Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα είμαι καινούριος στη χρήση του oracle VM και έχω αρκετές απορίες....

1) πώς μπορώ να περάσω αρχεία απο τον υπολογιστή στο εικονικό λειτουργικό του oracle VM και το αντίστροφο ?

2) μπορεί κάποιο malware , keyboard ..κλπ....να περάσει από το εικονικό λειτουργικό στο λειτουργικό του pc ?

3) Εάν στο oracle VM έχω ας πούμε 2 λειτουργικά , μπορεί κάποιο κακόβουλο λογισμικό να περάσει από το ένα λειτουργ.  στο άλλο ?

4) Εάν θέλω να διαγράψω ένα εικονικό λειτουργικό από το oracle vm πώς γίνεται ? πατάω απλά δεξί κλίκ και remove ? θα διαγράψει το αντίστοιχο φάκελο που καταλαμβάνει χώρο στον σκληρό ? θα διαγραφεί ο εικονικός δίσκος που είχε δημιουργηθεί για το συγκεκριμένο εικονικό λειτ. συστημα ?

5) Όταν κλείνω το εικονικό λειτουργικό , οι πόροι που κατανάλωνε πχ ( ram, επεξεργαστές ,

σκληρό δίσκο ) απελευθερώνοντα και πάλι στο σύστημα του pc ?

ελπίζω να μήν σας κούρασα...   :D

Δημοσ.

1)μπορείς να στήσεις ftp να τα κατεβάσεις από dropbox ή αντίστοιχο ,αλλά το ποιο εύκολο είναι να τα γράφεις σε ένα usb αφού θα έχεις ρυθμίσει το vm να βλέπει usb θα εμφανίζεται κανονικά μέσα στο εικονικό λειτουργικό.

2) και 3) όπως και με πραγματικό Η/Υ και μόνο με το 1) δηλαδή μπορείς να αντιγράψεις ο ίδιος malware στο vm χωρίς να το καταλάβεις,μπαίνοντας στο νετ και όπως είπα,είναι (σαν) κανονικός Η/Υ οπότε κολλάει με τον ίδιο τρόπο.

4)έχει και επιλογή νομίζω να διαγράψεις τον φάκελο,αλλά και να πας μόνος σου στον φάκελο και να τον διαγράψεις δεν είναι δύσκολο. 

5)ναι εκτός του χώρου στον δίσκο που καταλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα που πέρασες στο vm,εκτός αν σκοπεύεις να σβήνεις και να ξανά κάνεις εγκατάσταση κάθε φορά.

Δημοσ.

1) Κάνε το με usb stick. ή μπορείς να βάλεις στο ίδιο lan δίκτυο το vm και τον υπολογιστή σου, και με shared folders να πηγαινοφέρνεις αρχεία!

2) έλα βρε συ, φυσικά και όχι!  :-D

Τα virtual machines γενικά άμα κολλήσουν κάποιον ιό, ο ιός παραμένει στο vm. 

Αν όμως πας να μεταφέρεις αρχεία από το ένα στο άλλο δεν υπόσχομαι κάτι  B)

3) Τσου.....!

4) Κάπως έτσι.. θα διαγραφεί και από το πρόγραμμα, αλλά και από τον σκληρό σου δίσκο. καπούτ! χαχα

5) Ο σκληρός δίσκος που πιάνει το vm, είτε κλειστό το έχεις είτε ανοιχτό θα συνεχίσει να πιάνει τόσο!

Η RAM που είχες δώσει στο vm θα απελευθερωθεί αν το κλείσεις κανονικά ή προσωρινά. 

από επεξεργαστική ισχύ θα απελευθερωθεί ένα μέρος σιγουρα, αλλά πάντα είναι ανάλογη με το πόση χρησιμοποιούσε το vm.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...