ATiTool Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα φίλε. Το πρόβλημα που αναφέρεις ως "double type" λέγετε Switch Chatter Swicth chatter σημαίνει ότι μπορεί το πλήκτρο που πατάς να κάνει double/triple typing μονομιάς ή να μην κάνει και καθόλου register. Κάποιοι λένε ότι φταίει το κάκιστο firmware ή καλύτερα crapware του πληκτρολογίου που δέν μπορεί να ρυθμίσει καλά το bounce των πλήκτρων. Κάποιοι άλλοι λένε ότι επρόκειτο για faulty switches, μιάς και Switch Chatter μπορείς να δείς σε οποιοδήποτε keyboard της αγοράς φέρει MX Cherry switches. Εγώ λέω οτι το keyboard είναι σκουπίδι. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα tweak στη registry των windows που μπορείς να κάνεις για να ελαχιστοποιήσεις to switch chattering,αλλά μήν περιμένεις να δείς άσπρη μέρα. Το θέμα που αναφέρεις όπου αποκαλείς το keyboard πολύ μικρό. Ναι, είναι τόσο μικρό και άβολο που πρέπει να φύγει το αριστερό σου χέρι ΈΞΩ απο το rest για να γράψεις κανονικά. Είμαι και εγώ φίλε ένας κακομοίρης όπου έδωσα 150€ και πραγματικά μάχομαι, παλεύω, να γράψω αυτό το μήνυμα με αυτό το σκουπίδι. Εάν θέλεις πραγματικό keyboard, νομίζω ότι τα topre είναι μονόδρομος.
chek2fire Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 δυστχώς συμφωνώ σε όσα έγραψες και είναι αυτά που με ενοχλούν. Και για μένα 150 ευρώ φύγανε έτσι τζάμπα Αν είναι θέμα πάντως των cherry υπάρχει σοβαρό πρόβλημα καθώς τα περισσότερα μηχανικά keyboard φοράνε τέτοια κουμπιά. Θα δω και αυτά που προτείνεις γιατί θα πάει asap για αντικατάσταση. Θα κοιτάξω φυσικά και τα razer η coolermaster.
Luciddream Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 δυστχώς συμφωνώ σε όσα έγραψες και είναι αυτά που με ενοχλούν. Και για μένα 150 ευρώ φύγανε έτσι τζάμπα Αν είναι θέμα πάντως των cherry υπάρχει σοβαρό πρόβλημα καθώς τα περισσότερα μηχανικά keyboard φοράνε τέτοια κουμπιά. Θα δω και αυτά που προτείνεις γιατί θα πάει asap για αντικατάσταση. Θα κοιτάξω φυσικά και τα razer η coolermaster. Έχω το πληκτρολόγιο εδώ και 2-3 μέρες και δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα. Σίγουρα είναι διαφορετικό από τα πληκτρολόγια μεμβράνης και σίγουρα είναι διαφορετικό και από άλλα μηχανικά πληκτρολόγια. και μόνο που έχεις υπερυψωμένα κουμπιά μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα στην δακτυλογράφηση. Εγώ αν έγραφα στο 100% της ταχύτητας μέχρι τώρα, αυτές τις 2-3 μέρες μάλλον γράφω στο 80% και κάνω αρκετά περισσότερα λάθη. Μεγάλο ρόλο παίζουν τα switches όμως. π.χ στα καφέ που έχω εγώ, αν ακουμπάς από συνήθεια τα δάχτυλα σου πάνω στο keyboard μπορεί να σου πατηθεί κανένα extra key. Φαντάζομαι στα κόκκινα θα είναι ακόμα πιο εύκολο να πατηθούν διπλά. Το να το δώσεις για να πάρεις razer ή coolermaster που τρώνε το περισσότερο κράξιμο δεν το καταλαβαίνω, καλύτερα αν απογοητεύτηκες τόσο να πάρεις κάποιο DAS ή κάποια άλλη ποιοτική μάρκα. Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι ότι και γνωρίζοντας ότι έχω δώσει 140 ευρώ για να το πάρω, και η αίσθηση που μου δίνει, είναι ότι δεν θα κρατήσει όσο κράτησε το προηγούμενο μου μεμβράνης Αλλά αυτά τα πληκτρολόγια είναι περισσότερο φετιχ, παρά για να κρατήσουν χρόνια. 2 μέρες τώρα ξυπνάω και απλά το κοιτάω, είναι πανέμορφο 1
chek2fire Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Εβλεπα και το καινούργιο της logitech που αν και η εμφάνιση του είναι αρκετά παιδική νομίζω είναι ένα παρα πολύ καλό πληκτρολόγιο με τα δικά του switches
Runner25 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 πολλες φορες οσα λεγονται εδω ειναι σωστα αλλα οχι και ολα και εγω διαβαζα και διαβαζα για μηχανικο και πηρα της razer το blackwidow ultimate 2014 ενταξει καλη φαση αλλα δεν τρελαθηκα πριν ημουν με logitech dinovo edge μεβρανης μεν αλλα πολυ ποιοτικο. για γραψιμο εχω συνηθισει της apple στο μακ μινι μου τιποτα δεν συγκρινεται με αυτο το μηχανικο το ραζερ το γουσταρω αλλα εχει μεγαλη ευαισθησια και με χαλαει. στο gaming δεν νομιζω οτι το πληκτρ η το ποντικι κανει τον παιχτη τουλαχιστον σε μενα που παιζω fps αυτο που εδωσα λιγα λεφτα και θεωρω οτι ειναι καλη αγορα ειναι το mousepad παλι razer το sphex ειναι πολυ λεπτο σαν χαρτι και ανθεκτικο,βεντουζαρει πανω στο γραφειο και παρεχει μια απιστευτη επιφανεια παρα πολυ καλο και φθηνο κατω απο 20 ευρω
Luciddream Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Εβλεπα και το καινούργιο της logitech που αν και η εμφάνιση του είναι αρκετά παιδική νομίζω είναι ένα παρα πολύ καλό πληκτρολόγιο με τα δικά του switches Δεν ξέρω ποιο λες αλλά πρόσεχε γιατι τα παλιά logitech είχαν αυτό το πρόβλημα: https://forums.logitech.com/t5/Logitech-G-Keyboards/G710-broken-keys-from-normal-use-plastic-tops-Where-to-get/td-p/1075449 Τα keycaps είναι τα ίδια με του K70 αλλά τα rings απο κάτω απο ότι κατάλαβα τα αναγκάζουν και σπάνε.
chek2fire Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 οχι αυτό εδώ λέω που δεν έχει cherry switches http://gaming.logitech.com/el-gr/product/rgb-gaming-keyboard-g910 2
qsis Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Εβλεπα και το καινούργιο της logitech που αν και η εμφάνιση του είναι αρκετά παιδική νομίζω είναι ένα παρα πολύ καλό πληκτρολόγιο με τα δικά του switchesΤα πλήκτρα του είναι πολύ παράξενα στο σχήμα, απαίσια στη πραγματικότητα και δε νομίζω ότι υπάρχουν συμβατά να τα αλλάξεις Έχω το πληκτρολόγιο εδώ και 2-3 μέρες και δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα. Σίγουρα είναι διαφορετικό από τα πληκτρολόγια μεμβράνης και σίγουρα είναι διαφορετικό και από άλλα μηχανικά πληκτρολόγια. και μόνο που έχεις υπερυψωμένα κουμπιά μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα στην δακτυλογράφηση. Εγώ αν έγραφα στο 100% της ταχύτητας μέχρι τώρα, αυτές τις 2-3 μέρες μάλλον γράφω στο 80% και κάνω αρκετά περισσότερα λάθη. Μεγάλο ρόλο παίζουν τα switches όμως. π.χ στα καφέ που έχω εγώ, αν ακουμπάς από συνήθεια τα δάχτυλα σου πάνω στο keyboard μπορεί να σου πατηθεί κανένα extra key. Φαντάζομαι στα κόκκινα θα είναι ακόμα πιο εύκολο να πατηθούν διπλά. Το να το δώσεις για να πάρεις razer ή coolermaster που τρώνε το περισσότερο κράξιμο δεν το καταλαβαίνω, καλύτερα αν απογοητεύτηκες τόσο να πάρεις κάποιο DAS ή κάποια άλλη ποιοτική μάρκα. Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι ότι και γνωρίζοντας ότι έχω δώσει 140 ευρώ για να το πάρω, και η αίσθηση που μου δίνει, είναι ότι δεν θα κρατήσει όσο κράτησε το προηγούμενο μου μεμβράνης Αλλά αυτά τα πληκτρολόγια είναι περισσότερο φετιχ, παρά για να κρατήσουν χρόνια. 2 μέρες τώρα ξυπνάω και απλά το κοιτάω, είναι πανέμορφο Εσύ ίσως ηθελες πιο σκληρά switches, τα μαύρα που είχα πριν δεν είχαν τέτοιο θέμα, αλλά για μένα τα πιο μαλακά είναι τελικά καλύτερα Εγώ πάντως συνεχίζω και είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το k70 Τη κρυάδα της αλλαγής σε μηχανικό τη πέρασα πριν με το trigger, πλέον που πιστεύω ότι μπορώ να τα εκτιμήσω περισσότερο και δε με ξενιζουν εκτιμώ τη μετάβαση σε ένα καλύτερο για μένα πληκτρολόγιο Βέβαια το καλύτερο για το καθένα διαφέρει
StigmaX Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δεν υπάρχει καλύτερο και χειροτερο πληκτρολόγιο. Είναι καθαρά ατομική επιλογή του το σε βολεύει ώστε να γράφεις στο 100% των δυνατοτήτων σου. Τώρα αν είναι να πάρεις μηχανικό 150€ και να μην σε βολέψει, προφανώς και πάνε τσαμπα τα λεφτά, μιας και την ίδια δουλειά θα την έκανες καλύτερα με ένα απλό Microsoft των 8€. Το μηχανικό δεν σε κάνει ούτε καλύτερο gamer, ούτε ποιο γρήγορο δακτυλογραφο. Είναι καθαρά θέμα γούστου.
Fulgore Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 πολλες φορες οσα λεγονται εδω ειναι σωστα αλλα οχι και ολα και εγω διαβαζα και διαβαζα για μηχανικο και πηρα της razer το blackwidow ultimate 2014 ενταξει καλη φαση αλλα δεν τρελαθηκα πριν ημουν με logitech dinovo edge μεβρανης μεν αλλα πολυ ποιοτικο. για γραψιμο εχω συνηθισει της apple στο μακ μινι μου τιποτα δεν συγκρινεται με αυτο το μηχανικο το ραζερ το γουσταρω αλλα εχει μεγαλη ευαισθησια και με χαλαει. στο gaming δεν νομιζω οτι το πληκτρ η το ποντικι κανει τον παιχτη τουλαχιστον σε μενα που παιζω fps αυτο που εδωσα λιγα λεφτα και θεωρω οτι ειναι καλη αγορα ειναι το mousepad παλι razer το sphex ειναι πολυ λεπτο σαν χαρτι και ανθεκτικο,βεντουζαρει πανω στο γραφειο και παρεχει μια απιστευτη επιφανεια παρα πολυ καλο και φθηνο κατω απο 20 ευρω Ναι τι ακριβως διαβαζες δηλαδη για τα μηχανικα και δεν ηταν αληθεια για να καταλαβουμε δηλαδη. Ειδικα αν παιζεις Fps το σιγουρο ειναι οτι κυριως το ποντικι κανει την διαφορα ανεξαρτητου τι γραφει ο καθενας. 1
Neo106 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Εγω ειχα το K90 3 χρονια, δεν αντιμετωπισα κανενα μα κανενα προβλημα. Εν τελει το πουλησα γιατι το βαρεθηκα. Τωρα εχω το CM Storm Ultimate. Ουτε κι αυτο μου εβγαλε προβλημα στους 4 μηνες που το εχω. Θα δειξει. Παντως για καποιον που θελει το κεφαλι του ησυχο για καθε περιπτωση, αλλα κανει και βαρια χρηση του keyboard, τα das keyboard ειναι μονοδρομος. Εχω διαβασει αρκετα ασχημα σχολια για το CM Storm Trigger. Δε λεω οτι οσοι κραζουν, λενε ψεματα απλα να εχετε παντα κατα νου σας 2 παραγοντες: 1)Ειδικα το trigger ειναι ισως το πιο mainstream μηχανικο που εχει βγει πολλες φορες σε προσφορα. Λογικο ειναι να το εχουν παρει πολλα ατομα. 2)Συνηθως αυτος που θα μπει και θα γραψει, θα το κανει επειδη του εκατσε καποια στραβη, κοινως οσοι μενουν ευχαριστημενοι συνηθως δεν γραφουν.
qsis Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Το ίδιο μπορείς να πεις και για το k70 που είναι το πιο εμπορικό corsair και για το blackwidow που είναι επίσης φοβερά εμπορικό Εγώ πάντως δεν είχα ποτέ θέμα με το trigger που το έδωσα σε φίλο και φυσικά εύχομαι να είναι έτσι τα πράγματα και με το k70, τουλάχιστον ελπίζω να με ευνοήσει ότι το δικό μου είναι φρέσκιας παραγωγής μοντέλο, οπότε τα τυχόν προβλήματα που θα είχαν διαπιστωθεί αρχικά θα έχουν λυθεί Τα das σίγουρα είναι ποιοτικά ή τουλάχιστον έχουν το όνομα, αλλά δε μου έκανε εξίσου κλικ εμφανισιακά το 4 και θα ήθελα περισσότερα features, όχι ένα χάρακα από κάτω Άλλωστε και για τα das αν googleαρεις θα διαβάσεις επίσης προβλήματα Τώρα βλέπω παίζουν και τα topre και ξαφνικά τα cherry έχουν πρόβλημα με chatter.. Σε δουλειά και έξοδα να βρισκόμαστε
chek2fire Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Πάντως αυτά τα σοβαρά πληκτρολόγια που γράφετε δλδ το das και ένα άλλο που προτείνατε ποιο πριν ωραία και καλά αλλά δεν μπορούν να βάλουν και ένα rest στα πληκτρολόγια τους? Δυστηχώς στην περίπτωση μου όπως είπα το corsair δεν με έχει βολέψει καθόλου. Τώρα το έφαγα το μανίκι με την κατοστάρα θα το κραττήσω λίγο καιρό και μετά η θα πάρω κάποιο καινούργιο που μπορεί να έχει βγει η πάω για κάποιο άλλο όπως razer, coolermaster η ακόμα και logitech. Πάντως πλέον αποκλειστικά σε μηχανικό θα είμαι. Είναι απόλαυση να γράφεις σε αυτά τα πληκτρολόγια εκτός αν έχεις αυτό το chatter και σου σπάει τα νεύρα..
qsis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Πολύ καλό, και γιγαντιο βέβαια, rest έχουν τα trigger πάντως. αν είσαι του rest νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα που έχουν υπάρξει με εξαίρεση την ευαισθησία του μαλακού πλαστικού (μόνο στο wrist rest, το υπόλοιπο πληκτρολόγιο δεν είχε θέμα) που φθειρόταν με τη χρήση. Στο trigger z ελπίζω να το διόρθωσαν Του k70 ειναι κοροϊδία και απλά όμορφο στο μάτι. Για μένα έως τώρα το μόνο αρνητικό του πληκτρολογίου, αλλά δε με προβλημάτισε ιδιαίτερα μιας και είμαι μια χαρά χωρίς αυτό
chek2fire Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Τελικά παιδιά δεν ξέρω τι έγινε αλλά έφτιαξε μόνο του. Μπορεί με την συνεχή χρήση να έφτιαξε το ελατήριο του? Πάντως πλεόν το πρόβλημα έχει εξαφανιστεί τελείως. Βέβαια ακόμα το πληκτρολόγιο έχει τα θέματα που έχω αναφέρει όπως ότι για τα μέτρα μου είναι κάπως στριμωγμένο αλλά τουλάχιστον μπορείς να γράφω χωρίς πρόβλημα. Γενικά πάντως τα μηχανικά απο τι έχω διαβάσει έχουν αυτό το θέμα με τα μικρά πλήκτρα και το στρίμωγμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα