Unabomber Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Το χρημα να ρεει, και ολα τα αλλα ειναι details...... :-D 2
whodatinsomniaK Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Και τι; Δεν τους έχεις δει να κάνουν 'house warming' parties για να δείξουν σε όλους τι ακριβώς διαθέτει το καινούριο σπίτι τους; Δεν τους έχεις δει να υπερηφανεύονται για κάτι που αγόρασαν σε φοβερά χαμηλή τιμή; Ή για τις διακοπές που πήγαν σε κάποιο χλιδάτο μέρος; Υποχρεωμένη δεν είναι. Αλλά εάν θέλει να συνεχίσει να προσελκύει τους ευρωπαίους τεχνοκράτες οι οποίοι προσφέρουν τα μέγιστα σε μια χώρα που η μέσος Ολλανδός έχει το πολύ πτυχίο απο hogeschool (κάτι σαν το ΤΕΙ για την Ελλάδα), θα πρέπει νομίζω να σταματήσει να τους βάζει σαν απόλυτο εμπόδιο την γλώσσα. Για αυτό άλλωστε και όλα τα (τουλάχιστον μεταπτυχιακά) προγράμματα στα πολυτεχνεία διδάσκονται πλέον στα Αγγλικά. Δεν είπε κανείς οτι πρέπει να την καθιερώσουν σαν δεύτερη γλώσσα, αλλά το να σου κλείνουν το τηλέφωνο τη στιγμή που προσπαθείς να μάθεις γιατί η εφορία σου ζητάει τόσα λεφτά πίσω, δεν είναι ένδειξη οργανωμένου κοινωνικού κράτους. Ούτε και πολύ ευγενικό. Αδερφέ, στην Ολλανδία ο υπάλληλος για να σου μιλήσει αγγλικά πρέπει να έχει περάσει κάποιο τεστ, αλλιώς το μόνο που μπορεί να σου πει ειναι να περιμένεις να βρει κάποιον ή να ξαναπάρεις. Στη Γερμανία, ότι γράμμα έλαβα από το κράτος σε σχέση με την εργασία μου ήταν στα γερμανικά και στα ελληνικά και μπορούσα να ζητήσω η επικοινωνία σε 15-20 γλώσσες. Για την εφορία δε θυμάμαι, αλλά όταν χρείαστηκε να αναταλλάξουμε μερικά γράμματα, νομίζω πως με ρώτησαν αν θέλω μετάφραση. 1
GreyHorse Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Υποχρεωμένη δεν είναι. Αλλά εάν θέλει να συνεχίσει να προσελκύει τους ευρωπαίους τεχνοκράτες οι οποίοι προσφέρουν τα μέγιστα σε μια χώρα που η μέσος Ολλανδός έχει το πολύ πτυχίο απο hogeschool (κάτι σαν το ΤΕΙ για την Ελλάδα), θα πρέπει νομίζω να σταματήσει να τους βάζει σαν απόλυτο εμπόδιο την γλώσσα. Για αυτό άλλωστε και όλα τα (τουλάχιστον μεταπτυχιακά) προγράμματα στα πολυτεχνεία διδάσκονται πλέον στα Αγγλικά. Δεν είπε κανείς οτι πρέπει να την καθιερώσουν σαν δεύτερη γλώσσα, αλλά το να σου κλείνουν το τηλέφωνο τη στιγμή που προσπαθείς να μάθεις γιατί η εφορία σου ζητάει τόσα λεφτά πίσω, δεν είναι ένδειξη οργανωμένου κοινωνικού κράτους. Ούτε και πολύ ευγενικό. Χέστηκε η Ολλανδία για τους ευρωπαίους τεχνοκράτες. Οι οποίοι στην τελική επιλέγουν να ζήσουν σε μια χώρα που δεν έχει τα αγγλικά επίσημα σαν γλώσσα. Και την επιλέγουν για την ποιότητα ζωής, τους μισθούς που προσφέρει και ασφάλεια. Μεταπτυχιακά προγράμματα στην αγγλική έχουν σχεδόν όλες οι χώρες. Επίσης, αν δεν θεωρείς ευγενικό το να σου κλείσει ο υπάλληλος το τηλέφωνο, φαντάσου πόσο ευγενικό το θεωρεί αυτός να του τηλεφωνά κάποιος αλλόγλωσσος και να μην τον καταλαβαίνει, αντί να δώσει το τηλ σε κάποιον που μιλά την γλώσσα να συνεννοηθούν. Έχω διαβάσει πολλά κουφά ποσταρίσματα στη ζωή μου. Αλλά ότι θα διάβαζα παράπονα από κάποιον που πήγε σε ξένη χώρα να ζήσει και άκουσον άκουσον, οι υπάλληλοι της δημόσιας υπηρεσίας τόλμησαν να μιλούν την γλώσσα τους, αυτό δεν το περίμενα. Αδερφέ, στην Ολλανδία ο υπάλληλος για να σου μιλήσει αγγλικά πρέπει να έχει περάσει κάποιο τεστ, αλλιώς το μόνο που μπορεί να σου πει ειναι να περιμένεις να βρει κάποιον ή να ξαναπάρεις. Στη Γερμανία, ότι γράμμα έλαβα από το κράτος σε σχέση με την εργασία μου ήταν στα γερμανικά και στα ελληνικά και μπορούσα να ζητήσω η επικοινωνία σε 15-20 γλώσσες. Για την εφορία δε θυμάμαι, αλλά όταν χρείαστηκε να αναταλλάξουμε μερικά γράμματα, νομίζω πως με ρώτησαν αν θέλω μετάφραση. Επειδή έχω κάνει expat και ξέρω, στον λογιστή απευθύνεσαι για προβλήματα, ή κλείνεις ραντεβού με τον έφορο που θα σε εξυπηρετήσει. Αν πήγε στο άσχετο, ή ξεκίνησε τα τηλεφωνήματα δεξιά και αριστερά, φυσικό είναι. Και σε τέτοιες περιπτώσεις σοβαρές, πάντα πας είτε με άτομο που μιλά την γλώσσα, είτε με τον λογιστή σου.
kfoynt Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 5.5 χρόνια Εδιμβούργο, ευτυχώς τον Μάιο φεύγουμε για Berkeley γιατί ο καιρός και το φαγητό δεν παλεύονται... Ελλάδα προς το παρόν λίγο δύσκολο λόγο φιλοδοξιών, αλλά γενικά μου λείπουν πολλά πράγματα από εκεί, π.χ. φίλοι, οικογένεια κτλ
totem_lost Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Χέστηκε η Ολλανδία για τους ευρωπαίους τεχνοκράτες. Δεν νομίζω να χέστηκε, εάν κρίνω από την ζήτηση που υπάρχει σε ορισμένους κλάδους και από τα οικονομικά οφέλη που έχει η χώρα από την ανάπτυξη που βλέπει σε service industries, partially εξαιτίας αυτών των ξένων. Ούτε και από τις φορολογικές ελαφρύνσεις που προσφέρουν σε καλά αμειβόμενους επαγγελματίες και νέους με υψηλή μόρφωση που πάνε να δουλέψουν εκεί: http://www.expatax.nl/30ruling.php Πολλοί έχουν το mentality του φτωχού συγγενή που τους λέει ευχαριστώ που 'τους δίνουν ένα πιάτο φαί', αλλά εγώ προσωπικά πιστεύω οτι οι ξένοι προσφέρουν ακριβώς όσο και οι Ολλανδοί... και ας μην μιλάω τόσο καλά Ολλανδικά ώστε να μιλήσω για φορολογικά θέματα. Δεν κάνω παράπονα, απλά το έφερα ως παράδειγμα.. δεν ξέρω γιατί ακούγεται τόσο τρομερά παράλογο.
parlapipas25 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Για τις ολλανδεζες δεν εχει να πει κανενας τιποτα;Εγω για μια βδομαδα που πηγα τις ειδα χαμογελαστες και συζητησιμες.Δεν συναντησα αυτο το ψυχρες που λενε.Το ιδιο μου ειπαν κι αλλοι ελληνες φοιτητες που ηταν εκει.
headbanger Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 αν και δεν εχω διαβάσει και τις 12 σελίδες, έχω στον Καναδά απο τις 23 Σεπτέμρη 2011. Εφερα και τον αδερφό το καλοκαίρι του 2012. Δεν το μετανιώνω με τίποτα. ήρθα εδώ μόνος χωρίς να ξέρω κανέναν. Ελλάδα ήρθα για 1 μήνα το 2013. δεν μπορω να έρχομαι συχνά λόγο απόστασης και έλλειψης χρόνου.Έφερα τους γονείς εδώ για διακοπές για 1 μηνα. μου ήταν πιο εύκολο από το να κατέβω εγώ Ελλάδα. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, δεν με βλέπω να ξαναέρχομαι πίσω για να ζήσω ΠΟΤΕ. για διακοπές μια φορά στο τόσο καλά είναι. Δεν μπορώ τα ορκ. Ορκ υπάρχουν παντού, μην το πάρετε λάθος. Αλλά εμείς δεν παιζόμαστε. 4
Apoll Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 αν και δεν εχω διαβάσει και τις 12 σελίδες, έχω στον Καναδά απο τις 23 Σεπτέμρη 2011. Εφερα και τον αδερφό το καλοκαίρι του 2012. Δεν το μετανιώνω με τίποτα. ήρθα εδώ μόνος χωρίς να ξέρω κανέναν. Ελλάδα ήρθα για 1 μήνα το 2013. δεν μπορω να έρχομαι συχνά λόγο απόστασης και έλλειψης χρόνου.Έφερα τους γονείς εδώ για διακοπές για 1 μηνα. μου ήταν πιο εύκολο από το να κατέβω εγώ Ελλάδα. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, δεν με βλέπω να ξαναέρχομαι πίσω για να ζήσω ΠΟΤΕ. για διακοπές μια φορά στο τόσο καλά είναι. Δεν μπορώ τα ορκ. Ορκ υπάρχουν παντού, μην το πάρετε λάθος. Αλλά εμείς δεν παιζόμαστε. Είσαι τυχερός. Καναδάς (Vancouver) είναι μία από τις περιοχές που κοιτάω για μετανάστευση μετά από Αγγλία (μετά τις απαραίτητες διακοπές όλο το 2016)
headbanger Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Είσαι τυχερός. Καναδάς (Vancouver) είναι μία από τις περιοχές που κοιτάω για μετανάστευση μετά από Αγγλία (μετά τις απαραίτητες διακοπές όλο το 2016) δεν με τρελαίνει το Βανκούβερ γιατί είναι γκρι. ΠΟΛΥ γκρι. όταν έχει ήλιο, τις 10 μέρες του χρόνου, είναι το πιο όμορφο μέρος. Εδώ Κάνει κρύο. ΠΟΛΥ κρύο. αλλά έχει ήλιο. το χαίρεσαι. σου φτιάχνει την μέρα. και το καλοκαίρι πίνεις μπύρες 11 το βράδυ και φοράς γυαλιά ηλίου για να μην σε πιάνει η αντηλιά. Το καλύτερο είναι βόρεια του 60ου παραλλήλου. Yellowknife, NT. παρα τρίχα δεν μετακόμισα εκεί πριν 4 εβδομάδες. Aurora lights τον χειμώνα παρέα με ένα -60 και βόλτα με skidoos. midnight sun το καλοκαίρι, να μην δύει ο Ηλίας για 1 εβδομάδα. Γενικά όσο ζούμε, καλό είναι να να γεμίζουμε εμπειρίες. να ανοίγουμε τα μάτια μας. Αν έρθεις BC στην τελική, να φέρω τσιπουράκι που μου το στέλνουν από το χωριό κάθε 2μηνο. 12 ώρες ταξίδι είναι μόνο. και ΑΞΙΖΕΙ λόγο τοπίου το ταξίδι. 2
GreyHorse Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δεν νομίζω να χέστηκε, εάν κρίνω από την ζήτηση που υπάρχει σε ορισμένους κλάδους και από τα οικονομικά οφέλη που έχει η χώρα από την ανάπτυξη που βλέπει σε service industries, partially εξαιτίας αυτών των ξένων. Ούτε και από τις φορολογικές ελαφρύνσεις που προσφέρουν σε καλά αμειβόμενους επαγγελματίες και νέους με υψηλή μόρφωση που πάνε να δουλέψουν εκεί: http://www.expatax.nl/30ruling.php Πολλοί έχουν το mentality του φτωχού συγγενή που τους λέει ευχαριστώ που 'τους δίνουν ένα πιάτο φαί', αλλά εγώ προσωπικά πιστεύω οτι οι ξένοι προσφέρουν ακριβώς όσο και οι Ολλανδοί... και ας μην μιλάω τόσο καλά Ολλανδικά ώστε να μιλήσω για φορολογικά θέματα. Δεν κάνω παράπονα, απλά το έφερα ως παράδειγμα.. δεν ξέρω γιατί ακούγεται τόσο τρομερά παράλογο. Τα expat privileges ισχύουν παντού δεν είναι προνόμιο της Ολλανδίας. Και δεν το κάνουν για να προσεγγίσουν ξένους υπαλλήλους, το κάνουν για να προσεγγίσουν ξένες επενδύσεις και ξένες εταιρίες. Υπάρχει μία βασικότατη διαφορά. Και όσον αφορά τα πόσα προσφέρεις, ναι προσφέρεις, αλλά ποτέ όσο ένας Ολλανδός. Δεν πληρώνεις τόσους φόρους όσους πληρώνει ένας Ολλανδός, δεν ψηφίζεις, δεν συμμετέχεις και βασικά είσαι αδιάφορος για τα προβλήματα της χώρας, και πολλά ακόμα βαριέμαι να γράφω. Το να μην μιλάς τη γλώσσα δυσκολεύει κατά πολύ την κατάσταση. Και απορώ κιόλας γιατί, τα ολλανδικά είναι εύκολη γλώσσα και με την καθημερινή επαφή με τηλεόραση και κατοίκους εκεί μαθαίνεται πανεύκολα.
defacer Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Respect για την αποφαση, σε θυμαμαι απο καιρο να ψαχνεσαι, δεν ηξερα οτι το ειχες "κλειδωσει". Να ρωτησω αυτους που εφυγαν, αν τους γινοταν προσφορα πχ 1500 ευρω μισθος, δουλεια πανω στο αντικειμενο κ 8ωρο καθαρο θα γυριζαν? My point is, ειναι μονο τα λεφτα και ο ελευθερος χρονος που αυτα αγοραζουν που την κανατε για εξω, η ολη η νοοτροπια των ξενων, η θεληση να ζησει καποιος εκτος homeland και ο πιο "οργανωμενος" τροπος ζωης? Όχι. Υπήρχαν αυτά και παρόλα αυτά γειά σας. Βασικά ο οργανωμένος τρόπος ζωής και ο,τι αυτό συνεπάγεται. Για παράδειγμα τώρα που ψάχνω παιδικό να γράψω τη μικρή τα πράγματα που βλέπω (όπως και σε άλλες περιπτώσεις) είναι μόνο να γελάς όταν τα συγκρίνεις με την ελληνική εκδοχή τους. Επίσης η επιθυμία να ταξιδεύω. Που έχει και σχέση με τα λεφτά. Let me tell you a story. Η γυναίκα μου πάντα ήθελε να πάει στην Αφρική. Έτσι κι έγινε λοιπόν, πήγαμε, το λατρέψαμε, της έκανα και πρόταση γάμου με την ευκαιρία. Όταν γυρίσαμε πίσω σκεφτόμουν πως έφαγα μέσα σε 2 βδομάδες λεφτά που για να τα βάλω στην άκρη έκανα μερικά χρόνια. Μετά κάνεις τα μαθηματικά και λες "είναι προφανές πως αν θέλω να μπορώ να το κάνω αυτό κάθε χρόνο κάτι πρέπει να αλλάξει". Κι έτσι άλλαξε. Και η νοοτροπία επίσης. Δε μπορώ να έχω πραγματικά κανένα παράπονο από τους πρώην συνεργάτες μου Ελλάδα, εδώ όμως περνάω ακόμα καλύτερα. Τυχαίνει να είναι όλοι εκτός από έναν μη-Γερμανοί. Οι περισσότεροι δεν μιλάνε καν γερμανικά. Βέβαια ζόρια υπάρχουν πάντα και παντού, σε κανένα μέρος δεν είναι όλα ανθισμένοι κήποι με πεταλούδες. Πολλά like στα παιδιά που τα ανέλυσαν νωρίτερα. Κλασικό. Δεν έχω γνωρίσει Έλληνα να έχει ζήσει έδω πάνω από 3-4 χρόνια και να μην έχει τον έχει πάρει απο κάτω για κάποιο διάστημα. Κάθε χειμώνα είμαστε κομμάτια Ελπίζω να είμαι η εξαίρεση στον κανόνα που λες. Πάντως να πω την αλήθεια πριν ανοίξω σπιτικό Βερολίνο δεν είχα καν ιδέα πως υπάρχει αυτό. 2
totem_lost Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δεν πληρώνεις τόσους φόρους όσους πληρώνει ένας Ολλανδός, δεν ψηφίζεις, δεν συμμετέχεις και βασικά είσαι αδιάφορος για τα προβλήματα της χώρας, Και απορώ κιόλας γιατί, τα ολλανδικά είναι εύκολη γλώσσα και με την καθημερινή επαφή με τηλεόραση και κατοίκους εκεί μαθαίνεται πανεύκολα. Πληρώνω ακριβώς τους φόρους που πληρώνει κάθε Ολλανδός, τι σε κάνει να νομίζεις το αντίθετο; Και ναι ψηφίζω κιόλας στις δημοτικές εκλογες (όχι τις εθνικές). Όσο για το αν τα Ολλανδικά είναι εύκολη γλώσσα, αυτό είναι υποκειμένικο, εσύ τη μιλάς; Επίσης πως επωφελούνται οι εταιρίες από το tax ruling; Ο μισθός που πληρώνουν είναι ο ίδιος, απλά το χέρι παίρνεις περισσότερα, από τον Ολλανδό με τον ίδιο μισθό. Ελπίζω να είμαι η εξαίρεση στον κανόνα που λες. Πάντως να πω την αλήθεια πριν ανοίξω σπιτικό Βερολίνο δεν είχα καν ιδέα πως υπάρχει αυτό. Χαχα λοιπόν αυτό το έχει μια συνάδελφος στη δουλειά που στο παρελθόν είχε mental breakdown. Και όποτε στρεσάρεται την ανάβει και την κάνουμε χάζι!
Unabomber Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Κατι ασχετο και αστειο , πανω στο θεμα αν θα ξαναγυρνουσα Ελλαδα.......που ξεχασα να το πω πριν..... Εννοειται οχι, και για εναν ακομα λογο........ Το ποδοσφαιρο...... Ολα αυτα τα χρονια εχω δει απο κοντα, ολες τις φιρμες του παγκοσμιου ποδοσφαιρου εδω..... Kαι η διαφορα νοοτροπιας πανω σε αυτο.... μερα με την νυχτα...... Αυτο στην Ελλαδα ουτε κατα διανοια...... Φυσικα, κατοχος διαρκειας Chelsea FC...... :-D 1
GreyHorse Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Πληρώνω ακριβώς τους φόρους που πληρώνει κάθε Ολλανδός, τι σε κάνει να νομίζεις το αντίθετο; Και ναι ψηφίζω κιόλας στις δημοτικές εκλογες (όχι τις εθνικές). Όσο για το αν τα Ολλανδικά είναι εύκολη γλώσσα, αυτό είναι υποκειμένικο, εσύ τη μιλάς; Χαχα λοιπόν αυτό το έχει μια συνάδελφος στη δουλειά που στο παρελθόν είχε mental breakdown. Και όποτε στρεσάρεται την ανοίγει και την κάνουμε χάζι! Αν έχεις expat status δεν πληρώνεις τους ίδιους φόρους. Από την άλλη με 1-2 χρόνια δουλειάς έχεις τα ίδια δικαιώματα με τον Ολλανδό (ταμείο ανεργίας κτλ) που αυτός μέσω της οικογένειάς του πληρώνει χρόνια. Επίσης, μιλούσα για εθνικές εκλογές, δημοτικές έχει δικαίωμα κάθε ευρωπαίος κάτοικος σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα κατοικεί να το κάνει (εννοείται ευρωπαϊκή ένωση). Ολλανδικά επίπεδο B2 σε έναν χρόνο σε περιοχή που πρέπει να ψάξεις για να βρεις άτομα να τα μιλάνε, φαντάσου να έμενα σε Ολλανδία ή σε Φλάνδρα. Νοέμβριο 2013 μόνο τα Ja, vanavond, morgen ήξερα. Και ναι είναι εύκολη γλώσσα. Αν γνωρίζεις δε γερμανικά, είναι γελοία τελείως. Γνωρίζω παιδί με άριστα Γερμανικά με μηδενική γνώση ολλανδικών που σε 8 μήνες τελείωσε 10 επίπεδα Ολλανδικών, που στην καλύτερη των περιπτώσεων θέλεις 2 χρόνια για να τα τελειώσεις, χωρίς να μείνεις σε επίπεδο. Δέκα επίπεδα, βγαίνεις με C1 γνώση της γλώσσας. Γερμανικά δεν μιλώ, άριστα αγγλικά όμως.
evabb Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Το χρημα να ρεει, και ολα τα αλλα ειναι details...... :-D ΕΤΣΙΙΙΙΙ ΕΤΣΙΙΙΙΙ . εχει τυχει κατι μερες να εχω πολλα χαρτονομισματα πανω μου και τα παιρνω και τα κανω βενταλια στα κρυφα.... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα