Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το hp pavilion g6 2140sv και ακούω το ανεμηστηράκι να δουλεύει πολύ
ασκοπα...

Τι επιλογές έχω για να ηρεμήσω το laptop μου πριν του κάνω ζημιά...???

Δημοσ.

Ανοιγμα,καθαρισμα,αλλαγη παστας..........αν πιανουν τα χερια σου,το κανεις,αλλιως σε εναν τεχνικο!

Δημοσ.

Και επίσης βασικό ειναι να αγοράσεις μια βάση ψύξης. Το βέλτιστο ειναι να πάρεις μια καλή (π.χ. coolmaster u2 ή u3), αλλά ακομα κι αν πάρεις μια φθηνή (κι ας μη γυρίζει) ή ακομα και ενα τριποδο βαση (από το jumbo 1 ευρω) θα βοηθήσει αρκετά γιατί το laptop θα σηκωθεί 1-2 εκατοστα οποτε θα εχει καλύτερη κυκλοφορία αέρα. 

Αν το laptop ειναι εως 2 ετών η αλλαγή πάστας δεν ειναι αναγκαία, αλλά ο καθαρισμός (φυσητήρας, σκουπα, κλπ) ειναι ακρως αναγκαία. 

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ....

Τώρα κοιτάω βιντεάκια μήπως το κάνω μόνος μου....

Και κάτι άλλο ήθελα να ρωτήσω....

έχω διπήρηνο ή τετραπύρηνο επεξεργαστή..???

Δημοσ.

Επειδη εχω HP πατα το πληκτρο fn και ταυτοχρονα το πληκτρο esc και μαλλον θα ανοιξει το "ιδιοτητες συστηματος",εκει αναγραφει λεπτομερως .

Αν δεν λειτουργησει αυτο ,που δε νομιζω,πατα ctrl+alt+delete και θα επιλεξεις  διαχειριση εργασιων..Πατας "επιδοσεις" και αναγραφει κατω δεξια....

Δημοσ.

Δες και τη χρήση cpu-gpu μήπως  είναι ανεβασμένη.

Πότε δεν ξέρεις! 

Σωστο κι αυτο ,μια ματια δεν κοστιζει κατι.

Δημοσ.

Καθε σοβαρος υπολογιστης εχει προστασια απο υπερθερμανση. Οταν η θερμοκρασια φτασει σε κρισιμο σημειο το φορητο σου απλα θα κλεισει. Δεν μπορεις να το καψεις ετσι ευκολα.

• Like 1
Δημοσ.

Να το κάψει όντως ειναι δύσκολο αλλά τα τελευταία χρόνια, (γενικά μιλώ) κάτι δεν καθαρίζονται οι αεραγωγοί, κάτι το αφήνουν πάνω στα παπλώματα/μαξιλάρια, οπότε το αποτέλεσμα ειναι μετά απο μερικούς μήνες θέλει rebail/reflow

Δημοσ.

Δεν μας εχεις πει το βασικό τι θερμοκρασίες έχει δες με το hwmonitor , γενικά τα ανεμιστηράκια απο τα laptop κάνουν θόρυβο αλλα μονο άσκοπα δεν δουλεύουν. Καλύτερα δηλαδή να δουλεύει λίγο παραπάνω παρα να μην το ακούς καθόλου ή να μην δουλεύει σωστά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα ειχα κ εγω τα ιδια σε 5ετιας DV5 1145ev απο μεσα πεντακαθαρος με καινουρια παστα αλλα εκει βουυυυυυυυ οταν εβλεπα καμια ταινια online. Ανεβαινε 75-80+ και σε απλο σερφαρισμα 60+ ,φωτια απο κατω. Αφιερωσα λιγο χρονο για να δω τι μπορω να κανω. Μπηκα λιγο στιν Intel και βρηκα drivers γιατι μαλλον ηταν λαθος αυτοι που ειχα ACHI SATA 9M και κατι τετοια, εγκατασταση  και ηρεμησε λιγο. Μετα ειπα για να δω τι ειναι αυτο το undervolting γιατι εβλεπα οτι ο επεξεργαστης επαιρνε συνεχεια απο 1.125 μεχρι 1.200V ετσι μου εδειχνε το Aida64. Ειδα οτι αρκετοι χρησιμοποιουν το rightmark cpu clock utility το κατεβασα λοιπον διαβασα και λιγο και ξεκινησα δοκιμες με το Orthos. Στα volt που εγραψα παραπανω η θερμοκρασιες μου χτυπησαν 100 στο τεσταρισμα 2 λεπτων. Οκ. αρχιζω και κατεβαζω, εφαγα 4-5 κλεισιματα-κοληματα του λαπτοπ και τελικα εφτασα στα 0.900V σε αναμονη και 1.000V  σε φουλ τεστ χωρις προβληματα. Οι θερμοκρασιες απο 100 επεσαν σε 83 σε φουλ τεστ 10 λεπτων αυτη τη φορα και σε ταινιες online  ανωτερη εχει φτασει 60 με bluray ποιοτητα  και σερφαρισμα τωρα που γραφω εχει CPU 45, core1 42, core2 39, GPU 9600GT nvidia 50, SanDisk SDSSDHP128G 38 °C  (100 °F). Επισης αφου εχει πεσει η θερμοκρασια σε ολο το λαπτοπ παρατηρησα οτι ζεσταινοντουσαν οι μνημες τις βγαζω λοιπον ( xynix 2G+1G) βαζω μια αλλη που ειχα μονο 2G και ηρεμησε και εκει. Δεν ξερω αν τα εκανα σωστα ολα η αν τα γραφω σωστα αλλα οι θερμοκρασιες μου επεσαν απο οσο βλεπω αρκετα . Επισης πηγα στην επιλογη σχεδιου παροχης ενεργειας και κατεβασα τον επεξεργαστη απο 100% στο 99% δεν ξερω αν και αυτο εκανε δουλεια . Sorry παιδια για το μεγαλο  post και αν σας κουρασα.

Επεξ/σία από dimitrisrs
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...