Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Η τηλεόραση μου είναι συνδεδεμένη με το hοme theatre με digital οptical audiο καλώδιο. 

ο ήχος που ακούγετε από το  hοme theatre είναι μόνο από τα μπροστά 2 ηχεία (2.1) αλλά δεν ακούγετε ήχος από τα πίσω ηχεία (5.1).

Το ίδιο συμβαίνει αν η τηλεόραση παίζει ψηφιακά κανάλια ή όταν συνδέσω το λαπτοπ με την τηλεόραση μέσω HDMI.

Η τηλεόραση είναι : Link.png Site: http://www.lg.com/us/tvs/lg-47LN5400-led-tv

Το hοme theatre είναι : Link.png Site: home theatre

Μπορεί ο ήχος από την τηλεόραση να είναι 5.1 όταν  η τηλεόραση παίζει ψηφιακά κανάλια ή όταν συνδέσω το λαπτοπ με την τηλεόραση μέσω HDMI?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Στα κανάλια το ξεχνάμε το 5.1. Τώρα ταινίες από λαπτοπ αν τις έχεις κατεβάσει με πεντακαναλο ήχο λογικά θα παίζει.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Η τηλεόραση μου είναι συνδεδεμένη με το hοme theatre με digital οptical audiο καλώδιο. 

ο ήχος που ακούγετε από το  hοme theatre είναι μόνο από τα μπροστά 2 ηχεία (2.1) αλλά δεν ακούγετε ήχος από τα πίσω ηχεία (5.1).

Το ίδιο συμβαίνει αν η τηλεόραση παίζει ψηφιακά κανάλια ή όταν συνδέσω το λαπτοπ με την τηλεόραση μέσω HDMI.

Η τηλεόραση είναι : Link.png Site: http://www.lg.com/us/tvs/lg-47LN5400-led-tv

Το hοme theatre είναι : Link.png Site: home theatre

Μπορεί ο ήχος από την τηλεόραση να είναι 5.1 όταν  η τηλεόραση παίζει ψηφιακά κανάλια ή όταν συνδέσω το λαπτοπ με την τηλεόραση μέσω HDMI?

Ευχαριστώ.

Δοκίμασε πρώτα με ενα στικάκι ή σκληρό δίσκο να δεις αν μπορεί να στείλει η τηλεόραση 5.1 με τον ενσωματωμένο player.

Τσέκαρε να δεις αν στις ρυθμίσεις του ήχου έχεις βάλει να στέλνει 5.1 (DTS/Dolby) και όχι PCM 2.0 Stereo.

Έλεγξε σίγουρα οτι η τανία είναι 5.1. Αν δουλεύει το πρόβλημα τότε είναι άλλο. 

Το laptop θα στείλει 5.1 αλλά ή τηλεόραση θα βγάλει stereo. Είναι υπερβολικά σπάνιο να πάρει 5.1 από το laptop και να στείλει 5.1 στο Samsung. Πιθανόν μόνο αν παίξεις από σκληρό/φλασάκι (ή στριμάρεις μέσω δικτύου) την ταινία και την παίξει με τον player της TV θα παίξει 5.1

Αν έχει ΗDMi το laptop θα στείλεις μόνο την εικόνα στην TV και με την οπτική μόνο τον ήχο στο Home Cinema.

Δημοσ.

Δοκίμασε πρώτα με ενα στικάκι ή σκληρό δίσκο να δεις αν μπορεί να στείλει η τηλεόραση 5.1 με τον ενσωματωμένο player.

Τσέκαρε να δεις αν στις ρυθμίσεις του ήχου έχεις βάλει να στέλνει 5.1 (DTS/Dolby) και όχι PCM 2.0 Stereo.

Έλεγξε σίγουρα οτι η τανία είναι 5.1. Αν δουλεύει το πρόβλημα τότε είναι άλλο. 

Το laptop θα στείλει 5.1 αλλά ή τηλεόραση θα βγάλει stereo. Είναι υπερβολικά σπάνιο να πάρει 5.1 από το laptop και να στείλει 5.1 στο Samsung. Πιθανόν μόνο αν παίξεις από σκληρό/φλασάκι (ή στριμάρεις μέσω δικτύου) την ταινία και την παίξει με τον player της TV θα παίξει 5.1

Αν έχει ΗDMi το laptop θα στείλεις μόνο την εικόνα στην TV και με την οπτική μόνο τον ήχο στο Home Cinema.

Θα δοκιμάσω να παίξω ταινία από USB συνδεδεμένο με την τηλεόραση και θα σε ενημερώσω.

Σκεφτόμουν να αγοράσω το raspberry PI 2 ή ένα android box για να εγκαταστήσω στο XBMC . Μήπως γνωρίζεις αν με κάποιο από αυτά θα έχω 5.1 ήχο , ή μήπως και στις 2 περιπτώσεις η τηλεόραση θα στέλνει 2.1?

Δημοσ.

Με Android box θα έχεις σίγουρα 5.1 και Dts έχω ένα τέτοιο και δουλεύει μια χαρά το kodi. Το έχω συνδέσει με οπτική ίνα με τον ενισχυτή

Δημοσ.

Η tv σου αναπαράγει κανονικά DD και DTS με τον ενσωματωμένο player,οπότε αν βάλεις αρχεία με τα συγκεκριμένα φορμα ήχου θα έχεις και πολυκάναλο αποτέλεσμα.

Τα ψηφιακά τα ξεχνάς....από αρχεία για δοκιμή ότι θέλεις εδώ.

Δημοσ.

Η tv σου αναπαράγει κανονικά DD και DTS με τον ενσωματωμένο player,οπότε αν βάλεις αρχεία με τα συγκεκριμένα φορμα ήχου θα έχεις και πολυκάναλο αποτέλεσμα.

Τα ψηφιακά τα ξεχνάς....από αρχεία για δοκιμή ότι θέλεις εδώ.

Έχω δοκιμάσει κάποια αρχεία από το σύνδεσμο που πρότεινες με τον  ενσωματωμένο player της tv και έχω πολυκάναλο αποτέλεσμα. 

Στις ταινίες όμως δεν έχω πολυκάναλο ήχο.  Μία από τις ταινίες που δοκίμασα με τις παρακάτω πληροφορίες για τον ήχο.

Audio Codec And Type: Advanced Audio Codec/ MP-4

Writing Application: Ripbot AAC code x264

Bitrate Mode: Variable 

Bitrate : 320 kbps 

Maximum Bitrate : 330 kbps 

Sample Rate: 48.0 KHz

Channel Count: 6 channels Front: L C R, Side: L R, LFE

Δημοσ.

Μήπως έχει καμία ρύθμιση η tv σου για εναλλαγή από pcm σε DD/DTS?Δοκίμασε λίγο στα settings την ώρα που βλέπεις το αρχείο...

Πχ στη δική μου Samsung κάνω μόνος μου την αλλαγή από το μενού...

Δημοσ.

Μήπως έχει καμία ρύθμιση η tv σου για εναλλαγή από pcm σε DD/DTS?Δοκίμασε λίγο στα settings την ώρα που βλέπεις το αρχείο...

Πχ στη δική μου Samsung κάνω μόνος μου την αλλαγή από το μενού...

Η μονη ρυθμιση ειναι να επιλέξω external seekers .

Δημοσ.

Βγάλε την οπτική και δοκίμασε μόνο με hdmi...

Αν και να σου πω την αλήθεια από την στιγμή που στα test files έχεις πολυκάναλο ήχο τότε το θέμα είναι στο αρχείο.

Πρόσεχε τα αρχεία που βλέπεις να έχουν στον τίτλο το DD ή DTS(και όχι DTS-MA/True HD).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...