wantone Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Σκέφτομαι να παρω το 13αρι ρετινα αλλα βλεπω ότι το 128 γκιγκα από το 256 εχουν διαφορα 200 λιρες. Γνωμη μου ότι δεν αξιζει αυτή η διαφορα συν το ότι είναι πολύ ακριβο γενικα. Αρα θα προτιμησω μαλλον να παρω το 128αρι αλλα αν ξεμείνω από χωρο μελλοντικα θα μπορεσω να κανω αναβαθμιση σε κατι μεγαλυτερο; Τι κοστος μπορει να εχει η αλλαγη; Επισης ξερει καποιος στο 128αρι ποσα γκιγκα είναι ελευθερα και αν υπαρχει καποιο πρόβλημα στην λειτουργεια από την μικρη χωριτικοτητα;
ApSiMan Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Αν δεν κάνω λάθος στα καινούργια macbook pro δεν μπορείς να αναβαθμίσεις σκληρό.μνήμες καθώς είναι κολλημένα στην μητρική. Ο σκληρός δεν είναι καν σκληρός, είναι flash memory (τρομερές αποδόσεις). Edit: Σύμφωνα με αυτό: http://bgr.com/2014/04/28/how-to-upgrade-retina-macbook-pro-and-macbook-air/ γίνεται να το αναβαθμίσεις. Αν κάποιος έχει καινούργιο macbook retina και μπορεί να τσεκάρει ας μας πει αν είναι κολλημένη η ssd πλακέτα στην mobo
ozelot Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Έχω το μηχάνημα με 128άρη δίσκο. Κανένα πρόβλημα για χρήση γραφείου με εγκαταστημένες και αρκετές εφαρμογές τρίτων developers + τα αρχεία μου έχω ελεύθερα 50 giga. Δεν έχω βέβαια κάτι ιδιαίτερο σε φωτογραφίες ή σε μουσική οπότε θα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Όπως και να έχει μπορείς να μεταφέρεις την iPhoto Library κι όχι μόνο σε εξωτερικό δίσκο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να σκέπτεσαι την αναβάθμιση του SSD (εφ' όσον είναι εφικτή) ή να πάρεις τον 256.
dstilio Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 υπάρχουν και οι εξωτερικοί σκληροί SSD με σύνδεση USB 3 και thunderbolt. Με μία τέτοια λύση δε θα χάσεις σε ταχύτητα. Πάντως από το μαγαζί μου είχαν πει ότι αλλάζει ο σκληρός από το σέρβις της Apple.
ozelot Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Πάντως από το μαγαζί μου είχαν πει ότι αλλάζει ο σκληρός από το σέρβις της Apple. Σύμφωνοι, όμως εφ΄όσον υπάρχουν ογκώδη αρχεία ο 256άρης δίσκος σίγουρα δεν θα κάνει την διαφορά. Όπως και να έχει, η φύλαξη ογκωδών αρχείων σε εξωτερικό δίσκο φαίνεται να είναι μονόδρομος. Είναι μια λειτουργική λύση, ας την δούμε λοιπόν θετικά.
ramarg Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Σκέφτομαι να παρω το 13αρι ρετινα αλλα βλεπω ότι το 128 γκιγκα από το 256 εχουν διαφορα 200 λιρες. Γνωμη μου ότι δεν αξιζει αυτή η διαφορα συν το ότι είναι πολύ ακριβο γενικα. Αρα θα προτιμησω μαλλον να παρω το 128αρι αλλα αν ξεμείνω από χωρο μελλοντικα θα μπορεσω να κανω αναβαθμιση σε κατι μεγαλυτερο; Τι κοστος μπορει να εχει η αλλαγη; Επισης ξερει καποιος στο 128αρι ποσα γκιγκα είναι ελευθερα και αν υπαρχει καποιο πρόβλημα στην λειτουργεια από την μικρη χωριτικοτητα; Φίλε μη κάνεις το λάθος και πας απο τώρα στα λίγα (128). Πας για 256 και πίστεψε με τα θεωρώ οριακά,όχι από άποψη έλλειψης χώρου,αλλά με τον καιρό δεν συμφέρει από άποψη επιδόσεων ο ssd να είναι μισός και παραπάνω γεμάτος.. Στους ssd όσο περισσότερο και να πάρεις ΔΕΝ θα πάει χαμένο.Άκουσε με. Μάλλιστα εαν έχεις την οικονομική δυνατότητα,εφόσον έχεις στραφεί σε mac πήγαινε οπωσδήποτε build to order με 16GB ram. Ειδικά η ραμ που δεν αναβαθμίζεται είναι πολύ σημαντικό να πάρεις από τώρα μεγάλη. Εαν δεν σε καίει ο σκληρός να ξέρεις αλλάζει φυσικά εαν θέλεις (1-2 βίδες δουλειά) απλά τα χρήματα που νομίζεις ότι γλιτώνεις τώρα θα σε επιβαρύνουν 2Χ όταν θα ζητάς διπλάσιο σκληρό.Εγώ ξέρω ότι έκανα άψογα που διάλεξα 256 gb ssd,αλλά με 8 gb ram βλέπω ότι συχνά είναι οριακή, γι'αυτό πριν από όλα ΣΤΡΕΨΟΥ σε 16GB ram.. Αν δεν κάνω λάθος στα καινούργια macbook pro δεν μπορείς να αναβαθμίσεις σκληρό.μνήμες καθώς είναι κολλημένα στην μητρική. Ο σκληρός δεν είναι καν σκληρός, είναι flash memory (τρομερές αποδόσεις). Edit: Σύμφωνα με αυτό: http://bgr.com/2014/04/28/how-to-upgrade-retina-macbook-pro-and-macbook-air/ γίνεται να το αναβαθμίσεις. Αν κάποιος έχει καινούργιο macbook retina και μπορεί να τσεκάρει ας μας πει αν είναι κολλημένη η ssd πλακέτα στην mobo Όχι αυτό ισχύει για την ραμ μόνο.Εκείνη ναι είναι soldered στην logic board. Ο ssd όμως αλλάζει και μάλλιστα πανεύκολα (1-2 βίδες δουλειά). 1
wantone Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Μα ρε φιλε, αυτό λεμε. Δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα να δωσω 2000 για μακ μπουκ. Ουτε υπαρχει επιλογή build to order καθως θα το αγορασω από το στοκ που εχουν στο αεροδρομιο οποτε μονο τα standard CONFIGURATIONS παιζουν. Πριν 4.5 χρονια αγορασα ένα iPad 16 GB και δεν εχω πρόβλημα να το χρησιμοποιω παροτι την μικρη χωριτικοτητα. Προφανως δεν μπορω να εχω πολλα αρχεια μεσα αλλα τα βασικα θα τα κανω. Office, Safari, email, iPhoto, iMovie. Τελος όταν θα το ανοιξω για καθαρισμα μπορει να αλλαξω και τον δισκο αν εχουν πεσει οι τιμες μεχρι τοτε. Για την μνημη δεν υπαρχει επιλογή οποτε θα μεινω με τα 8. Βασικα το θελω για την οθονη, το πληκτρολογιο κλπ Επισης είναι τρελλα να πληρωνει καποιος αυτά τα λεφτα για λαπτοπ εκτος και αν είναι επαγγελματιας....
dkotanid Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Νομίζω 8GB μνήμη ένας μέσο χρήστη τον καλύπτουνε και θα τον καλύπτουνε αρκετά ακόμα, εγώ δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα με όλα ανοικτά (Vbox, editing, photos, mail, ...) Τώρα για δίσκο πάρε έναν, αρκεί να έχει by default trim, όπως αυτά της OWC Mercury, γιατί όσο βαθαίνει το πράμα η apple αρχίζει και κάνει τερτίπια! 1
ramarg Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Μα ρε φιλε, αυτό λεμε. Δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα να δωσω 2000 για μακ μπουκ. Ουτε υπαρχει επιλογή build to order καθως θα το αγορασω από το στοκ που εχουν στο αεροδρομιο οποτε μονο τα standard CONFIGURATIONS παιζουν. Πριν 4.5 χρονια αγορασα ένα iPad 16 GB και δεν εχω πρόβλημα να το χρησιμοποιω παροτι την μικρη χωριτικοτητα. Προφανως δεν μπορω να εχω πολλα αρχεια μεσα αλλα τα βασικα θα τα κανω. Office, Safari, email, iPhoto, iMovie. Τελος όταν θα το ανοιξω για καθαρισμα μπορει να αλλαξω και τον δισκο αν εχουν πεσει οι τιμες μεχρι τοτε. Για την μνημη δεν υπαρχει επιλογή οποτε θα μεινω με τα 8. Βασικα το θελω για την οθονη, το πληκτρολογιο κλπ Επισης είναι τρελλα να πληρωνει καποιος αυτά τα λεφτα για λαπτοπ εκτος και αν είναι επαγγελματιας.... Tότε πηγαίνεις άφοβα σε 8gb 128ssd. Αναβάθμιση πάντως μπορείς να κάνεις μην σε ανησυχεί.όπως σου είπε ο φίλος dkotanid όταν θα είσαι έτοιμος να τον αλλάξεις προτίμησε της owc . Νομίζω 8GB μνήμη ένας μέσο χρήστη τον καλύπτουνε και θα τον καλύπτουνε αρκετά ακόμα, εγώ δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα με όλα ανοικτά (Vbox, editing, photos, mail, ...) Τώρα για δίσκο πάρε έναν, αρκεί να έχει by default trim, όπως αυτά της OWC Mercury, γιατί όσο βαθαίνει το πράμα η apple αρχίζει και κάνει τερτίπια! +1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα