Προς το περιεχόμενο

Επιβραδύνεται η αγορά των tablets. Προβλέπεται μόλις 2,1% αύξηση για το 2015

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα διαφωνήσω. Με το iPad Mini μπορώ άνετα να έχω για κινητό ένα Nokia 100 για κλήσεις και όλα τα υπόλοιπα που κάνω στο smartphone (και κάποια επιπλέον) να τα κάνω στο tablet. Άσχετα αν είμαι καμένος και δεν αφήνω το smartphone. Στον καναπέ, από τη στιγμή που πήρα το tablet, το smartphone μένει στο τραπεζάκι να περιμένει να βάλω το ξυπνητήρι για το πρωί.

Απλά, ο κύκλος αλλαγής ενός tablet, ειδικά με το σημερινό hardware, είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερος από ένα smartphone όπου σε ένα, το πολύ δύο, χρόνια το αλλάζει κάποιος λόγω επιδότησης, πτώσης και καταστροφής, marketing κλπ. Όταν ένα tablet με ίδια ή ανώτερα χαρακτηριστικά απ' ό,τι ένα smartphone, έχει τη μισή τιμή, είναι λογικό να εχει μικρότερο περιθώριο κέρδους και άρα μικρότερη προώθηση από την εταιρεία. Γι αυτό σφάζονται οι εταιρείες για τις ναυαρχίδες. Τα smartphone είναι η μεγάλη είδηση κάθε χρόνο και όχι τα tablet.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κρινω απο τον εαυτο μου, με το ipad2 να συμπληρωνει 4ετια και δε μου εχει προκυψει η αναγκη για αλλαγη συσκευης, νομιζω οτι κατα καποιο τροπο εξηγει την επιβραδυνση της αγορας tablet. Οσο για τη χρηση του, σαν κατοχος μεχρι πριν λιγο του ΝΟΤΕ 2 και τωρα του iphone 6 plus, εχει αντικαταστησει στο σπιτι καθε αλλο υπολογιστη ενω σε εξωτερικους χωρους απλα κανω τη δουλεια μου με το κινητο.

δυστυχως ή ευτυχως, καλως ή κακως, για λογους που προανεφεραν οι συμφορουμιτες, αργα ή γρηγορα θα μας τελειωσουν πρωτα τα pc κ μετα κ τα tablet κ τα λαπτοπ, μονο τα κιν θα μεινουν κ τα παντα ολα θα τα κανουμε απ τα κιν

δυστυχως ή ευτυχως, καλως ή κακως, για λογους που προανεφεραν οι συμφορουμιτες, αργα ή γρηγορα θα μας τελειωσουν πρωτα τα pc κ μετα κ τα tablet κ τα λαπτοπ, μονο τα κιν θα μεινουν κ τα παντα ολα θα τα κανουμε απ τα κιν

To pc δεν γίνεται να τελειώσει, θα υπάρχει πάντα σε όσους θέλουν υψηλές επιδόσεις (gamers, φωτογράφοι κτλ) και στους εργασιακούς χώρους.

επανερχομαι,

ακομα κ οι gamers κ οι φωτογραφοι βολευονται μια χαρα στα κιν πλεον, προφατα διαβασα ποστ σε αλλο φορουμ τυπου που λιωνει το κιν του καθημερινα με gaming κ το φορτιζει 2 φορες την ημερα, οι φωτογραφοι επισης μπορουν, τα megapixels εχουν φτασει στο θεο, οι επεξεργαστες επισης, αρα κ επεξεργασια μπορουν να κανουν ανετα, για τους εργασιακους χωρους επιφυλασσομαι, οντως,

με λιγα λογια θα πεσουν αρκετα εως πολυ οι πωλησεις των Η/Υ, για την ακριβεια θα τους χρησιμοποιουν μονο οι προγραμματιστες των κινητων :P

οχι οτι ειμαι υπερ ολου αυτου βεβαια, το laptopι μου δεν το αλλαζω ουτε με το καλυτερο κιν στο κοσμο, κ χωρις να ειναι κατι ιδιαιτερο το λαπτοπι

σαν τι δλδ; εγω σου λεω οτι ενα 80% των χρηστων βολευεται κ με το κιν, εξου κ βλεπεις πολλους, ειδικα κοπελες που δεν εχουν καν pc, σερφαρισμα σου λεει θα κανω κ τσατ, τι το θελω το pc;;

επανερχομαι,

ακομα κ οι gamers κ οι φωτογραφοι βολευονται μια χαρα στα κιν πλεον, προφατα διαβασα ποστ σε αλλο φορουμ τυπου που λιωνει το κιν του καθημερινα με gaming κ το φορτιζει 2 φορες την ημερα, οι φωτογραφοι επισης μπορουν, τα megapixels εχουν φτασει στο θεο, οι επεξεργαστες επισης, αρα κ επεξεργασια μπορουν να κανουν ανετα, για τους εργασιακους χωρους επιφυλασσομαι, οντως,

με λιγα λογια θα πεσουν αρκετα εως πολυ οι πωλησεις των Η/Υ, για την ακριβεια θα τους χρησιμοποιουν μονο οι προγραμματιστες των κινητων :P

οχι οτι ειμαι υπερ ολου αυτου βεβαια, το laptopι μου δεν το αλλαζω ουτε με το καλυτερο κιν στο κοσμο, κ χωρις να ειναι κατι ιδιαιτερο το λαπτοπι

Σε καμιά περίπτωση το κινητό δεν μπορεί να αντικαταστήσει το PC για δουλειά. Ακόμα. Σε 10-15 χρόνια μπορεί. Απλά, μέχρι να βγουν τα smartphone με τη σημερινή τους μορφή, το μόνο μέσω που υπήρχε για browsing, Facebook, Twitter, Youtube κλπ, διασκέδαση δηλαδή, ήταν το PC. Πλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το smartphone/tablet γι αυτά και το PC περισσότερο για δουλειά. Γι αυτό πέφτουν και οι πωλήσεις των PC, γιατί μέχρι το 2007, κάποιος το αγόραζε για τα πάντα ενώ πλέον για συγκεκριμένα πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν τα smartphone/tablet.

• Like 2

Η όλη κατάσταση μου θυμίζει την εποχή που κυκλοφόρησαν τα φουρνάκια μικροκυμάτων που, σύμφωνα με τις πρώτες διαφημίσεις, έκαναν την ίδια δουλειά με την ηλεκτρική κουζίνα ΑΛΛΑ πολύ πιο γρήγορα. Δεν ξέρω αν είχε επιχειρήσει κανείς να φάει "μαγειρεμένο" φαγητό σε φουρνάκι μικροκυμάτων αλλά ήταν σαν μπαγιάτικη γαλότσα κι έτσι καταλήξαμε όλοι να τα χρησιμοποιούμε μόνο για για ζεσταίνουμε το φαγητό ή να ανατινάζουμε το σπίτι - ξεχνώντας μεταλλικά πιρούνια πάνω στο πιάτο. Τηρουμένων των αναλογιών λοιπόν, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα tablet. Κάνουν κάποια πράγματα εύκολα και γρήγορα (έλεγχος mail, chat, ξεκούραστο browsing - πιο ξεκούραστο απ'ότι στην οθόνη ενός κινητού, καμιά τσόντ...παιχνιδάκι να περνάει η ώρα) αλλά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα ΠιΣιά σε πιο σοβαρές δραστηριότητες ακόμα κι εκτός εργασιακού περιβάλλοντος. Άλλωστε όσο ένα pc είναι απαραίτητο για root/jailbreak, δεν θα μείνει ποτέ άνεργο.

Φιλε δε μπορεις να δεις ταινιες με το ταμπλετ η το φαμπλετ.δε μπορεις να παιξεις παιχνιδια (κανονικα παιχνιδια) μεσω ταμπλετ η φαμπλετ.δε μπορείς να διαχειριστεις office και καθε ειδους παρεμφερη λειτουργία με ταμπλετ η φαμπλετ.το pc θα ειναι παντα αναγκη ειτε για εργασιακο χωρο είτε για προσωπικη χρηση.τωρα αν σερφαρεις και μπαινεις τουιτερ η fb μονο ναι συμφωνω δεν ειναι αναγκη να έχεις pc.

Μα φυσικα δεν μπορουν να αντακαταστησουν ενα laptop η κανονικο pc στο θεμα της δουλειας. Δεν νομιζω οτι προοριζονταν ποτε γι 'αυτο. Μαλλον εμεις ετσι νομιζαμε. Αλλα για ολα τα υπολοιπα μπορεις να το χρησιμοοποεις ανετα.

Φιλε δε μπορεις να δεις ταινιες με το ταμπλετ η το φαμπλετ.δε μπορεις να παιξεις παιχνιδια (κανονικα παιχνιδια) μεσω ταμπλετ η φαμπλετ.δε μπορείς να διαχειριστεις office και καθε ειδους παρεμφερη λειτουργία με ταμπλετ η φαμπλετ.το pc θα ειναι παντα αναγκη ειτε για εργασιακο χωρο είτε για προσωπικη χρηση.τωρα αν σερφαρεις και μπαινεις τουιτερ η fb μονο ναι συμφωνω δεν ειναι αναγκη να έχεις pc.

Μπορούν να αντικαταστήσουν όμως βιβλία. Το κινητό ειναι για πιο πρόχειρες δουλειές. Η σύγκριση tablet με κινητό ειναι σαν την σύγκριση τετραδίου με μπλοκάκι.

Όσοι δεν βλέπουν χρησιμότητα των tablets προφανώς δεν χειρίζονται manuals, περιοδικά,παρουσιάσεις εντύπων , βιβλία,περιοδικά,χάρτες, μίκτες dj, κ.α που βρίσκονται στο μέγεθος του του tablet. Το κινητό για να παίρνεις παραγγελίες καλό ειναι....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...