Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως δείχνεις στο σχέδιο είναι η βέλτιστη λύση.

Απομονώνουμε με splitter/φίλτρο την τηλεφωνική εγκατάσταση από το καλώδιο προς το modem, όσο πιο κοντά γίνεται στην είσοδο του σπιτιού.

Το να προσθέσουμε λίγα μέτρα καλώδιο (στα τόσα που ήδη τρέχει από το αστικό κέντρο) προς το modem, δεν μας επηρεάζει πολύ.

• Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για να το καταλαβεις ευκολα οτι εχει γινει σωστα φαντασου οτι απο το αστικο κεντρο μεχρι την πριζα που θες το καλωδιο δεν θα πρεπει να διακλαδωνετα με αλλο πριν φτασει στο splitter.ολο το νοημα σε μια προταση.οποιαδηποτε διακλαδωση πριν το splitter ειναι bridge tap με τα αναλογα προβληματα.

το να κοβεται σε ενα πριζακι το καλωδιο και να συνεχιζει με αλλο καλωδιο δεν θεωρειται bridge tap γιατι συνεχιζεις παλι σε ενα καλωδιο.το θεμα ειναι να μην συνεχιζεις σε 2 καλωδια.μετα το splitter κανε οτι θες με το Phone του splitter.γυρνα το πισω,δωστο στον γειτονα δεν μας πειραζει.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

τόσος κόπος για την βέλτιστη καλωδίωση χωρίς να ξέρουμε πρώτα πως παίζει χωρίς αυτή...

προφανώς δεν είμαι ο κανόνας επειδή το KV είναι στην γωνία του τετραγώνου, αλλά με παράλληλη καλωδίωση στο σπίτι (όχι σειριακή όπως του Heatspreader), το modem/router στην τελευταία πρίζα, με 3 συσκέυες τηλεφώνου και συναγερμό, έχω 115Mbps attainable...

αν ήταν όλα όπως πρέπει θα είχα 150? :P

Δημοσ.

τόσος κόπος για την βέλτιστη καλωδίωση χωρίς να ξέρουμε πρώτα πως παίζει χωρίς αυτή...

προφανώς δεν είμαι ο κανόνας επειδή το KV είναι στην γωνία του τετραγώνου, αλλά με παράλληλη καλωδίωση στο σπίτι (όχι σειριακή όπως του Heatspreader), το modem/router στην τελευταία πρίζα, με 3 συσκέυες τηλεφώνου και συναγερμό, έχω 115Mbps attainable...

αν ήταν όλα όπως πρέπει θα είχα 150? :P

ναι με σειριακη καλωδιωση θα πρεπεει να εχεις παραπανω.στην περιπτωση του φιλου απο πανω ειναι πολυ ευκολο να κανεει την αλλαγη διοτι θελει 10 λεπτα χρονο και ενα διπλο πριζακι.δεν ειναι δυσκολο οπως σε αλλους.ναι τωρα που δινουν 50 mbit και να μην κανεις την βελτιστη καλωδιωση δεν σημαινει οτι δεν θα δεις 50 Mbit αλλα αμα ειναι κατι ευκολο για μενα καλο ειναι να γινει.λιγοτερα errors κτλ.αλλα ναι το bridge tap ειτε 10 ποντους ειτε 5 μετρα επηρεαζει.οσο μεγαλυτερο και οσα πιο πολλα τοσο πιο πολυ χανεις.τωρα αν αυτο που χανεις σε επηρεαζει η οχι λογω kv (αποστασης)εκει παμε αλλου.αλλα ναι εσυ θα πρεπει να δεις ακομα παραπανω.

πιο πολυ την πληρωνουν αυτοι απο τοο αστικο κεντρο που σε μερικες περιπτωσεις εχω δει απωλεια 7-8 mbit ακομα και με ενα briidge tap απο το ενα δωματιο στο αλλο.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως εγώ θέλω να το κάνω γιατί με πιάνει το ψυχαναγκαστικό μου να είναι όλα τέλεια. :P

και ειναι και 10 λεπτα για σενα γιατι ειναι σχεδον ολα ετοιμα.ακομα και χωρις διπλο πριζακι γινεεται(κανεις ματιση) αλλα ειναι πιο ωραιο με διπλο πριζακι.εφοσον πιανουν τα χερια σου και τα εχεις ξανανοιξει αντε να κανεις 10-20 λεπτα χαλαρα χαλαρα.μονο στο δευτερο πριζακι θα αλλαξεις την συνδεσμολογια.ποση ωρα να σου παρει αυτο.αρκει να δεις ποιο ζευγαρι ερχεται απο το πρωτο(θα εχει ταση) και ποιο παει στο τριτο(δεν θα εχει ταση)

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

ρητορική ήταν η ερώτηση, απλά για να δώσει έμφαση στο ότι προς το παρόν, δεν είναι ανάγκη να αγχωνόμαστε...

Δημοσ.

απλα βλεπεις λιγοτερο attainable,μπορει να δεις ελαφρως λιγα παραπανω errors,και μικροτερο margin.οταν καποιος εχει βεβαια 100 attainable αντι πχ 110 ναι στην πραξη δεν αλλαζει κατι.

Δημοσ.

και ειναι και 10 λεπτα για σενα γιατι ειναι σχεδον ολα ετοιμα.ακομα και χωρις διπλο πριζακι γινεεται(κανεις ματιση) αλλα ειναι πιο ωραιο με διπλο πριζακι.εφοσον πιανουν τα χερια σου και τα εχεις ξανανοιξει αντε να κανεις 10-20 λεπτα χαλαρα χαλαρα.μονο στο δευτερο πριζακι θα αλλαξεις την συνδεσμολογια.ποση ωρα να σου παρει αυτο.αρκει να δεις ποιο ζευγαρι ερχεται απο το πρωτο(θα εχει ταση) και ποιο παει στο τριτο(δεν θα εχει ταση)

Έτσι ακριβώς.

Έχω τα εργαλεία, πολύμετρα τα πάντα. Γιατί να μην το κάνω;

Δημοσ.

οπως λεει η nike νομιζω.just do it.δεν εχεις να χασεις κατι και εισαι ετοιμος και για μελλοντικα.

καλυτερα θα παιξει χειροτερα οχι.10 λετα χανεις τιποτε αλλο.και μαθαινεις κιολας κατι.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν φαντάζεται κάποιος πως ανυπομονώ για το vdsl. Σκέφτομαι μήπως με πάρουν και μου πουν ότι τελικά δεν υποστηρίζει.
Η μεγαλύτερη ταχύτητα που είχα ποτέ είναι τώρα με 8.5Mbit, άντε 9Mbit. Πριν είχα πάντα 3.5Μbit έως 5Μbit.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...