Unabomber Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Ελπιζω να αντιλαμβανεστε οσοι κραζετε τους παντες και τα παντα σε αυτη τη χωρα οτι αν φευγουν ολοι οι εξυπνοι, ταλαντουχοι, ικανοι, γαματοι, δουλευταραδες, ορθα σκεπτομενοι, επαγγελματιες δεν προκειται να αλλαξει τιποτα και ποτε στην Ελλαδα. Ποιος θα το κανει το οργανωμενο κρατος οι δημοσιοι υπαλληλοι και οι ανεργοι? Το λεω επειδη βλεπω οτι πολλοι εχετε στο μυαλο σας το "παω εξω να τσεπωσω και οταν φτιαξουν τα πραγματα γυρναω". Δε γινεται ετσι. Καθε ενας απο εσας που φευγει εξω για να δουλεψει κανει διπλο κακο στην Ελλαδα, αφου και ριχνει την ποιοτητα στον ανθρωπινο δυναμικο αλλα και αποτελει μια χαμενη επενδυση του ελληνικου κρατους (γιατι οταν εχεις μεγαλωσει εδω, εχεις παει σχολειο και εχεις σπουδασει εισαι ενα κινητο "κεφαλαιο" για τη χωρα). Δε βγαζω την ουρα μου βεβαια εξω απο αυτα γιατι και εγω δεν αποκλειεται καθολου να φυγω, απλα να εχουμε συναισθηση της καταστασης και να αναλαμβανουμε την ευθυνη αυτης της αποφασης χωρις να περιμενουμε αλλαγες και θαυματα. Αυτα τα ολιγα, κραξτε με και συνεχιστε με εμπειριες σε αυτο το πολυ ενδιαφερον θεμα Δηλαδη να καθομουν Ελλαδα, για να παιρνω 3 και 60 ? Για ποιο λογο ? Ο τομεας μου ουτε καν υπαρχει στην Ελλαδα….. Και εννοειται εξω πας για να τα τσεπωσεις, και να αναβαθμισεις φυσικα το βιοτικο σου επιπεδο….. Εγω οπως προειπα σε προηγουμενο ποστ μου, θα γυρισω οταν βγω στην συνταξη(και αμα) , οχι οταν θα στρωσει η Ελλαδα…. Δεν σε κραζω φυσικα….. 2
totem_lost Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 ΥΓ. Τα σέβη μου σε όποιον αξιώθηκε να διαβάσει προσεκτικά μέχρι τέλους. Totally agreed!
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Ελπιζω να αντιλαμβανεστε οσοι κραζετε τους παντες και τα παντα σε αυτη τη χωρα οτι αν φευγουν ολοι οι εξυπνοι, ταλαντουχοι, ικανοι, γαματοι, δουλευταραδες, ορθα σκεπτομενοι, επαγγελματιες δεν προκειται να αλλαξει τιποτα και ποτε στην Ελλαδα. Ποιος θα το κανει το οργανωμενο κρατος οι δημοσιοι υπαλληλοι και οι ανεργοι? Το λεω επειδη βλεπω οτι πολλοι εχετε στο μυαλο σας το "παω εξω να τσεπωσω και οταν φτιαξουν τα πραγματα γυρναω". Δε γινεται ετσι. Καθε ενας απο εσας που φευγει εξω για να δουλεψει κανει διπλο κακο στην Ελλαδα, αφου και ριχνει την ποιοτητα στον ανθρωπινο δυναμικο αλλα και αποτελει μια χαμενη επενδυση του ελληνικου κρατους (γιατι οταν εχεις μεγαλωσει εδω, εχεις παει σχολειο και εχεις σπουδασει εισαι ενα κινητο "κεφαλαιο" για τη χωρα). Δε βγαζω την ουρα μου βεβαια εξω απο αυτα γιατι και εγω δεν αποκλειεται καθολου να φυγω, απλα να εχουμε συναισθηση της καταστασης και να αναλαμβανουμε την ευθυνη αυτης της αποφασης χωρις να περιμενουμε αλλαγες και θαυματα. Αυτα τα ολιγα, κραξτε με και συνεχιστε με εμπειριες σε αυτο το πολυ ενδιαφερον θεμα Δεν θα σε κράξω απλά θα πω οτι έτσι κι αλλιώς δεν θα φτιάξει η Ελλάδα τουλάχιστον όσο θα ζω εγώ. 1
jmirko15 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δεν θα σε κράξω απλά θα πω οτι έτσι κι αλλιώς δεν θα φτιάξει η Ελλάδα τουλάχιστον όσο θα ζω εγώ. Ελπίζω να είσαι μεγάλος σε ηλικία γιατί δεν σκοπεύω να ξαναφύγω
Orpheas1992 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δηλαδη να καθομουν Ελλαδα, για να παιρνω 3 και 60 ? Για ποιο λογο ? Ο τομεας μου ουτε καν υπαρχει στην Ελλαδα….. Και εννοειται εξω πας για να τα τσεπωσεις, και να αναβαθμισεις φυσικα το βιοτικο σου επιπεδο….. Εγω οπως προειπα σε προηγουμενο ποστ μου, θα γυρισω οταν βγω στην συνταξη(και αμα) , οχι οταν θα στρωσει η Ελλαδα…. Δεν σε κραζω φυσικα….. Οχι δεν ειπα να μεινεις εδω και να πεινασεις ή να κοπανας αερα (ουτε με αυτον τον τροπο προσφερεις ετσι κι αλλιως), απλα να μην περιμενεις (οχι εσυ προσωπικα, γενικα) οτι μπορει να φτιαξουν τα πραγματα ή οτι μπορει να γινουμε σοβαρο οργανωμενο κρατος. Οι πολιτες την κανουν την αλλαγη. (νομιζω κιολας )
Unabomber Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Οχι δεν ειπα να μεινεις εδω και να πεινασεις ή να κοπανας αερα (ουτε με αυτον τον τροπο προσφερεις ετσι κι αλλιως), απλα να μην περιμενεις (οχι εσυ προσωπικα, γενικα) οτι μπορει να φτιαξουν τα πραγματα ή οτι μπορει να γινουμε σοβαρο οργανωμενο κρατος. Οι πολιτες την κανουν την αλλαγη. (νομιζω κιολας ) Oπως το ειπες και μονος σου….. νομιζεις…..
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Εδώ Κάνει κρύο. ΠΟΛΥ κρύο. αλλά έχει ήλιο. το χαίρεσαι. σου φτιάχνει την μέρα. και το καλοκαίρι πίνεις μπύρες 11 το βράδυ και φοράς γυαλιά ηλίου για να μην σε πιάνει η αντηλιά. Το καλύτερο είναι βόρεια του 60ου παραλλήλου. Yellowknife, NT. παρα τρίχα δεν μετακόμισα εκεί πριν 4 εβδομάδες. Aurora lights τον χειμώνα παρέα με ένα -60 και βόλτα με skidoos. midnight sun το καλοκαίρι, να μην δύει ο Ηλίας για 1 εβδομάδα. Είναι δυνατόν να έχει αντηλιά στις 11 το βράδυ; Στο -60 εννοείς βαθμούς κελσίου ή κάτι άλλο; Ελπίζω να είσαι μεγάλος σε ηλικία γιατί δεν σκοπεύω να ξαναφύγω Δεν είμαι μεγάλος αλλά ίσως λόγω προβλημάτων υγείας είμαι απαισιόδοξος αρκετά και έχω άσχημη ψυχολογία. Το μόνο που θα γίνει εδώ τα επόμενα 15-20 χρόνια είναι απλά μια λίγο καλύτερη οικονομία αλλά τίποτα περισσότερο..
Unabomber Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Είναι δυνατόν να έχει αντηλιά στις 11 το βράδυ; Στο -60 εννοείς βαθμούς κελσίου ή κάτι άλλο; Aμα κρινω απο το 2ο πινακακι σωστα διαβασες…. -60 http://en.wikipedia.org/wiki/Temperature_in_Canada
ribo7 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Ελπιζω να αντιλαμβανεστε οσοι κραζετε τους παντες και τα παντα σε αυτη τη χωρα οτι αν φευγουν ολοι οι εξυπνοι, ταλαντουχοι, ικανοι, γαματοι, δουλευταραδες, ορθα σκεπτομενοι, επαγγελματιες δεν προκειται να αλλαξει τιποτα και ποτε στην Ελλαδα. Ποιος θα το κανει το οργανωμενο κρατος οι δημοσιοι υπαλληλοι και οι ανεργοι? Το λεω επειδη βλεπω οτι πολλοι εχετε στο μυαλο σας το "παω εξω να τσεπωσω και οταν φτιαξουν τα πραγματα γυρναω". Δε γινεται ετσι. Καθε ενας απο εσας που φευγει εξω για να δουλεψει κανει διπλο κακο στην Ελλαδα, αφου και ριχνει την ποιοτητα στον ανθρωπινο δυναμικο αλλα και αποτελει μια χαμενη επενδυση του ελληνικου κρατους (γιατι οταν εχεις μεγαλωσει εδω, εχεις παει σχολειο και εχεις σπουδασει εισαι ενα κινητο "κεφαλαιο" για τη χωρα). Δε βγαζω την ουρα μου βεβαια εξω απο αυτα γιατι και εγω δεν αποκλειεται καθολου να φυγω, απλα να εχουμε συναισθηση της καταστασης και να αναλαμβανουμε την ευθυνη αυτης της αποφασης χωρις να περιμενουμε αλλαγες και θαυματα. Αυτα τα ολιγα, κραξτε με και συνεχιστε με εμπειριες σε αυτο το πολυ ενδιαφερον θεμα 1) Η χώρα σου δε κάνει κάτι για σένα, γιατί να κάνεις κάτι εσύ και να μείνεις? Και στη τελική, όταν τα καλά μυαλά πάνω έξω, μπορεί όταν γυρίσουν να φέρουν την τεχνογνωσία και άλλη νοοτροπία. Αν ο καλός παραμένει Ελλάδα, δύσκολα θα επιφέρει αλλαγή γιατί είναι μεσ' τα σκατά και δεν έχει δει τα καλύτερα. 2) Οσο πιο νωρίς ένας άνθρωπος το καταλάβει ότι δε πρέπει να είναι δεμένος με ένα μέρος επειδή έτυχε να γεννήθηκε εκεί, τόσο καλύτερα γι' αυτόν. Πες το μοίρα, πεπρωμένο, θεότητα, έτυχε να γεννηθούμε σε μια μικρή χώρα. Γιατί να περιοριστούμε εκεί και να μη βγούμε παραέξω? Απλά η κρίση δίνει ένα παραπάνω έναυσμα να το συνειδητοποιήσουμε. 3
jmirko15 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 1) Η χώρα σου δε κάνει κάτι για σένα, γιατί να κάνεις κάτι εσύ και να μείνεις? Και στη τελική, όταν τα καλά μυαλά πάνω έξω, μπορεί όταν γυρίσουν να φέρουν την τεχνογνωσία και άλλη νοοτροπία. Αν ο καλός παραμένει Ελλάδα, δύσκολα θα επιφέρει αλλαγή γιατί είναι μεσ' τα σκατά και δεν έχει δει τα καλύτερα. Εννοείτε κάνουμε και λίγη πλάκα και ο καθένας κάνει ότι θεωρεί σωστό/καλό για τον ίδιο. 2
Suntory Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Κάτοικος Ιαπωνιας τα τελευταία 4 χρόνια. Πριν να ερθω εδω, 2 χρόνια Ολλανδια για μεταπτυχιακό και 7 μήνες Γερμανια. Respect για την αποφαση, σε θυμαμαι απο καιρο να ψαχνεσαι, δεν ηξερα οτι το ειχες "κλειδωσει".Να ρωτησω αυτους που εφυγαν, αν τους γινοταν προσφορα πχ 1500 ευρω μισθος, δουλεια πανω στο αντικειμενο κ 8ωρο καθαρο θα γυριζαν?My point is, ειναι μονο τα λεφτα και ο ελευθερος χρονος που αυτα αγοραζουν που την κανατε για εξω, η ολη η νοοτροπια των ξενων, η θεληση να ζησει καποιος εκτος homeland και ο πιο "οργανωμενος" τροπος ζωης? Δεν θα γυρνούσα, ουτε καν για τα γεράματα. Θα προτιμούσα να ανοιξω ενα μικρο ροκ ουισκο-μπαρακι σε καποια ήσυχη πολη και να πηγαίνω να γουστάρω τα απογεύματα. Τωρα αμα ειμαι σε σημειο να μην μπορω να παρω τα ποδια μου η να χρίζω νοσοκομείου, και πάλι δεν θα προτιμούσα την ι) περιθαλψη της Ελλαδας, ιι) παροχές και ποιότητα ζωης προς ηλικωμενους/ΑΜΕΑ. Επισης μου αρέσει το ποδηλατο σαν τροπος ζωης (πανε ελα στη δουλεια, ψωνια, ταξιδακια) και η Ελλαδα δεν αποτελει επιλογη για αυτο προς το παρων. Έφυγα για επαγγελματικούς λόγους, ασχολουμαι με νευροτεχνολογια, αλλα δεν γυρναω μονο για αυτους. Μου αρεσουν οι εμπειρίες, αν και να μετακομίζεις άφραγκος δεν ειναι οτι καλύτερο, δεν θα το άλλαζα με τπτ. Επίσης για όλους αυτούς που κλαίγονται για τους Έλληνες, δεν έχω δει πιο κομπιναδόρους ανθρώπους από τους Γερμανούς. Μιλάμε σε πολλά πράγματα δεν παιζόντουσαν.. Και δεν το εννοώ με την καλή έννοια.. Και μενα η εμπειρία μου τα ιδια μου δίδαξε, ίσως να ηταν εξαίρεση αλλα αυτα που άκουσα, έλεος. Ελπιζω να αντιλαμβανεστε οσοι κραζετε τους παντες και τα παντα σε αυτη τη χωρα οτι αν φευγουν ολοι οι εξυπνοι, ταλαντουχοι, ικανοι, γαματοι, δουλευταραδες, ορθα σκεπτομενοι, επαγγελματιες δεν προκειται να αλλαξει τιποτα και ποτε στην Ελλαδα. Ποιος θα το κανει το οργανωμενο κρατος οι δημοσιοι υπαλληλοι και οι ανεργοι?Το λεω επειδη βλεπω οτι πολλοι εχετε στο μυαλο σας το "παω εξω να τσεπωσω και οταν φτιαξουν τα πραγματα γυρναω". Δε γινεται ετσι. Καθε ενας απο εσας που φευγει εξω για να δουλεψει κανει διπλο κακο στην Ελλαδα, αφου και ριχνει την ποιοτητα στον ανθρωπινο δυναμικο αλλα και αποτελει μια χαμενη επενδυση του ελληνικου κρατους (γιατι οταν εχεις μεγαλωσει εδω, εχεις παει σχολειο και εχεις σπουδασει εισαι ενα κινητο "κεφαλαιο" για τη χωρα). Δε βγαζω την ουρα μου βεβαια εξω απο αυτα γιατι και εγω δεν αποκλειεται καθολου να φυγω, απλα να εχουμε συναισθηση της καταστασης και να αναλαμβανουμε την ευθυνη αυτης της αποφασης χωρις να περιμενουμε αλλαγες και θαυματα. Αυτα τα ολιγα, κραξτε με και συνεχιστε με εμπειριες σε αυτο το πολυ ενδιαφερον θεμα Ας μην αλλαξει τιποτα, I am ok. Αυτος ηταν και ο λογος που εφυγα, να αποστασιοποιηθώ και εγω και η μελλουσα οικογενεια μου απο το 'αλλαζει/δεν αλλαζει'. Κριμα για τα ατομα που υποφερουν, με τον εναν η αλλο τροπο, αλλα, μεχρι εκει, δεν ειναι οι μονοι που υποφέρουν, μπορώ και θέλω να βοηθήσω, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Προσωπικα, αυτη η χώρα δεν μου πρόσφερε απολύτως τίποτα, ουτε σε τρόπο ζωης, ουτε σε εκπαιδευση ουτε σε διασκεδαση, δουλεια. Ισως να μην έδενα με τον περίγυρο και την νοοτροπια για τα 25 χρονια που εζησα. Έτυχε και γεννήθηκα στην Ελλαδα, δεν θεωρώ οτι ανήκω η οτι χρωστάω κατι. Εγω θα κοιταξω το συμφέρον μου, οχι μόνο το οικονομικό, δεν τσεπώνουν γερα ολοι οσοι φεύγουν. Η Ελλαδα ας κοιτάξει το συμφέρων της και ας πράξει αναλόγως εαν θελει να φερει πίσω αυτούς που φεύγουν η να μη τους βάζει εμπόδια οταν ενδιαφέρονται (π.χ. ψηφος). Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2015 από Suntory 5
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Κάτοικος Ιαπωνιας τα τελευταία 4 χρόνια. Πριν να ερθω εδω, 2 χρόνια Ολλανδια για μεταπτυχιακό και 7 μήνες Γερμανια. Δεν θα γυρνούσα, ουτε καν για τα γεράματα. Θα προτιμούσα να ανοιξω ενα μικρο ροκ ουισκο-μπαρακι σε καποια ήσυχη πολη και να πηγαίνω να γουστάρω τα απογεύματα. Τωρα αμα ειμαι σε σημειο να μην μπορω να παρω τα ποδια μου η να χρίζω νοσοκομείου, και πάλι δεν θα προτιμούσα την ι) περιθαλψη της Ελλαδας, ιι) παροχές και ποιότητα ζωης προς ηλικωμενους/ΑΜΕΑ. Επισης μου αρέσει το ποδηλατο σαν τροπος ζωης (πανε ελα στη δουλεια, ψωνια, ταξιδακια) και η Ελλαδα δεν αποτελει επιλογη για αυτο προς το παρων. Έφυγα για επαγγελματικούς λόγους, ασχολουμαι με νευρωτεχνολογια, αλλα δεν γυρναω μονο για αυτους. Μου αρεσουν οι εμπειρίες, αν και να μετακομίζεις άφραγκος δεν ειναι οτι καλύτερο, δεν θα το άλλαζα με τπτ. Και μενα η εμπειρία μου τα ιδια μου δίδαξε, ίσως να ηταν εξαίρεση αλλα αυτα που άκουσα, έλεος. Ας μην αλλαξει τιποτα, I am ok. Αυτος ηταν και ο λογος που εφυγα, να αποστασιοποιηθώ και εγω και η μελλουσα οικογενεια μου απο το 'αλλαζει/δεν αλλαζει'. Κριμα για τα ατομα που υποφερουν, με τον εναν η αλλο τροπο, αλλα, μεχρι εκει, δεν ειναι οι μονοι που υποφέρουν, μπορώ και θέλω να βοηθήσω, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Προσωπικα, αυτη η χώρα δεν μου πρόσφερε απολύτως τίποτα, ουτε σε τρόπο ζωης, ουτε σε εκπαιδευση ουτε σε διασκεδαση, δουλεια. Ισως να μην έδενα με τον περίγυρο και την νοοτροπια για τα 25 χρονια που εζησα. Έτυχε και γεννήθηκα στην Ελλαδα, δεν θεωρώ οτι ανήκω η οτι χρωστάω κατι. Εγω θα κοιταξω το συμφέρον μου, οχι μόνο το οικονομικό, δεν τσεπώνουν γερα ολοι οσοι φεύγουν. Η Ελλαδα ας κοιτάξει το συμφέρων της και ας πράξει αναλόγως εαν θελει να φερει πίσω αυτούς που φεύγουν η να μη τους βάζει εμπόδια οταν ενδιαφέρονται (π.χ. ψηφος). Ωραίος ο τομέας σου, υποθέτω σχετίζεται με ιατρική και μηχανική; Στην Ιαπωνία μιλάς αγγλικά ή ιαπωνικά;
Suntory Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Στη δουλεία κυρίως Αγλλικα, εξω με φίλους Αγγλικα. Οι γνώσεις μου στην Ιαπωνικη είναι επιπέδου 'επιβίωσης' και λιγάκι εύκολης συζήτησης. Σχετίζεται με neuroscience/micro-nanotechnology. Οχ τοσο με ιατρική, τουλάχιστον αυτό που ασχολουμαι εγω, πιο πολυ basic/applied research παρά σε επίπεδο clinical που θα δεις σε κάποιο νοσοκομείο.
evabb Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δηλαδη να καθομουν Ελλαδα, για να παιρνω 3 και 60 ? Για ποιο λογο ? Ο τομεας μου ουτε καν υπαρχει στην Ελλαδα….. Και εννοειται εξω πας για να τα τσεπωσεις, και να αναβαθμισεις φυσικα το βιοτικο σου επιπεδο….. Εγω οπως προειπα σε προηγουμενο ποστ μου, θα γυρισω οταν βγω στην συνταξη(και αμα) , οχι οταν θα στρωσει η Ελλαδα…. Δεν σε κραζω φυσικα….. κλασσικα, ουτε κι ο δικος μου κλαδος υπαρχει στην ελλαδα. η αν υπαρχει θα ειναι για τα ματια του κοσμου. εγω στρωσει δεν στρωσει δεν με ενδιαφερει να γυρισω. ειδικα αν εστρωνε δεν θα γυριζα με τπτ γιατι πολυ απλα οι ελληνες της ελλαδας ειναι ανυποφοροι οταν εχουν λεφτα. ολα να τα μοστραρουν και να σε κανουν να νιωθεις μαλακας επειδη δεν αγοραζεις iphone. και καθεσαι και ψηνεις το κεφαλι σου ειδικα αν βγαζεις περισσοτερα απ'αυτους κι οπως ειπε παραπανω καπου ο φιλτατος εδω, το ποδοσφαιρο δεν εχει καμια σχεση με ελλαδα. εμενα προσωπικα δεν με ενδιαφερει το ποδοσφαιρο αλλα εχω αλλα χομπι που ειναι τελειως ανυπαρκτα στην ελλαδα. γουσταρω anime, manga, conventions, cosplay κτλ. ολα αυτα στην ελλαδα ειναι περιορισμενα εως ανυπαρκτα. (ας ειναι καλα το ιντερνετ βεβαια αλλιως αν περιμεναμε απο την τηλεοραση....). για να κανεις ταξιδια σου φευγει ο πατος στα εισητηρια στην ελλαδα. 2
Τοξοβόλος_U_K Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Πάντως αυτό που προκύπτει μετά από τόσες σελίδες είναι πως ο καθένας έχει διαφορετικά κίνητρα κ για να φύγει/επιστρέψει Ελλάδα αλλά κ για να μείνει έξω.Βασικά είναι αυστηρά προσωπικό πως θα την δει κάποιος με την αλλοδαπή.Αλλά εδώ θέλω να κάνω μερικά σχόλια για να καταδείξω αυτό το αυστηρά προσωπικό που νομίζω ισχύει για τον καθένα μας. Τα σχεδόν 16 χρόνια μου στο Λονδίνο προσωπικά με δίδαξαν πως με μεγάλο αριθμό Ελλήνων του εξωτερικού δε το χω.Στο uni άρχισα να την ψιλιάζομαι τη δουλειά.Που οκ δε το λες κ το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα μονίμων κατοίκων εξωτερικού.Αλλά αυτό το κάψιμο που είδα in the early 2000's από Έλληνες φοιτητές ακόμα με στοιχειώνει.Θυμάμαι είχε κάτι σαν Ελληνό-κυπριακό society στη σχολή κ η φρίκη κ σιχασιά του απάλευτου κουτσομπολιού κ κλικαρίας ακόμα με έχει σημαδέψει.Οκ καταλαβαίνω ως ένα βαθμό την μίρλα των Ελλήνων σχετικά με τον βρετανικό καιρό (ψέμματα δε το καταλαβαίνω γιατί εμένα δε με ενοχλεί ούτε με ενοχλούσε ποτέ) πιάνω κ το θέμα του φαγητού (που γαμήστε με δλδ με τις ιδιοτροπίες-χεράκια έχεις κάτσε μαγείρεψε οτι γουστάρεις) αυτό που πραγματικά δεν άντεχα ήταν αυτά τα μικρά να αποτελούν κεντρικό θέμα συζητήσεων τους.Μετά ήταν η κατηγορία με τις αφόρητες ψωνάρες νεοέλληνες (εκεί τους είχα τρολάρει καλά όμως με το ίδιο φάρμακο).Γρήγορα πάντως έκοψα επαφές κ άρχισα ακόμα πιο γρήγορα να κοινωνικοποιούμαι με ανθρώπους πιο γήινους κ λιγότερο κουραστικούς. Στη μετάβαση μεταξύ σπουδών-δουλειάς στην Αγγλία άρχισα να βλέπω πιο ξεκάθαρα το bigger picture τουλάχιστον για εμένα.Όπως είπα το γεγονός ότι είμαι γκέι με κινητοποιούσε αρκετά σχετικά με τις επιδιώξεις μου στην Βρετανία.Πραγματικά αδυνατούσα να αντιληφθώ πως θα μπορούσα να έχω ισορροπημένη προσωπική ζωή κ ένα chance για ουσιαστική προσωπική ευτυχία στην ομοφοβική/φαρισαική για το ζήτημα Ελλάδα (ήταν κ είναι πραγματικά big deal για εμένα αυτό το θέμα).Άρχισα εκεί λοιπόν να ψάχνομαι πολύ,πάρα πολύ λέμε.Ωσπου την περίοδο του μεταπτυχιακού μου γνώρισα τον σημερινό άντρα μου ο οποίος έκανε κ εκείνος τότε το δικό του μάστερ στο ίδιο uni.Από κει κ πέρα όλα άλλαξαν ,ο συνδιασμός της σχεδόν αστραπιαίας πρώτης καλής δουλειάς μετά τις σπουδές μου με το γεγονός πως βρήκα έναν άνθρωπο με κοινές επιδιώξεις κ στόχους ήταν αυτό που πραγματικά με απογείωσε κ με απομάκρυνε οριστικά από τους υπόλοιπους Έλληνες του Λονδίνου.Ακόμα κ εκείνους που γνώριζα σε επαγγελματικό κόντεξτ πλέον από συνήθεια τους έγραφα (dont get me wrong έχω γνωρίσει κ αξιόλογους νεοελλαδιστάν τόσα χρόνια έξω). Το πιο θανάσιμο λάθος μου για την ιστορία πάντως ήταν όταν για κάποιο λόγο άκουσα τον πατέρα μου εκεί πάνω στις αρχές της μετάβασης κ αποφάσισα να επιστρέψω Ελλάδα για τον στρατό.Γαμώ το μυαλό μου λέμε.Αυτό πραγματικά εμένα με τσάκισε. Από την μια βομβαρδιζόμουν από γαμάτα offer στον επαγγελματικό τομέα κ από την άλλη ήμουν στις αρχές της σχέσης με τον δικό μου κ όλα αυτά ενώ βαρούσα σκοπέτο στην Πάρνηθα να πούμε λολ. Εκείνη η περίοδος επιστροφής μου στην Ελλάδα για 12 μήνες με έχει στοιχειώσει πραγματικά.Ήμουν 24-25, είχα χρόνια να ζήσω παρατεταμένα στην Ελλάδα (από τα 18 που έφυγα) κ πραγματικά έφαγα ένα πολιτισμικό σοκ επικών διαστάσεων.Ήταν η εποχή τότε της πολύ μεγάλης φούσκας στην Ελλάδα που ο νεοέλληνας έπαιρνε δάνειο για να πάρει παγωτό από το περίπτερο.Το αποτέλεσμα?Είδα από κοντά πως θα μπορούσε να ήταν η ζωή μου εαν επέστρεφα μόνιμα στην Ελλάδα...κ δεν μου άρεσε μια.Μια κατινιά, μια ξεπεσιά κ μια βυσματική θεώρηση ωχαδερφισμού, βολέματος k ανούσιου show off πραγματικά απερίγραπτη.Περιττό να πω οτι είχα φύγει παράνομα πάνω από 10 φορές (στις άδειες προφανώς) από την Ελλάδα για να βλέπω τον δικό μου,χώρια πόσες φορές είχε έρθει κ εκείνος.Τότε ήταν κ η περίοδος που συνεχώς τσακονόμουν με τον μπρο μου διότι το γίδι προσπαθούσε να με πείσει να επιστρέψω Ελλάδα μαγεμένος προφανώς από το φούσκα περιβάλλον της εποχής. Επιστρέφοντας στο Λονδίνο μου πήρε θυμάμαι 2 μήνες να συνέλθω από το σοκ που είχα βιώσει.Αλλά τότε ήταν που άρχισα να βλέπω ουσιαστικά τα πράγματα για τα οποία μου μιλούσαν οι δικοί μου από μικρό.Η σημασία της οργάνωσης,της αξιοκρατίας,του να δουλεύεις κ να αμοίβεσαι ηθικά κ οικονομικά όπως το αξίζεις.Επιπρόσθετα δεν ξεχνάμε ποτέ το θέμα του σεξουαλικού μου προσανατολισμού καθώς τότε ήταν η περίοδος που στην Βρετανία τα ζητήματα για τις διακρίσεις είχαν αρχίσει να είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα.Ένιωθα παραγωγικός κ ιδιαίτερα ασφαλής ενώ το σημαντικότερο ήταν πως έβλεπα οτι θα μπορούσα να ζήσω μια ζωή με αξιοπρέπεια όπως ακριβώς είμαι χωρίς να εξαρτάμαι από κανέναν εκτός από τον εαυτό μου. Ε από κει κ πέρα άρχισε η οριστική απογείωση για εμένα.Συνειδητά με τον δικό μου (κ αυτός μετανάστης btw) αποφασίσαμε να ριζώσουμε.Αγορά σπιτιού,κυνήγι επαγγελματικών πόστων,παντρειές,υιοθεσία παιδιού κοκ.Το όπου γης πατρις λοιπόν το έκανα λίγο λίγο πραγματικότητα.Το πως διαμόρφωσα την ζωή μου στο εξωτερικό κοιτώντας τώρα πίσω οφείλεται σε πολλά πράγματα.Κυρίως στη νοοτροπία που μου μεταλαμπάδευσε η οικογένεια μου,στην τύχη που είχα να γνωρίσω έναν άνθρωπο με κοινούς στόχους κ επιδιώξεις,στο κίνητρο μου να προτάξω την οργάνωση κ την αξιοκρατία από το χαλαρουίτα κ έχει ο θεός,στις καλές μου σπουδές κοκ. Αυτά τα ολίγα σεντονάτα από τον Τοξοβόλο σας. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα