Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα 106 ('98 XN νομίζω)το οποίο δεν το χρησιμοποιώ και πολύ, βασικά το είχα αφήσει 6-7 μήνες στο γκαραζ χωρίς να το κινήσω. Το πήγα για ένα σερβις την προηγούμενη εβδομάδα και τεχνικό έλεγχο και δυστυχώς δεν ρώτησα τον μάστορα. Στο θέμα λοιπόν:

Μετά τις πολλές βροχές (όταν το οδηγούσα) στα φανάρια που σταματούσα ακουγόταν νερό να κυλάει μέσα κάπου. Φαντάστηκα πως κάποια υδρορροή είχε βουλώσει αλλά δεν βρήκα ποτέ ποια. Τώρα που το είχα αφήσει βρήκα μούχλα στο πορτ μπαγκαζ, σε ένα κάθισμα παιδικό που είχα ξεχάσει μέσα και σε μερικά άλλα σημεία εσωτερικά στις πόρτες. Ψέκασα περίπου 2 λίτρα λευκό ξύδι σε όλες τις επιφάνειες, έτριψα παντού με βούρτσα (πατώματα, πόρτες, καθίσματα, ουρανό, ταμπλω και τζαμια) πέταξα χαλάκια υφασμάτινα, το παιδικό κάθισμα και το άφησα 1 ώρα με φουλ ζεστό αέρα να δουλεύει.

Ερωτήσεις:

1.Υπάρχει περίπτωση να γυρίσει η μούχλα από τον εξαερισμό; Αν ναι ποιά η διαδικασία καθαρισμού;

2. Ξέρει κανείς, ή έχει καμιά πηγή για το που βρίσκονται οι υδρορροές στα 106 ώστε να δω ποια έχει βουλώσει;

Δημοσ.

Στο πορτ μπαγκαζ εχει λαστιχα; σε τι κατασταση ειναι;;

Ακους να τρεχει νερο; και που καταληγει;αν γινεται οταν εχει καλο καιρο να κανεις δοκιμες

Δημοσ.

Έκανα δοκιμές, νερό δεν μπαίνει μέσα πουθενά. Γι' αυτό φαντάζομαι πως κάπου κάθεται στο αμάξωμα κι οι υδρατμοί δημιούργησαν την μούχλα στο εσωτερικό. Η υγρασία εδώ που είμαι βέβαια δεν θέλει πολύ να γίνει μούχλα και το γκαραζ δεν έχει μόνωση και είναι ξεχωριστά από το σπίτι, οπότε τρώει φουλ υγρασία. Ε, δεν το αέρισα και τόσο καιρό να στεγνώσει λογικό είναι. Πήγα και το έπλυνα με πιεστικό, έριχνα σε όλα τα ανοίγματα με λάστιχα, νερό δεν μπήκε πουθενά. Τα λάστιχα και σε εμφάνιση δεν είναι ξεραμένα, οπότε δεν τίθεται θέμα. Αυτό που υποψιάζομαι πως κάνει την ζημιά είναι κάποια υδρορροή στην αρχή του καπώ της μηχανής στο ύψος του παρμπριζ. Αλλά δεν ξέρω που καταλήγουν αυτά για να αδειάσουν να χώσω κανένα σύρμα μέσα να ξεβουλώσει.

Επίσης μετά το πλύσιμο, δεν άκουγα νερό να κυλάει, αυτό συνέβη πέρυσι οπότε δεν ξέρω καν αν ισχύει ακόμη.

Δημοσ.

αν έχουν όντως βουλώσει οι υδρορροές, το πιθανότερο είναι ότι το νερό που άκουγες ήταν κάτω στο πάτωμα, κάτω από την μοκέτα.

Για την μούχλα δεν ξέρω σίγουρα, αλλά υπάρχουν ειδικά υγρά που την σκοτώνουν. Υπάρχουν επίσης και κάτι σπρέυ με μεγάλο σωληνάκι μπροστά, που μπαίνει μέσα στους αεραγωγούς και ψεκάζει κάτι σαν αφρό και απολυμαίνει.

Οι υδρορροές πιθανόν να καταλήγουν κάπου πάνω από τους θόλους των μπροστινών τροχών, στο δικό μου εκεί βρίσκονται. Δεν είναι 106 το δικό μου όμως :) . Μια φορά τον χρόνο, μετά το καλοκαίρι, βγάζω το πλαστικό που καλύπτει τον θόλο και καθαρίζω, μαζεύει πευκοβελόνες, σκόνη πέτρες λάσπη που λέει ο Πουλικακος, τέτοια.

Αν θες αύριο πρωί παίρνω τηλ έναν φίλο, ηλεκτρολόγο PSA, ίσως ξέρει περισσότερα.

• Like 1
Δημοσ.

Κάτω στο πάτωμα το άκουγα, αλλά η μοκέτα ήταν στεγνή τσην αφή, το είχα κοιτάξει. To ξιδάκι δουλεύει στανταρ αντιμουχλικό, μέσα έχει γυαλίσει κι αν βρω την ένοχη υδρορροή θα ρίξω και μισό μπουκάλι εκεί μέσα και καθάρισα. Θα πάρω κι αυτό το σπρει για τους αεραγωγούς όμως γιατί εκεί δεν έχω τι άλλο να κάνω. Θενξ πάντως, θα δω στους θόλους τι παίζει και θα ξαναπάω στο σουπερμαρκετ αύριο να ρίξω νερό με πίεση από κάτω μπας και ξεβουλώσει

Δημοσ.

με λίγο γκούγκλινγ βλέπω ότι πολλοί με 106/σάξο έχουν νερά από βουλωμένες υδρορροές παρπρίζ, αλλά και ηλιοροφής, και καναδυό άλλες μαλακίες (το πίσω δεξί φανάρι λέει ο άλλος, το κεντρικό στοπ ένας ακόμα :) )

Εδώ φαίνεται τι κάνω εγώ, για να πάρεις μια ιδέα. Για όλα φταίει αυτή η μαύρη παπαριά στην 4η φωτο. Πάντως για να τσεκάρεις αν φταίνε οι υδρορροές σου, νομίζω αρκεί να ανοίξεις το καπώ, κα καθαρίσεις όσο μπορείς, και να ρίξεις κάνα μπουκάλι νερό να δεις αν φεύγει γρήγορα. Από 106 η φωτο:

DSC00714.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Να του ρίξω κανένα τουμποφλο;

λολ

Καλή φάση, θα κοιτάξω να τη βρω αύριο μήπως ξενοιάσω. Ευχαριστώ ρε συ λεφτερ.

Δημοσ.

Και πάλι θενξ λεφτερ, νομίζω το βρήκα το πρόβλημα, στον θόλο της πόρτας κάτω (ανάμεσα πόρτα και φτερό) είχε μαζέψει μάκα και φύλλα, λογικά εκεί θα έπαιζε βούλωμα. Τους θόλους δεν πρόλαβα να τους ανοίξω, αλλά απ' όσο είδα οι τρύπες στο καπώ βγαίνουν γυμνές στο έδαφος, δεν έχει υδρορροές.

Δημοσ.

Μετά τις πολλές βροχές (όταν το οδηγούσα) στα φανάρια που σταματούσα ακουγόταν νερό να κυλάει μέσα κάπου.

Αυτό που ακούς, συνήθως προέρχεται από νερό μέσα στις πόρτες. Πάντα περνάει νερό από τις γλίστρες των παραθύρων, και για αυτό στο κάτω μέρος της κάθε πόρτας υπάρχουν τρύπες για να φεύγει. Αν μαζευτεί πολύ βρωμιά μέσα γίνεται λάσπη και βουλώνουν οι τρύπες.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που ακους μήπως είναι το νερό από το κύκλωμα του ψυγείου? Όταν είσαι σταματημένος το ακούς ή όταν προχωράει το αυτοκίνητο με κάποιες στροφές? Μπορεί να θέλει απλά μια εξαέρωση το κύκλωμα σου. Αν πάλι το ακους μόνο όταν βρέχει αυτό που είπα είναι άσχετο! :)

• Like 1
Δημοσ.

Κρατάει νερά σε διάφορα σημεία μάλλον. Κοίταξα και μέσα στην πόρτα τι παίζει που μου είπε ο φίλος πιο πάνω, τα ξήλωσα όλα, έβγαλα το ηχείο να δω τι γίνεται από κάτω, και από το καλώδιο(το πλαστικό προστατευτικό του καλωδίου) του ηχείου έτρεξε λίγο νερό. Ευτυχώς το ηχείο δεν είχε πουθενά υγρασία. Οπότε μάλλον τα νερά που άκουγα ήταν από διάφορα τέτοια σημεία κι όχι από ένα. Το νερό του ψυγείου μπορεί και να ήταν αλλά άλλαξα θερμοστάτη πέρυσι, οπότε έγινε αλλαγή νερού κι αν υπήρχε καμιά φυσαλίδα θα έφυγε, δεν το έχω ξανακούσει τόσο έντονα από τότε. Αύριο θα ξηλώσω και την άλλη πόρτα, θα ρίξω κι εκεί ξύδι και θα περάσω τις τρύπες με ψιλό σύρμα.

Μ' αυτά και μ' αυτά τέτοιο καθάρισμα σε αυτοκίνητο δεν έχω ξανακάνει. Μιλάμε σαν καινούργιο έχει γίνει. Όταν το ξαναφήσω θα του πετάξω και ναφθαλίνες και αυτά τα μπαλάκια για την υγρασία που βάζουν στις ηλεκτρικές συσκευές αυτή τη φορά.

• Like 1
Δημοσ.

Ναφθαλίνη μην του πετάξεις, γιατί δεν θα μπορείς να σταθείς στο αμάξι μετά απο την μυρωδιά. Τα "μπαλάκια" για την υγρασία είναι σιλικόνη, αλλά εξίσου καλή δουλειά (για την υγρασία) κάνει και το ρύζι.

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασε να περάσεις κ με κάτι τέτοιο τα λάστιχα στις πόρτες. Μπορεί να είναι ξεραμένα κ να μπάζει κ από εκεί. Το συγκεκριμένο είναι πολύ καλό.

+1 για το ρύζι όπως κ οι κιμωλίες κάνουν δουλειά.

post-266084-0-76189100-1426581944_thumb.jpg

Δημοσ.

Εγω ειχα ακουσει οτι αν.εβαχες σπρευ σιλικονης στα λαστιχα τα κραταει ζωντανα και μαλακα, εβαλα και αρχισα να χω κουδουνιστρα, οποτε προσοχη τι θα βαλεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...