Μαντσιος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Motherboard gigabyte ga-f2a85xm-hd3 Cpu Amd a8 6600k Τροφοδοτικο 630watt Thermaltake Berlin Συστημα ψυξης coolermaster seidon 120' Θερμοκρασια cpu αυτη την στιγμη απο bios 31 βαθμους Μπορω να κανω overclock με αυτο το συστημα Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Φυσικά και μπορείς, απλά βάλε ψυχτράκια στα VRM της μητρικής όπως φαίνεται στην φωτογραφία Τώρα απλά περιμένουμε τον Mult1C0r3Cpu, να έρθει και να σε φωτίσει, έχει παρόμοιο setup! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Μαντσιος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Αντε να δουμε μηπως και ανεβω λιγο Ελπιζω να ξερει και το πως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Το έχει λιώσει (κοντά στα 5ghz τον έχει ανεβάσει για benches ) Αν θες στείλε του π.μ ή περίμενε λίγο! Ψύξη στα VRM όμως θες όπωσδήποτε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Μαντσιος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Που θα τα βρω αυτα ? Για την ψυξη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Απο ebay αναγκαστηκά. Μπορείς να ρωτησεις και σε κανένα κατάστημα στην γειτονιά σου. Τέτοια είναι, http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835708012 αλλά το newegg δεν στέλνει Ελλάδα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Να μαι λοιπόν . Μάντσιε τι ακριβώς κάνεις στο πισι και χρειάζεσαι το oc ; Καταρχάς, έχω a8 6600k, f2 a55mle και cnps5x performa με arctic mx-4. Εγώ παίζω με το oc για την φάση και επειδή γνωρίζω ότι δεν έχω ψυκτράκια στα vrm παίζω με καλό αερισμό στο κουτί. Κάνω multiplier overclock, χρήση llc και ανέβασμα του ρεύματος. Δεν είμαι ειδικός στο oc, μαθαίνω να περνάει η ώρα και έχω και αποτέλεσμα. Διευκρίνισε για πιο λόγο θες το oc, για να καταλάβω καλύτερα και να σε βοηθήσω επίσης καλύτερα . Η δικιά μου μητρική έχει mosfet τα οποία με stress test στα 4.5 ghz είναι απλώς χλιαρά μετά από μια ώρα prime95. Και να φανταστείς είναι φθηνή μητρική και όχι κάτι το ιδιαίτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Μαντσιος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Στην ιδια κατηγορια με εσενα ειμαι μαλλον και εγω ετσι απλα θελω να ασχοληθω να μαθω οπως λες και εσυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Λοιπόν έχουμε και λέμε. Για αρχή, πας bios, cpu configuration ή όπως αλλιώς έχει την κατηγορία με τις ρυθμίσεις για τον cpu και κλείνεις turbo core, πιθανότατα ή θα το έχει ως turbo core ή ως cpb mode. Κάνεις f10 save και μόλις κάνει επανεκκίνηση μπαίνεις ξανά bios. Για αρχή, παίξε στα 4.2 να δεις πως πάει αλλά με στοκ ρεύματα. Πήγαινε το apu multiplier στο 42 κάνε restart και τρέξε μισάωρο blend στο prime95. Αν σου βγάζει worker stopped στην αρχή ή μετά από ώρα, κάνε restart και δώσε +0.00625v ρεύμα και βάλε το llc (load line calibration) στο medium. Κάνεις την ίδια διαδικασία και αν δεν είναι σταθερός, με το llc στο medium χωρίς να το ανεβάσεις απλά δίνεις +0,00625v ρεύμα και ξανά prime95 στο blend και παρακολουθείς μην σου βγάλει worker stopped. Αν θες 4.4 ghz, βάλε llc high, και δώσε +0.01875v ρεύμα και τέσταρε prime95. Θα παρακολουθείς τους workers συνεχώς, αν σου βγάλει error bios και δίνεις ρεύμα 0.00625v, όχι παραπάνω, για να παίζεις με ασφάλεια. Όχι ότι το να δώσεις το διπλάσιο είναι κακό, αλλά καλύτερα παίξε με τις λιγότερες δυνατές αυξήσεις ώστε να παίξεις σταθερός με λιγότερο ρεύμα κατευθείαν. Εμένα τρέχει στα 4.2 με στοκ ρεύμα σταθερότατος στο prime95, απλά πήγα το multiplier στο 42 και έκλεισα εννοείται πριν πειράξω οτιδήποτε το turbo core. Το στοκ ρεύμα είναι το 1.275 για το δικό μου cpu . Πήγαινε μέχρι τα 4.4 αν θες να κάνεις την φάση σου και αν θες 24/7 τα 4.2 είναι το sweet spot. Αν δεν βάλεις ψυκτράκια στα mosfet δεν πας πουθενά, εγώ επειδή ξέρω καλά το motherboard μου και για τον λόγο ότι τα vrm δεν ζεσταίνονται αρκετά παρά είναι χλιαρά, παίζω και πιο πάνω. Για την ώρα κάνε αυτά με υπομονή και βλέπεις. Τα 4.2 τα έχεις άνετα με στοκ ρεύμα, χωρίς να πειράξεις τίποτα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα