jmirko15 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Οχι, η ακραία υπακοή στους κανόνες είναι κάτι μόνο θετικό. Αν οι κανόνες είναι λάθος σε μια πολιτισμένη κοινωνία εκλέγεις άλλη κυβέρνηση να τους αλλάξει. Αν η κοινωνία δεν είναι πολιτισμένη επαναστατείς. Το να κρίνεις αν ο κανόνας / νόμος είναι λογικός η παράλογος είναι θεμιτό. Το να τον υπακούς ανάλογα με τα γούστα σου είναι αθέμιτο, απολίτιστο και άκυρο (σε πολιτισμένη κοινωνία). Θετικό δεν είναι για κανέναν λόγο. Και ξέρεις ότι δεν ισχύει αυτό που λες περί εκλογής άλλης κυβέρνησης και να περιμένεις να αλλάξουν αυτά που δεν σου αρέσουν. Αυτό δεν γίνεται πουθενά. Βέβαια δεν ξέρω άμα μιλάμε για του ίδιους κανόνες.. Προφανώς δεν λέω να κλέβεις πχ την εφορία κτλ κτλ αλλά για πιο καθημερινά πράγματα.. Respect για την αποφαση, σε θυμαμαι απο καιρο να ψαχνεσαι, δεν ηξερα οτι το ειχες "κλειδωσει". Να ρωτησω αυτους που εφυγαν, αν τους γινοταν προσφορα πχ 1500 ευρω μισθος, δουλεια πανω στο αντικειμενο κ 8ωρο καθαρο θα γυριζαν? My point is, ειναι μονο τα λεφτα και ο ελευθερος χρονος που αυτα αγοραζουν που την κανατε για εξω, η ολη η νοοτροπια των ξενων, η θεληση να ζησει καποιος εκτος homeland και ο πιο "οργανωμενος" τροπος ζωης? Η εμπειρία ήταν κυρίως ο λόγος που έφυγα. Ο μισθός ήταν περίπου διπλάσιος από αυτό που αναφέρεις και γύρισα εδώ σαν εε τώρα με καθαρά περίπου 2/3 από αυτά που λες. Αλλά το ποσό αυτό έχει προοπτική να αυξηθεί μελλοντικά.. Περισσότερος ελεύθερος χρόνος δεν υπήρχε (για εμένα) αλλά ήμουν σε μία πολυπολιτισμική εταιρεία και γνώριζες κόσμο από όλο τον κόσμο. Οργανωμένος τρόπος ζωής.. Πιο πολύ ρομποτικός θα έλεγα. Επίσης για όλους αυτούς που κλαίγονται για τους Έλληνες, δεν έχω δει πιο κομπιναδόρους ανθρώπους από τους Γερμανούς. Μιλάμε σε πολλά πράγματα δεν παιζόντουσαν.. Και δεν το εννοώ με την καλή έννοια.. PS: Δεν είχα κανένα θέμα με την εταιρεία στην οποία δούλευα απλώς δεν άντεχα άλλο την χώρα.. 1
Unabomber Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Έχει η Ελλάδα τόσους expats που δουλεύουν και πληρώνουν 42% φόρους όσους έχει η Ολλανδία; Ξέρεις πόσα επιδόματα χάνουν οι expats ενώ τα δικαιούνται όσο οι Ολλανδοί επειδή όλη η γραφειοκρατία είναι στα Ολλανδικά ('για να μην γίνονται παρεξηγήσεις'). Έαν θέλουν να λέγονται expat-friendly κράτος θα πρέπει και να είναι. Αμα πας εξωτερικο και ασχολησαι με επιδοματα κλπ, εισαι καμμενο χαρτι (δεν το λεω προσωπικα για σενα, γενικα μιλαω) Oσο καιρο ειμαι εξω, ποτε δεν ασχοληθηκα με επιδοματα κλπ....... Πας εξω επειδη πιστευεις στον εαυτο σου και στις δυνατοτητες σου.... δεν περιμενεις βοηθεια απο κανεναν..... Εκει θελω να καταλήξω, πως ενω είναι πολύ σημαντικά ολα αυτά που θες, το οικονομικό μάλλον ειναι πιο ισχυρό. Παντως Ελλαδα πλεον με 1500€ εισαι μια χαρα και ας εχεις τους φορους που λες, ποσο μαλλον αν περνεις περισσοτερα . Φυσικα το οικονομικο ειναι πιο ισχυρο, γι'αυτο αλλωστε βγηκαμε εξω..... to make money........ :-D 4
Backpacker Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Να ρωτησω αυτους που εφυγαν, αν τους γινοταν προσφορα πχ 1500 ευρω μισθος, δουλεια πανω στο αντικειμενο κ 8ωρο καθαρο θα γυριζαν? My point is, ειναι μονο τα λεφτα και ο ελευθερος χρονος που αυτα αγοραζουν που την κανατε για εξω, η ολη η νοοτροπια των ξενων, η θεληση να ζησει καποιος εκτος homeland και ο πιο "οργανωμενος" τροπος ζωης? Θα γυρνούσα ασυζητητί με 1500 (στον κλάδο μου φυσικά) που λες για να ζήσω μόνο στην πόλη καταγωγής μου στην Μακεδονία ή στην πόλη που σπούδασα στην Κρήτη...δεν θα γυρνούσα ούτε για 3 χιλιάδες ευρώ τον μήνα να ζήσω οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.Ειδικά καμιά Αθήνα με ΤΙΠΟΤΑ!! Το μόνο που μου λείπει από την Ελλάδα και θα θυσίαζα για πάρτυ του την πτώση στο βιοτικό και επαγγελματικό μου επίπεδο (προνοια,αξιοκρατια,αίσθηση ανάπτυξης και προόδου) είναι οι φίλοι μου και η οικογένεια μου. Κατά τα άλλα 1000 φορές εξωτερικό και Ελλάδα μόνο για διακοπές...η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πλέον από άποψη νοοτροπίας και ενέργειας που βγάζει ο κόσμος τρισάθλια!! Μιζέρια και μεμψιμοιρία στα κόκκινα!!!! 3
Soulseeker Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 ...η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πλέον από άποψη νοοτροπίας και ενέργειας που βγάζει ο κόσμος τρισάθλια!! Μιζέρια και μεμψιμοιρία στα κόκκινα!!!! Δυστυχως αυτο ειναι αληθεια...ειδικα στην Αθήνα. Ειναι ενα απο τα 2-3 πραγματα που μου εχουν βαλει στο μυαλο την πιθανοτητα της εξοδου
totem_lost Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Αμα πας εξωτερικο και ασχολησαι με επιδοματα κλπ, εισαι καμμενο χαρτι (δεν το λεω προσωπικα για σενα, γενικα μιλαω) Πας εξω επειδη πιστευεις στον εαυτο σου και στις δυνατοτητες σου.... δεν περιμενεις βοηθεια απο κανεναν..... Καλά τι σχέση έχει αν πιστεύει κάποιος στον εαυτό του με τα επιδόματα που προσφέρονται από την κυβέρνηση σε φοιτητές, χαμηλόμισθους κτλ; Δεν καταλαβαίνω.
LongTom Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Respect για την αποφαση, σε θυμαμαι απο καιρο να ψαχνεσαι, δεν ηξερα οτι το ειχες "κλειδωσει". Να ρωτησω αυτους που εφυγαν, αν τους γινοταν προσφορα πχ 1500 ευρω μισθος, δουλεια πανω στο αντικειμενο κ 8ωρο καθαρο θα γυριζαν? My point is, ειναι μονο τα λεφτα και ο ελευθερος χρονος που αυτα αγοραζουν που την κανατε για εξω, η ολη η νοοτροπια των ξενων, η θεληση να ζησει καποιος εκτος homeland και ο πιο "οργανωμενος" τροπος ζωης? A)Τα λεφτά αυτά είναι καλά για Ελλάδα δεν λέω,αλλά αναλογικά βγάζω πολλά περισσότερα και θα αυξηθεί με το καλό σε λίγα χρόνια. Β)Δεν έμειναν άτομα που θέλω στον κοινωνικό μου κύκλο στην Ελλάδα,όλοι οι φίλοι είναι εξωτερικό πια. Γ)Έχω καλομάθει με το one-number-to-rule-them-all γραφειοκρατία εδώ στην Δανιμαρκία,δεν την παλεύω με το χαρτομάνι πια,ούτε καν της Γερμανίας που είναι και οργανωμένο το χαρτομάνι... Δ)Δεν θέλω πραγματικά με τίποτα να μείνω Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Θεσσαλονίκη αγαπημένη και λατρεμένη ως φοιτητής,αλλά ως εργαζόμενος δεν παλευόταν. Αμα πας εξωτερικο και ασχολησαι με επιδοματα κλπ, εισαι καμμενο χαρτι (δεν το λεω προσωπικα για σενα, γενικα μιλαω) Oσο καιρο ειμαι εξω, ποτε δεν ασχοληθηκα με επιδοματα κλπ....... Πας εξω επειδη πιστευεις στον εαυτο σου και στις δυνατοτητες σου.... δεν περιμενεις βοηθεια απο κανεναν..... Πολύ τσουβάλιασμα,υπάρχουν άνθρωποι που το επίδομα είναι κρίσιμος παράγοντας,τουλάχιστον στην φάση προσαρμογής που το αρχικό χρήμα θα φύγει πολύ νωρίς. Επίσης οι φοιτητές που πάνε για σπουδές->δουλειά. 1
Unabomber Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Καλά τι σχέση έχει αν πιστεύει κάποιος στον εαυτό του με τα επιδόματα που προσφέρονται από την κυβέρνηση σε φοιτητές, χαμηλόμισθους κτλ; Δεν καταλαβαίνω. Eσυ για τα επιδοματα πηγες δηλαδη ? Eχει μεγαλη σχεση για το πως βλεπεις το μελλον σου στο εξωτερικο...... και αν στηριζεσαι στον εαυτο σου ή σε αλλους.... Και γω ειχα φιλαρακια που ηρθαν εδω, ψαχνοντουσαν με τα επιδοματα κλπ, τους καλοαρεσε που τα επαιρναν, αλλα στον δρομο εχασαν το στοχο που βγηκαν εξω, φιλοδοξιες, κλπ πηγαν περιπατο....... Με κοροιδευαν κιολας που δουλευα, ενω μπορουσα να ζω με τα επιδοματα........ Το αποτελεσμα ηταν, να γυρισουν κακην κακως back to Greece..... και εγω να βγαζω τα δεκαπλασια απο οτι επαιρναν αυτοι απο τα επιδοματα..... Τhats the point....... Eπισης για το ex-pat friendly κρατος που λες...... επειδη επικοινωνουν στην γλωσσα τους (κατι που πρεπει να κανουν ολοι οσοι ζουν σε αυτο) το κανει λιγοτερο ex-pat friendly ? Kαι εννοειται οτι καλα κανουν και τα δινουν στους native κατοικους πρωτα και μετα στους υπολοιπους...... Να σου θυμησω στην Ελλαδα τι γινεται, και τι ρατσισμος υπαρχει σε αυτο το θεμα ? Nομιζω ειναι γνωστο.... Πολύ τσουβάλιασμα,υπάρχουν άνθρωποι που το επίδομα είναι κρίσιμος παράγοντας,τουλάχιστον στην φάση προσαρμογής που το αρχικό χρήμα θα φύγει πολύ νωρίς. Επίσης οι φοιτητές που πάνε για σπουδές->δουλειά. Δεν ειναι τσουβαλιασμα, απλα βλεπω να ερχονται ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ εδω περα, και το πρωτο που ρωτανε ειναι πως θα παρω επιδομα..... πριν καν βρουνε σπιτι/δωματιο για να μεινουν. Ε, αυτα δεν ειναι μυαλα για εξωτερικο πιστευω. Προφανως δεν μιλαω για φοιτητες....
totem_lost Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Κάτι χάνω στο συλλογισμό σου. Δηλαδή πήγα ή για να δουλεψω ή για να αράξω και να ζω από τα επιδόματα; Είναι αμοιβαίως αποκλειόμενα αυτά τα δυο; Kαι εννοειται οτι καλα κανουν και τα δινουν στους native κατοικους πρωτα και μετα στους υπολοιπους...... Γιατί; Νόμιζα οτι για κάποιο λόγο έγινε αυτή η ριμάδα η Ευρωπαική Ένωση. Και σύμφωνα με τους νόμους τους υποχρεούται να τα δίνουν σε όσους πληρώνουν φόρους στο κράτος (δεν μου φαίνεται παράλογο). Το οτι η Ελλάδα είναι 10 χρόνια πίσω για τους χ,ψ λόγους, δεν σημαίνει οτι δεν μπορώ να μιλάω για τα κακώς κείμενα μιας άλλης χώρας επίσης. 2
Unabomber Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Κάτι χάνω στο συλλογισμό σου. Δηλαδή πήγα ή για να δουλεψω ή για να αράξω και να ζω από τα επιδόματα; Είναι αμοιβαίως αποκλειόμενα αυτά τα δυο; Γιατί; Νόμιζα οτι για κάποιο λόγο έγινε αυτή η ριμάδα η Ευρωπαική Ένωση. Και σύμφωνα με τους νόμους τους υποχρεούται να τα δίνουν σε όσους πληρώνουν φόρους στο κράτος (δεν μου φαίνεται παράλογο). Το οτι η Ελλάδα είναι 10 χρόνια πίσω για τους χ,ψ λόγους, δεν σημαίνει οτι δεν μπορώ να μιλάω για τα κακώς κείμενα μιας άλλης χώρας επίσης. Δεν μιλαω για σενα που εισαι ηδη 5 χρονια εκει, και προφανως εχεις δουλεψει.... λογικα δικαιουσαι και επιδομα ανεργιας σε περιπτωση απολυσης σου..... Μιλαω για ολους τους newcomers που ερχονται με τον συλλογισμο οτι ''να μωρε, παμε εξωτερικο, δινουν και επιδοματα εκει, κουτρα θα την βγαλουμε'' Προφανως ή να δουλευεις ή να ζεις απο τα επιδοματα ειναι αντιφατικες εννοιες..... Οσο για τους νομους και την ΕΕ.... ειναι απλα αστειο, καθε χωρα-κυβερνηση βρισκει παραθυρακια και κανει αυτο που θελει αυτη, και οχι οτι λεει η ΕΕ... Εννοειται ολες η χωρες εχουν και τα καλα τους και τα πολυ κρυμμενα κακα τους...... 1
evabb Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Respect για την αποφαση, σε θυμαμαι απο καιρο να ψαχνεσαι, δεν ηξερα οτι το ειχες "κλειδωσει". Να ρωτησω αυτους που εφυγαν, αν τους γινοταν προσφορα πχ 1500 ευρω μισθος, δουλεια πανω στο αντικειμενο κ 8ωρο καθαρο θα γυριζαν? My point is, ειναι μονο τα λεφτα και ο ελευθερος χρονος που αυτα αγοραζουν που την κανατε για εξω, η ολη η νοοτροπια των ξενων, η θεληση να ζησει καποιος εκτος homeland και ο πιο "οργανωμενος" τροπος ζωης? λιγα τα λεφτα αυτα αλλα και πολλα να μου διναν παλι δεν θα γυριζα 2
Unabomber Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 λιγα τα λεφτα αυτα αλλα και πολλα να μου διναν παλι δεν θα γυριζα Δικη μου εισαι και συ........ Money Whore..... :-D (με την καλη εννοια βεβαια) 1
doctor_667 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Είναι μεγάλο λάθος να νομίζεις οτι τα κολλημένα μυαλά βρίσκονται μόνο στην Ελλάδα. Προφανώς οι Ολλανδοί δεν έχουν τα διάφορα κλασικά Ελληνικά κόμπλεξ που όλοι αναγνωρίζουμε από χιλιόμετρα, έχουν όμως τα δικά τους τα οποία φυσικά δεν είναι δυνατόν να κατανοήσεις με το καλησπέρα σας. Η Ολλανδική κοινωνία πάσχει όπως και οι υπόλοιπες. Μέχρι τα 22 η ζωή του μέσου Ολλανδού είναι: sororities, πάρτυ, αλκοόλ και χάπια. Μετά τα 22 ο στόχος αλλάζει: να είναι πιο πλούσιοι/επιτυχημένοι από τους γύρω τους - και να το δείχνουν. Δεν νομίζω η Αγγλία να διαφέρει πολύ από αυτό. Καταναλωτισμός, τυφλή υπακοή των κανόνων, καμία κριτική σκέψη. Και νομίζετε δεν υπάρχει ρατσισμός; Ρωτήστε τους καλύτερα για τους Μαροκινούς και τα προβλήματα που υπάρχουν. Ειδικά το τελευταία χρόνια με τον ISIS η στάση τους απέναντι στους μουσουλμάνους που έχουν κατακλήσει τις Ολλανδικές πόλεις δεν είναι καθόλου θετική. Φαντάζομαι παρόμοια θεάματα υπάρχουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Κάθε λαός έχει και τα δικά του, ανάλογα την οικονομική του θέση, την ιστορία του κτλ. Δεν θα σταθώ πολύ στα άλλα, στα οποία σε μερικά συμφωνώ σε μερικά όχι, αλλά αυτό είναι απλά λάθος. Η δομή της κοινωνίας είναι εντελώς φλατ, η καλβινιστική παράδοση τους επηρεάζει πάρα πολύ σε αυτό. Όχι μόνο δεν το δείχνουν νομίζω αλλά είναι από τα λίγα ταμπού που έχουν, το να δείχνεται κάποιος το σιχαίνονται. Μιλάμε για μια κοινωνία που το μότο της είναι "Συμπεριφέρσου φυσιολογικά, είναι ήδη αρκετά τρελό". Κατά τα άλλα, για να συμμετέχω στη συζήτηση, ίσως δεν γυρνούσα άμεσα Ελλάδα, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ να μένω για όλη μου τη ζωή. Ιδανικά, θα ήθελα να πειραματιστώ και σε άλλες χώρες αλλά μάλλον προς το παρόν είναι αδύνατο μιας και είμαι σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο και θα ήταν χαζό να φύγω για να αλλάξω περιβάλλον. Το καλό είναι ότι μπορώ μέσω της δουλειάς να δουλέψω σε πρότζεκτ σε όλο τον κόσμο αλλά αυτό θέλει λίγο παραπάνω τρέξιμο. 2
evabb Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δικη μου εισαι και συ........ Money Whore..... :-D (με την καλη εννοια βεβαια) ετς ετς. γιατι μονο αμα σου λειψει το εκτιμας. 1
totem_lost Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Κατά τα άλλα, για να συμμετέχω στη συζήτηση, ίσως δεν γυρνούσα άμεσα Ελλάδα Σε ποιά χώρα είσαι;
Apoll Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Respect για την αποφαση, σε θυμαμαι απο καιρο να ψαχνεσαι, δεν ηξερα οτι το ειχες "κλειδωσει". Να ρωτησω αυτους που εφυγαν, αν τους γινοταν προσφορα πχ 1500 ευρω μισθος, δουλεια πανω στο αντικειμενο κ 8ωρο καθαρο θα γυριζαν? My point is, ειναι μονο τα λεφτα και ο ελευθερος χρονος που αυτα αγοραζουν που την κανατε για εξω, η ολη η νοοτροπια των ξενων, η θεληση να ζησει καποιος εκτος homeland και ο πιο "οργανωμενος" τροπος ζωης? Ναι έχω πάρει την απόφαση. Ακόμα και για 1000 καθαρά θα γύριζα αλλά Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική ή κάπου στην Νότια Κρήτη μόνο, όχι Αθήνα. (και δεν είμαι από αυτές της περιοχές αλλά έχω σπίτι για να μείνω χωρίς ενοίκια ή φιλοξενίες). Και ανεξάρτητα αν θα ήμουν προγραμματιστής, ή κάτι άλλο. Και ας αντιπροσωπέυει το παραπάνω ποσό ένα κομματάκι από όσα καθαρά βγάζω σήμερα στην Αγγλία, και είναι ο ίδιος μισθός που έπερνα το 1999-2001 σε δραχμές στην Ελλάδα, και μικρότερος από όταν και έφυγα για Αγγλία (2003) επί ευρώ. Λεφτά δεν είναι το παν. Δίκαια να αντιδράσει κάποιος με τα γραφώμενά μου λέγωντας "μιλας εσύ που έχεις κάνει κομπόδεμα;". Και ίσως να είναι αυτός ο λόγος γιατί σκέφτομαι για καλύτερη ζωή με άτομα τα οποία έχουμε τον ίδιο πολιτισμό και mentality εξ ού και η απόφαση να ρίξω μάυρη πέτρα στην Αγγλία. Και δεν αναφέρωμαι μόνο για "Ελληνικό πολιτισμό". Αναφέρωμαι στο πως το βλέπω από τις σχέσεις, common ground και επικοινωνία που έχω με συναδέλφους σε ορισμένες από χώρες που έχει γραφεία η εταιρία. Παράδειγμα. Οι Σουηδοί, είναι σαν τους Έλληνες αλλά στο πιο πολιτισμένο. (όσοι έχουν επαφές σε επαγγελματικό επίπεδο με Σουηδία ξέρουν σε τί αναφέρωμαι) Από εκεί και μετά Ιταλοί, Τσέχοι, Πολωνοί, Δανοί, Λιθουανοί, Ρώσσοι, είναι πολύ πιο κοντά ως κοινωνικό-πολιτισμικό-mentality με την Ελλάδα απ' ότι οι Άγγλοι, Βέλγοι, Ολλανδοί, Γερμανοί. Και παρακαλώ ας παραθέσει κάποιος αντίθετη άποψη, μιας και εγώ δεν μπορώ να αντιπροσωπεύσω τα παραπάνω δείγματα πιο ολοκληρωτικά, βασισμένος με τις επαφές που έχω με τα δείγματα των συναδέλφων και όσον έχω συναντήσει στις χώρες αυτές. ΥΓ Εγώ δεν την έκανα έξω για οικονομικούς λόγους. Για ένα Σαββατοκύριακό ήρθα να δω την κοπέλα που γνώρισα στο DAOC και ξέμεινα εδώ (δεν χρησιμοποίησα το εισητήριο πίσω). Ξεκίνησα από το μηδέν και λόγο ανάγκης για εργασία τότε, σε αποθήκη δούλεψα το πρώτο διάστημα όσο χρειαζόμουν μέχρι να μου δωθεί η ευκαιρία να ανέβω στην σκάλα τις καριέρας που άφησα πίσω στην Ελλάδα. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα