Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με την επόμενη δοκιμαστική έκδοση των Windows 10 να πλησιάζει, η Microsoft αναμένεται να προχωρήσει σε μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο διαθέτει ενημερώσεις για το νέο της λειτουργικό σύστημα.Εξετάζοντας την τελευταία έκδοση που διέρρευσε, μαθαίνουμε ότι η Microsoft θα δίνει τη δυνατότητα "κατεβάσματος" των ενημερώσεων αλλά και των εφαρμογών του νέου της λειτουργικού συστήματος μέσω της τεχνολογίας p2p προκειμένου αυτά να κατέβουν στον υπολογιστή σας πιο γρήγορα, αποσυμφορίζοντας έτσι το δίκτυο της εταιρείας.

Όπως μπορούμε να δούμε και στην εικόνα, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να λαμβάνει τις ενημερώσεις μέσα από ένα συνδυασμό υπολογιστών που βρίσκονται σε τοπικό δίκτυο, άλλους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στο Internet και κατεβάζουν και αυτοί την ενημέρωση καθώς και τους servers της υπηρεσίας Windows Update.

Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αφού η Microsoft είχε προχωρήσει στην εξαγορά της εταιρείας Pando Networks το 2013 η οποία βρίσκεται πίσω από μια P2P τεχνολογία διαμοιρασμού αρχείων , η οποία έχει αρκετές ομοιότητες με αυτή του BitTorrent. Δεν είναι σίγουρο αν στη συγκεκριμένη περίπτωση η Microsoft χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνογνωσία αν και κάτι τέτοιο θεωρείται το πιθανότερο παράλληλα με την υιοθέτηση μέτρων προστασίας προκειμένου τα πακέτα αναβαθμίσεων να επαληθεύονται πριν εγκατασταθούν σε συστήματα με Windows 10.

Link.png Site: TheVerge

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

και τι θα κερδισω εγω απο τη microsoft που θα χρησιμοποιει το σκληρο μου δισκο και το bandwidth για να βγαζει αυτη λεφτα?

η φιλοσοφια του torrent ειναι το παρε-δωσε

τι θα παρω εγω?

• Like 14
Δημοσ.

και τι θα κερδισω εγω απο τη microsoft που θα χρησιμοποιει το σκληρο μου δισκο και το bandwidth για να βγαζει αυτη λεφτα?

η φιλοσοφια του torrent ειναι το παρε-δωσε

τι θα παρω εγω?

Την ενημέρωση ποιο γρήγορα θα πάρεις.

Άλλωστε σου λέει ότι θα μπορείς να συνεχίζεις να ενημερώνεσαι κλασσικά από το update αν δεν θες p2p οπότε κανένα πρόβλημα. 

• Like 1
Δημοσ.

+ οτι υπαρχουν τοσοι και τοσοι που θα το εχουν πειρατικά το λειτουργικό. αυτοι θα πρεπει να εχουν ανοιχτο το Peer to peer.

Δημοσ.

Την ενημέρωση ποιο γρήγορα θα πάρεις.

Άλλωστε σου λέει ότι θα μπορείς να συνεχίζεις να ενημερώνεσαι κλασσικά από το update αν δεν θες p2p οπότε κανένα πρόβλημα. 

ποσο πιο γρηγορα? ποσα mb θα ειναι? εδω κατεβασουμε gb σε λεπτα. δεν ειναι λογος αυτος.

μαλλον θελει να κανει οικονομια στους servers η microsoft, δεν εξηγειται διαφορετικα

δεν εχει καμια λογικη ολο αυτο

αλλωστε το να παρω ΕΓΩ την ενημερωση πιο γρηγορα δεν με αναγκαζει κανενας να το κανω seed μετα!

για να το κανω seed θα πρεπει να εχω καποιο οφελος

οεο!

• Like 5
Δημοσ.

...ή ίσως είναι ένας ακόμα τρόπος να εισβάλουν στα άδυτα του υπολογιστή μας...

( λέω ΄γω ο άσχετος...)

Κυριολεκτικά στα άδυτα του υπολογιστή σου τους έχεις βάλει αφού εγκατέστησες το λειτουργικό τους. Οποιοδήποτε λειτουργικό εγκαθιστάς ξέρει τα άδυτα του υπολογιστή σου και φροντίζει να μην τα δεις και τρομάξεις.

• Like 17
Δημοσ.

...ή ίσως είναι ένας ακόμα τρόπος να εισβάλουν στα άδυτα του υπολογιστή μας...

Στα άδυτα του υπολογιστή αν κάποιος θέλει να μπορεί να μπει , αυτός είναι έτσι κι αλλιώς και σήμερα ιπρώτη η Microsoft,

τη στιγμή που βάζεις το δισκάκι και εγκαθιστάς το λειτουργικό.

Άρα αυτή η συνωμοσιολογική λογική δε λέει κάτι.

Περισσότερο το νέο χαρακτηριστικό το βλέπω καλό και χρήσιμο για όσους έχουν τοπικό δίκτυο, οπότε κατεβάζει ο ένας υπολογιστής μόνον τις ενημερώσεις, και οι υπόλοιποι τις παίρνουν αντιγραφή από τον πρώτο χωρίς να ξανακατεβάζουν τα ίδια από την αρχή.

Από τη στιγμή τώρα που αφήνει ελεύθερη την επιλογή, προσωπικά θα την έχω απενεργοποιημένη για πολλούς λόγους.

Για όσους θέλουν όμως, πρόκειται για μια περαιτέρω διευκόλυνση και αύξηση της λειτουργικότητας.

• Like 13
Δημοσ.

μέσω της τεχνολογίας p2p προκειμένου αυτά να κατέβουν στον υπολογιστή σας πιο γρήγορα, αποσυμφορίζοντας έτσι το δίκτυο της εταιρείας.

Πλάκα έχει :-D 

και από την άλλη δίνει άκοπα τα GB στο OneDrive στο οποίο γίνεται χαμός από κίνηση.

Δημοσ.

αλλωστε το να παρω ΕΓΩ την ενημερωση πιο γρηγορα δεν με αναγκαζει κανενας να το κανω seed μετα!

Μόνο όσο χρόνο θα κατεβάζεις θα ανεβάζεις παράλληλα, κάπως όπως τα p2p stream.
Δημοσ.

ποσο πιο γρηγορα? ποσα mb θα ειναι? εδω κατεβασουμε gb σε λεπτα. δεν ειναι λογος αυτος.

μαλλον θελει να κανει οικονομια στους servers η microsoft, δεν εξηγειται διαφορετικα

δεν εχει καμια λογικη ολο αυτο

οεο!

οεεοοο ποια GB σε λεπτά, με ποια Ελληνική σύνδεση το καταφέρνεις αυτό;;;; 

Επειδή δεν έχεις διαβάσει το άρθρο από όσο έχω καταλάβει, το όλο θέμα είναι να το κατεβάσει το update ο υπολογιστής του συναδέρφου σου και μετά εσύ να το πάρεις μέσω ethernet σε δευτερόλεπτα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...