funbreaker Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Έβαλα έναν SSD στο Laptop HP G72. Η παρούσα κατάσταση των διαμερισμάτων στον δίσκο μου είναι η παρακάτω: Το C του Disk 2 είναι ακριβές αντίγραφο του G του disk 1 και περιέχει το λειτουργικό (Win7 64). Στον δίσκο 1, Active είναι το διαμέρισμα I (που δεν έχω ιδέα τι είναι) και στον δίσκο 2 το F που επίσης δεν έχω ιδεά τι είναι και δημιουργήθηκε μόνο του. Εγώ νόμιζα πως ως Active ορίζεις το διαμέρισμα απ το οποίο θες να γίνεται η εκκίνηση αλλά μάλλον αλλιώς γίνεται. Τα διαμερίσματα "Recovery" & "HP_Tools" είναι της HP και υπήρχαν εξαρχής. Τα πράσινα είναι τα πρωτεύοντα διαμερίσματα και τα μπλε τα λογικά. Στο boot priority έχω ορίσει ως πρώτο δίσκο τον SSD κι έτσι το σύστημα εκκινείται από τον C του δίσκου 2. Τι θέλω να κάνω: Θέλω στον δίσκο 1 να δημιουργήσω ένα ακόμη διαμέρισμα 100GB παίρνοντας χώρο από το διαμέρισμα Β και να εγκαταστήσω εκεί Win8.1. Ο δίσκος 1 θέλω να ξεκινάει από το διαμέρισμα των Win8 και ο δίσκος 2 από το διαμέρισμα των WIn7. Επίσης θέλω να βγαίνει οθόνη dual boot και να επιλέγω ανάμεσα στα Win8 του δίσκου 1 και στα Win7 του δίσκου 2 ( αυτό το είχα πετύχει έχοντας βάλει Win8 στον δίσκο 2, άρα είναι εφικτό). Η εύκολη λύση προφανώς είναι να βάλω τα Win8 στην θέση των Win7 του δίσκου 1 αλλά θελω να τα κρατήσω για λίγο καιρό, δεν θέλω να τα διαγράψω ακόμα. Για να μπορεί να γίνεται εκκίνηση απ το νέο διαμέρισμα των Win8 θα πρέπει να είναι active άρα πρέπει να είναι primary. Εγώ όμως έχω ήδη 3 primary και ένα extended. (Το όριο σε διαμερισματοποίηση MBR είναι 3 primary και ένα extended που μπορεί να περιέχει άπειρα logical διαμερίσματα). Οπότε η λύση είναι το Β που είναι primary χωρίς λόγο (μιας και δεν έχει λειτουργικό) να γίνει logical κι έτσι το νέο διαμέρισμα των WIn8 να γίνει primary. Με ποιά βήματα μπορώ να το κάνω αυτό?
C.Steve Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Φίλε μου έκανες κάτι? Αυτό το πρόγραμμα μπορει να σου φανεί χρήσιμο, κυρίως επειδή το γράφεις σε cd και κάνεις boot από αυτό.
funbreaker Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Το παράτησα το project γιατί πειραματιζόμενος το χάλασα το pc και παιδευόμουν μια μέρα για να το φτιάξω. Λέω να σβήσω τελείως τα Win7 του HDD και να βάλω στο ίδιο partition Win8.1 ή 10. Έτσι ο κάθε δίσκος θα έχει από ένα λειτουργικό και θα μπορώ να κάνω και dual boot (ελπίζω). Οπότε το thread θα επανέλθει όταν αποφασίσω να ασχοληθώ με την εγκατάσταση του 2ου λειτουργικού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα