Προς το περιεχόμενο

Gscie library - Η αρχή του πρώτου μου project


kesmarag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια βιβλιοθήκη για επιστημονικούς υπολογισμους που αρχισα να γράφω εδώ και λίγο καιρό. Αναπτύσεται σε C + Gobject και θα τρέχει σε ολες τις γλώσσες που υποστηρίζουν gobject-introspection. Εμφασή θα δοθεί στο performance.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ojKz4K5Z89k

 

https://www.youtube.com/watch?v=h8Av4kNh4UU

 

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενδιάφερουσα προσπάθεια, πες αν θες λίγα λόγια ή δώσε ένα λίνκ με κώδιακ αν βαριέσαι(threads βλεπω αν κ με το parallel υπέθεσα ότι θα ήταν multiprocessing).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στόχος ειναι να τη χρησιμοποιω για parallel υπολογισμους (openmp, mpi) γραμμικης αλγεβρας, επεξεργασιας σημάτων καθώς και σε αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης (genetic algorithms, neural networks). Ο στόχος μου ειναι να εχω μια βιβλιοθήκη ώστε να γράφω όλο το κωδικά της ερευνας μου σε παράλληλα συστήματα χωρίς matlab ή άλλο εμπορικό περιβάλλον. Ελπίζω να βρω αρκετό χρόνο και η ανάπτυξη να ειναι σχετικα γρήγορη μιας και τώρα μαθαίνω και το  GObject :).

 

Ο λιγοστός  για την ώρα κώδικας βρίσκεται στο https://github.com/kesmarag/Gscie .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας,

 

Πάντως, γνώμη μου ειναι να γράψεις μια παραγραφούλα στο readme. O όρος «scientific library» δεν είναι και πολύ σαφής, τουλάχιστον για εμένα :)

 

Ναι αυτό θα γίνει άμεσα, απλά θέλω να καταλήξω λίγο στα features που θα εχει σε πρώτη φάση και στο πότε θα είναι σχετικά λειτουργική για χρήση η βιβλιοθήκη!

Επίσης θα γράφω στο http://void-kesmarag.rhcloud.comδιάφορους οδηγούς χρήσης. Ελπίζω στη πορεία να βρεθούν άτομα να συνεισφέρουν στο κώδικα. Πάντως είμαι ενθουσιασμένος με το project και πιστεύω να βγει κάτι καλό στο τέλος. Στόχος μου είναι να τρέχει σε πρώτη φάση από javascript (Gjs) και python.

 

ps : Όσο για matlab μην ξεχνάμε ότι υπάρχει το πάρα πολύ καλό octave :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χαχα, όχι δεν το κρατάω εγώ. Είναι αλήθεια ότι το uoc εχει παράδοση με redhat. Θημάμαι το 2000 σαν πρωτοετής είχα δει για πρώτη φορά linux καθως στα εργαστήρια όλα τα pc ήταν με RH και KDE. Απο τότε έχουν αλλάξει πολλά και το ubuntu ειναι παντου :mad:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικό μου ακούγεται να μην έχουν fedora τα pc των εργαστηρίων, που να τρέχουν με κάθε update να βλέπουν αν άλλαξε κάτι στην selinux-policy και γιατι δε κάνει ξεκινάει το γραφικό. Τωρα το debian πιο λογική επιλογη μου φαίνεται για pc εργαστηρίων.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...