chek2fire Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Απλά θέλω να γράψω για την απογοήτευση που έχω για το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο. Ήθελα να περάσω και εγώ σε κάποιο μηχανικό πληκτρολόγιο και έψαχνα κάτι καλό χωρίς να υπολογίζω και πολύ το κόστος. Μετά από review που διάβασα στο internet αποφάσισα να αγοράσω το corsair k70 μια και φαινόταν ότι ήταν αυτό που έπαιρνε τα ποιο θετικά review από όλα Δυστυχώς μερικές φορές ακόμα και τα review η είναι κατευθυνόμενα η τα έχουν δοκιμάσει τύποι που δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο η απλά δεν χρησιμοποιούν καθόλου το keyboard και το θέλουν απλά για στολίδι. Ειλικρινά δεν ξέρω πως αλλιώς να το εξηγήσω. Και περνάω στα προβλήματα που έχει το keyboard και για μένα είναι αρκετά σημαντικά. Καταρχήν είναι αρκετά μικρό. Δλδ έχουν στριμώξει όλο το πληκτρολόγιο προς τα αριστερά του συνολικού keyboard και για να γράψεις ένα κείμενο αναγκαστικά στρίβεις τα χέρια σου προς τα δεξιά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τα έχουν απλώσει ένα εκατοστό προς το υπόλοιπο και να έχει πολύ καλύτερη εργονομία από αυτήν που έχει τώρα. πρώτο Fail για μένα. Μετά το σημαντικότερο πρόβλημα που έχει είναι ότι αρκετές φορές κολλάνε τα πλήκτρα κατά την πληκτρολόγηση και έχω double type. Αυτό για μένα είναι από τα ποιο απαράδεκτα στοιχεία αυτού του πληκτρολογίου. Αν και έχει πολύ καλή αίσθηση όταν πληκτρολογείς κάτι από τι φαίνεται το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο δεν αντέχει σε βαριά χρήση. Δλδ για κάποιον που γράφει ένα κείμενο σπάνια μπορεί να μην το καταλάβει καθόλου. Για μένα όμως που γράφω άπειρα μηνύματα καθημερινά σε forum σε κειμενογράφους κτλ είναι φοβερό μείον κάθε τόσο να σου κολλάει ένα πλήκτρο και να πατιέται double type. Δυστυχώς όλα αυτά με έχουν απογοητεύσει και πλέον έχω μπει στην διαδικασία να κοιτάξω κάτι άλλο. Για μένα η Corsair έπεσε πολύ στην υπόληψη που την είχα. 1
Prospector8 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Μήπως επεσες σε ελλατωμικο προιον?? Νταξει για το μέγεθος αλλα το double type δεν νομίζω να ειναι λογικο να το εχει. Ποιο ειδος κουμπιών εχεις παρει?
chek2fire Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 τα blue cherry έχω πάρει. Για το double type το κακό είναι ότι δεν συμβαίνει πάντα δλδ να σου δώσω να καταλάβεις στο κείμενο που έγραψα ποιο πριν δεν μου βγήκε ούτε μια φορά. Είναι με τις μέρες του αλλά συμβαίνει και όταν συμβαίνει σου σπάει μην πω τι και φάει delete το μύνημα. Πάντως για το double type επειδή το έψαξα στο internet έχει διαβάσει ότι το έχουν και αρκετοί άλλοι με το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο.
Prospector8 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Τι να πω. Ισως να μην κανει το συγκεκριμένο για σενα, διοτι ισχυαν αυτα που έλεγες πριν οτι στο συγκεκριμένο εχει τέλειες βαθμολογιες και απο sites και απο users. 1
Fulgore Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Λοιπον να πω και εγω την γνωμη μου και πανω στα μηχανικα αλλα και πανω στην Corsair. Οσο αφορα τα Reviews που λες παραπανω αγαπητε,υπαρχουν 3 περιπτωσεις(ειδικα απο Amazon Αμερικης) 1)Σχολιαζουν ατομα που το πηραν αλλα δεν μπορεις να εχεις αποψη αν τους εμφανιζουν πχ αργοτερα προβληματα,οι περισσοτεροι δηλαδη απλα λενε ''το ταδε προιον ειναι σουπερ,μπραβο κλπ'' 2)Σχολιαζουν ατομα που επειδη τυχανε σε ελλατωματικο προιον και παρολο δικαιολογειται η αντικατασταση με αλλο,κραζουν χωρις λογο λες και ειναι τοσο σπανιο να σου κατσει ελλατωματικο 3)Σχολιαζουν(συνηθως αρνητικες βαθμολογιες)ατομα που δεν εχουν αγορασει το προιον πχ σε καρτα γραφικων των 1000ευρω Κοινως οτιδηποτε και να ψαξεις θα βρεις παντα αρνητικες βαθμολογιες. Στα περι του πληκτρολογιου και της Corsair τωρα.Η Corsair σε αντιθεση με την Logitech και εν μερη και την Razer,δεν εχει το καλυτερο δυνατο λογισμικο για τετοια περιφερειακα.Και το γραφω αυτο καθως αυτα διαβαζα οταν κοιταζα σε ποντικια.Ειδικα αυτο θα το δειτε να το αναφερουν στο Corsair M90 ή 95 ενα απο τα ιδια,που ειναι και ποντικι Mmo και αρα χρειαζονται αυτα.Αυτο δεν σημαινει βεβαια οτι ειναι για τα σκουπιδια,απλα για αυτα που πληρωνεις θα μπορουσαν και καλυτερα. Δευτερον για το παραπανω και σε αλλους εχω ακουσει να εμφανιζει προβληματα το K70,οπως βεβαια εχω ακουσει οτι εμφανιζει προβληματα και το δικο μου G710,οπως επισης και το CM Storm Trigger,το οποιο ειχα πριν απο την προσφορα του Κωτσοβολου και μου χαλασε ευτυχως εντως εγγυησης. Κοινως προβληματα μπορει να σου ειχε εμφανισει και καποιο αλλο. Οσον αφορα τα φωτακια που λες,ειναι απο τους λογους δυστηχως που κοστιζει και αναλογα το πληκτρολογιο,και εγω γενικα γιαυτο και δεν τα πολυ προτεινω κυριως λογω της τιμης τους. Στα καλα ομως της εταιριας,εχει ενα απο τα καλυτερα After Sales support της αγορας(μαζι με την Logitech)και πιστευω οτι αν μιλησεις με το Support θα σε βοηθησουν στο προβλημα που εχεις,αλλιως το πολυ πολυ να σου πουνε για αλλαγη ή πιστωτικο ξερω γω στην χειροτερη των χειροτερων.Γιαυτο θα ελεγα να μιλησεις με αυτους καλυτερα(γιατι το καταστημα που το πηρες πολυ πιθανον να μην γνωριζει απο αυτα και να στα μπερδεψει). Τι να πω. Ισως να μην κανει το συγκεκριμένο για σενα, διοτι ισχυαν αυτα που έλεγες πριν οτι στο συγκεκριμένο εχει τέλειες βαθμολογιες και απο sites και απο users. Καλα συγνωμη που θα το πω αλλα και οι τελειες βαθμολογιες δεν ειναι παντα και εγκυρες ειδικα απο Sites και Users,που το χρησιμοποιουν για πχ 2-3μερες και μετα κανουν την κριτικη/αξιολογηση.
chek2fire Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Εδώ στην Ελλάδα δεν έχουν support πάντως και αυτό με το double type γνωρίζω ότι αν δεν μπορείς κάτι να το αναπαράγεις συνέχεια δλδ να έχει μια προκαθορισμένη συμπεριφορά και αν συμβαίνει τυχαία δυστυχώς δεν μπορείς να μπεις για αλλαγή και να στο πιάσουν για ελαττωματικό. Όπως είπα είναι νομίζω καθαρά κακός σχεδιασμός του συγκεκριμένου πληκτρολογίου και γενικά της υλοποίησης του γιαυτό συμβαίνει ακόμα και αυτό με τα double type σε τυχαίες στιγμές μερικές φορές σπάνια άλλες φορές ποιο συχνά. Απλά έτσι όπως το έχω καταλάβει το πληκτρολόγιο δεν αντέχει χρήση από άτομα που γράφουν και αρκετά γρήγορα και συνέχεια. Είναι fail. Τώρα για αλλαγή ειλικρινά δεν ξέρω που να στραφώ. Σε roccat σε coolermaster η να πάω με την μια razer που τουλάχιστον αυτή δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ.
Prospector8 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Ε θελω να πω οτι το συγκεκριμένο ειναι παρα πολυ γνωστό και μαλλον εχει κανει και τρελες πωλήσεις. Ε σιγα μην γράφανε ολοο όλοι γνωμη μετα απο 3-4μηνες εμπειρίας, σχεδον σε ολα τα user reviews ετσι ειναι, σε καθε προϊόν οχι μονο στα πληκτρολόγια. Ts, μιλα με corsair support και πιστεύω θα λυθεί οποιο τεχνικό πρόβλημα εχεις.
StigmaX Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Στα περί εργονομίας έχεις δίκιο, αλλά είναι καθαρά θέμα συνήθειας. Λογικά στη βδομάδα δεν θα το σκέφτεσαι. Για το ότι σου βγάζει δίπλα πατήματα, πρόκειται για ελάττωματικο switch. Επικοινώνησε με την corsair, θα σου το αλλάξουν. Στη χειρότερη θα πληρώσεις μεταφορικά αποστολής.
chek2fire Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=138607 δείτε και εδώ ότι δεν είμαι μόνος.. Στα περί εργονομίας έχεις δίκιο, αλλά είναι καθαρά θέμα συνήθειας. Λογικά στη βδομάδα δεν θα το σκέφτεσαι.Για το ότι σου βγάζει δίπλα πατήματα, πρόκειται για ελάττωματικο switch. Επικοινώνησε με την corsair, θα σου το αλλάξουν. Στη χειρότερη θα πληρώσεις μεταφορικά αποστολής. Μα δεν το κάνει σε ένα συγκεκριμένο switch αλλά βγαίνει τυχαία. δλδ μπορεί να αρχίσει να το κάνει στο t μετά να σταματήσει εκεί και να το κάνει στο d μετά στο ρ δλδ όπου νάναι.
StigmaX Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=138607 δείτε και εδώ ότι δεν είμαι μόνος.. Μα δεν το κάνει σε ένα συγκεκριμένο switch αλλά βγαίνει τυχαία. δλδ μπορεί να αρχίσει να το κάνει στο t μετά να σταματήσει εκεί και να το κάνει στο d μετά στο ρ δλδ όπου νάναι. Δεν αλλάζει κάτι... Στειλτο πίσω. Προβληματικό είναι όπως και να έχει.
chek2fire Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Μήπως έχει να κάνει και με το linux γιατί δεν το υποστηρίζει και αρκετά εδώ που τα λέμε. Πάντως άλλαξα και την θέση στο διακόπτη πίσω από το keyboard και την έχω βάλει στην θέση 3 από την αρχική της θέση. Το πρόβλημα να πω είχε μειωθεί από τι ήταν πριν. Στην πρώτη θέση έχω την αίσθηση ότι το έκανε αρκετά συχνά.
Fulgore Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Μήπως έχει να κάνει και με το linux γιατί δεν το υποστηρίζει και αρκετά εδώ που τα λέμε. Πάντως άλλαξα και την θέση στο διακόπτη πίσω από το keyboard και την έχω βάλει στην θέση 3 από την αρχική της θέση. Το πρόβλημα να πω είχε μειωθεί από τι ήταν πριν. Στην πρώτη θέση έχω την αίσθηση ότι το έκανε αρκετά συχνά. Δοκιμασε το πληκτρολογιο και σε αλλο Pc και αν και εκει σου βγαλει το προβλημα,πηγαινε το στο καταστημα που το πηρες,δειξε τους το προβλημα να τελειωνει η υποθεση,γιατι αν οντως δεν στο αλλαζει η Corsair τοτε απλα τι να πω ειναι για τα μπαζα η εταιρια στο θεμα περιφερειακων οπως διαβαζα και για τα ποντικια,ενω στο Hardware υπολογιστη οπως μνημες,τροφοδοτικα κλπ ολοι λενε τα καλυτερα.
chek2fire Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Μα αυτό είναι το θέμα πως μπορείς να αναπαράγεις ένα πρόβλημα που δεν βγαίνει συχνά αλλά μια στο τόσο? Και εγώ αυτό νομίζω ότι ενώ στο hardware η εταιρεία είναι αξεπέραστη και ότι έχω πάρει δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα στα περιφερικά δεν φαίνεται να τα καταφέρνει τόσο καλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα