Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ισχύει αυτό. Σε όσους παίρνουν σύνδεση VDSL (ή ADSL) από καμπίνα, ο συγχρονισμός είναι ο μέγιστος (ανάλογα το πακέτο) καθώς η απόσταση είναι μικρή.

Το πρόβλημα του crosstalk υπάρχει στις συνδέσεις (ADSL & VDSL) που παρέχονται από το αστικό κέντρο. Οπότε στις περιπτώσεις αυτές και ανάλογα την απόσταση ισχύει το "έως" και όσο πιάσεις.

οσο ξερω και με βαση αυτα που εχουν γραφτει σε αλλο τοπικ σε καποια ατομα που επαιρναν vdsl απο το kv 24/1 Με Profile οταν εβαλαν πανω adsl router δεν καταφεραν να συγχρονισουν 24/1 παροτι ηταν κοντα και καποιοι λενε οτι αυτο γινεται για θεμα crosstalk οποτε  μειωνουν το Output power διοτι ο ενας στελνει πχ 19 dbm απο το αστικο κεντρο ενω ο αλλος στελνει 19 dmb απο το Kv.επισης και απο το Kv κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι θα πιασεις 50 mbit.δεν ειναι ολα τα καφαο σε 200-300 μετρα.υπαρχουν και περιπτωσεις καφαο στα 600 μετρα και παραπανω οποτε εκει αν το καφαο γινει kv ναι μεν θα εισαι πολυ καλυτερα απο πριν αλλα δεν ξερω αν θα φτασεις τα 50 mbit.

• Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

O OTE δεν αλλάζει τις καμπίνες περιμετρικά του αστικού κέντρου και σε απόσταση έως περίπου 700 μέτρα (αλλού λίγο μακρύτερα και αλλού λίγο κοντύτερα).

Σε φυσιολογικές καταστάσεις χάλκινου δικτύου, σε αυτή την απόσταση παίζει μια χαρά το 50/5 και γι' αυτό ακολουθεί αυτή την πρακτική παντού όπου κάνει την αναβάθμιση.

Εκτός από μερικές περιπτώσεις στην επαρχία, στις πόλεις και τις κωμοπόλεις, δεν υπάρχει περίπτωση κάποια καμπίνα να είναι σε απόσταση μεγαλύτερη των 400 μέτρων. Είναι εξαιρετικά σπάνια περίπτωση να έχουμε αναφορά για χαμηλότερο συγχρονισμό αλλά σε όσες τουλάχιστον έχω δει, το πρόβλημα ήταν η εσωτερική εγκατάσταση και όχι η απόσταση.

Για την πρώτη περίπτωση που αναφέρεις (ADSL από καμπίνα), ισχύει αλλά είναι θέμα υποχρέωσης του κανονισμού και γι' αυτό παίζει "κόφτης". Οπότε ο ΟΤΕ βρήκε νέα πρακτική, δίνοντας VDSL (από καμπίνα) με κόφτη σε ταχύτητα ADSL, αφού δεν υπάρχει τώρα πρόβλημα στον κανονισμό μιας και δεν επηρεάζονται οι άλλες συνδέσεις που έρχονται από το αστικό κέντρο.

Οι νέες καμπίνες έχουν εξοπλισμό που παρέχουν ταυτόχρονα ADSL και VDSL. Αν κάποιος συνδέσει VDSL router στη γραμμή του είναι λογικό να έχει ADSL συγχρονισμό αφού υπάρχει προς τα πίσω συμβατότητα και εφόσον οι τεχνικοί κουμπώσουν τη γραμμή του στο DSLAM της καμπίνας (αυτό δεν γίνεται αυτόματα παντού, ιδιαίτερα στις παλαιότερες περιπτώσεις).

Όμως τα miniDSLAM προς το παρόν έχουν δυνατότητα μόνο ADSL, οπότε δεν παίζει η περίπτωση να γίνει χρήση VDSL router.

Υπόψη ότι υπάρχει σε διαβούλευση από την ΕΕΤΤ, η πρόταση του ΟΤΕ σχετικά με τις αναλυτικές διαδικασίες του χονδρικού προϊόντος EMA Light, όπου θα μπορούν αν θέλουν οι πάροχοι να δίνουν ADSL-VDSL από καμπίνα.

Δημοσ.

Πάντως εμένα τα καφάο που είναι τριγύρω είναι πολύ κοντά μου. Λέτε να δω 50άρι ξερό; :P

αν εχεις σωστη καλωδιωση τοτε ναι ανετα

Εκτός από μερικές περιπτώσεις στην επαρχία, στις πόλεις και τις κωμοπόλεις, δεν υπάρχει περίπτωση κάποια καμπίνα να είναι σε απόσταση μεγαλύτερη των 400 μέτρων. Είναι εξαιρετικά σπάνια περίπτωση να έχουμε αναφορά για χαμηλότερο συγχρονισμό αλλά σε όσες τουλάχιστον έχω δει, το πρόβλημα ήταν η εσωτερική εγκατάσταση και όχι η απόσταση.

Για την πρώτη περίπτωση που αναφέρεις (ADSL από καμπίνα), ισχύει αλλά είναι θέμα υποχρέωσης του κανονισμού και γι' αυτό παίζει "κόφτης". Οπότε ο ΟΤΕ βρήκε νέα πρακτική, δίνοντας VDSL (από καμπίνα) με κόφτη σε ταχύτητα ADSL, αφού δεν υπάρχει τώρα πρόβλημα στον κανονισμό μιας και δεν επηρεάζονται οι άλλες συνδέσεις που έρχονται από το αστικό κέντρο.

Οι νέες καμπίνες έχουν εξοπλισμό που παρέχουν ταυτόχρονα ADSL και VDSL. Αν κάποιος συνδέσει VDSL router στη γραμμή του είναι λογικό να έχει ADSL συγχρονισμό αφού υπάρχει προς τα πίσω συμβατότητα και εφόσον οι τεχνικοί κουμπώσουν τη γραμμή του στο DSLAM της καμπίνας (αυτό δεν γίνεται αυτόματα παντού, ιδιαίτερα στις παλαιότερες περιπτώσεις).

Όμως τα miniDSLAM προς το παρόν έχουν δυνατότητα μόνο ADSL, οπότε δεν παίζει η περίπτωση να γίνει χρήση VDSL router.

Υπόψη ότι υπάρχει σε διαβούλευση από την ΕΕΤΤ, η πρόταση του ΟΤΕ σχετικά με τις αναλυτικές διαδικασίες του χονδρικού προϊόντος EMA Light, όπου θα μπορούν αν θέλουν οι πάροχοι να δίνουν ADSL-VDSL από καμπίνα.

η αληθεια ειναι οτι ναι μια δυο φορες εχω πετυχει καφαο μακρυτερα απο 400-500 μετρα και συνηθως ειναι σε βιομηχανικες περιοχες.

αυτο με την εσωτερικη εγκατασταση ειναι αληθεια διοτι ο περισσοτερος κοσμος δεν ξερει οτι πρεπει να κανει αλλη καλωδιωση για το vdsl οποτε εχουν bridge taps(παραλληλα).

ναι ο κοφτης δεν ειναι οτι τον βαζει ο οτε για να προσεξει τους παροχους.λιγο τον νοιαζει.η εεττ τον υποχρεωνει .

και ναι πρεπει να το τονισουμε οτι αλλο πραγμα το Kv αλλο πραγμα το να παιρνει καποιος απο mini dslam

Δημοσ.

Με την εσωτερική εγκατάσταση του σπιτιού εννοείς;

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

ειναι διαφορετικη η καλωδιωση του adsl ή του vdsl ή να το πω καλυτερα

.η σωστη καλωδιωση ειναι του vdsl που θα πρεπε να γινεται και στο adsl αλλα κανεις δεν το κανει.απλα στο adsl δεν επηρεαζει σχεδον καθολου ενω στο vdsl χανεις megabit Με το φτυαρι αν δεν την φτιαξεις σωστα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο σπίτι μου έρχονται 2 ζεύγη μονόκλωνων στο διαμέρισμα.
Το ένα είναι βοηθητικό.
Από τη κεντρική πρίζα, πάει σε μία πρίζα σε ένα δωμάτιο και από αυτή πάει στο σημείο που είναι ο Router. Δηλαδή υπάρχουν τρεις πρίζες στο σπίτι. Τα καλώδια είναι μονόκλωνα.
Με λίγα λόγια αν βγάλω μία πρίζα δεν θα δουλεύει η επόμενη.
:(
Πρέπει να κάνω αλλαγές.

Επεξ/σία από Heatspreader
Δημοσ.

Στο σπίτι μου έρχονται 2 ζεύγη μονόκλωνων στο διαμέρισμα.

Το ένα είναι βοηθητικό.

Από τη κεντρική πρίζα, πάει σε μία πρίζα σε ένα δωμάτιο και από αυτή πάει στο σημείο που είναι ο Router. Δηλαδή υπάρχουν τρεις πρίζες στο σπίτι. Τα καλώδια είναι μονόκλωνα.

Με λίγα λόγια αν βγάλω μία πρίζα δεν θα δουλεύει η επόμενη.

:(

Πρέπει να κάνω αλλαγές.

αν θες το ρουτερ στην τελευταια πριζα μπορεις να βαλεις τηλεφωνο ή στην πρωτη ή στην τριτη.δεν μπορεις στην δευτερη εκτος αν δεν βαλεις καθολου τηλεφωνικη συσκευη στην πρωτη .

Δημοσ.

Έτσι ακριβώς.
Θέλω το Router στην τελευταία πρίζα οπωσδήποτε.

Στην πρώτη πρίζα δεν έχω συνδέσει τηλέφωνο.
Στη δεύτερη έχω συνδέσει τηλέφωνο (με φίλτρο φυσικά).
Στη Τρίτη έχω βάλει το Router.

Η πρώτη πρίζα είναι στο σαλόνι. Αρχικά το είχα εκεί το τηλέφωνο. Δυστυχώς όμως εκεί έχω τον Repeater, επειδή είναι το κέντρο του σπιτιού και το σωστό τέλος πάντων σημείο γι' αυτόν.  Έκανε παρεμβολές το ασύρματο τηλέφωνο με τον Repeater με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να το μεταφέρω στη δεύτερη.

Την καταργώ στο σαλόνι αν είναι αυτό το πρόβλημα. Δεν έχω θέμα.

post-115429-0-76507700-1428702206_thumb.jpg

Δημοσ.

α.δοκιμασες να αλλαξεις καναλι στο repeater.β.ελπιζω να μην τα ειχες διπλα διπλα.β.διορθωση στο αρχικο ποστ.

αν δεν θες τηλεφωνο στο σαλονι τοτε θα ανοιξεις το πριζακι στο δωματιο νουμερο 2 θα τερματισεις την γραμμη στο splitter και απο το splitter θα βαλεις τηλεφωνο στο Phone και την γραμμη που παει στο δωματιο σου θα την βαλεις στο adsl/vdsl.απλα θα πρεπει να ανοιχτει το πριζακι.θα ειναι ολα πιο ευκολα αμα αλλαξεις το πριζακι με διπλο πριζακι για να μην βγαζει καλωδια απο το πισω μερος της πριζας ,μπροστα.(πατεντα)

απλα θα χρειαστει να γινει αλλαγη στο πως πανε τα καλωδια διοτι οπως τα εχεις τωρα δηλαδη παραλληλα και με φιλτρο θα εχεις απωλειες

Δημοσ.

α-β) Όταν το τηλέφωνο το είχα στο σαλόνι (πρίζα 1) ήταν ακριβώς δίπλα στο Repeater, στο ίδιο τραπεζάκι. Δεν γινόταν διαφορετικά. Γι' αυτό το μετέφερα σε δωμάτιο (πρίζα 2).

Ναι μπορώ να το κάνω. Εγώ τις έχω φτιάξει όλες τις πρίζες έτσι και αλλιώς. Ε, θα πάω να αγοράσω μία διπλή.
Στη πράξη θα το δω καλύτερα βέβαια γιατί τώρα έτσι όπως μου το λες με το Splitter δεν το καταλαβαίνω ακριβώς.

Edit:
Είδα το διάγραμμα μαζί με αυτά που είπες καλύτερα και κατάλαβα. OK. :) Μικρό το κακό.

Δημοσ.

α-β) Όταν το τηλέφωνο το είχα στο σαλόνι (πρίζα 1) ήταν ακριβώς δίπλα στο Repeater, στο ίδιο τραπεζάκι. Δεν γινόταν διαφορετικά. Γι' αυτό το μετέφερα σε δωμάτιο (πρίζα 2).

Ναι μπορώ να το κάνω. Εγώ τις έχω φτιάξει όλες τις πρίζες έτσι και αλλιώς. Ε, θα πάω να αγοράσω μία διπλή.

Στη πράξη θα το δω καλύτερα βέβαια γιατί τώρα έτσι όπως μου το λες με το Splitter δεν το καταλαβαίνω ακριβώς.

Edit:

Είδα το διάγραμμα μαζί με αυτά που είπες καλύτερα και κατάλαβα. OK. :) Μικρό το κακό.

παρε το διπλο πριζακι και οπου κολλησεις εδω ειμαστε.No worries.ουτε δεκα λεπτα δουλεια δεν ειναι.θα πρεπε να βαλεις το Repeater κατω απο το τραπεζι .και εγω διπλα διπλα τα εχω adsl router και dect αλλα οκ.με αλλο καναλι ειχες δοκιμασει?

ναι αν δεις το διαγραμμα θα καταλαβεις πιο ευκολα.υπαρχουν και καποια αλλα θεματα αλλα αυτο ειναι ετοιμο με εικονες

Δημοσ.

^Έτσι δε μπορείς να βάλεις άλλη συσκευή τηλεφώνου στο σπίτι. Επίσης, δε ξέρω αν έχεις αυξήσει το θόρυβο στη γραμμή επειδή έχεις προσθέσει μέτρα χαλκού μέχρι το μόντεμ, θα μας το πει ο γκουρού των δικτύων αυτό. :-D

Δημοσ.

Δεν με ενδιαφέρει να βάλω άλλη τηλεφωνική συσκευή. Έχω ένα ασύρματο.

Εντάξει τώρα; Τι να κάνουμε; Προστέθηκαν μερικά μέτρα από τους εσωτερικούς τοίχους, δεν θα πεθάνουμε κιόλας. Μην τρελαθούμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...