτός, επειδή δεν θες να γυρίσεις τα βλέπεις όλα αρνητικά..

Στις 19/3/2015 στις 8:38 ΠΜ, nickelodeon είπε

Η Ελλάδα του έφταιγε που με το πρώτο πτυχίο οικονομικών δεν μπορούσε να βρει δουλειά εδώ

Η Ελλάδα του έφταιγε που με το δεύτερο πτυχίο Νομική δεν μπορούσε πάλι να βρει δουλειά εδώ

Έρχεται πριν λίγα χρόνια για διακοπές και πετυχαίνει περίοδο εκλογών και μου λέει, έχω Αμερικάνικο διαβατήριο αλλά έχω διατηρήσει και Ελληνική ταυτότητα - Θα πάω να ψηφίσω (μαζί με διάφορους άλλους ομογενείς σε ίδια φάση)

Σας εκτιμάμε σας αγαπάμε, χαιρόμαστε που έρχεστε για διακοπές στην Ελλάδα, παιδικοί φίλοι και συγγενείς και αγαπητά πρόσωπα αλλά όταν αρχίζετε αυτό το κράξιμο ένα πράμα να γνωρίζετε, με το να χέζετε στους τάφους των προγόνων σας είναι σαν να χέζετε τον εαυτό σας.

Ξέρω ακριβώς για τι πράγμα μιλάς.. Συνήθως είναι οι πιο ανυπόφοροι από όλους.. Έχω γνωστούς σε Καναδά και Αυστραλία στο ίδιο στυλ..

PS: Εγώ δεν μένω εξωτερικό αυτή την στιγμή, ούτε βρίζω την Ελλάδα :P Μην μπερδεύεσαι από την pic.

• Like 4
Δημοσ.
  Στις 19/3/2015 στις 8:38 ΠΜ, nickelodeon είπε

Κανείς λογικός δεν ισχυρίζεται ότι για όλα φταίει η Ελλάδα,και όσοι το κάνουν είναι απλά ΕΛληνάρες του εξωτερικού και κομπλεξικοί.

Δυστυχώς η νοοτροπία δεν αλλάζει,ο ΕΛ στην Ελλάδα που βρίζει τους "κσένοι" είναι ο ΕΛ της αλλοδαπής που βρίζει τους "τεμπέληδες τσιφτετελ".

Ποτέ δεν φταίει ο ίδιος(ή έχει κάποια ευθύνη),μόνο αι ποτάνα κενωνία. :-)

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 19/3/2015 στις 8:42 ΠΜ, LongTom είπε

Κανείς λογικός δεν ισχυρίζεται ότι για όλα φταίει η Ελλάδα,και όσοι το κάνουν είναι απλά ΕΛληνάρες του εξωτερικού και κομπλεξικοί.

Δυστυχώς η νοοτροπία δεν αλλάζει,ο ΕΛ στην Ελλάδα που βρίζει τους "κσένοι" είναι ο ΕΛ της αλλοδαπής που βρίζει τους "τεμπέληδες τσιφτετελ".

Ποτέ δεν φταίει ο ίδιος(ή έχει κάποια ευθύνη),μόνο αι ποτάνα κενωνία. :-)

Είχε σκάσει και ένα βίντεο-συνέντευξη στο youtube με κάτι πιτσιρικάδες USA που κάνα αυτό ακριβός.

Από την άλλη έχω άλλο φίλο που μεγάλωσε USA και έρχεται τα καλοκαίρια Ελλάδα, παράτησε δουλειά (Head of IT department για να δουλέψει στα Multirama πωλητής) για να έρθει να παντρευτεί Ελληνίδα, παντρεύτηκε, χώρισε, ξανά γύρισε USA και ποτέ δεν έχει πει κακό λόγο για την Ελλάδα παρόλο που του ήρθε η ζωή καπάκι.

Δημοσ.
  Στις 19/3/2015 στις 8:47 ΠΜ, nickelodeon είπε

Είχε σκάσει και ένα βίντεο-συνέντευξη στο youtube με κάτι πιτσιρικάδες USA που κάνα αυτό ακριβός.

Από την άλλη έχω άλλο φίλο που μεγάλωσε USA και έρχεται τα καλοκαίρια Ελλάδα, παράτησε δουλειά για να έρθει να παντρευτεί Ελληνίδα, παντρεύτηκε, χώρισε, ξανά γύρισε USA και ποτέ δεν έχει πει κακό λόγο για την Ελλάδα παρόλο που του ήρθε η ζωή καπάκι.

Όπως έγραψα,όλα είναι θέμα χαρακτήρα.Εφόσον ο άλλος πάντα ρίχνει το φταίξιμο στους άλλους θα το κάνει όπου και αν είναι.

Οι Έλληνες των 40-50s που είχαν πραγματικούς λόγους να μισούν την Ελλάδα(φτώχεια καταραμένη,πολιτικές διώξεις κ.ο.κ.),οι περισσότεροι ήταν λάτρεις της Πατρίδας και ποτέ δεν έλεγαν τέτοιες πίπες.

Από εκεί και πέρα ίσως είναι θέμα γενεάς που μάθαμε να τα ρίχνουμε όλα στους άλλους.Ελπίζω οι τωρινοί 18αριδες να βγουν καλύτεροι.

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικα, μην ξεχναμε-τε, οτι η Ελλαδα και οι Ελληνες δεν ειναι το κεντρο του κοσμου.......οπως πιστευουν οι περισσοτεροι.....

Για μενα ειναι top τουριστικος προορισμος, απο κει και περα δεν λεω οτι ειναι ασχημα σε καμια περιπτωση (εχω δει και χειροτερες χωρες στην Λατινικη Αμερικη)

αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορει να λεγεται Ευρωπαικη Χωρα.

Μακαρι στο μελλον να αλλαξει προς το καλυτερο σε ολους τους τομεις.

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 19/3/2015 στις 8:53 ΠΜ, Unabomber είπε

Φυσικα, μην ξεχναμε-τε, οτι η Ελλαδα και οι Ελληνες δεν ειναι το κεντρο του κοσμου.......οπως πιστευουν οι περισσοτεροι.....

Για μενα ειναι top τουριστικος προορισμος, απο κει και περα δεν λεω οτι ειναι ασχημα σε καμια περιπτωση (εχω δει και χειροτερες χωρες στην Λατινικη Αμερικη)

αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορει να λεγεται Ευρωπαικη Χωρα.

Μακαρι στο μελλον να αλλαξει προς το καλυτερο σε ολους τους τομεις.

Ευρωπαϊκή χώρα είναι πια και η Βουλγαρία και η Ρουμανία και η Σλοβακία κ.ο.κ.

Έχω πάει σε χειρότερες "ευρωπαϊκές" χώρες,η Ελλάδα είναι χαμηλά,αλλά όχι στον πάτο. :-)

• Like 3
Δημοσ.

Δεν ειπα οτι ειναι στον πατο, απλα ειναι ακομα πολυυυυ πισω.....  οπως και οι χωρες που προανεφερες...

που προφανως για καποιο σκοπο μπηκαν στην ΕΕ...... :X

Φυσικα δεν μπορεις να συγκρινεις Βουλγαρια με Κολομβια...... :-D

Η Βουλγαρια ειναι αρκετα level πιο πανω.... :ph34r:

Δημοσ.
  Στις 19/3/2015 στις 8:57 ΠΜ, Unabomber είπε

Δεν ειπα οτι ειναι στον πατο, απλα ειναι ακομα πολυυυυ πισω.....  οπως και οι χωρες που προανεφερες...

που προφανως για καποιο σκοπο μπηκαν στην ΕΕ...... :X

Φυσικα δεν μπορεις να συγκρινεις Βουλγαρια με Κολομβια...... :-D

Η Βουλγαρια ειναι αρκετα level πιο πανω.... :ph34r:

Αυτό λέμε, ότι δεν είναι όλες οι χώρες της ΕΕ σε καλό επίπεδο(Ευρωπαϊκό),αλλά πάλι η Ελλάδα είναι καλύτερη από τις άλλες της περιοχής.

Όταν πέρασα από Βουλγαρία δεν ήταν σίγουρα καλύτερη,αλλά πέρασαν χρόνια και δεν έχω πάει πρόσφατα.

Μιλάς τώρα για πραγματικές μπανανίες,η Κολομβία είναι ναρκοτσιφλίκι και ουχί κανονική χώρα.Αυτό από 2 Κολομβιανούς που είχα στο μάθημα γλώσσας πριν μερικά χρόνια...

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρα χωρα ειναι η Κολομβια....... για τον Eσκομπαρ...... χαχαχαχα!!!!

:-D :-D :-D

Προφανως η Βουλγαρια εχει αναπτυξη, αν σκεφτεις οτι ολες οι ελληνικες επιχειρησεις κλεινουν και μεταφερουν την εδρα τους και τα εργοστασια τους εκει.....

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 19/3/2015 στις 9:05 ΠΜ, Unabomber είπε

Μια χαρα χωρα ειναι η Κολομβια....... για τον Eσκομπαρ...... χαχαχαχα!!!!

:-D :-D :-D

Προφανως η Βουλγαρια εχει αναπτυξη, αν σκεφτεις οτι ολες οι ελληνικες επιχειρησεις κλεινουν και μεταφερουν την εδρα τους και τα εργοστασια τους εκει.....

Καλά σίγουρα για την Βουλγαρία,όπως τα Σκόπια είναι το σύνολο της ΕΛ βιομηχανίας σε sweatshop περιβάλλον.

Αυτά είναι δεδομένα.

• Like 1
Δημοσ.

Η Ελλαδα τι μπορει να κανει για να αντιστρεψει αυτο το κλιμα ? Και να ξαναγυρισουν οι επιχειρησεις πισω.......

Aκομα τιποτα..... Ευελπιστω στο κοντινο μελλον να αρχισει να γινεται..... :-)

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 19/3/2015 στις 8:04 ΠΜ, alex_000 είπε

Πως γίνεται αυτό? Στην Ιαπωνία δεν γνωρίζουν ούτε τι σημαίνει 'hello". Εντάξει αν η εταιρία είναι καμιά πολυεθνική παλεύεται αλλά έξω δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοείσαι. 

Σε μεγάλο ινστιτουτο είμαι. Δυστυχώς παντως  αρκετοί νεοι δεν γνωρίζουν και το κυριότερο δεν θέλουν να μιλήσουν.

Με τα βασικά πάντως μια χαρά συνεννοούμαι. Για επίσημες διαδικασίες, ζητάω βοηθό αλλά για π.χ. εγγραφή στο γυμναστήριο, αγορές, ψυχαγωγία ειμαι ΟΚ. Απλα θέλει λίγο δημιουργικότητα, λίγο χαμογελακι και τσουπ, η δουλειά σου γινεται μια χαρα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...