Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να ξεκινήσω το ταξίδι μου στην γλώσσα του προγραμματισμου, έχοντας γνωρίσει τις βασικές αρχές ενός Η/Υ τον τρόπο που δουλεύει, θέλω να φτιάξω μόνος μου κάποια προγράμματα τα οποία θα περιέχουν αυτοματισμους π.χ δίνοντας στο πρόγραμμα (που δημιουργήσαμε) κάποια εντολή ας πούμε την (Α) να κάνει την πράξη Α+Β(μεταβλητή η όχι,θα το καθορίζουμε με προεπιλογή)= C. το C λοιπόν θέλουμε να το θυμάται το πρόγραμμα σαν Α+Β και να το χρησιμοποιεί σε παρομοίου τύπου εργασία (αφού καθοριστεί ο στόχος) αυτό που ζηταω ειναι να γίνει σε ένα γραφικό περιβάλλον όπως π.χ Windows USB Tool. Ένα απλό παραδειγμα στο τι εννοω γραφικό όχι δηλαδή CMD το οποίο δέχεται μόνο γραπτές εντολές. 

Γνωρίζω ότι αυτό όλο ειναι ένα μακροσκελές βήμα και δεν γίνεται απ το 0 να φτάσω στο 10 χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις για αυτό θέλω την βοήθεια σας στην κατεύθυνση που θα πρέπει να πάρω όσο αναφορά τη γλώσσα που θα πρέπει να γίνω master π.χ C++ etc. Το προγραμμα στο οποίο θα φτιαχτεί ότι προείπα ( στο μυαλό μου έχω το M. Visual Studio αλλά δεν ξέρω εάν ειναι για την χρίση που το προορίζω) 

Ελπίζω να μην φανούν τα όσα προείπα αχανι και απροσδιοριστα 

Έχω διάφορα πράγματα στο μυαλό μου που θέλω να δημιουργήσω αλλά θα ξεκινήσω σιγά σιγά με την βοήθεια σας, έψαξα και σε διεθνή αντίστοιχα forum αλλά προτιμώ να μου τα πει κάποιος που μπορώ να ρωτήσω on the point κάποιο ερώτημα που μου γεννάτε κατά την διαδικασία. 

Ευχαριστώ προκαταβολικα. 

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να ξεκινήσω το ταξίδι μου στην γλώσσα του προγραμματισμου, έχοντας γνωρίσει τις βασικές αρχές ενός Η/Υ τον τρόπο που δουλεύει, θέλω να φτιάξω μόνος μου κάποια προγράμματα τα οποία θα περιέχουν αυτοματισμους π.χ δίνοντας στο πρόγραμμα (που δημιουργήσαμε) κάποια εντολή ας πούμε την (Α) να κάνει την πράξη Α+Β(μεταβλητή η όχι,θα το καθορίζουμε με προεπιλογή)= C.

Tο C λοιπόν θέλουμε να το θυμάται το πρόγραμμα σαν Α+Β και να το χρησιμοποιεί σε παρομοίου τύπου εργασία (αφού καθοριστεί ο στόχος) αυτό που ζηταω ειναι να γίνει σε ένα γραφικό περιβάλλον όπως π.χ Windows USB Tool. Ένα απλό παραδειγμα στο τι εννοω γραφικό όχι δηλαδή CMD το οποίο δέχεται μόνο γραπτές εντολές. 

Γνωρίζω ότι αυτό όλο ειναι ένα μακροσκελές βήμα και δεν γίνεται απ το 0 να φτάσω στο 10 χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις για αυτό θέλω την βοήθεια σας στην κατεύθυνση που θα πρέπει να πάρω όσο αναφορά τη γλώσσα που θα πρέπει να γίνω master π.χ C++ etc.

Το προγραμμα στο οποίο θα φτιαχτεί ότι προείπα ( στο μυαλό μου έχω το M. Visual Studio αλλά δεν ξέρω εάν ειναι για την χρίση που το προορίζω) 

Ελπίζω να μην φανούν τα όσα προείπα αχανι και απροσδιοριστα 

Έχω διάφορα πράγματα στο μυαλό μου που θέλω να δημιουργήσω αλλά θα ξεκινήσω σιγά σιγά με την βοήθεια σας, έψαξα και σε διεθνή αντίστοιχα forum αλλά προτιμώ να μου τα πει κάποιος που μπορώ να ρωτήσω on the point κάποιο ερώτημα που μου γεννάτε κατά την διαδικασία. 

Ευχαριστώ προκαταβολικα. 

fixed. H original version προκαλει πονοκεφαλους. 

Το Visual studio ειναι μια καλη επιλογη, και λιγο πολυ αυτο που ψαχνεις, ειτε σε C# για δικη σου ευκολια, ειτε σε C++ για πιο μερακληδικες καταστασεις.  Λαθος επιλογη δεν υπαρχει οπως και ναχει και δεν εχει ιδιατερη σημασια ουτε η γλωσσα, ουτε το περιβαλλον.

Απλα με VS and C# θεωρω θα μπεις πιο γρηγορα στην ουσια του προγραμματισμου χωρις να μπλεκεις με διαφορες ιδιοτροπιες της C που θα σε κρατανε πισω. 

Αντικειμενικα ενας απο τους καλυτερους (πιο γρηγορους, αποδοτικους) τροπους για να κανεις exe για windows περιβαλλον ειναι η Delphi, αλλα δεν θα το προτεινα με τιποτα. 

• Like 2
Δημοσ.

Θα προτεινα visual basic σε Visual studio, πιστευω η πιο ευκολη γλωσσα για να ξεκινησει καποιος να φτιαχνει εφαρμογες με GUI

• Like 1
Δημοσ.

fixed. H original version προκαλει πονοκεφαλους. 

Το Visual studio ειναι μια καλη επιλογη, και λιγο πολυ αυτο που ψαχνεις, ειτε σε C# για δικη σου ευκολια, ειτε σε C++ για πιο μερακληδικες καταστασεις.  Λαθος επιλογη δεν υπαρχει οπως και ναχει και δεν εχει ιδιατερη σημασια ουτε η γλωσσα, ουτε το περιβαλλον.

Απλα με VS and C# θεωρω θα μπεις πιο γρηγορα στην ουσια του προγραμματισμου χωρις να μπλεκεις με διαφορες ιδιοτροπιες της C που θα σε κρατανε πισω. 

Αντικειμενικα ενας απο τους καλυτερους (πιο γρηγορους, αποδοτικους) τροπους για να κανεις exe για windows περιβαλλον ειναι η Delphi, αλλα δεν θα το προτεινα με τιποτα. 

Έχεις δίκιο ήταν λίγο χαοτικό μήνυμα. Οπότε θα αρχίσω να ψάχνομαι πάνω σε αυτές τις δυο C# & C++ , το delphi που λες ειναι δύσκολο και δεν το προτείνεις? θα το ψάξω και αυτό. Σε ευχαριστώ πολύ.

Θα προτεινα visual basic σε Visual studio, πιστευω η πιο ευκολη γλωσσα για να ξεκινησει καποιος να φτιαχνει εφαρμογες με GUI

Ακριβός αυτό θέλω GUI , το visual basic εμπεριεχεται στο Visual Studio του 2013 που έχω?

Δημοσ.

Έχεις δίκιο ήταν λίγο χαοτικό μήνυμα. Οπότε θα αρχίσω να ψάχνομαι πάνω σε αυτές τις δυο C# & C++ , το delphi που λες ειναι δύσκολο και δεν το προτείνεις? θα το ψάξω και αυτό. Σε ευχαριστώ πολύ.

Ακριβός αυτό θέλω GUI , το visual basic εμπεριεχεται στο Visual Studio του 2013 που έχω?

Visual basic and C# ειναι λιγο πολυ το ιδιο πραγμα, ουσιαστικα μονο η συνταξη αλλαζει, αλλα η c# ειναι πιο συγχρονη με μεγαλυτερη υποστηριξη και μελλον.

• Like 1
Δημοσ.

Visual basic and C# ειναι λιγο πολυ το ιδιο πραγμα, ουσιαστικα μονο η συνταξη αλλαζει, αλλα η c# ειναι πιο συγχρονη με μεγαλυτερη υποστηριξη και μελλον.

Ξεκίνησα να κάνω κάποια πράγματα στο visual basic σε windows executive μορφή παράθυρου το θέμα ειναι ότι ειναι μισό μισό δηλαδή μου δείχνει τι κάνω και από κάτω τον κωδικά, το να βάλω κάποια πράγματα όπως κουμπιά στο παράθυρο φαίνεται εύκολο κάτω δεξιά έχει και τι μπορείς να κάνεις με το καθένα ( όλα αυτά τα βρίσκεις στο toolbox) το θέμα μου ειναι πως δημιουργώ roots να πηγαίνει κάπου η να κάνει μια ενεργεία αυτό το κουμπί σαν hyperlink??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...